Hae Anna.fi-sivustolta

lääkkeen nielemisvaikeus

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä poikani äiti, 20.05.2006.

 1. poikani äiti Vierailija

  lääkäri määräsi 7v pojalleni ylivilkkaus- ja keskittymis-
  häiriöön concerta-nimistä lääkettä. loistojuttu, ajattelin, nyt
  poikani, ja samalla koko perheemme, elämä tasoittuu ja
  rauhoittuu...tästä alkaa uusi elämä, jippii!

  mutta, törmäsimmekin aivan odottamattomaan ongelmaan, sillä poika ei suostu/pysty nielemään pienen pientä liukasta depot-lääkekapselia, jota ei saa pureskella, avata tai murskata.

  poika sylkee kapselin kerta toisensa jälkeen suustaan ulos. veden hän onnistuu kyllä nielaisemaan taitavasti. hän on mestari erottelemaan veden ja lääkekapselin suussaan! hän hokee vain, ettei tästä mitään tule...tähän touhuiluun meillä menee 1-2 h kerrallaan. mieletöntä! 2 viikon aikana hän on onnistunut nielaisemaan kapselin 5 kertaa. välillä itkemme, välillä nauramme. ei auta maanittelu, lahjominen, keskustelu, kiristäminen ym. ei sitten mikään. ruokaa hän kyllä ahmii kiireessään suuria annoksia, pureksimattakin.

  mielestäni lääkkeen nauttiminen olisi todella tärkeää hänelle ja perheellemme. lääkkeen teho on jo todettu niillä harvoilla kerroilla, joilla sen nielaisemínen on onnistunut.

  eli kysymykseni kuuluu: onko kukaan muu törmännyt moiseen nielemisongelmaan lapsensa kanssa? ja jos on, niin mitä keinoja olette keksineet pulman ratkaisemiseksi? kaipaan käytännön neuvoja yksinkertaiselta(?) kuullostavan ongelmamme ratkaisemiseksi!
   
 2. kokeile Vierailija

  piimää, se vie kaiken alas helposti.
   
 3. poikani äiti Vierailija

  kiitos vinkistä! kokeilemme sitä ensi tilassa. onneksi poika pitää piimästä...

  sorry, viestini tuli tänne palstalle kahteen kertaan, kahtena hieman erilaisena versiona. oli ilmeisesti teknisiä vaikeuksia, sillä näytti siltä, että ensimmäinen lähetys epäonnistui, joten kirjoitin toisen viestin heti perään, kun vielä muistin kutakuinkin, mitä olin ekaks kirjoittanut...no, se siitä!

   
 4. Nappi Vierailija

  Joku neuvoi laittamaan banaanin sisään. Itse opetin lapsen ensin nielemään pehmeitä xlyitol hedelmäpastilleja sekä triomega kids pehmeitä kapseleita.
   
 5. Tuttua on.. Vierailija

  Hei vaan !

  Meillä poika on nyt 8 vuotta ja vasta nyt ottaa lääkkeet tabletteina. Jos lapsi tykkää vanukkaista ( Danyt, Naminamit), niin lusikassa vanukasta menee tabletti huomaamatta. Ja maistuu hyvälle :)
  Onnea kokeiluille, kyllä se jekku löytyy.
   
 6. poikani äiti Vierailija

  tuhannet kiitokseni uusista vinkeistä! kokeilemme niitä(kin), kunhan tässä taas alamme harjoitella nielemistä. olemme toistaiseksi (koulujen kesälomaan asti) ""nielemistauolla"" ja sitten jatkamme harjoituksia kaikessa rauhassa uusien saamiemme niksien kera. lisävinkkejä vastaanotetaan suurella mielenkiinnolla! :¤)
   
 7. Pähkinä Vierailija

  En tiedä josko tämä auttaa mutta eräällä pojalla oli sama ongelma ja hän otti lopulta kaiken jälken (ihme ja kumma!) lääkkeensä niin että meni makuuvilteen suu auki ja äiti pudotti pillerin suoraan nieluun ja siitä poika sen nielaisi tyytyväisenä ilman juotavaa.

  Omalla pojallani oli pillereiden nielemisvaikeuksia joten opetin hänet nielemään ensin pienenpieniä karamellejä ja sitten pienen pieniä fluoritabletteja sitten tarpeeseen pieniä rautatabletteja (kuuri) ja nyt menee helposti, jos tarpeen, isotkin tabletit. Siis veden kanssa.
   
 8. poikani äiti Vierailija

  lämpimät kiitokseni Sinullekin, ""pähkinä"" neuvostasi!

  tämä meidän ongelma on sikäli tosiaan erikoinen, että kyllä poikani nielaisee, ongelmitta, veden kera iltaisin melatoni-tabletinsa, joita lääkärimme määräsi hänelle 2 v sitten nukahtamisvaikeuksiin.

  MUTTA, tämän concertan kanssa törmäsimme tosiaankin kummalliseen nielemiskammoon. lääke on tosin depot-kapseli, kovapintainen, jota ei todellakaan saa pureskella...melatoni-tablettia hän kertoo hieman puraisevansa ennen nielemistä.

  tuo makuultaan kurkkuun ""heittäminen"" on kokeilun arvoinen keino, poikani tuntien. kokeilemmepa sitäkin kesäloman koittaessa. näin kouluaamuisin emme ehdi harjoitella erilaisia nielemistekniikoita, valitettavasti. concerta on lääke, joka pitää nimenomaan nauttia heti aamulla, koska toisaalta sillä on kuulemma piristäviäkin ominaisuuksia, sen lisäksi että se on tarkoitettu ylivilkkaus-oireiden hoitoon.
   
 9. muru Vierailija

  Itse olen 27-v. ja edelleen huono nielemään mitään kapseleita/tabletteja.

  Kokeilkaapa joku tabletti ottaa kiinteän ruuan kanssa. Suuhun pala leipää tms. joka pureskellaan nielaisuvalmiiksi. Sitten tabletti suuhun ja nielaisu. Muun kiinteän sekaan tabletti ""häviää"" melko hyvin. Tarkkana täytyy tosin olla sen kanssa, ettei tablettia enää saa purra. Myös jugurtin kanssa voi kokeilla, jugurtissahan on vähän ""sattumia"" joukossa muutenkin.

  Itselleni nieleminen veden kanssa on kammottavaa, juon vähintään 2 litraa vettä/tabletti. Välillä tulee yökkäilyä jne. kunnes on pakko luovuttaa, kun tabletti on jo sulanut ihan mössöksi. Kiinteän seasta tablettia ei edes tunne.
   
 10. Nipsu Vierailija

  Itselläni, 22v, on myös vaikeuksia niellä tabletteja, minkäänlaisia. Outoa tilanteessa on se, että murrosikään asti mitään vaikeuksia ei ollut, mutta sitten yhtäkkiä nieleminen ei enää onnistunut. En keksi mistä voisi johtua. Olen ratkaissut asian suosimalla esim. särkylääkkeissä jauhemuodossa olevia. Hyvää harjoitusta sain e-pillereiden kanssa, jotka sain juuri ja juuri veden kanssa nieltyä. Nykyisin käytän samaa kikkaa kuin Muru, eli leipää/digestive-keksiä suuhun ja tabu perään.
   
 11. poikani äiti Vierailija

  iso kiitos kaikille saamistani, hyväksitodetuista ja kokeilemisenarvoisista vinkeistä!
  meillä nieleminen on nyt sujuvaa arkipäivää: pähkinältä saamani "suoraan kurkkuun pudotus-vinkki" toimii meidän tapauksessa LOISTAVASTI! nieleminen tapahtuu ensi yrittämällä: pudotan tabletin suoraan pojan suuhun, kuiviltaan ja sitten lasillinen vettä päälle...
  tämä oli keino, jonka en uskonut ainakaan tepsivän, mutta elämä on ihmeitä täynnä: se siis tepsii ongelmitta. poikani itse on hyvin huojentunut onnistumisestaan. aluksi tulivat ilon kyyneleet silmiin, niin hänellä kuin minullakin. suosittelen lämpimästi, kokeilunarvoinen juttu! :)))
   
 12. :D Vierailija

  Olipa ihana kuulla että apu löytyi:)
   
 13. reoma ja turner Vierailija

  juu, olen kuullut monien painiskelevan nielemis ongelman kanssa..se on hassua kun joiltakin sujuu kuin vettä vaan ja toiset ovat tosipaikan edessä!meillä kohta 5v tyttö jolla reuma ja turneri,kaikki lääkkeet menevät pillereinä siksi kun pahanmakuiset nesteet laukaisevat oksennuksen..on niellyt 12 pilleriä päivässä 2v asti..apu löytyi oksenteluun heti kun litkut lopetettiin! erilaisia olemme kaikki!! äiti ja 2 tyttöä
   
 14. Janne Vierailija

  Jos tablettien nieleminen tuntuu mahdottomalta osta Medcoast-tablettikalvo. Yhdessä paketissa riittää kalvoa 10-20 tabletille, ja hinta vaivaiset 3 euroa. Ja tämän kalvon avulla nieleminen on helpompaa kun kalvo on liukas ja hyvänmakuinen! :) Itse kärsin samasta ongelmasta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti