Hae Anna.fi-sivustolta

Kylppärin muovitapetin maalaus?

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Maarit, 16.03.2006.

 1. Maarit Vierailija

  Meillä on kylpyhuoneessa ajan myötä kellastuneet muovitapetit. Olen ajatellut maalata tapetin ja
  olenkin saanut asiantuntevasta maalikaupasta ohjeet miten toimia.
  Eli miten ja millä pestä ja pohjustaa ja värinkin on valittu, mutta ajattelin silti, maksaako vaivan eli kannattaako homma?
  Onko kukaan teistä maalannut kylppärin muovitapetteja, ja olitko tulokseen tyytyväinen?
  Kestääkö käytössä?
  Mies tahtoisi maalata myös kylppärin lattian muovimaton, koska hän ei pidä sen väristä.
  Itse olen vähän epäilevä lattian suhteen, en maalaisi sitä, koska se on hyvässä kunnossa, vaikkei väri kieltämättä olekaan
  paras mahdollinen, mutta sopii kuitenkin yhteen valitsemani seinävärin kanssa.
  Pelkään, ettei maalattu lattia kestä kulutusta.
  Kylppäri on aika iso, ja maalattavaa seinäpintaa on n. 24 neliötä ja lattiaa n. 7 neliötä.
  Kaakelit olis kyllä poikaa, mutta siihen ei rahat riitä, hyvä jos maaliinkaan...
   
 2. No Vierailija

  Etkö sinä saanutkaan sieltä asiantuntevasta maalikaupasta ohjeita miten toimia?

  Mitä jos kokeilisit maalata ensin perseesi ja katsoa että kannattaako?
   
 3. X Vierailija

  Mitä, jos sinä ""No"" tunkisit itsesi sinne, minkä pyysit toisen maalaamaan. Kummallisen kitkerää porukkaa..

  Alkuperäiselle, jos tapetti on muuten kaikin puolin ehjää ja hyvännäköistä, ei esim. hometta tmv. kupruja näkyvissä, niin miksei voisi maalata. Sille lattialle on varmaan oma maalinsa, jonka luulisi kestävän. Mutta vastaukseni ihan vaan mutu-tuntumalta, kun ei kokemusta ole.
   
 4. Maarit Vierailija

  Jospa lyhennän kysymystäni vähän, että No:kin ymmärtää
  Onko kukaan teistä maalannut kylppärin muovitapetteja, ja olitko tulokseen tyytyväinen?
  Kestääkö käytössä?
   
 5. Kakevaan Vierailija

  Hei,

  tämä kommentti on 7 vuotta myöhässä, mutta asia tuntuu olevan yhä ajankohtainen:

  Lyhyesti: perusteellinen pesu Maalipesulla, tartuntamaaliksi Panssari Akva peltikattomaali, pintamaaliksi Luja Puolihimmeä, perusmaali A eli täysvalkoinen, kahteen kertaan. Lopputulos oli yllättävän hyvä.

  Pitkästi: maalasin viime viikolla kylppärin muovitapetit. Kerrostalo on rakennettu 1973, kantavat seinät betonia mutta kevyet väliseinät lastulevyä, kylppärissäkin siis kolme seinää lastulevyä ja yksi betonia. Seinässä on tuollainen parin millin paksuinen pehmeältä tuntuva muovitapetti puskusaumassa. Liima vaikuttaisi kontaktiliimalta. Saumoja ei ole tiivistetty, ja ammeen takana olevassa saumassa on lastulevy vaaksan matkalla hieman pullistunut. Tapetti on ruskan punaista, lattia punainen. Tuo väritys syö kaiken valon kylpyhuoneesta, eikä meikkaamisesta tule kuulemma yhtään mitään. Esimerkiksi se että katto on kananpojankeltainen näkyi vasta kun seinät oli kertaalleen maalattu valkoisiksi.

  Tiivistin saumoja muutamista kohdista Upofloorin tiivistyspastalla painamalla sitä lastalla napakasti saumaan - tietysti hiukan sitä jää seinäpinnallekin mutta en välittänyt siitä koska maali tulisi sen peittämään. Jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut vetää tiivistyspastaa kumilastalla jokaikiseen saumaan, ihan varmuuden vuoksi.

  Kokeilin peilin taakse tartuntamaaliksi sekä Otexia että Panssari Akvaa, molemmat toimivat hyvin mutta päädyin Panssari Akvaan koska ajattelin että se ei vuosien myötä kovetu niin kivikovaksi kuin öljymaali joten sen kimmoisuus ja muovitapetin pehmeys ja pintamaalina käytetyn Lujan pehmeys ovat suunnilleen samanlaisia, jolloin vaikkapa pölyimurin suulakkeen kolhaisulla ei maali "murru".

  Panssari Akva sisältää aineksia jotka parantavat tarttuvuutta mm. PVC-muovipäällysteeseen. Sitä ei ole hyväksytty sisäkäyttöön (esim. epäsuoraa elitarvikekosketusta tai eksoottisten höyryjen eritystä ei ole juurikaan tarvinnut testata), joten kirjallisesti kukaan ei ilmeisesti voi suositella sitä tähän tarkoitukseen, mutta tuo tuplakerros Lujaa pinnassa pitää mielestäni höyryt takanaan enkä aio sivellä kinkkusiivuilla kylppärin seiniä ennen kuin sikaa grillaan joten en näe tässä ongelmaa.

  Tapetissa oli painumia ja "silmänaluspusseja" suihkuverhon tangon päissä ja useissa kohdissa joissa seinästä seinään pingoitettu pyykkiteline on vuosien varrella ollut ja raskaan pyykin voimasta vetänyt tapettia alaspäin. Pussit korjasin tekemällä tapettiin pienen reiän ja ruiskuttamalla siitä pienellä lääkeruiskulla pari millilitraa kontaktiliimaa tapetin taakse ja sen jälkeen kiristämällä pyykkitelineen avulla laudanpätkät päälle yön yli.

  Halvaksi ei tämäkään tullut, maaleihin ja tiivistepastaan meni yli 150 euroa. Seinäpintaa on noin 16 neliötä. Halvin kaakeli ei olisi kovin paljoa kalliimpi, mutta ei tuolle alustalle uskalla kaakeloida, olisi mennyt aivan liian vaikeaksi. Ja putkiremppakin on kuitenkin tulossa 10-20 vuoden sisällä jolloin pinnat varmasti menevät uusiksi.
   
 6. maalattu on Vierailija

  Myöhässsä tämäkin kommennti, kun huomasin vasta nyt.
  Muutanm vuosi sitten maalasimme vessa seinissä muovitapetin. En muista maalia, kaupan ohjeiden mukaan ihan normaalisti maalattiin. Ja ok tuli. Kestänyt ihan hyvn.
   
 7. Minulla Vierailija

  ollut muovitapettisen kylpyhuoneen ongelma mietinnässä jo pitkään, ja sain nyt viestistäsi paljon tietoa. Kiitos!
   
 8. Mika Vierailija

   
 9. Mika Vierailija

  Kiitos paljon asiallisesta vastauksesta Kake ja Syksyn jatkoja !
   
 10. Kannattaa muistaa, jotta kaakeleita yms. ei todellakaan pidä mennä tekemään omin päin ilman uutta, nykyaikaista vedeneristystä!!

  Kerrostalossa sitä ei saa tehdä, kylppärirempassa pitää olla yhtiön lupa ja valvonta + heidän hyväksymänsä ammattilainen tekemässä.
  Omassa talossa on oma lupa, mutta jälkiharmien välttämiseksi ei todellakaan kannata oikoa tässä asiassa.

  Maalisysteemi on siis oiva tapa tehdä kaunistus purkamatta mitään, jos on varma, ettei kosteusvaurioita ole ja tiiviys on hyvä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti