Hae Anna.fi-sivustolta

Kummallinen maitoallergia(?)

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä Lau, 22.01.2015.

 1. Lau Vierailija

  Olen ikäni kärsinyt erilaisista vatsavaivoista. Alunperin kaikki laitettiin laktoosi-intoleranssin syyksi. Maitotuotteita en nuorena käyttänyt, en juonut maitoa sellaisenaankaan paitsi kahvissa.

  Muutama vuosi sitten kipulohtaukset jatkuivat/pahenivat hirveiksi ja ymmärsin ihottumani ja varsavaivani mahdolliseksi keliaksi. Gluteeniton ja maidoton ruokavalio paransivat olon täysin. Nyt viime kuukaudet olen ottanut maitotuotteita takaisin. Maustamattomat rahkat, luonnonjogurtti ja raejuusto sopivat aivan hyvin, jopa normaaleina laktoosilla. Mutta maito ja jäätelö saavat aikaan närästyksen, vatsakipuja ja turvotuksen leuan alla. Tämä siis myös laktoosittomien tuotteiden kanssa. Kuitenkin, mm. Italiassa ja Espanjassa matkatessa voin juoda maitoa, latteja ja muita täysin oireetta.

  Onko muilla samaa? Pohdin, että Italiassa käytettiin täysirasvaista, "punaista" maitoa ainakin. Olisikohan syynä maidon rasvaisuus/rasvattomuus vai onko meillä Suomessa maito niin käsiteltyä että saa aikaan oireeni? Täällä kun UHT-maitokin on käsitelty laktoosittomaksi muun käsittelyn päälle.
   
 2. ping Vierailija

  Jos nyt et ajattelisikaan maitoa vaan itseäsi. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Lomamatkoilla Italiassa ja Espanjassa olit stressitön ja kehosi ei jännittänyt mitään.
  Ruoastakin kaikki sopi.
  Aina ei ole syy siinä mitä suuhunsa pistää, vaan ratkaisevaa on oma kokonaisolo.
   
 3. kokeile Vierailija

  Kokeile Valion homogenoimatonta Luomu-maitoa. Maidon rasvakoostumuksellakin voi olla vaikutusta.
   
 4. Maitoproteiini Vierailija

  Oletko varma ettet ole maitoproteiiniallergikko? Eri asia kuin laktoosi-intoleranssi. Suolisto-oireet voivat johtua myös autoimmuunisairaudesta.
   
 5. Lau Vierailija

  Kiitos. En usko että syynä olisi stressaaminen/stressittömyys, sillä tällä hetkellä ja kipukohtauksien aikaan elämäni on/oli aika rauhallista ja mielekästä. Satuin törmäämään juttuun, jonka mukaan suomalaisten ja keski- sekä eteläeurooppalaisten lehmien maidossa, jo luonnostaan, olisi jokin ero, muistaakseni liittyi maidon proteiineihin.

  Olen kokeillut myös suomalaista luomumaitoa, muttei sekään oikein sopinut, samat vatsavaivat iskivät päälle. Kokeilematta on ainoastaan punainen luomumaito.

  Maitoproteeini/maitoallergiaan en sinänsä usko, kun jogurtit, rahkat, viili, oikeastaan kaikki hapanmaitotuotteet sopivat hyvin eikä niistä tule oireita. Ainoastaan jos laitan maitoa kahviin, juon laten kahvilassa tai syön rahkoja, joihin on käytetty paljon maitojauhetta/maitoa (esim. Stockan valmiit), kärsin loppupäivän vatsakivuista, närästyksestä ja turvotuksesta. Tietty vaiva pysyy poissa kun välttelen näitä tuotteita, mutta kahvimaitoa on ikävä.
   
 6. superfood Vierailija

  Kyllä on ihmisellä pienet ongelmat, jos tuollaisesta kannattaa valittaa. Maailmassa on paljon todella sairaita ihmisiä, jotka eivät koskaan pääse kahvilaan juomaan lattea, vaikka kuinka unelmoisivat tällaisesta pienestä normaalista kahvihetkestä.
   
 7. ------------ Vierailija

  hapanmaitotuotteissa on maitohappobakteereja, voisikohan yksi syy olla siinä?

  itselläni on samanlaista oirehdintaa. Etenkin, jos otan maitotuotteita tyhjään vatsaan. Bulgarian jogurtissa on jotain sellaista maitohappobakteerikantaa (en muista minkä nimistä se oli), joka sopii minulle erityisen hyvin. Lidlin turkkilainen jogurtti myös, mutta sitten lidlin kreikkalaista maustamatonta jogurttia en voi syödä.

  en ihmettele, että etelän maitotuotteet sopivat. olen kuullut muiltakin samaa. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/aiheuttaako-suomalainen-maito-laktoosi-intoleranssia/

  oletko huomannut oireissaa eroa juustojen suhteen (en tarkoita nyt tuota raejuustoa), että voit syödä paremmin pitkään kypsytettyjä juustoja vähän kypsytettyihin verrattuna?
   
 8. Verna2 Vierailija

  Superfoodille. Ei minusta ole pieni ongelma, jos vatsa on aina kipeä.

  Tietysti asioita voidaan katsoa isoista näkökulmista, jolloin lähes jokainen ellipalstan kirjoitus on tarpeeton ja naurettava. Koko palsta on joutavanpäiväinen, jos ajattelemme, miten isojen vaikeuksien kanssa osa maailman ihmisistä kaiken aikaa painii.

  Ehkä tälläkin palstalla kuitenkin jokin tarkoitus ja tarpeellisuus on. Eivätkö ihmiset mielestäsi saisi vaihtaa mielipiteitä ja kysellä toisten arvioita ja ajatuksia ihan tavallisista ns. pikkuongelmistakin?
   
 9. Lau Vierailija

  Hei!

  Niin varmasti on niitäkin ihmisiä, jotka eivät koskaan pääse juomaan lattea kahvilaan tai muutakaan ja mielestäni se on todella surullista. Siksipä teen itse vapaaehtoistyötä ja lahjoitan rahaa eri kohteisiin, jotta saisin oman korteni kannettua kekoon, edes hieman autettua. Hyvin suhteellisia käsitteitä. Itselläni kun vatsakivut estävät/vaikeuttavat ihan jokapäiväistä elämää, työntekoa, vapaa-aikaa ja niin edelleen, silloin kun niitä on. Voit miettiä, millaista on mennä hirveässä närästyksessä/refluksissa vaikka elokuviin, istua tuntemattoman vieressä ja röyhtäistä ääneen kun et vaan pysty estämään? Tai kun vapaapäiväksi on suunnitelmat lyötynä lukkoon, mutta joudutkin äkkiä puolijuoksua lähtemään tapaamisesta pois ja jännittämään ehditkö kotiin ajoissa ennen kuin ihan suoraan sanottuna oksu tai joku muu tulee? On aikuiselle ihmiselle kohtuu nöyryyttäviä kokemuksia. Lisättäköön vielä jumalaton kipu, joka usein yhdistyy noihin oireisiin. Jos tämän kaiken saan pidettyä kurissa gluteenittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla niin parantaa se elämänlaatuani huomattavasti. Se ei poista sitä faktaa, että kahvimaitoa ja vaikka tavallista kunnon pullaa on ikävä, enkä usko että minun ikäväni näitä tuotteita kohtaan on sinulta pois.

  Ja edelliselle vielä, juustojen suhteen en ole huomannut eroa. Viime aikoina olen alkanut käyttää ihan edamia taas, lähes päivittäin ja menee hyvin. Samoin homejuustoja on tullut syötyä välillä, sekä oikein pitkään kypsytettyjä erilaisia juustoja myös, eikä ole tullut vatsavaivoja oikeastaan :) Välillä ruoanlaitossa olen käyttänyt maitoa, kun esim. soijamaito on sen verta makeaa. Pieninä määrinä ruossa maito kyllä menee, eikä niinkään närästä, mutta vatsa turpoaa ja on vaan kipeä.
   
 10. Lau Vierailija

  Ja edelliselle vielä, että voi hyvinkin olla nuo maitohappobakteerit/hapanmaito-ominaisuus jotka tekevät tuotteesta sopivamman.. Itsekin käytän Lidlin turkkilaista jogurttia ja sopii hyvin! Muistaakseni oli valmistettu Saksassa kun katsoin. Samoin myös Bulgarian jogurtti sopii ja itselleni myös kreikkalainen, mutta jostain syystä esimerkiksi se Totalin 0% aiheuttaa vatsavaivoja, mutta rasvaisemmat eivät.
   
 11. Yliherkkyyksistä Vierailija

  -----------------------------------------
  Hei

  Monet suomalaiset kärsivät viivästyneestä yliherkkyydestä tiettyjä ruoka-aineita kohtaan. Tätä virallisen lääketieteen puolella ei oikein ymmärretä tai haluta ymmärtää. Monen tällaisen yliherkän kohdalla oireilu on lähtenyt liikkeelle useamman antibioottikuurin ja sitä seuranneen suoliston bakteerikannan muutosten jälkeen. Myös rokotteilla on oma rikkansa rokassa. Ne sekoittavat immuunitoimintaa ja niiden arvellaan olevan osasyy lisääntyneisiin autoimmuunitauteihin, jossa keho hyökkää omia solujaan vastaan. Rokotteissa käytetyt niin kutsutut apuaineet, muun muassa elohopea, myös kuormittavat elimistön myrkynpoistojärjestelmää.

  Lääketeollisuuden tuotteen mukaan lukien antibiootit ja rokotteissa käytettävät aineet ovat mijardiluokan bisnes. Jos näitä aineita joita ollaan markkinoitu vuosikymmenet turvallisina aineina ja ihmiskunnan pelastajina, todettaisiin haitallisiksi ja jopa vaarallisiksi, siitä seuraisi suuria taloudellisia menetyksiä näille lääkeyhtiöille, niiden sijoittajille sekä valtioille yritysveron menetyksinä. Ihmiset myös tulisivat vaatimaan korvauksia terveyden menetyksestä, joten myös vakuutusyhtiöt olisivat lirissä. Virallisen terveydenhuollon auktoriteetti murenenisi. Siksi illuusiosta halutaan pitää kiinni hinnalla millä hyvänsä.

  Maidon käsittely homogenointi, jossa rasva pilkotaan teollisesti voi osaltaan myös selittää miksi siedät paremmin maitoa ulkomailla. Siellä saatetaan myös lehmänmaidon tilalla käyttää vuohenmaitoa. Yli sadan eri sairauden epäillään yhdistyvän herkkyydelle viljan proteiineja kohtaan (mm. diabetes, kilpirauhassairaudet, suolistosairaudet, atopia, närästys, ms-tauti,epilepsia ja syöpä). Viralliset ravintosuositukset joutaa heittää romukoppaan, jos mielii pitää itsensä terveenä. Oman elimistön reaktiot kannattaa kokemuksesta ottaa tosissaan.

  Yliherkkyyksien hoitaminen pelkästään maitohappobakteereilla on hankalaa, koska ei oikein vielä tiedetä minkälainen olisi ihanteellinen bakteerikanta ja ei myöskään tiedetä onko tässä vaihtelua eri yksilöiden välillä. Parhaiten voit itseäsi auttaa syömällä sitä minkä koet sinulle parhaiten sopivan. Sijoita luomuruokaan, jossa on vähemmän sisäelimiä kuormittavia myrkkyjä, vältä alkoholia ja tupakkaa. Suomalaisissa marjoissa on paljon antioksidantteja, joka parantaa elimistösi puolustusmekanismeja.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti