Hae Anna.fi-sivustolta

Kurinpito puolison lapsille

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä vierailija, 13.05.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Miten on uusperheen äidit? Osallistutteko puolison ex-liitosta syntyneiden lasten kasvattamiseen? Autatteko läksyissä? Kuljetatteko harrastuksiin? Ostatteko heille vaatteita? Ja se tärkein, mites kurinpito. Asetatteko rajoja? Entä jos lasta/teiniä täytyy rangaista jostain. Teettekö sen vai jätättekö puolisonne eli lasten isän tehtäväksi?
   
 2. Leeni Vierailija

  Noista ainoastaan läksyissä olen auttanut. Kuria ei paljon ole tarvinnut pitää, joskus huomauttaa kielenkäytöstä tai ruutuajasta. Mutta nämä lapset ovatkin meillä harvoin, noin 1 viikonlopun kuukaudessa. Ovat jo koululaisia.
   
 3. vierailija Vierailija

  Eihän siitä elämästä tulisi yhtään mitään, jos puolison lapsille ei saisi pitää mitään jöötä. Sehän tarkoittaa, että toinen mitätöidään ulos perheestä.

  Kuria ja järjestystä voi pitää niin monella tapaa, ei se suinkaan tarkoita lasten alistamista tai konkreettista kuritusta tai rankaisuja, tiukkoja sääntöjä ja henkistä pahoinpitelyä. Ei kukaan ole kohtuuton omilleenkaan, joten miksi sitten toisen lapsille?

  Jos perheessä on kummallakin omia lapsia, samat säännöt ovat tietysti molemmille tasapuolisesti. Sehän käytännössä tarkoittaa sitä, että tässä kodissa toimitaan näilla periaatteilla ja ehkä sinä toisen vanhemman kodissa eri säännöillä. Lapset kyllä oppivat nopeasti, mikä pätee missäkin, kun sen heille opettaa asiallisesti. Minusta on väärin lasta (ja aikuisiakin) kohtaan, jos toinen vanhempi määräilee sivusta, miten toisen vanhemman kodissa menetellään, kun se on normaalia elämää. Kakaraparka ei tiedä lainkaan, mitä häneltä odotetaan, jos vedetään ristiin ja tuntee olonsa aina jotenkin epävarmaksi ja vajavaiseksi.

  Kodin vanhemmat ovat ne, jotka luovat tavat, ohjeistavat lapsia ja antavat palautettakin, jos lapsi käyttäytyy huonosti. Pelolla ei saavuteta mitään hyvää, turvallinen ja luotettava aikuinen tuo lapselle sitä, mitä hän eniten tarvitsee eli vakaan ja turvallisen olon siitä, että on hyväksytty ja kotona on turvallista olla.

  Suomen laissa kielletään pahoinpitely niin fyysisesti kuin henkisestikin. Sen pitäisi ohjata kunnollista vanhempaa, olipa hän sitten oma tai "lainattu". Kamalinta on, jos lapsi pelkää jotakuta kotona tai lapselle ilmoitetaan, että sitä ja sitä ei tarvitse uskoa, minä määrään.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti