Hae Anna.fi-sivustolta

Kuuluuko isoäiti perheeseen?

Viestiketju osiossa 'Isovanhemmat' , käynnistäjänä Ellie, 24.02.2014.

 1. Tämä ainakaan Vierailija

  ei ole koskaan halunnut naimisiin. Meistä kaikki eivät pyri samoihin päämääriin.

   
 2. voisentään Vierailija


  Voi,voi tätä maailman menoa, ei voi muuta sanoa. Kirjoitat, ettei vejesi ja äitisi kuulu perheeseesi. Käsitin, että lasten isää ei enää ole. Silloin luulisi veli ja muut sukulaiset olevan lapsillekkin tärkeitä tukijoita,niinikään sinulle. Mutta kasvatus on näköjään mennyt niin, ettei yhteyttä lähisukuunkaan. Entä jos lapsillesi kävisi jotain, tai sinulle, kenen puoleen kääntyisit tai he kun noin olette hylkäämässä sukua. Luulisi serkutkin ym:t olevan läheisiä, jos sellaisia on.
  Kaikkea sitä saa lukea.
  Riipuu tietysti myös veljesi ja äitisi asenteista. Mutta ihmettelen miten tälläinen on päässyt ylipäätään syntymään.
   
 3. Ihmettelijä Vierailija

  Sinun allekirjoituksesta tarvittiin ilmeisesti siksi, että lapsesi, jotka ovat tämän vanhan naisen lähimmät sukulaiset, ovat ilmeisesti alaikäisiä. Sinä,olet heidän holhoojansa. Kenelle oikein olet niin katkera?
   
 4. bbbn Vierailija

  Meillä on monikulttuurinen perhe Espanja-Suomi ja meillä kyllä perheeseen kuuluu koko suku ja miehenkin kaverit (minun suomalaiset kaverit pysyvät visusti kaukana, varmaan kuvittelevat, että joutuvat lastenhoitohommiin :p). Alussa se oli outoa, mutta toisaalta nyt ajattelen, että suomalainen systeemi se vasta outo onkin.

  Vanhemmille jää paljon enemmän aikaa toisilleen, kun on iso perhe ympärillä: aina löytyy joku hoitamaan ihania lapsukaisia, aina löytyy joku ajamaan autolla kauppaan, tai korjaamaan jonkun rikkinäisen jutun ja vastaavasti aina on mukava auttaa itsekin sukulaisia ja läheisiä niissä asioissa, joissa vain voi.

  Suomessa on unohdettu tämä puoli välittämisestä ja yhteisöllisyyestä. Minulla kävi tsäkä lapsena, kun mummo ja ukki asui viereisessä kerrostalossa: koskaan ei ollut yksinäistä oloa, kun piti odotella äitiä ja isää töistä: sen kun meni mummolle. Ehkäpä olen sen vuoksi sopeutunut niin hyvin Espanjalaiseen systeemiin.
   
 5. vierailija Vierailija

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti