Hae Anna.fi-sivustolta

Kuuba vai Vietnam?

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Antero, 24.09.2012.

 1. Antero Vierailija

  Kaksi erilaista paikkaa kiinnostaa. Molempiin ei pääse joten on valittava. Olisi hauska kuulla kommenttia etenkin niiltä jotka ovat käyneet molemmissa. Oli kohde kumpi tahansa, aion kiertää oman aikatauluni mukaan pari viikkoa. Eli valmismatkaa en aio ostaa. Kuuba on ilmeisesti kalliimpi, ainakin lennot ovat. Vietnamissa on kuumempaa.. Englannin osaaminen on rajallista molemmissa..No joka tapauksessa kokemuksien kuulemisesta olisi hyötyä. Kiitos etukäteen!
   
 2. mohito Vierailija

  Molemmissa olen käynyt ja molemmista tykkäsin, mutta mielestäni niin kauan kuin Kuuba on vielä nykyisellään, sinne kannattaa mennä ensin, koska sit kun rajat avautuvat amerikkalaisille, paikka muuttuu totaalisesti ja Kuubasta tulee amerikkalaisten Tallinna...lyhyt välimatka yms. Loistava matkaopaskirja on "Kuuban yöt ja Havannan autot" (kirjoittanut Jorma Laakso oman kokemuksensa perusteella).Siinä esitellään Kuubaa matkailumaana ja kuten nimestäkin selviää kirjassa käsitellään myös kuubalaista autoilua ja Kuuban erikoista autokantaa, joka on pääosin 1950-luvun vanhoja amerikkalaisia autoja. Joukossa on myös monia eurooppalaisia ajoneuvoja, joita meillä ei ole edes entisöityinä, mutta siellä ne ovat vielä jokapäiväisessä käytössä. Kuuban yöt ja Havannan autot antaa hyvän kuvan niin vanhoista autoista kuin kuubalaisten elämästä tässä rommin, sikarien ja salsan maassa. Sisältää myös karttoja ja hotelli-, ravintola- ym. suosituksia. Kirjan 312 sivua ja yli 650 kuvaa esittelevät mm. kuubalaista elämää, upeaa siirtomaavallan aikaista arkkitehtuuria, kymmenien kilometrien hiekkarantoja ja erikoisia ajoneuvoja Che Guevaran Chevroletista alkaen. Tämä autokirja käy myös matkaoppaasta, vaikka ei pelkästään sellaiseksi ole suunniteltukaan. Toivottavasti löydät kirjan jostakin, jos ei muualta niin kirjastosta kannattaa katsoa. Minä siis suosittelen Kuubassa käyntiä ensin.
   
 3. RaimoL Vierailija

  Olen mohiton kanssa aivan samaa mieltä, mene ensin Kuubaan. Kuuba ei enää muutaman vuoden kuluttua ole sellainen kuin se on nyt, ja on ollut viimeiset vuosikymmenet. Kun Fidelistä aika jättää, muuttuu Kuuba hyvin nopeasti kapitalistiseksi valtioksi ja amerikkalaiset turistit ryntäävät sinne suurin joukoin pilaamaan kaiken suurilla setelitukoillaan. Jo nyt siellä on kanadalaisia turisteja, amerikkalaisten pikkuveljiä, jonkin verran ja matksustusrajoituksia Amerikasta on löysennetty. En usko että Kuuba on tällä hetkellä kovin paljon kalliimpi kuin Vietnam ja liikkuminen siellä saattaa olla hieman haasteellista koska julkinen liikenne ei ole kovin hyvällä tasolla.

  Vietnam on "eksoottisempi" paikka. Sillä tarkoitan lähinnä ruokaa ja ympäristöä. Mielestäni Vietnamissa oli siivottomampaa kuin Kuubassa. Vietnam on jo kapitalisoitunut, ainakin eteläinen osa, ja se ei tule muuttumaan kovin nopeasti.
   
 4. Antero Vierailija

  Kuuba saa vahvaa kannatusta! Kahden rahan systeemi mietityttää. Onko niin , että maksan turistina aina turistipesoilla joiden kurssi on lähellä euron kurssia? Eli turistipesolla ei saa enempää kuin paikallisella? Esim jos tuotteen hinta on paikallisten kaupassa 5 pesoa, on hinta minulle 5 turistipesoa. Tästä olen kyllä löytänyt jotain infoa aiemminkin mutta väjän epäselväksi jäi.

  Entä onko Espanjan osaaminen välttämätöntä jos liikkuu ominpäin? Vai pärjääkö englannilla ja muutamalla sanalla espanjaa?

  Lentojen hinnat tammikuussa näyttävät olevan helposti yli 1000e lukuunottamatta Moskovan kautta lentoa, joka vaatisi yöpymisen (ja ehkä myös viisumin venäjälle.) Tammikuussa ilmasto voisi olla Kuubassa oikein miellyttävä, lämmintä mutta ei paahtavan kuumaa.

  Syksyn sateilla on mukava suunnitella talvimatkaa.
   
 5. RaimoL Vierailija

  Turistit käyttävät vain turisti-pesoja. Kansan-peso on tarkoitettu kuubalaisille ja sellaisia ei pitäisi joutua turistin käsiin missään tilanteessa. Taitaa olla jopa laitonta. Turisti-peson ja kansan-peson välinen vaihtosuhde on muistaakseni 25, en tosin ole tuosta luvusta aivan varma. Kuubassa on sellaisia "kansan kauppoja" joissa nuo kansan-pesot käyvät, muissa kaupoissa ymmärtääkseni hinnat olivat turisti-pesoina. Yksinkertaisinta on kun unohdat kokonaan tuon kansan-peson olemassaolon ja maksat turisti-pesoina sen mitä pyydetään. Peson kurssi on sidottu dollarin kurssiin eli tällä hetkellä eurosta saa hieman yli yhden peson. Dollareita ei kannata ottaa matkavaluutaksi koska niiden vaihtamisesta peritään jonkinlainen "USA sakko" joka on muistaakseni 10%. Paras matkavaluutta Kuubassa on euro. Valuutan vaihdossa provisio on varmaan huomioitu jo kurssissa koska pankissa ja hotellin vaihtopisteessä saa saman verran pesoja.

  Kaikissa maissa paikallisen kielen osaaminen helpottaa asiointia. Kun ottaa käyttöön sen kolmannen kielen, "pitkän pinnan ja huumorin", niin kyllä noilla mainitsemillasi pärjää jos et halua jotain aivan ihmeellistä. Hermostuminen on ehdoton "no no".
   
 6. mohito Vierailija

  RaimoL olikin vastannut jo valuutta-asiaan. Muuta mitä tuli mieleeni on, että meillä oli mukana pieniä tuliaisia kuubalaisille. Siellä kun on pulaa kaikesta, niin otin mukaani Suomesta palasaippuoita, kertakäyttöpartahöyliä, mainoskyniä, kosmetiikkaa/meikkejä ym., joita olin kerännyt ja laitoin niistä pikku pusseja, joita sit annoin mm. hotellisiivoojalle, taksikuskeille ym. Tuntuu meistä ehkä hullulta, mutta olivat todella iloisia saamastaan pussukasta. Lasten vaatteista, kaikenkokoisista, on myös pulaa. Me olimme Kuubassa maaliskuussa, Havannassa ja Varaderon alueella ja silloin ei mielestäni ollut liian lämmin. Varaderon alueella tuulee ja illalla ulkona tarvitsi jopa pitkähihaista vaatetta. Havanna on todella mielenkiintoinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Itse olimme hotelleissa matkallamme, mutta Havannassa ns. kotimajoitus on suosittua. Yrittämistä on jo jonkin verran sallittua, joten paikalliset ovat koteihinsa perustaneet "hotelleja", joissa on tarjolla yösija ja aamiainen. Kannattaa käydä ensin katsomassa ja sit päättää, jääkö juuri siihen paikkaan, koska tarjonnassa on eroja. Rommi on halpaa ja sikarivalikoima valtava. Kannattaa myös olla tarkkana sikareiden kanssa, jos niitä aikoo ostaa, koska kaikenlaista on tarjolla. Ns. virallisissakin sikarikaupoissa kannattaa metallikuorinen sikari tarkistaa, koska meillä sattui ainakin muutama, jotka olivat vähän niinkuin "homeessa" eli kannattaa tarkistaa tuoreus. Tämä siitäkin syystä, koska ei ne sikarit nyt niin halpoja ole niissä virallisissa kaupoissa. Tää nyt oli tällasta "höpöttelyä", mutta minä ainakin suosittelen siis Kuubaa.
   
 7. RaimoL Vierailija

  Noihin sikaareihin liityen kuulin parturiltani hauskan jutun. Hänen vanhempansa ja appivanhempansa olivat lomalla Kuubassa ja tietenkin ostaneet halpoja sikaareja. Kun oli poislähdön aika he olivat pakanneet ne ruumaan meneviin matkatavaroihin. Kun kotona olivat avanneet matkalaukun huomasivat että kummaltakin oli sikaarit hävinneet, ei mitään muuta. Varmaankin tästä johtuen saa kadulta ostettua todella halpoja sikaareja kun ne on jo moneen kertaan maksettu.
   
 8. Antero Vierailija

  Nyt on lennot Havannaan hankittu. Voitteko vielä suositella Havannan lisäksi jotain pienempää rauhallista rantapaikkaa? 2 vk aikaa joten kovin monta kohdetta ei kannata yrittää mahduttaa.
   
 9. mohito Vierailija

  Varadero on itselleni tuttu rantapaikka, sopivan matkan päässä Havannasta, bussilla pääsee kätevästi. Siellä on paljon eritasoisia hotelleja ja rantaa riittää, on sopivan tuulista, joten ei ole liian kuumakaan. Siellä voi retkeillä monella tapaa mm. itse olimme parina päivänä merellä kalassa, retkenjärjestäjiä riittää. Samoin muutaman kerran sambakurssi oli kiva erilainen lisä matkaan. Voin suositella.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti