Hae Anna.fi-sivustolta

Kuva Ruotsista ja Suomestakin maailmalla

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 11.12.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Asap Rocky on täällä taas.

  Hän meni Hysby jota kutsutaan Suomessakin no-go-alueeksi. Hän oli siellä Fryshusin koulussa viertailemassa ja piti/pitää luennon nuorille siellä.

  Asap Rocky jakelee nyt vapaabiljetter ulkolaistaustaisille ja sanoo että kaikki uskolaistaustaiset on tervetulleita ilmaiseksi hänen konsewrttiinsa.

  Tuo on ymmärrettävää sillä tuleehan hän itse vaikeista oloista ja kuuluu ihmisryhmään joita esim. USAssa syrjitään kaikella tavalla ja muuallakin.

  Se että hän on nyt Ruotsissa, voi kai katsoa eräänlaiseksi PR-tempuksi, samoin noin vapaabiljettien jakelu ja Fryshysin koulussa vierailu ja puhe no-go-alueista joka on lähtöisin USAsta kun siellä, siis USAssa, levittivät valheita Ruotsin probleema alueista.

  - https://www.expressen.se/noje/har-lamnar-asap-hotellet-stjarnans-vagran-att-svara/
  -
  Suomea syytettään siitä että siellä tapetaan Euroopan valtioista kaikkein eniten ja että Suomi on Euroopan rasistisin maa, perustellen eräitte tutkimusten ja kyselyitten mukaan siis.
  Suomalaiset laittaa vastaan tietenkin aivan samalla tavalla kuin esim. laitan vastaan kun näkee suomalaisten Suomessa puhuvan/kirjoittavan humpuukia, valhetta ja mielikuvitusta Ruotsista ja etenkin muslimeista.

  Minä esim. en näe enkä tunne sellaista kuvaa Ruotsin muslimeista ja politiikasta kuin esim. tälläkin palstaa kertoilevat.
  Sama pätee suomalaisiin Suomessa, varmasti kaikea nähdä ja tuntea kuvaa mikä maailmalla on Suomesta.
  Sii etenkin jos kysymyksessä on negatiivinen kuva, mikä on yleistä.

  Tutkimuksiin kyllä täytyisi luottaa.
  Mutta tavallisiin mielipiteisiin ja kuvitelmiin joissa ei ole todisteita mukana, kannattaa aina olla varuillaan sellaisten kanssa, oli kysymyksessä kuka tavansa.

  Suomessa eräät tahot on erittän negatiivisiä Ruotsille, eivät puhu muusta kuin vain sellaisesta minkä katsovat olevan sensaatiota. Vieraan maan asiat kiinnostaa ja asioita vatkotaan ja suurennellaan.
  Tämä foorumikin silloin tällöin ja jatkuvasti Ruotsi esillä negatiivisesti vuodesta toiseen täällä.
  Vilkaisin eräälle toiselle foorumille ja siellä sama tyyli mutta siellä näkyi lapset ja teinit huutelevan ja hekin kuvitteli tavattoman paljon Ruotsin asioista.
  Katselin sitten medän foorumia, sRuotsin suurinta foorumia, en nähnyt siellä erikoisemmin kuvitelmia ja valheita Suomen asioista, siellä ei paljoakaan kirjoitettu Suomesta :)

  Ehkäpä sen takia oleskelen täällä kun täällä jatkuvasti Ruotsi esillä negatiivisesti, joskus halua puolustaa kotimaatani, se tuntuu jotenkin oudolta kun ulkomailla tehdään kaiken tyyppisiä spekulointeja Ruotsista kirkkain silmin ja kerrotaan ne niin kuin totuuksina :)
  Naureskelin kun luin lasten ja nuorten tuherrusta, oli niin lapsellista että siellä ei juuri aikuisia näkynyt. Lapset lallatti ja kilpailivat kuka kirjoittaisimuukalaisvihamielisimmin Ruotsista ja muslimeista. ÄÄrettämän lapsellista ja sellaista sai siellä tehdä, mikä foorumi, sain makeat naurut..

  Suomessa Ruotsin vastustajat suulaasti esillä, nooo olkoot, huvinsa kullakin.
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  Huh huh, taas se alkoi. Onko sulla oikeasti taustalla joku lääkitys, välillä kirjoitat ihan fiksustikin ja sitten taas tulee tällaista sekasta tekstiä ja suut ja silmät täyteen? Ihan vilpittömästi nyt kysyn.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Kun katselee ympärilleen niin näkyy aivan selvästi että osa suomalaisista kantaa kaunaa Ruotsille, jopa lapsukaiset.

  kai lapset oppii vihaamaan Ruotsia vanhemmiltaan. Kuulevat mitä isä ja äiti puhuu Ruotsista. Siitä se alkaa se uudenpolven Ruotsin viha. Vanhemmat ei ehkä ajattele että lapset ottaa auseimmiten heistä mallia ja luulevat että isä ja äiti tietää kaiken että ovat kaikkitietäväisiä lapsen mielestä.

  Meillä Ruotsissa ei taida olla tuollaista probleemaa. Ruotsissa ei enää haukuta suomalaisia ja Suomea kuten ennen vanhaan.
  Kunhan noin 10 vuotta kuluu niin niin suomalaisetkaan ei enää hauku Ruotsia.
  Suomi on aina ollut eirissä asioissa vuosia jäljessä Ruotsista, joten se on todellakin toivottavaa että Suomi seuraisi Ruotsin perässä tässäkin asiassa.

  Jotkut suomalaiset kantaa kaunaa ja vihaa Ruotsia historian takia. Minun mielestä ei pitäisi olla noin pitkävihaisia että kantaa vihaa ja kaunaa historiallisten tapahtumien takia.

  Ruotsi vei aikoinaan Skånen Tanskalta, mutta tanskalaiset ei siitä kanna kaunaa Ruotsille. Onneksi eivät.

  Ruotsissa tapahtuu paljon, onhan Ruotsin väkiluku noin puolta enemmän mitä Suomen väkiluku
  On se sen takia kun jotkin suomalaiset koko ajan tuijottavat Ruotsiin päin?
  Viha ja rakkaus sekoitettuna yhteen nippuun ;)
  -
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Täytyy uskaltaa aottaa hankalaiakin asioita esille. Ei siitä suomalaisten tarvitse suuttua ja alkaa epäillä minua hulluksi :)
  Naisena uskallan, olen rohkea nainen, ollut sitä jo pitemmän ajan.
  Ajankohtainen asia se on että Suomessa monet katsoo kieroon Ruotsiin päin, ei ainoastaan tällä foorumilla, muillakin suomalaisilla foorumeilla ja lapset näkyy aloittavan muransa Ruotsin haukkijina ja muslimien haukkujina aika nuoresta iästä lähtien.
  Tällainen on minulle uutta, jotta miksi en ottaisi sitä esille.
  -
   
  Last edited: 17.12.2019
 5. vierailija Vierailija

  En mä sua hulluksi epäillyt, vaan että sulla on lääkitys, koska välillä olet tosi sekava. Ruotsi on yleinen vitsi kansainvälisille foorumeilla, ei vain Suomessa.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Et onnistunut näkemään elämääni ;)
  Minä näen jotain sinun kirjoituksista nyt minulle mutta viisaana jätän sen sanomatta.
  -
   
  Last edited: 17.12.2019
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Olen tietoinen siitä että heti jos minä otan esille jotain negatiivistä Suomesta, olen silloin eräitten lukijoitten mielestä lääkitykseni unohtanyt tyyppi :)

  Kun aloin avausta kirjoittamaan, tein sen vain Ruotsi mielessä, mutta sitten muutoin mieleni, sillä Suomi passaa aivan hyvin samaan malliin kun näkee mitä esim. muut eurooppalaiset ajattelee Suomesta ja mitä suomalaiset vastailee kyselyiin joita tutkijat tekee ja mitä maahanmuuttajat vastaa kyselyihin.

  Esim. statistiikkaa voi käyttää hyväkseen ja kertoilla kuinka huono maa Ruotsi ja Suomi on.
  Mutta stataistiikkaa voi tehdä piotemmältä ajalta, usein silloin huomaan että statistiikalla voi narrata jos haluaa, siis he jotka osaa.
  Ruotsissa on muukalaisvihamaielisiä pari kolme jotka tekee statistiikkaa ja sen avulla saaat lisää muukalaisvihamielisiä joukkoonsa.
  Facebook on eräs nainen alkanut tehdä statistiikkaa rikoksista Ruotsissa ja on jo monet suuttuneet kun hän on näyttänyt että muukiksien statistiikat ei pidä paikkaansa.
  Moni suomalainen on niitten vääristeltyjen stats. takia saanut väärän kuvan Ruotsista.

  Mediassa paljon rikoksista, se vetää lukijoita luoleensa ja se on lehtien tarkoitus.
  Ja sitten esim. suomalaiset muukikset suomentaa niitä ja liioittelevat ja lisäävät sanoja mukaan jotta se vaikuttaisi pahemmalta kuin on.
  Ja tietenkin monet Suomessa uskoo sitten niihin desinformatioihin.
  Ruotsin puiolella se on sverigedemokraatit kun niihin uskoo ja tietenkin heidän kannattajat ja
  Suomessa se on persut ja niitten kannattajat jotka niihin uskoo.
  Ei siis paljoakaan muut.

  "Desinformation är avsiktligt falsk eller vilseledande information som sprids på ett planerat sätt i syfte att nå en viss målgrupp."
  -
  Kaikki tuollainen aiheuttaa sen että ihmiset saa vääriä kuvia muista maista.
  -
   
 8. vierailija Vierailija

  No nää nyt on vain sun henkilökohtaisia mielipiteitä taas mitä tänne kirjoitat. Faktat saattaa olla jotain muuta ja moni muu on erimieltä kanssasi. Vain sinä itse pidät omia mielipiteitäsi yleispätevinä ja totuutena. On hirveän rasittaavaa tuollainen omahyväisyys ja toisten mielipiteiden jatkuva lyttääminen ja pieleen menevät arvailut toisten motiiveista. Sulla on todella alhaiset kuvitelmat suomalaisista, vaikka itse luulet suomalaisten aliarvioivan ja vähättelevän ruostalaisia.
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Mielipiteet on mielipiteitä.

  Statistiikka on stataistiikkaa ja ne ei ole mielipiteitä jos asialliset viranomaiset on statistiikan tehneet.

  Se että esim. Ruotsista ja Suomesta on ihmisillä mielipiteitä eräitten asioitten johdosta, on nekin vain mielipiteitä.
  Mutta jos statistiikkaa ja tutkimuksia on mukana, silloin ne ei ole mielipiteitä vaan tutkimuksia.

  Minä hyväksyn sen että Ruotsia moititaan Suomessa, sillä nehän on vain mielipiteitä.
  Joskus reagoitsen jos huomaan virheellistä tietoa jota syötetään faktana.
  -
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Tuolla Kompiainen teki avauksen rasismista netissä. Hyvää avaus, mutta tapojeni mukaisesti vastasin sinne ja kirjoitin lisää aiheesta ja kerroin että Ruotsindemarien kannajista eräät erittäin rasistisia olleet aina ja myös edelleenkin Ruotsindemarien politiikoista eräät kirjoittaa noilla vihasivustoilla anonyymisti.

  kaikkio tuo ollut jo vuosikymmeniä.
  Raaan rasismin takia muut puolueet karttaa SDtä.

  Netissä on paljon informaatiuota Ruotsindemareista.
  Mutta valitettavasto maahanmuuttovastaiset ja muslimeja vihaavat ei välitä, kun ovat itsekkin rasisteja niin totta akai he kannattaa rasistista puoluetta.

  Olen lukenut kuinka monet suomalaiset ihailee Ruotsinddemareita, mutta eivätkö hekään välitä raaasta rasismista joka on siellä takana ja leimuaa vihaista ja aivoavaa vihaa?

  Asia on niin että ihminen etsii sellaista tietoa netistä mikä on hänen mielipiteittensä mukainen ja silloin he ei välitä muusta tiedosta yyhtään mitään.
  Ja toisekseen, monet rasistit on tosi raakoja ihmisiä, mitä raaempaa, sitä mieluisempaa se on rasistille.

  Ruotsissa rasistit yrittää salata rasismiaan ja esim. Ruotsindemarien politiikot on oppineet hillitsemään puhettaan vaikka rasisteja olisivatkin.

  Suomessa ainakin halla-aho seuraajinen oli aikoinaan yhtä rasistinen.
  Onko halla-aho ja persut pessyt suutaan?
  Tai tekevätkö samalla tavalla kuin Ruotsindemarit ja kannattajat että salassa huutavat rasismiaan?
  -
  -
   
 11. vierailija Vierailija

  Montako rasistista murhaa siellä Ruotsissa sitten on tapahtunut? Suomessa yksi. Mustalaispoika tappoi satunnaisen vastaantulijan, koska halusi nimenomaan tappaa valkolaisen.
   
 12. vierailija Vierailija

  Ai jaa. Tutkimusten tulokset riippuvat tasan siitä, mikä taho tutkimuksen rahoittaa, mihin tarjoitukseen ne on tehty ja aina ei edes kaikkia tuloksia julkaista tietyissä lehdissä/mediassa yleensäkään.
  Yksi -tai edes viisi- tutkimusta ei välttämättä anna faktatietoa.


  Mitkä tahot? Kasvata selkäranka ja sano kerrankin suoraan.
  Palstaa selailtuani en tuollaista näe. Silti vähän väliä vihjailet "joihinkin ihmisiin" ja "joihinkin tahoihin", jotka mielestäsi jatkuvasti kirjoittavat Ruotsista, ruotsalaisita ja muslimeista negatiivisia aloituksia.

  Onko sinulla jäänyt joku levy päälle?
   
 13. eight Vierailija

  Ruotsia syytetään siitä, että siellä on pedofiliaa Euroopan valtioista kaikkein eniten ja että Ruotsi on Euroopan pedofilistisinmaa, perustellen eräitte tutkimusten ja kyselyitten mukaan siis.

  Ruotsalaiset laittaa vastaan tietenkin aivan samalla tavalla kuin esim. laitan vastaan kun näkee suomalaisten Ruotsissa puhuvan/kirjoittavan humpuukia, valhetta ja mielikuvitusta Suomesta ja etenkin suomen kristityistä jaa tapakristityistä.


  Ruotsissa eräät tahot on erittän negatiivisiä Suomelle, eivät puhu muusta kuin vain sellaisesta minkä katsovat olevan sensaatiota. Vieraan maan asiat kiinnostaa ja asioita vatkotaan ja suurennellaan.


  Ruotsissa Suomen vastustajat suulaasti esillä, nooo olkoot, huvinsa kullakin.
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Jos käyttäisit omaa nimimerkkiäsi, voisin kommentoida kirjoitustasi ;)
  -
   
 15. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Papukaija? :)
  -
   
 16. vierailija Vierailija

  Minulla ei ole omaa nimimerkkiä, sillä odotan aikuisten ihmisten ymmärtävän, että keskustelupalstalla merkitystä on vain nimimerkin jälkeen tulevalla tekstillä.

  Mutta tten nyt poikeuksen, sillä mielenkiinnolla odotan kommenttejasi. Olkoon se nyt "ViErAiLiJa".
   
 17. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  Muistan kun vuosikymmeniä sitten viimeisellä työpaikallani suunnittelivat ryhmätöitä kaikille.
  Monet eivät olleet kiinnostuneita, he halusi yksikseen tehdä töitä mieluummin, eivät halunneet ssiaalista kanssakäyntiä muitten kanssa.
  Ryhmätyö tuli kuitenkin.
  Monille se oli kiven takana, heillä oli vaikeuksia.
  Palkkasysteemiä muutettiin myös ja tuo sosiaalinen kanssakäynti oli mukana palkkasysteemissä. Jos oli riitaisa ja tuli juonosti toimeen muitten kanssa, sai siitä silloin pisteitä vähemmän. Piste tarkoitti määrättyä rahasummaa ja mitä enemmän sai kerättyä pisteitä itselleen palkkasysteemissä, sitä parempaa palkkaa sai.
  Koskaan ei kaikki oppineet olemaan psositiivisesti sosiaalisia töissä :)
  Aina oli mukana muuta riitelijä, mobbaaja ja muista pahaa puhuja..
  Se on ihan samanlaista tällä palstalla.
  Jotkut on sosiaalisia ja vaikka eivät pidäkkään kaikkien mielipiteistä ja tyylistä, osaavat silti käyttäytyä hyvin.
  Sitten on ne joilla ei vielä ole käytöstapoja.
  On helppo verrata tätä palstaa ja viimeistä työpaikkaani toisiinsa, verrata ihmisiä ja havaita samankaltaisuutta ja myös eroavaa.

  Olen aina sanonut että kaikki me ihmiset olemme eri tasoilla elämässämme, jokainen kulkee omaa kehityspolkuaan omassa tahdissa ja sen takia ei kukaan ole samanlainen missään asiassa.
  Tämän takia ymmärrän ihmisten erilaisuuden mitä tulee esim. käyttäytymiseen ja muuhunkin.
  Aste asteelta ihminen kapuaa ylöspäin ajan mukana, mutta kaikki olemme eri tasoilla, siksi kanssakäynti joillekkin tuottaa vaikeuksia ja se on ymmärrettävää ja se on hyväksyttävä.
  Kukaan ei muuttaa toista ihmistä.
  Ihminen itse on se joka boi muuttaa itseään silloin hän on valmis siihen.
  -
   
 18. eight Vierailija

  suomessa viranomaiset ovat kehottaneet taistella valetiedon levittäjiä vastaan. Vastauksellasi minulle ilmiselvästi tunnustat syyllistyneesi valetiedon levittämiseen.
   
 19. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 121
  Saadut tykkäykset:
  299
  On se hyvin helppoa syyttä jotain valehtelusta kun ei argumentit riitä mihinkään muuhun :)

  Syyttely jatkuvasti ei poaranna asiaa.

  Miksi jatkuva syyttely?
  Onko kysymyksessä ehkä alemmuuden tunne, huono itsetunto?
  Tai onko tottumaton keskustelemaan?

  Ad mominem argument on yleisin tapa näyttää että tuntee alammuuskompleksia.
  -
   
 20. vierailija Vierailija

  (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)
   
 21. vierailija Vierailija

  (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)
   
 22. vierailija Vierailija

  sinä valehtelet, kun esität tietoisesti vääriä väitteitä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti