Hae Anna.fi-sivustolta

Kysymys pullataikinasta

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä buns, 04.02.2008.

  1. buns Vierailija

    Haluaisin tehdä laskiaispullia, mutta en oikein osaa tehdä taikinaa... Olen kerran elämäni aikana leiponut pullaa ja niistä tuli todella kovia, syömättä jäivät. Ilmeisesti laitoin liikaa jauhoja? Leipomiset jäi siihen, mutta nyt tekisi mieli koittaa uudestaan. Millaista taikinan pitää olla, että pullista tulee hyviä ja kuohkeita? Kiitos, jos joku osaa auttaa.
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    http://www.suomenhiiva.fi/

    Tuosta linkistä saat hyvät tiedot pullataikinan tekemiseen.
     
  3. aloittajalle Vierailija

    Taikina täytyy kohota kunnolla, ei liikaa jauhoa( se on yleisin syy "kovaan" pullaan)...Jos sinulla on jokin keittokirja, niissä yleensä on seikkaperäinen ohje pullataikinan tekoon. Niin ja taikinan täytyy kohottaa suhteellisen lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Muista myös kohottaa pullana pellillä vedottomassa paikassa eli ikkunat kiinni keittiössä ja keittiönovi kiinni, jos muualla huoneistossa on jokin ikkuna auki.
     
  5. huoneistossa? Vierailija

    Tuleeko taikinan olla löysää?
     
  6. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Sellaista, että vielä osittain tarttuu käsiin, jos käsin taikinaa vaivaa.
     
  7. huoneistossa? Vierailija

    Miten on kohotuksen laita omakotitalossa? Kaikki eivät asu "huoneistossa".
     
  8. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ihan samoin tehdään omakoti- ja rivitaloissakin tuo pullataikina.
     
  9. Nyt tuli tenkkapoo Vierailija

    Ollaan lähdössä lomamatkalle ja asutaan bungaloovissa. Onnistuuko pullataikina sellaisessakin asumuksessa?
     
  10. kiertoilmalla Vierailija

    Minullapa onkin kiertoilmauuni. Pullat ja munkit kiertoilmauuniin ja lämpöä minimi eli 50 astetta. muutaman vartin päästä on kohonneita "kupsakoita" pullia paistettavaksi joko munkeiksi tai pikkupulliksi.
     
  11. .....???? Vierailija

    Ei tule, vaan sopivaa.
     
  12. ....???? Vierailija

    Entäs paritaloissa?
     
  13. lycka till Vierailija

    Leivinliina taikinakulhon päälle, et siitä mitään sanonut kun tarkkaa resptiä aloit väsäämään...
     
  14. Mut voiko laittaa Vierailija

    leivinliinan sijasta palasen repäistyä lakanaa tai muuta kangasta? Meneekö taikina lyttyyn jos päällä ei ole nimenomaan leivinliinaa? Ajattelin kans kylpypyyhettä.
     
  15. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
     
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Siis tuo edellinen kommentti meni väärään kohtaa. Leivinliinaa en kulhon päällä käytä vaan käytössäni on Tupperwaren kannellinen leivonta astia.
     
  17. ei hyvä! Vierailija

    Muoviset kannet antaa taikinaan muovin maun. Muovipullat ei maistu hyvälle. Voihan joku tykätäkin muovin mausta pullissaan. Kansi estää kohoamisen, meillä saa taikina juosta liinan alta lattialle saakka. Kyllä on kuohkeaa ja maistuu oikealle pullalle. Vierastamme muovin makua.
     
  18. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kansi ei estä kohoamista. Taikina on kohonnut ja valmista leivottavaksi, kun kansi on poksahtanut auki.
     
  19. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kansi ei estä kohoamista. Taikina on kohonnut ja valmista leivottavaksi, kun kansi on poksahtanut auki. Eikä mitään muovin makua tule pulliin. Eihän tuota leivonta astiaa olisi kehitetty eikä sitä saisi elintarvike käytössä käyttää, jos siitä jotain makua ruokaan irtoaisi.
     
  20. poksahtelee Vierailija

    Pakko nauraa.... kaasu-uuni ja kannet paukkuu jopa levontavälineissäkin! Ihmettelen että jollain vielä muovisia astioita käytössään nykyaikana. Huomio yhdyssanat... monta karkeata virhettä edellisen tekstissä.
    Tuo floppituote on ikivanha.
     
  21. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17

    Vanha tai ei mutta hyvä kuitenkin. Ei mikään floppi tuote. Paras ostokseni kyseiseltä firmalta ja yksi ensimmäisistä.
     
  22. kaikki ovat Vierailija

    floppeja nuo muovituotteet. Taitaa olla tosi vanha ja myrkyllinen astia mutta itsepä siitä kärsit.
     
  23. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Minulla on aika paljon ko. firman tuotteita kotonani eikä yksikään ole floppi. Kaikki astiat ovat toimineet kuten on pitänytkin ja sopineet tarkoitukseensa. Taitaa kokonaista yksi muun merkkinen muoviastia kotoani löytyä, jos ei olteta huomioon mittakippoja.
     
  24. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 066
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tupperwaren muoviastiat eivät ole myrkyllisiä.
     
  25. en kyl kokki Vierailija

    KERRANKI samaa mieltä Jx.n kans.
    Leivontakulho on tarkoitettu leivontaan.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti