Hae Anna.fi-sivustolta

Kuusen säilytys

Viestiketju osiossa 'Joulu' , käynnistäjänä Kiitos etukäteen, 20.12.2006.

 1. Kiitos etukäteen Vierailija

  No nyt aukesi tämäkin palsta - auttakaahan naista mäessä. Ostin joulukuusen jo, kotilainen ja verkossa, mutta kukkakaupan täti ei tiennyt, milloin on kaadettu. Laitoin parvekkeelle ja lasin auki, mutta mitä sille puulle pitäisi tehdä, jotta säilyisi loppuviikon? Ajattelin pistää jalkaan vasta lauantaina, vai pitäisikä laittaa jo aiemmin, onko vaara ettei ole yhtään naulasta puussa enää silloin?

  Pitäisikö ottaa pois verkosta, laittaa veteen vai mitä?
   
 2. Tara1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  278
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me ostimme kuusemme maanantaina, mies sahasi pienen palasen varresta pois ja sen jälkeen laitoimme sen vesiämpäriin autotalliin odottamaan lauantaita, jolloin kannamme sen sisälle koristelua varten.
   
 3. Kiitos etukäteen Vierailija

  Mutta entäs kun se on siellä partsilla - tosin ei nyt ole pakkanen. Pitäisikö pistää siellä vesiämpäriin vai antaa olla vaan ?

  Kukkakaupantäti sanoi, ettei sillä ole merkitystä, mutta kun se ei edes tiennyt, koska se on kaadettu, se taisi olla vaan siellä työssä eikä tietämässä niistä kasveista ja kuusista.
   
 4. liinu*** Vierailija

  Kyllä pitäis sahata pätkä pois ja laittaa veteen. Meillä on kuusi parvekkeella vesisangossa, mutta saas nähdä kuinka sille on käynyt kun nyt on pakkasta, eli kuusi on jäätynyt sinne sankkoon:)
   
 5. mnb Vierailija

  Oi voi... Meillä oli viime jouluna sama tilanne. Ja lopputuloksena oli se, että kuusesta varisi aivan hirveästi neulasia. Kuusesta kuului tasainen ropina kun neulaset putoilivat lattialle ja välillä jokin koriste lähti liukumaan oksaa pitkin ja pudotti kaikki neulaset tieltään. Viikon verran me sitä puuta siedimme asunnossamme. Ennen kuin veimme kuusen ulos, kopautimme sitä pari kertaa lattiaan jolloin viimeisetkin neulaset (siis kirjaimellisesti ihan kaikki) putosivat lattialle ja rangan sai vietyä siististi ulos.

  Vaan saattoihan tuo johtua myös säätilasta, joka tosin muistutti paljon tämän talven säätä. Eli luultavasti kuusi oli kaatamisen jälkeen ollut pitkiä aikoja suojasäässä ilman vettä.
   
 6. Hei Vierailija

  Ostin kuusen viime lauantaina, sahautin tuoreen pinnan, laitoin kotona jalkaan, koristelin ja nautin kauniista kuusesta. Ja se kuusi juo, juo, juo- vähintään 2-3 kertaa/vrk täytän jalan vedellä. Yhtään neulasta ei ole vielä lattialla.
   
 7. jhhhgfgf Vierailija

  Kuusi pitää sulattaa hitaasti, muuten karisee.
   
 8. vierailija Vierailija

  Eikä karise. Tosin me käymme hakemassa kuusen metsästä. Tuomme heti sisälle ja laitamme jalkaan ja vett juo pari litraa ekan vuorokauden aikana ennenkuin tasaantuu. Kyllä pahin virhe on ostaa kuusi myyjältä jossa on kuivana ja sitten vielä säilyttää jossakin varastossa pari päivää kuivana. Kyll kuusen imukanavat ovat sii vaiheessa jo täynnä ilmaa ja kuusi karisee alle viikossa. Meillä kuusi on aina kestänyt pari viikkoa vaikka ollaan tuotu 20asteen pakkasesta suoraan sisälle.
   
 9. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti