Hae Anna.fi-sivustolta

Kuolemanrajakokemus

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Vesimies -70, 08.03.2018.

 1. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  26 979
  Saadut tykkäykset:
  1 630
  Last edited: 08.03.2018
 2. vierailija Vierailija

  Aiheesta kuolemanrajakokemukset: "Väitöskirjatutkija Miia Kontro on selvittänyt, miten kuolemanrajakokemukset ovat vaikuttaneet kokijoihinsa."

  -> https://areena.yle.fi/1-4376076
   
 3. vierailija Vierailija  huom. Videon kuvauksessa lähteitä ja lisälukemista.
   
 4. vierailija Vierailija

 5. vierailija Vierailija

  Näistä suomalaisten kuolemanrajakokekemuksista (22 kertomusta) löytyy uusi kirja nimeltään : Portilla - Suomalaisia kuolemanrajakokemuksia (ilmestynyt 5.3.2018)

  ... (nuo kiekun sivut yllä kaatuivat kun ruuhkautitte ne) :D
   
 6. Master Starkiller Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  13.03.2017
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  623
  Itselläni ei ole kokemusta, mutta voin kertoa vaarini kokemuksen ko. asiasta.
  Vaarini on nyt jo autuaasti poisnukkunut kehkosyövän vaikutuksesta, mutta hän kertoili palajonkin elämästään kun olin piänempi ja kun hän oli viälä terve. Ja seuraava on yksi niistä:
  Vaarini oli ollut pallolaajennusleikkauksessa, ja leikkauksessa oli mennyt ilmeisesti jokin asia vikaan, sillä hänen syrämensä pysähtyi hetkeksi. Kun se oli pysähryksissä, niin vaarini kertoi jotta hän oli kohonnut ruumiistaan ja katsonut itseään hetken katonrajasta. Hän oli nähnyt itsensä makaavan leikkauspöyrällä ja lääkäreitten häärivän ympärillään kauhialla kiireellä, kun he yrittivät saara hänen syräntään taas toimintaan. Lopulta se kuitenkin onnistui ja vaarini palasi omaan ruumiiseensa.
  Tässä tarina hyvin lyhyenä, sillä siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi kuullut sen. Vaarinikin nukkui pois jo melkein nelejä vuatta sitten, ja viimeiset kuukautensa hän oli sairaalassa eikä puhunut juurikaan mitään selvää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  671
  Mun äidillä oli kans noita kokemuksia. Oli tollanen katonrajahengailu sairaalassa, sekä se tunnelia pitkin valoon -kokemus toisella kertaa. Oli kuulemma kovasti tehnyt mieli mennä sinne valoon, olo oli autuas ja ihana, mutta oltiin käsketty takaisin. Ei ollut aika vielä silloin lähteä. Aika tuli täyteen vasta vähän reilu vuosi sitten. Äitiä oli käynyt joku haastattelemassa siitä tunnelikokemuksesta sairaalassa, ja sekin kokemus on jossain kirjassa, en vaan tiedä missä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  26 979
  Saadut tykkäykset:
  1 630
  Kiitoksia linkeistä, katson ne tässä joskus. Kiitos Killerille ja Lily-Roselle kiinnostavista kertomuksista.

  Jännää tuossa Ilta-Sanomien jutussa oli tuo lopussa että se yksi mies oli kuullu valo-olennolta asiaa josta itse ei ollut aiemmin tiennyt taikka kuullut, ei kuulunut siis hänen maailmankuvaansa.

  Mulla on vino pino 15 luokan eli yliluonnollisen alueen kirjoja kotona lainattu kirjastosta jossa on vino pino kuolemanrajakokemuksistakin. Pitäis niihinkin tutustua.
   
 9. iitsi Vierailija

  Minulla on tuollainen kokemus myös. Koska olen aina ollut sellainen tyyppi, että haluan saada ennenkaikkea itselleni todennettua henkisten kokemusten todenperäisyyden, minäpä kysyin yhden kuolemanlähikokemuksen aikana itselleni todisteita siitä, että koin jotain "ylimaallista". Minulle sitten näytetiin/katsoin omaa tulevaisuuttani. Päästyäni takaisin tajuihini (olin sairaalassa), kirjoitin kokemukseni tulevaisuuskuvineni ylös ja kyllä ne toteen ovat käyneet. Kaikkien mielekkyyttä en millään osannut tajuta heti, mutta ovat kyllä auenneet sittemmin ja sitten vasta on tajunnut, että ihan selvä juttuhan tuo on.

  Osa niistä on ollut maailman tapahtumia, suurin osa oman elämäni tapahtumia. Jotkut perheenjäsenille tapahtuvia juttuja. Hauskin oli yhden miesystävän nimi ja sitten katselin ihan tarkkaan millainen sisustus miehellä on kotona ja kirjoittanut sen ylös. oli vähän hiuksia nostattavaa sitten kun katselin oikeassa elämässä, että... juu tuossa on se sohva, ai tuossa on se samanlainen sängynpääty, kas vain, hänen ovensa on vihreä aivan kuin näyssäni. Ai tuo olohuoneesta avautuva maisemakin nyt sai selityksensä... Näkyni aikana en millään olisi uskonut miesystäväni nimeä todeksi, kirjoitin sen kuitenkin ylös, mutta muistan miten ajattelin, että tuo nimi on kyllä ihan täyttä fuulaa, ettei kellään voisi olla tuollaista nimeä, mutta sekin meni oikein, miehellä kun oli toisen vanhempansa vuoksi ulkomainen nimi ja hyvin erikoinen.

  Lily-Roselle: ei muuta kuin lukemaan IOK:n jälkeen kuolemanrajakokemuksia käsittelevää suomalaista kirjallisuutta, ehkä äitisi kokemus löytyy helpommin kuin uskotkaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  671
  Huh! Meni ihan kylmät väreet tota lukiessa! Ihan huikeeta! Juu, täytyy lainata kirjastosta niitä kirjoja ja lueskella.
   
 11. vierailija Vierailija

  Tutkijat löysivät todisteita "kuolemanjälkeisestä elämästä" 2014:
  -> http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014100718726223_ul.shtml

  "Monikansallisessa suurtutkimuksessa todettiin usean sydämenpysähdyksestä elvytetyn tehneen todenmukaisia havaintoja ympäristöstään myös silloin, kun aivojen olisi jo pitänyt lakata toimimasta."
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vierailija Vierailija

  Parhaat kirjat jotka oon lukenut tästä aiheesta ...tai näissähän mennään jo huomattavasti pidemmälle... Suosittelen luettavaksi nämä klassikot, jos et vielä lukenut ole... kipin kapin kirjastoon... :)

  Michael Newton: Sielujen matka : elämää elämien välillä
  Michael Newton: Sielujen kohtalo, lisää elämästä elämien välillä

  "Hypnologi Michael Newton kertoo lukuisille kielille käännetyssä kirjassaan, mitä meille tapahtuu sieluina sielujen maailmassa.
  Hän on toiminut hypnoterapeuttina lähes 50 vuotta ja tutkinut perusteellisesti asiakkaittensa avulla henkimaailmaa ja elämää sieluna fyysisten elämien välillä.
  Kirja vastaa moniin mieltämme askarruttaviin kysymyksiin – ja kysymyksiin joita emme ole edes osanneet kysyä..."


  Kirja-arvostelu:
  - http://www.ultra-lehti.com/kirjat/arv-sielujen.html
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. vierailija Vierailija

  Minulla oli työkaveri, joka kertoi tuollaisesta, kun hän sairaalassa oli menettänyt ilmeisesti leikkauksessa verta, tämä tapahtui vuosikymmeniä sitten. Irtosi ruumiistaan ja näki mitä ruumista yritettiin elvyttää.
  Mutta näillehän on selitys, kysehän on hapenpuutteesta aivossa. Muistaakseni tällainen ruumiista irtoamiskokemus tapahtuu kun g.voimat vaikuttaa ihmisiin eli näissä sotilaslentokokeissa simultaattoreissa on saatu sama ilmiö aikaan.
   
 14. vierailija Vierailija

  "näki miten ruumista yritettiin elvyttää"- "ja kyse hapenpuutteesta aivoissa?"o_O
  -- MUTTA silti tekee raatona ja tajuttomana siinä maaten todenmukaisia havaintoja ympäristöstään jotka on voitu myöhemmin läsnäolevien lääkäreiden avulla tosiksi todentaa... Joku ei nyt täsmää kuule.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. vierailija Vierailija

  Niin, no selitäppä valveunet, eihän siinäkään silmät näe, vaan kyse on aivojen tuottamasta visiosta. Samalla tavalla psykedeelit aiheuttaa ihmisille harhoja, luin jostain, että myös aivot tuottavat näitä psykedeelejä tällaisissa stressitilanteissa, jossa kuolema on tulossa.
   
 16. vierailija z Vierailija

  Edellinen vierailija sanoi: "tekee raatona ja tajuttomana siinä maaten todenmukaisia havaintoja ympäristöstään jotka on voitu myöhemmin läsnäolevien lääkäreiden avulla tosiksi todentaa "

  Onko jossain todettu, että valveunen näkijät näkevät reaalimailman tapahtumia nukkuessaan? Ihan hutiksi menee tuokin, että harhat olisivat "todenmukaisia havaintoja jotka on voitu todentaa tosiksi."

  Kannattaa sisäistää luettu teksti niin voi oppia jotain uutta :)
   
 17. vierailija Vierailija

  Mutta, kaikki kirjatkin on kirjoittanut vain ihminen?? Jokaiselle olkoon se oma usko ainut ja todellinen.
   
 18. vierailija Vierailija

  En tiedä miten itse luet sisäistäen, mutta mistä tuo valveuni tähän tuli?? Ehkä joku tietää onko tuota valveunien reaalisuutta tutkittu miten? - Mutta mitä siitä kun tässä on käsillä ilmiö, jollaisen useat lähellä kuolemaa käyneet ihmiset ovat kertoneet kokeneensa - jota on tutkittu ja tuhatmäärin on kertomuksia takana.

  ps. Jos on tehty "todenmukaisia havaintoja ympäristöstään jotka on voitu tosiksi todentaa" niin en lähtisi niitä silloin harhoiksi kutsumaan. Mutta en ole tässä kyllä asiantuntija, oletkohan sinä? ;)
   
 19. vierailija Vierailija  Tästä jota lainasin ja jolle vastasin:

  Sanoit: "ps. Jos on tehty "todenmukaisia havaintoja ympäristöstään jotka on voitu tosiksi todentaa" niin en lähtisi niitä silloin harhoiksi kutsumaan. Mutta en ole tässä kyllä asiantuntija, oletkohan sinä?;)"

  En lähtisi sanomaan harhoiksi. Siksi kirjoitinkin sille jolle vastasin, että lukisi ajatuksella tekstisi.
   
 20. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  2 938
  Saadut tykkäykset:
  671
  Komppaan! Ehdottomasti! ♡♡♡
   
 21. vierailija Vierailija

  Kuuloaisti pelaa, siksi esim. vaikka ihminen on tajuton ei hoitohenkilökunta saisi ääneen sanoa, ettei se tuosta elvy. Ihmisen aistit yhdistää eri asioita, esim. sokeallakin on "näkö", jolla hän kykenee tulkitsemaan ympäristöään ja tekemään siitä päätelmiä aivan kuten leikkauspotilas tai koomassa oleva.
   
 22. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  26 979
  Saadut tykkäykset:
  1 630
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  26 979
  Saadut tykkäykset:
  1 630
  Ei ole tullu luettua. Jostain syystä en oo pitkään aikaan lukenu tän alan kirjallisuutta paitsi pari kirjaa. Eka noista on pyöriny kädes, en ole itseasiassa varma onko se nyt niissä kirjapinoissa, saattaa ollakki ku ei meillä kirjastossa hyllys oo. Tuo toinenki vaikutti hyvin kiinnostavalta. Mene ollenkaa takuuseen onko sekin siinä pinossa, kun en muista onko se meillä kirjastossa. En muista yhtää mitä kirjoja niissä pinoissa on.
   
 24. vierailija Vierailija

  > Niin tässä on tätä aivotoimintaa tutkineet HETI sydämmen pysähdyksen jälkeen (rotilla)...

  ... "Tulokset olivat hämmästyttäviä: pian rottien sydänten pysähdyttyä niiden aivotoiminta kiihtyi. Aivot näyttivät menneen ikään kuin ylikierroksille, todistaen ei vain tajunnasta, vaan pikemminkin eräänlaisesta hypertietoisuudesta."
  – " Havaitsimme jatkuvaa ja kiihtynyttä toimintaa. Sydämen pysähtymistä seuraavien 30 sekunnin aikana mitattavissa oleva tajunnan taso on paljon, paljon korkeampi."

  > Niin eivät mainitse mitään tuon 30 sekunnin jälkeen (koska aivotoimintaahan ei sen jälkeen enää ole ja se lakkaa.)

  ...
  Sama huomio tuolla edellisessä (uudemmassa tutkimus 2014) -artikelissa myös mainittuun: ... "Aivotoiminta lakkaa tyypillisesti 20-30 sekunnin sisällä sydämenpysähdyksestä."

  > Eli samat <30 sekuntia MUTTA näissä kuolemanrajakokemuksissa on paljon tapauksia, joissa kokemus / tietoisuus kestää useita minuutteja aina elvytyksen onnistumiseen asti.

  > Tietoisuus siis näyttäisi olevan erillään aivotoiminasta. <

  ...Tiedemiesten tutkimukset jatkuvat... ;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  26 979
  Saadut tykkäykset:
  1 630
  Hyviä huomioita. :)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti