Hae Anna.fi-sivustolta

Kuolemanrajakokemus

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Ulpukka, 20.06.2018.

 1. Ulpukka Vierailija

 2. vierailija Vierailija

 3. vierailija Vierailija

  Ihan mielenkiintoinen juttu. Mutta taas kerran, tutkija ei kerro, ovatko koetut tapahtumat hänen mielestään tosia vai ei. Onko se keino jolla pidetään huoli siitä että vastaisuudessakin saadaan ihmisiä osallistumaan näihin tutkimuksiin?
   
 4. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 901
  Saadut tykkäykset:
  15
  Hyvän tutkijan velvollisuuksiin kuuluu objektiivisuus, siksi tutkijan omat, henkilökohtaiset subjektiiviset mielipiteet ovat irrelevantteja.

  Tuo objektiivisuus on myös se tekijä, joka tekee tutkijasta tarpeeksi luotettavan, jotta hänelle ihmiset uskaltavat kertoa asioitaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. vierailija Vierailija

  (y)
   
 6. vierailija Vierailija

  Tieteellisiin tutkimuksiin ei kuulu tutkijan oma henkilökohtainen mielipide tutkittavista ihmisistään, vaan siinä pyritään objektiivisuuteen tutkimusasetelman suhteen. Olisit kuunnellut edes haastattelun. Tietenkin tutkija uskoi tutkittavan kokeneen kokemansa asiat, siksi niitä kutsutaan kokemuksiksi... Tutkimuksen tarkoitus ei ollut edes todistaa ns. henkimaailman olemassaoloa tai tutkittavien mielenterveyttä tai sairautta, vaan saada lisää tietoa kuolemanrajakokemuksista. Huomaa käsite KOKEMUS.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. vierailija Vierailija

  Totta.

  Mutta miksi tutkimusta ei kohdisteta suoraan siihen ovatko koetut tapahtumat tosia vai epätosia? Miksi tämä rajataan ulkopuolelle?
   
 8. vierailija Vierailija

  Ne on hallusinaatioita.
   
 9. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 901
  Saadut tykkäykset:
  15
  Se johtuu siitä, että ei ole sellaista tieteellistä menetelmää, jolla voitaisiin osoittaa joku kokemus joko todeksi tai epätodeksi.

  Jo pelkästään käsitteet "tosi" tai "epätosi" ovat sellaisia, joista filosofit ovat kiistelleet pari vuosituhatta, eikä noille käsitteille ole mitään sellaista määritelmää, joka täyttäisi sellaiset tieteelliset kriteerit, että niitä voitaisiin tutkia tieteellisesti.
   
  Last edited: 22.06.2018
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tämä oli mielenkiintoinen ja pidin toimittajien tavasta antaa vieraalleen tilaa kertoa oma kokemuksensa ja ajatuksensa.

  https://areena.yle.fi/1-2999258


  Ohjelman kuvaus:
  Kuolemanjälkeisen elämän mahdollisuus ja sen varjoisa luonne ovat askarruttaneet ihmissukua aina sen myyttisistä alkuhämäristä lähtien, emmekä me suomalaiset ole siinä poikkeus. Useimmat meistä eivät palaa viimeiseltä rajalta koskaan takaisin, mutta poikkeuksiakin löytyy joukostamme. Ohjelmassa käsitellään laajalti tunnettua ilmiötä, jossa kuolemaisillaan oleva tai kuolevaksi itsensä uskova kansalainen kokee mystisen rajakokemuksen.

  Vieraana on "Kuolemanrajakokemukset - Tutkimuksista tulkintoihin" -teoksen kirjoittaja, uskontofilosofian dosentti Leo Näreaho. Kuulemme myös eläkkeellä olevan ylilääkärin Matti Kiviluodon kuolemanrajakokemuksista, hän vaipui sydänpysähdyksen jälkeen kuukaudeksi koomaan.

  "Vajosin ensin tyhjyyteen. Sitten olin tunnelissa, jonne kajasti valoa. Näin kaunista luontoa, perhosia, luontoa, oli tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä. Sitten saavuin kirkkaaseen valoon. Tunnistin paikan Itäkeskukseksi."

  Entä, millaisia ovat niinsanotut kuolinvuodekokemukset? Voiko ihminen säädellä kuolinhetkeään? Terveydenhuollon maisteri Elina Grönlund kertoo niistä.

  Toimittajina Perttu Häkkinen ja Panu Hietaneva.
   
 11. vierailija Vierailija

  Oliko se kuollessaan menossa Itäkeskukseen vai mitä?
   
  • Hauska Hauska x 1
 12. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Jep. Asiaa.
   
 13. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  [​IMG]
  https://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=18&ziel=bigs
   
 14. vierailija Vierailija

  Ihanaa!

  Kiitokset tästä. Tämä näkökulma täytyy nyt muistaa postittaa aina silloin tällöin vastaukseksi kun joku inttää yliluonnollisia kokemuksia pelkiksi kuvitelmiksi!
   
 15. ruumis/sielu Vierailija

  Tiede katsoo asioita eri näkökulmasta kuin kuolemanrajalla käyneet. Heillä on usein materialistinen ihmiskäsitys.
  Seuraavalla videolla Pasi Turunen opettaa ruumiista ja sielusta; kun ruumis kuolee, mitä meistä jää jäljelle? kesto 4 min.

   
 16. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  Täytyy sanoa, että mullekin tuo Itäkeskus juttu aiheutti hymyn suupieliin, mutta vakavasti ottaen: monessa kuolemanlähikokemuksessa on mukana ihmisille tuttuja paikkoja, mutta sen sitten tajusi, kun kuunteli haastattelun. Olen joskus miettinyt, että se voi olla siksi, että ihmisen on näin helpompi muistaa kuoleman lähikokemus, sillä yleensähän näistä kokemuksista kuvaillaan, että ne muuttivat elämän ja olivat hyvin merkityksellisiä, joten varmaan sitten sen haluaa myös muistaa ja ottaa siinä kohdin käyttöön sitten tajunnan rakenteet ja toiminnan.
   
 17. vierailija Vierailija

  Videon sisältö: Jotakin säilyy hengissä kuoleman jälkeen, ja usko raamatun selityksiin sillä muut ovat eksyttäjähenkien valheita.

  Minä luulen että 'taivaassa' on useita osastoja tarjolla kunkin uskomusten mukaan, kristityt keskenään, ateistit keskenään, muslimit keskenään jne. Mahdollisesti heillä on sielläkin keskustelupalstoja joissa väännetään - mutta mistä asioista?
   
 18. vierailija Vierailija

  Minä taas luulen taivaassa olevan jokaiselle uskonsuunnalle oma ovi, oven takana yhteinen tila, jossa kaikki leijailevat samassa yhteisessä energiassa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. taivaskokemus Vierailija

  Katsoin juuri äsken (23:00) seiskalta sarjaa
  "Elämä kuoleman jälkeen". Siinä mies kertoo olleensa
  90 minuuttia taivaassa. On kirjoittanut siitä kirjankin,
  joka voi olla jollekin jo tuttu tarina. Kesto 10 min.

  www.tv7.fi/vod/player/30310/
   
 20. vierailija Vierailija

  Kiitos linkistä :)
   
 21. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Ei ne siellä kuoleman rajan takana enää tappele. Ne tajuaa ettei mikään uskonto ole se ainoa oikea. Tv 7 taas on rajoittunut kristinuskoon. Yks kirja oli jossa lapsi väitti olleensa kristinuskon Taivaassa, sama lapsi aikuistuttuaan sanoi valehdelleensa . Noloa kristinuskolle. Kevin Malarkey oli se poika.

  Ei tuonpuoleinen ole rajoittunut uskontojen mukaan. Mikään uskonto ei ole ainoa oikeassa vaikka olis kuinka tv-kanavakin. Ihminen rajoittaa tietämättömyyksissään ja uskonnon paine voi aiheutaa valehtelua.

  Toisella puolella ei ole uskontoa. Näin mä sen näen. Omahyväiset itseään täynnä olevat ihmiset tällä puolen luulee sen oman uskontonsa oli se mikä vaan olevan se ainoa oikea.
   
  Last edited: 15.07.2018
 22. taivastiellä Vierailija

  "Toisella puolella ei ole uskontoa..."

  eikä riitaa, epäsopua, kilpailua, sairautta, kipua eikä aikaa..
  .Kaikki kuolemanrajakokemukset osittavat, että taivas on paikka,
  jonne halutaan jäädä. Kuolemanpelkoni on hävinnyt, kun tiedän
  että kerran minäkin pääsen taivaaseen.
   
 23. vierailija Vierailija

  "Toisella puolella ei ole uskontoa eikä riitaa, epäsopua, kilpailua, sairautta, kipua eikä aikaa..."

  Näinkin voi olla. Siinä tapauksessa kuolema aiheuttaa jonkin muutoksen ihmisen mielessä joka tuottaa/mahdollistaa uudet viisaammat käsitykset. Siispä kysymys teille: mitä kuollessa tapahtuu tässä suhteessa?
   
 24. vierailija Vierailija

  Kuolemankokemus johtuu aivojen hapenpuutteesta, esim g.voimilla, se missä lentäjät ovat hävittäjäkoneessa, on saatu aikaan ruumiistairtausmiskokemus. Mitä taas tulee siihen jankkaamiseen, ettei tiede aseta ihmisen kokemuksia kyseenalaiseksi on bullshittiä. Koko tiedehän perustuu kyseenalaistamiseen. Ihmisen uteliaisuus on saanut meidät avaruuteen.
   
 25. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Kuolema aiheuttaa sen muutoksen, että aivotoiminta loppuu ja mieli "sammuu". Jäljelle jää sielu, joka elää rakkaudesta.

  Ihmisellä on taipumus kokea olevansa yhtä kuin mielensä. Mieli on se osa ihmisestä, joka luo käsitteitä, tuntee syyllisyyttä ja tuomitsee. Se toimii syntymästä asti oppimiensa uskomusten ja muodostamiensa käsitysten, arvojen, kulttuuriperimän jne. mukaan. Mieli on sama asia kuin ego, kuolemassa se katoaa, ja jäljelle jää sielu joka jatkaa matkaansa. Sielu elää rakkaudesta, eikä siihen kuulu egon luomia käsityksiä, eikä mitään sen luomista käsityksistä kumpuavia negatiivisia tunteita tai sen kaltaisia käsityksiä, joita on vain egolla, joka on sidottu fyysiseen olemukseemme.

  Tämä oli yksi vastaus, vaihtoehtoja on varmasti enemmänkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti