Hae Anna.fi-sivustolta

Kummalle aloitteen tekeminen kuuluu: miehelle vai naiselle?

Viestiketju osiossa 'Suhteita ja kohtaamisia' , käynnistäjänä Odotusta Pariisissa..., 19.08.2009.

 1. miesnäkökulmaa Vierailija

  Varmaan odotat mieheltä muissa asiossa tasa-arvoa, yms., mutta sallit itsellesi erivapauksia, joista aloitteen tekeminen on yksi asia...

  Olen jättänyt aloitteen tekemisen naisille, koska minulle on jäänyt naisista huonoja kokemuksia. Ei huvita pidemmän päälle aina olla se aloitteellinen osapuoli joka asiassa. Yksipuolinen yhteydenpito ja aktiivisena osapuolena oleminen pidemmän päälle passivoi...
   
 2. Kyllä se mies on minunkin mielestä se joka tekee aloitteen.

  Syy on luonnollinen. Mies on rohkeampi ja riskinotteisempi kuin nainen. Mies ei myöskään ota pakkeja niin vakavasti kuin naiset, jotka ovat heti miettimässä miksi hän ei kelvannutkaan (liian tunteellisia). Miehillä on myös luonnostaan suurempi kilpailuvietti joka edesauttaa aloitteen tekemistä.

  Vaikka jotkut miehet vetoavat että naisten pitäisi tehdä aloitteen tasa-arvoisessa maailmassa niin se ei vaan valittavasti toimi joka jutussa. En pane pahakseni jos nainen tekee aloitteen mutta tasa-arvolla syyllistäminen on huono tekosyy jos (mies) ei uskalla tehdä aloitetta.

  Jos nainen haluaa tehdä asian eteen jotain tai vauhdittaa asioita niin hän voi tehdä sen jo muutamilla pienillä eleillä (hymyily, silmäpeli jne). En usko että kukaan nainen jää ilman seuraa tai kumppani vaikkei tekisi aloitetta. Kyllä se mies lopulta ennen pitkään tekee aloitteen jos on kiinnostunut naisesta.
   
 3. Tämä taitaa nyt olla nykyajan ilmiö, kun joutuu miettimään , kumpi tekee "aloitteen," oli se aloite nyt mikä tahansa. Jotain vanhaa asennetta tässä täytyy kuitenkin olla, kun edes pohditaan mitään. Jos oltaisiin täysin asenteettomia, mikään ei tuntuisi ongelmalliselta.

  Kyllä meillä vanhemmalla polvella oli helppoa. Silloin mentiin tansiilavoille ja muihin vastaaviin paikkoihin, ja siellä oli täysin selvä kahtiajako: miehet toisella puolen salia, naiset toisella. Kukaan ei pitänyt asiaa mitenkään ihmeellisenä, paitsi kenties jotkut mielestään radikaalit nuoret naiset, jotka linnoittautuivat orkesterilavan eteen viestittääkseen näin tulleensa vain ja ainoastaan katsomaan orkesteria. Heille vain jäi se ongelma, että hyvin suurella todennäköisyydellä saivat lähteä kotiinsa myös yksin, mitä hekään eivät todellisuudessa olisi halunneet, sillä kaikkihan sinne menivät suoraan sanoen sillä toiveella, että jospa löytyisi joku...

  Orkesteri soitti suurimmaksi osaksi ns. hitaita, tangoja ja fokseja ja sen sellaisia. Mies tuli ja haki naisen tanssiin. Tanssin aikana sitten selvisi kyllä, olisiko tässä mahdollisuuksia enempään. Älkä kyselkö, miten se selvisi. Se vain kävi hyvin selvästi ilmi. Ehkä meillä vanhemman ajan nuorilla oli joku taika hallussamme, koska se toimi aivan erinomaisesti.

  Tanssia voi kenen kanssa tahansa. Yleensä hakijalle ei annettu pakkeja, ellei tämä ollut jotenkin aivan outo tai liikaa humalassa. Muussa tapauksessa pakkien antaja kyllä huomattiin, ja sai sitten olla ilman hakijoita. Kyllä me sen ajan tytöt tanssimme kiltisti kaikkien kanssa. Jos "synkkausta" ei syntynyt, mies toi tanssin jälkeen naisen takaisin, kiitettiin puolin ja toisin, ja sillä siisti. Kukaan ei menettänyt kasvojaan eikä mitään pahaa tapahtunut.

  Näin se toimi. Toisenlainen systeemi alkoi oikeastaan sitten 70-luvulla, kun alettiin enemmän tanssi näitä erillään tanssittavia kappaleita ja tanssipaikatkin alkoivat muuttua diskoiksi. Siellä tanssivat kaikki periaatteessa keskenään ja tämä läheisyys ja tunnustelu, joka hitaassa paritanssissa oli mahdollista, jäi pois. Nyt sitten jo kysellään, kuka tekee aloitteen.

  Kuka sen aloitteen teki sitten silloin, meidän nuoruudessamme? Yleensä aina mies. Mutta aloitteen teko oli sitten jo helppo juttu, kun oli jo tanssittu yleensä usemmankin kerran, tehty hienovaraista viestittelyä puolin ja toisin jne. Aloite oli aika usein sellainen, että poika pyysi tyttöä kanssaan ulos tai baarin puolelle. Tai sitten vain ei lähdetty siitä lattialta enää minnekään, tanssittiin yhdessä koko loppuilta.

  Niin helppoa se oli. Itse asiassa. Toki jännitteitä oli silloinkin, mutta nehän sen ihanan tunteen toivatkin, jonka perässä sinne tanssipaikalle ylipäätään lähdettiin. Oliko siellä juuri se ja ihminen, joka oli viimeksikin, ja katsoi niin pitkään? Tuleeko juuri se poika hakemaan, joka haki viimeksikin kaksi kertaa ja oli niin mukava jne. Eihän aina ihastuksetkaan ole molemminpuolisia, eivät silloin ekä nykyäänkään. Jos tyttö toivoi jonkin erityisen kaverin hakevan häntä tanssimaan, oli tietenkin olemassa konsteja, joilla kiinnittää juuri tämän pojan huomio itseensä. toimi sitten tai ei. Aina ei tietenkään toiminut.

  Silloin ei ollut kännyköitä eikä sähköposteja, kaikilla ei lankapuhelimiakaan. Joten ei ollut ongelmia siinä, kumpi pyytää toisen yhteystietoja. Jotenkin sitä vaan onnistuttiin silloinkin, ei vain tavattukaan niin usein ja helposti kuin nykyään. Olikohan silloin jotenkin romanttisempaa?

  Kyllä silloin 60-luvulla vielä pojat olivat selvästi aloitteentekijöitä. Poika se oli, joka sen ensimmäisen siirron teki, vaikka tyttö olisin kenties se, joka oli antanut myönteisen viestin eli luvan aloitteeseen. Tärkeintähän lienee se, että kukaan ei joutuisi selvästi loukatuksi tai noloon asemaan.

  Kyllä meillä tosiaan oli paljon helpompaa silloin. Valmiit roolimallit on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia ja varsin toimivia, mutta vaativat omanlaisensa ajan ja ympäristön. Nyt taitaa olla meneillään sellainen vaihe, että kukaan ei oikein tiedä miten menetellä. Voi kysyä, että ollaanko varmasti onnellisia silloin, kun mitään rooleja ei ole ja kaikki kyseenalaistetaan?
   
 4. Musti (m) Vierailija

  Minua taas häiritsee tämä nykyinen pakonomainen tarve tehdä miehistä ja naisista jotain täysin sukupuolineutraaleja olentoja. Tätä se orjallinen tasa-arvo ja etenkin tasapäistäminen kärjistetysti teettää, kun naiset eivät saa/halua olla naisia ja miehistä tehdään väkisin jotain munattomia ja essuissaan häärääviä nyhveröitä, joilla ei saisi olla edes omia mielipiteitä.

  Ihmisillä tuntuu olevan ihme käsitys, että perinteiden noudattaminen olisi jollain tapaa pois toiselta sukupuolelta, vaikka asiat lähtevät ihan jokaisesta itsestään.

  Myös se on ihmeellistä, että esimerkiksi julkisuudessa muistetaan aina erikseen korostaa ja mainita, että nyt puhutaan naisesta; on naisjohtajaa, naispresidenttiä, naiskansanedustajaa, etc. Kuitenkin kaikessa muussa keskustelussa terminologiaa tasapäistetään, kun ei voi puhua esimiehistä, varusmiehistä, kirvesmiehistä, huoltomiehistä, jne. Tilalle täytyy väkisin keksiä sukupuolineutraaleja korvikkeita.

  Jos miehenä erehdyt sanomaan, että arvostat perinteitä, usein sinut leimataan ensimmäiseksi potentiaaliseksi vaimonhakkaajaksi. Kuitenkin samaan aikaan esimerkiksi naisten harrastamasta parisuhdeväkivallasta ollaan hyvin hissukseen, josta ei auttaisi edes puhua ääneen.

  Niin se aika muuttuu, vaikka miehestä muistetaan puhua aina stereotypioiden muodossa...
   
 5. kummin kaima Vierailija

  Aloitteen tekeminen kuuluu just sille kummalle. Ole siis kumma ja tee aloite.
   
 6. vierailija Vierailija

  Vanha ketju, löysin sen googlettamalla, koska aihe on nyt elämässäni tapetilla. Tämän ja muiden keskusteluketjujen perusteella alan todella vakuuttua, että valtaosa miehistä tahtoo naisen tekevän aloitteen, tai ainakaan siitä ei ole haittaa naisen kiinnostavuudelle.

  Tapailemani mies teki ihan ekat aloitteet: fb-kaveripyyntö, ekat viestit ja ekat treffit. Sen jälkeen minäkin olen ehdottanut aina vuorostani treffejä. Ja taidapa ihan lähiaikoina ehdottaa seurustelua, jahka uskallan...

  Kun kysyin eräältä miespuoliselta ystävältäni, että onko naisen aloitteesta haittaa, hän nauroi ja vastasi: "Ei ole. Jos nainen ei tee aloitetta, niin se aloite jää usein tekemättä. Eli tee vain."
   
 7. vierailija Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti