Hae Anna.fi-sivustolta

Kun tahtosin puhdasta tuoksua kotiin... VAARALLISTA pienokaisille???

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä mamma-85, 14.05.2007.

 1. mamma-85 Vierailija

  Meillä rakas mieheni polttaa silällä ja tupakan hajusta tahtoisin toisinaan edes hetkeksi eroon. Noh, ilmanraikastimista, etenkin suihkutettavista sellasista on hetkellinen tehokas hyöty. Ongelma on vain siinä, että lemmikkeinä meillä on kani ja marsu. Onko ilmanraikastimista vaaraa pienokaisilleni? Aika vahvan tuoksuisiahan nuo ilmanraikastimet ovat, mutta joskus olis kiva saada röökin haju pois kämpästä! Toki tuuletan ja pesen seiniä, mutta ei se oikein aina auta ja jos äkkiä esim. vieraiden saapuessa tulisi saada raitis tuoksu, ei oikein ehdi tehdä toimenpiteitä tupakanhajun eliminoimiseksi.
   
 2. Tupa-koi-tsija Vierailija

  Eiköhän ne vauvelit kärsi jo ihan kunnolla röökin savusta, mitä niitä kiusaamaan vielä kemikaaleilla. Patista sen sijaan äijä ulos, polttaa voi ulkonakin. Nimim. Tupakoitsija minäkin, mutta sisällä en ikinä polta
   
 3. hyh Vierailija

  Njoo, kaipa se ilmanraikastin on noista savuista ja eläinpölyistä se pienin paha...
   
 4. Froggi Vierailija

  Ihanko tosiaan joku vielä polttaa sisällä...? Ukko kartanolle, tupakan hajua ei mikään poista kokonaan varsinkaan siitä tilasta missä kessutellaan.
   
 5. Vieläkö Vierailija


  on joku ääliö, joka polttaa kotona?
  Ukko pihalle tupakoimaan, ja raikastimet kaupanhyllyille.
  Kemialliset suihkutteet ovat viimeinen tuho lastenne keuhkoille.
  Me jotka emme polta, haistamme tupakan hajun sisätiloista, aivankuin kakka olisi jossain huoneen nurkassa.Kukaan tupakoiva ei ymmärrä kuinka pahalle hän haisee, saati mitä hän tekee perheen kodille ja muiden terveydelle.
   
 6. moi,
  olen kyllä ihan samaa mieltä, sisällä EI polteta. Eikä todellakaan varsinkaan jos on lapsia talossa. Se on ihan törkeintä mitä voit lapsillesi tehdä. Ukko ulos polttamaan tai jos ei käy, niin poistat koko ukon talosta. piste.
   
 7. edellinen Vierailija

  googleta "passiivinen tupakointi" ja löydät paljon hyvin asiapitoisia linkkejä jossa kerrotaan passiivisen tupakoinnin vaaroista, myös lapsille.
   
 8. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 083
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei ap:llä ole lapsika vaan kani ja marsu.
   
 9. Eläinystävä Vierailija

  Kärsivät ne eläimetkin tupakanpoltosta.

  Kannattaa opettaa se äijä ulos tupakalle.

  Tupakanhaju on todellakin tunkkainen ja epämiellyttävä haju, jonka ei-tupakoitsijat huomaavat kyllä. Eikä sen piilottaminen tai tuunaaminen millään raikastimella onnistu.

  Jos äijä ei suostu ulos tupakalle, niin ripusta sen kaulaan ketju, jossa roikkuu 10 autonraikastinkuusta. Joskos siitä sitten ymmärtäisi. . .
   
 10. Passiivisen tupakoinnin riskit ovat niin pieniä, ettei missään tutkimuksissa ole tullut edes tilastollisesti merkityksellisiä löydöksiä. Esim. kun on laajoja tutkimuksia sisällä polttavien miesten vaimoista (jotka hengittävät passiivista savua kymmeniä vuosia), ei missään tutkimuksessa ole löytynyt tilastollisesti merkityksellistä vähintään 2-kertaista riskiä.

  Paistinpannustakin karsinogeeneja lähtee monikymmenkertaisesti enemmän kun savukkeista, kun ruokaa ruskistaa ja käristää paistinpannulla.

  Kanit ja marsut eivät edes elä niin kauan, että tupakoinnista tai paistinpannuista tms. tulevat savut ehtisivät saada minkäänlaista vauriota aikaan.
   
 11. Viihtyvyys Vierailija

  Jos tutkimusten mukaan (riippuu varmasti tutkijasta. . .) passiivinen tupakointi ei ole terveysriski, niin onhan tupakansavu, savuhaitat seinissä, pinnoissa, tekstiileissä, suuri viihtyvyyshaitta.
   
 12. kandidaatti Vierailija

  käytiin kerran mieheni kanssa asuntonäytössä kämpässä jossa oli asunut hajusta päätellen oikein kunnon korsteenit. Muuten kiva kämppä ei innostanut kun olis varmaan joutunut uusimaan kaikki pinnat lattiasta kattoon pinttyneen röökinhajun takia. Varsinkin kun oli tapettia käytetty paljon.
   
 13. hjkl1234 Vierailija

  Et sinä tuota tupakan hajua saa kämpästä lähtemään, se pinttyy kaikkiin tekstiileihin, mattoihin, verhoihin, huonekaluihin...

  Mutsini osti itselleen uuden kämpän. Jo lehti-ilmoituksessa luki, että asunto vaatii täydellistä remonttia, mutta koska hinta oli noin huomattavasti vähemmän kuin vastaavissa samalla alueella, mutsini osti tuon kämpän, kun jäi mukavasti rempparahaa.

  Siellä remontoitiin kaikki. Edellinen asuja oli tupakoinut ilmeisesti vuosia kämpässä. Tervaa oli ihan joka puolella. Keittiössä oli tarkoitus, että vain kaapin ovet uusitaan ja hyllyt maalataan. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään. Se terva tuli tuo maalin altakin nenään. Kun vanha liesituuletin irrotettiin, siippani melkein oksensi sen paskan ja hajun takia. Eikä se ollut tullut ruoasta. Jääkaappi oli upotettu kaapistoon. Kun se poistettiin, paksu tervakerros peitti kolon seinät. Jossakin vaiheessa mutsikin itki, että tästä ei tule mitään.

  Kun kämpässä oli sitten revitty kaikki mahdollinen irti, pesty seiniä voimakkailla aineilla, tapetoitu, laitettu lattiat, vaihdettu kaapistot, vaihdettu ja uusittu kaikki mahdollinen, kämppä saatiin asuttavaan kuntoon. Tuli paljon kalliimmaksi, mitä mutsini oli varannut koko remppaan huomioiden tuon edullisen ostohinnan.

  Siippani kanssa otimme opiksemme, kun joskus ostamme uuden kämpän. Ei koskaan asuntoa, missä on sisällä poltettu.


   
 14. Ihanko tosi! Vierailija

  "Passiivisen tupakoinnin riskit ovat niin pieniä, ettei missään tutkimuksissa ole tullut edes tilastollisesti merkityksellisiä löydöksiä."

  Mitkä tutkimukset noin väittävät. Kaikki puolueettomat tutkimukset ovat todistaneet passiivisen tupakoinnin vaarat. Juuri sen takiahan monissa maissa aletaan kieltää julkisilla paikoilla, esim ravintoloissa, tupruttelua. Tilastollisesti esim kätkytkuolemia on eniten perheissä, joissa jompi kumpi tai molemmat vanhemmat tupakoivat. Tupakkateollisuuden sponsoroimat tutkimukset ovat eri juttu. Aika uskomatonta, että vielä nykyäänkin monet tupakoitsijat kieltävät savuttelun vaarantavan oma ja läheisten terveyden.
   
 15. vihainen.. Vierailija

  Tämä on provo tai sitten Ap on todella nuija. En voi uskoa että jokua antaa miehensä polttaa sisällä kun ??? Toimi ennen kuin lapsellesi puhkeaa keuhkoahtauma tai astma.
  Ukko ulos polttamaan tai kengän kuva perseeseen. Ukkosi on tyhmä!
   
 16. voi sua Vierailija

  hohhoijaa...
   
 17. -viiva- Vierailija

  Minä olen huolissani ap:n terveydentilasta, että joku asettaa jonkun rottaeläimen tai jäniksen terveydentilan oman hyvinvointinsa edelle! Voihan vee! Mieti nyt ensityöksesi omia keuhkojasi, sen jälkeen miehesi ja sitten elukoiden. Jo pelkkä hajuhaitta on niin kauhea, että minä en pystyisi nukkumaan kämpässä jossa on röökattu. Muuten tupakointi ei haittaa, esim baarissa yms. Ja eläimetkin on ihan kivoja, mutta ei ihmisen kanssa samalla viivalla.
   
 18. ilmanpuhdistin Vierailija

  Jos sisätiloissa röyhyttely jatkuu,älä yritä peittää hajua vaan poista se--->ostakaa ilmanpuhdistin (esim kotimainen Elixair). Puhdistaa huoneilmasta erilaisia epäpuhtauksia (pöly,siitepöly, eliäinten hilse jne) ja myös hajut tehokkaasti! Aktiivihiilisuodatin poistaa hajut, pölyhiukkaset jää pestäviin suodattimiin. Astma- ja allergialiitto suosittelee...ja minä joka kärsin siitepölyallergiasta ja koirankin omistan lievästä eläinallergiasta huolimatta.
   
 19. fer Vierailija

  Ilmanpuhdistin EI poista tupakan haittoja, eikä hajua, se on fakta! Oletko kenties maahantuoja??
   
 20. ilmanpuhdistin 2 Vierailija

  No eihän se ilmanpuhdistin tietenkään tupakan haittoja poista, en ole sellaista väittänytkään! Mutta se taas on fakta, että hajuja laite poistaa tehokkaasti, olisi varmuudella parempi vaihtoehto kuin jonkin hajustekemikaalin sumuttelu ympäri asuntoa. Enkä ole maahantuoja vaan ihan omasta kokemuksesta puhun, kun olen hiljattain kyseisen laitteen itselleni hommannut (poistaa ruuan käryn yms tunkkaisen hajun asunnosta).
   
 21. ilmanpuhd. Vierailija

  Ai niin, en huomannut tuossa aiemmassa viestissäni mainita, että oli muuten aika hämmentävä tuo "maahantuojasyytös" siinäkin mielessä, että puhuin kotimaisesta laitteesta :)
   
 22. tytär Vierailija

  Vanhemmillani on Elixair (mallia en tiedä), joka on hankittu juuri isäni astman takia. Mielestäni se ei poista hajuja lainkaan. Vanhempani eivät tupakoi, mutta jos nyt puhutaan vaikka ruuan hajusta tms niin ei toimi. Epäpuhtauksista en tiedä, mutta ainakin äitini sanoo, että pälyn määrä ei ole vähentynyt tippakaan. He eivät suosittele.

  Minä en voi sietää mitään ylimääräisiä "tuoksuja" olivatpa ne sitten ilmanraikastimia tai hajuvesiä. Heti tulee armoton päänsärky. Raikasta tulee vain aukaisemalla ikkunat ja siivoamalla. Tupakan hajua ei saa pois edes noilla konsteilla.
   
 23. YLE tänään Vierailija

  "EU-maissa kuolee vuosittain 80 000 ihmistä passiivisen tupakoinnin seurauksena."

  Ehkä tuo joukko on kuitenkin niin häviävän pieni, ettei sillä ole tilastollista merkitystä!
   
 24. vaikka Vierailija

  80000 ihmistä EU-maissa, tekeekö se sitten peräti 0,02 prosenttia eli kaksi kymmenestä tuhannesta kuolee passiiviseen tupakointiin. No tekeehän se sitten Suomessa kuitenkin tuhat ihmistä. Onhan se sittenkin iso luku. Turhia kuolemia.
   
 25. Ihan kuis vaan Vierailija

  Itse sain kyllä oman kämppäni kuntoon ihan pesulla ja pintaremontilla (maalit/lattiapinnat) vaikka aika hyvin sielläkin tupakoitu oli. Joten ei koskaan kannata sanoa ei koskaa, sain hyvän ja edullisen kämpän, kun muut eivät älynneet asunnon hyvyyttä pinnan alla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti