Hae Anna.fi-sivustolta

"Kuulumisia"

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Tammimamma, 04.08.2006.

 1. TKK* Vierailija

  Kiva kuulla teidän kaikkien kuulumisia!

  Meillä arki rullaa jo jollain mallilla : ) Arttu on ollut noin viikon räkätaudissa, joten on aika ressukka, kun välillä on aivan tukossa ja sitten välillä nenä vuotaa solkenaan.

  Meillä oli Artulla 2-3kk iässä mahdottomat kiukkupuuskat aina yöunille mentäessä. Itse tulkitsen sen niin, että ei olisi malttanut nukkua, kun oli niin kiinnostunut kaikesta ympärillä olevasta ja yliväsymystään sitten kiukkusi. Vatsavaivojakin tosin oli ja niihin saatiin Disflatylistä helpotusta.

  Olen miettinyt toista lasta. Ekan kerran mietin tosiaan jälkitarkastuksessa, kun lääkäri kyseli ehkäisystä. Totesin hänelle, että tuskin tarvitaan sitä, kun meissä molemmissa on vikaa. Oli vastavalmistunut lääkäri, niin ei alkanut asiasta mitään vääntämään. Niinpä en ole hankkinut vielä minkäänlaista ehkäisyä, vaikka mietin toki ennaltaehkäisisikö e-pillerit mun endoa uusimasta. Tosin imettäessä niitä ei voi käyttää. Tosin jos nyt luomusti plussa tulisi, niin olisi se aikamoinen ihme ja ilolla vastaanotettaisiin : )

  Toista lasta joutui jo osaksi myös siltä osin miettimään, että meillä on hoidot olleet VL:ssa kunnan maksusitoumuksella ja pakastussopimus umpeutuu syksyllä, joten meidän on uusittava pakastussopimus. Vielä en oikein saisi yrittää raskautua, kun sektion jälkeen pitäisi odottaa vuosi ennen uutta raskautumista.

  Tässä näitä aatoksia pikaisesti. Pitää yrittää olla tehokas, kun poika nukkuu : )
   
 2. Roosa2 Vierailija

  Hyvää Ystävänpäivää myös minulta kaikille!!

  Mulla on täällä hieman apea mieli kun siskoni juuri soitti ja kertoi että hänen ensimmäinen hoitokertansa oli sitten epäonnistunut vuoto oli alkanut eilen, yritin häntä lohdutella,että eihän sitä vielä tiedä kun testiä ei ole tehty ja hänelle siirrettiin kaksi alkiota et jospa vain toinen olisi tullut pois ,mutta silti ikävä ajatus siitä että eihän se onnistunut on kyllä vahva . Jotenkin olisin halunnut uskoa ettei hänen tarvitsisi niin paljoa kärsimystä käydä läpi,mutta ei .
  No se hyvä puoli kuitenkin on että hän käypi hoidoissa yksityisellä puolella joten uusi kierros voipi alkaa nopeammin kuin julkisella puolella,eikun uutta putkeen heti.
  Täällä meillä Nöpön kanssa kaikki ihan hyvin , paljon on vain köllötelty niin pysyvät supistelut aisoissa.
  Täällä on niin ihana aurinkoinen ilma,mutta tuulee todella kylmästi, pienen lenkin tein ulkona mutta en uskalla lähteä etemmäs kuhan nyt vähän haistelen raikasta ilmaa.

  Roosa2+Nöpö rv20+1
   
 3. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi, kiva kuulla teistä!

  Laitan heti omaa napaa. Olen ollut maassa viime päivinä, mutta nyt on parempi päivä.

  Viime tiistaina oli kontrolliultra. Siellä oli huonoja uutisia. Löydettiin vain kaksi pientä munarakkulaa (7 ja 9cm). Piikitys ei tehoa odotetulla tavalla isosta annoksesta (300iui) huolimatta. Lääkärin mukaan munasarjojeni toiminta on loppumaisillaan eli ne eivät enää tuota uusia munasoluja.

  Lääkäri sanoi silloin, että tänään perjantaina päätetään, kannattaako hoitoa jatkaa vai pitääkö keskeyttää.

  Tänään menin toisen kerran ultraan. Munarakkulat ovat kasvaneet vain vähän, vasemmalta löytyi nyt kaksi kohtuukokoista ja kolmas oli vielä pieni, oikealla vain yksi. Lääkäri suositteli, että hoito jatketaan loppuun asti. Ehkä keräyksessä tulee vain 1-2 munasolua, mutta se on parempi kuin ei mitään. Lääkäri sanoi, että jos nyt ei onnistu, niin 4. ivf ei auta, minulla ei enää kasva munasoluja. Päätimme miehen kanssa, että kun tähän asti on päästy ja neljännestä ivf:stä ei ole mitään takeita, niin antaa mennä vaan.

  Sovimme, että jatkan piikittelyä ja sumuttelua maanantaihin asti, silloin menen taas ultraan. Aikaisemmin suunniteltiin, että punktio olisi maanantaina, nyt se siis siirtyy.

  En nyt halua ajatella maanantaita pitemmälle, katsotaan ensin, että päästäänkö edes punktioon. Nyt en valitettavasti ehdi roikkua pitempään täällä koneella, luen tein muiden kuulumiset sitten paremmalla ajalla (=viikonloppuna).
   
 4. Roosa2 Vierailija

  Voi Epeli olen pahoillani, mutta jospa noi munikset kasvas sen kokosiks kuitenkin että siirtoon pääsisitte, tuota rupesin miettimään myös siskoni kohdalla että mitenkähän hänen jatkohoidot onnistuu kun hänellekkin saatiin aikaseksi vain ne kaksi munasolua ja annos oli hänelläkin aikamoinen menoburia yli 400 iu, sanoivat silloin hänelle että ne kaksi solua olivat kuitenkin olleet hyväkuntosia mutta eivätpähän nyt sitten kuitenkaan kiinnittyneet. Siskollani on kuitenkin jo ikää 40v. joten hänen aikansa alkaa käydä vähiin, surettaa hänen puolestaan todella paljon.
  Koetahhan jaksaa maanantaihin tiedän että olo on surkea tällähetkellä.
   
 5. Saija* Vierailija

  Epelille: Mulla on kans munasarjojen toiminta aika viimesillään ja korkea FSH. Viimeks käytettiin lyhyttä kaavaa ilman Synarelaa (jarrutti ehkä mun munasarjojen toimintaa liikaa). Menopur annos 450IU kp2 alkaen, lisäks oli käytössä Orgalutran kp6 alkaen. Saatiin kerättyä yhteensä 7 munasolua, mikä oli ennätys. Ekalla kerralla saatiin vaan 1 solu, päästiin siirtoon -> nega. Toisella kerralla 2 huonolaatuista solua mitä ei kannattanu edes käyttää eli ei päästy siirtoon asti. Näistä viimeks saadusta 7 solusta kuitenkin vaan 1 hedelmöitty ja siirrettiin --> nega.

  N. kk päästä lähdetään viimeseen yritykseen julkisella puolella. Käytetään samaa kaavaa kun viimeks. Tällä kerralla tehdään IVF sijaan ICSI, kun viimeks hedelmöittymis% oli niin pieni. Saapa nähdä miten käy.

  Ehkä sullekin voitais vielä kokeilla ilman Synarelaa ja korkeammalla annoksella. Eihän siitä mitään takeita oo, että silti onnistuu, mutta kannattais ehkä ainakin kysyä lääkäriltä.
   
 6. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Saija vinkeistä. Mulla on FSH arvo normaali. Kaksi ensimmäistä ivf:ää tehtiin eri klinikalla kuin nyt tämä kolmas. Lääkäri sanoi, että edellisellä klinikalla oli varmasti huomattu tämä munasarjojen toiminnan loppuminen, mutta kukaan ei siitä kertonut minulle ennen kuin vasta nyt täällä toisella klinikalla. Katsellaan nyt tämä hoito loppuun asti ja mietitään sitten jatkoa. Tsemppiä sinulle alkavaan hoitoon.

  Roosa, mukavaa kun rakenneultrassa on kaikki hyvin! Ihana kun saat köllötellä ja levätä. Tällä viikolla on ollut aurinkoista, mutta en harmikseni päässyt päivällä ulkoilemaan kiireiden takia :)

  TKK, toivottavasti pikkumies voi nyt paremmin?

  Vilkutuksia teille kaikille!
   
 7. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Epelille tsemppiä, josko niitä muniksia tulee kuitenkin riittävästi peukkuja punktiolle. Itsellä ei myöskään tuo munissaalis ollut koskaan mikään hyvä, pakkaseen saatiin vain kerran yhteensä 3 hoitokerrasta. Paras tulos on meille tullut juuri lyhyestä hoidosta, tiedä sitten.
  Roosa, kiva että jaksat hyvin. Saatte varmaan siskonne kanssa toisistanne tukea, ikävää tietty oman siskon tilanne. Uskallan kysyä, sinun ei ole tietenkään pakko vastata, mutta kun odotit kaksosia ja molemmathan ovat vielä masussani? Niin miten se synnyttäminen? Onko sektio kenties suunnitelmissa?
  TKK, joo, hoopoa edes miettiä toista lasta tässä vaiheessa. Oikeesti jos multa kysytään niin synnyttäminen oli aivan "kamalaa" enkä koskaan tule sitä toiste tekemään. Oikeesti kuitenkin lapsella on kiva olla sisar eikä tässä luomusti lisäännytä. Mutta katsotaan.. Meillä tytöllä iltakiukut senkun jatkuu, kyllä sitä on ihmeissään kun toinen vain huutaa eikä mikään auta. Onko vinkkejä?
  Nyt tyttö itkee tuolla ulkona!

   
 8. Roosa2 Vierailija

  Jamat kyselit että miten se toinen vaikuttaa synnytykseen? Itseasiassa en tiedä siitä ei ole paljoa puhuttu mutta jotenkin on jäänyt sellainen tunne että ei mitenkään ett se tulis siinä samalla pois kun toinenkin ja sehän pienennee siellä koko ajan viime ultrassa oli noin 7cm joten aika hyvin on kutistunut. Kysyin viimeksi lääkäriltä että häviääkö se toinen pois kokonaan sieltä mutta se epäili että ei välttämättä , tuntuu että lääkäreilläkään ei ole tarkkaa tietoa jotenkin vastaukset ovat aika ympäripyöreitä,
  kovasti laskeskelen viikkoja hirveä kiirus olisi saada pikkunen kotiin.
  Eilen illalla tunsin aikamoisen potkun , käsi oli mahan päällä ja tuntu että se oikein hyppäs ilmassa kun kaveri potkas kyllä naurua ei voinut pidätellä ja tuntu että yö muutenkin oli aika levoton kaveri möyrys ihan kunnolla.
  Synnytystä minä en halua vielä ajatellakkaan sen sitten näkee mutta en usko että se helppoa olis mutta lääkärit ja hoitajat ovat siellä sitä värten että helpottavat hommaa minkä voivat.
  Hyvää alkanutta viikkoa kaikille.
  Roosa2+Nöpö rv20+5
   
 9. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihanaa kuulla Roosa, että vauva potkiskelee. Olet jo yli puolvälin, hienoa kun tähän asti on mennyt hyvin!

  jamat, olisko pikkuisella vatsavaivoja? Ystäväni ovat käyttäneet Rela-tippoja ja se on auttanut. Syötkö jotain ns. vatsaa turvottavia ruokaa (esim. herneitä), jolloin pikkuiselle tulee vaivoja?

  ON: ultrassa löytyi viisi munarakkulaa, kooltaan 14-19 senttisiä, joten yllättävän hyvällä mallilla ollaan. Punktio on torstaina, toivotaan, että saamme riittävästi munasoluja. Tänä aamuna otin viimeisen piikitysannoksen, toivotaan, että se saa noi pienimmät munarakkulat vielä kasvamaan. Sumuttelu jatkuu vielä huomisaamuun asti. Nyt tässä hoitokerrassa on lääkäri vaihtunut melkein aina, vaikka yksityisellä ollaankin. Kolmen viikon sisällä on ollut peräti kolme eri lääkäriä. Torstain punktion tekee eri lääkäri kuin minkä tapasin tänään. Ei voi mitään, pakko vaan luottaa siihen, että tieto kulkee talon sisällä.

  Nyt ruokaa laittamaan..
   
 10. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  että vauvasi potkii siellä masussa. se on ihanaa.. onko vielä ollut hikkaa? ajattele olet puolessa välissä, onnea siitä.
  epelille kovasti onnea torstaille, toivotaan hyvää (laadullista)munissaalista!! ikävää että lääkärinne vaihtuu tuolla lailla, uskon kyllä että tieto kulkee.
  ja totta puhuit epeli, lopetimme d-tipat ja olemme antaneet relatippoja ja aurinkoinen vauvamme tuli takaisin. täytyy kokeilla toisia d-tippoja, josko ne olisi vatsaystävällisempiä meidän pikkuiselle.
  ihanaa täällä etelässä sataa lunta, täytyy lähteä lumitöihin. työniloa epelille ja roosalle ja TKK mukavaa kotipäivää.
  t.jamat
   
 11. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos jamat tsemppauksesta, sitä tarvitaan! Ja hienoa, että pikkuinen voi nyt paremmin.

  Oikein mukavaa päivän jatkoa kaikille!
   
 12. Roosa2 Vierailija

  Hei vaan kaikille.
  Jamat miltä ne hikotukset tuntuu luultavasti en erota niitä kaikesta möyrinästä johtuen, kaverilla oli taas sellanen mylläkkä päällä eilen illalla kun meinasin ruveta nukkumaan mutta rauhottui sitten kun laitoin käden mahan päälle se näyttää auttavan.
  Eilen oli myös masu kipeempi supisteli enemmän ja vihleksi inhottavasti tosta kohdun sivusta mut onneks se taas on mennyt ohi ja nyt olo paljon parempi, täytyypi vaan yrittää muistaa että kaikenlaisia kolotuksia on ja kuuluvat asiaan meinaa vaan toisinaan huolestua aivan turhasta mutta eihän sitä voi tietää kun ei ole kokemusta.
  Epelille onnea punktioon.
  Roosa2 +Nöpö rv 21+1
   
 13. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  tulin kurkkimaan?!
  Roosa2: minusta hikka tuntui ihan siltä kun olisi elohiiri, voimakkaampi sellainen. meillä vauva oli todella aikaisin jo pää alaspäin, joten hikka tuntui alavatsassa ja varsinkin ilta-yöaikaan, jolloin oli kovempi liikkumaan. nyt tytöllä on monta kertaa päivässä hikka, on se vaan niin liikuttavaa..
  joo, taitaa ne kaikenlaiset kolotukset kuulua raskauteen, ota niistä selvää mikä on mikä.
  mitä TKK:lle kuuluupi? millainen nukkuja teitin Arttu on? meillä neiti on TODELLA hyvä nukkumaan (koputtaa puuta), ainakin tähän päivään asti. nukuin viime yönä 6h putkeen, sitä ei ole tapahtunut sitten en muista koska.
  mukavaa viikonloppua!!

   
 14. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys tytöt!

  Heti omaa napaa: punktio oli torstaina ja kaikki sujui hyvin. Munasoluja saatiin kerättyä kuusi, mikä on mielestäni hyvä, koska vielä viikkoa aikaisemmin lääkäri mietti hoidon keskeyttämistä. Eilen tuli tieto, että neljä oli hedelmöittynyt! Se oli meille yllätys, sillä koskaan ei ole hedelmöittynyt yli puolet "saaliista". Kaksi pistettiin pakkaseen jo eilen, koska klinikalla ei pakasteta viikonloppuna. Kävin sitten tänä aamuna hakemassa kaksi pikkuista kyytiläistä. Toivotaan, että ne jaksavat pysyä kyydissä! Luget aloitin jo eilen aamulla. Nyt ollaan siis loppusuoralla tässä pitkässä hoitotiessä, vielä kaksi viikkoa!

   
 15. Roosa2 Vierailija

  Ihanaa Epeli nyt sitten pistetään sormet ja varpaat ristiin että pikkuset pysyisivät kyydissä.
  Me käytiin tänään ihmettelemässä vaunuja nyt vähän selkiyty mitä halutaan ,olen kallistumassa Emmaljungan Edge Duo combiin siinä on kova koppa mielestäni se on meille paras kun on tarkoitus nukuttaa pikkusta sitten siinä ulkona, kallishan se on mutta toivottavasti hintansa väärti.
  Roosa2 +Nöpö rv 21+3
   
 16. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  täällä on kanssa kaikki tämän perheen tyttöjen sormet ja varpaat ristissä sinulle epeli_. pikkuisille kyytiläisille paljon liimaa ja liisteriä.
  t.jamat ja Susanna
   
 17. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  TKK:lle lupasin tulla kertomaan neidin nimen, tuossa ylhäällä se tulikin. mutta näin virallisesti vielä, Susanna.
   
 18. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  tulin kurkkaamaan. Mitä teille kuuluu?

  jamat, kaunis nimi tuo Susanna.

  Omaa napaa: mitään oireita ei ole kuin vain niitä tuttuja menkkamaisia kipuja, tällä kertaa tosin myös navan seudulla. Jotenkin tuntuu, ettei (taaskaan) tärpännyt, mutta yritän ajatella positiivisesti. Päätä on särkenyt useamman päivän, pitää pyytää miestä hieromaan lukkiutuneet hartiat (yleinen vaiva minulla). Ekan ivf:n tuoresiirrossa vuoto alkoi jo pp9, ekassa pas:issa vuoto alkoi pp11. Joten nyt tämän viikon ajan tuijotan vainoharhaisesti vessapaperia joka käynnin yhteydessä.

  Olen selaillut tätä ketjua alusta asti ja yrittänyt etsiä teidän mainitsemianne oireita, mutta en löytänyt. Teilläkään ei vissiin ollut kauheasti oireita ennen testiä?

  Voikaa hyvin!

  Epeli pp9
   
 19. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kävi sittenkin, että vuoto alkoi eilen illalla. Aivan samana päivänä kuin aikaisemmin. En jaksa uskoa, että toinen olisi kuitenkin kiinnittynyt. Menkkakivut ovat sen verran kovat. Jatkan kuitenkin kiltisti Lugen käyttöä testiin asti.
   
 20. Roosa2 Vierailija

  Voi Hitsi Epeli olen todella pahoillani en voi muuta sanoa, koeta jaksaa.
   
 21. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  paljon jaksuja, voikun toinen olisi kiinnittynyt. koska sulla mahtaa olla veritesti? en tahdo antaa turhaa toivoa, mutta minullahan oli myös 2 alkion siirto viimeksi, ja sitten tuli vuotoa, ei mitään niagaraa mutta kuitenkin luulin että se oli siinä. toisin kuitenkin kävi.
  toivotaan siis vielä parasta.
   
 22. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Roosa ja jamat.

  En usko, että toinen olisi kiinnittynyt. Vuotoa on todella paljon ja vatsa on kauhean kipeä. Soittelin klinikalle ja ne kehotti jatkamaan Lugega, teen viikonloppuna kotitestin ja jos se näyttää negaa, niin minun ei tarvitse mennä veritestiin. Sain ajan jälkitarkastukseen ja PASin suunnitteluun huhtikuun alkupuolella.
   
 23. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten arvasinkin, lauantain testitulos oli nega. Olen nuolenut haavani ja jään odottamaan huhtikuuta. En kuitenkaan enää jaksa uskoa, että PAS onnistuisi. Huhtikuussa haluaisimme miehen kanssa myös keskustella lääkärin kanssa miten jatkossa, jos PAS epäonnistuu.

  Mitä teille kuuluu? Olen kurkkinut tänne, josko teiltä olisi tullut viestiä. Kunpa voisimme jatkaa "juttelua" vaikkapa sähköpostitse. Olemmehan olleet "kimpassa" kaksi vuotta ja olen ehtinyt tottua teihin :)
   
 24. Tammimamma Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  iso rutistus ja pahoittelut. on tämä melkoista arpapeliä, jotenkin ymmärrän ettei sinulla ole paljoa uskoa PASsiin, mutta ken sen tietää. jos ja kun vielä eteenne tulee uusi kierros, tulee vain mieleen lyhythoito, sitähän sinulle ei ole vielä kokeiltu? mutta tiedä sitä.
  miksemme voisi jatkaa "juttelua vaikkapa sähköpostitse, minulle sopii. miten muille?
  kaikesta huolimatta pidä hyvä huolta itsestäsi, olet ajatuksissani.
   
 25. Epeli_ Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  0

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti