Hae Anna.fi-sivustolta

Laihduttava vihreä tee nautitaan oikein näin

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä laihduttavaa, 20.12.2008.

 1. laihduttavaa Vierailija

  Miten vihreä tee pitää nauttia jotta saa sen laihduttavan ja antiksidanttivaikutukset parhaiten hyödynnettyä? Onko teepaketeissa oleva 95 asteen veden lämpötila oikea, ei kai noin korkea lämpötila tuhoa aktiivisia laihduttavaia/antioksidatiivisia aineita?

  Maito tuhoaa tehoaineiden hyödyt, kuten englantilaisten vihreän teen hyötyjen puuttuminen kertoo verrattuna japanilaisiin, jotka juovat teen ilman maitoa. Mutta miten on muiden aineiden, vaikkapa sokerin tai hunajan lisääminen teehen, haittaako se tehoaineiden imeytymistä? Muistan sitruunalla olevan negatiivisia vaikutuksia tehoaineiden imeytymiseen, onko näin?

  Entä vihreä tee, missä muodossa se pitää juoda, käykö yhtä hyvin teepusseissa oleva kuin jauhetee ja onko niissä saman verran tehoaineita? Montako pussia/grammaa vihreää teetä pitää veteen päivässä suodattaa jotta saadaan laihtumista/antioksidanttivaikutusta tarvittava määrä?

  Onko eri merkkien vihreän teen antioksidanttimäärissä eroja ja mitä merkkejä kannattaa käyttää saadakseen parhaimman hyödyn?

  Miten teestä saa paremman makuista ilman maitoa ja ilman tehon vähenemistä, onko esim. hunajan lisääminen makeuttajaksi sopiva keino?
   
 2. näin sitä juodaan Vierailija

  Lainaus: http://www.iltalehti.fi/terveys/200705086040649_tr.shtml

  Miksi kahvikissan pitäisi vaihtaa vihreään teehen?

  - Runsaan kahvinjuonnin tuntee temppuilevassa vatsassa. Kahvipiikki aktivoi hetkeksi elimistön ja saa sydämen hakkaamaan. Kahvinjuontia voi vähentää vaikka vaihtamalla ensin paljon kofeiinia sisältävään mate-juomaan ja sitä kautta vatsalle ystävälliseen teehen.

  Mikä on merkittävin vihreän teen terveysvaikutus?

  - Vihreä tee sisältää hyvin laajan kirjon erilaisia aineita, esimerkiksi B1- ja B2-vitamiineja ja runsaasti C-vitamiinia. Kuusi kupillista teetä päivässä antaa hyvän annoksen vitamiineja ja hyvää tekeviä flavonoideja.  Vihreää teetä löytyy lukuisista muistakin tuotteista. Sopiiko vihreä tee myös lapsille?

  - Kyllä, sillä vihreä tee on lempeä juoma. Teen voi makeuttaa pienellä määrällä hunajaa.

  Mitä on vihreän teen sisältämä EGCG?

  - Se on elimistöä suojeleva antioksidantti epigallokatekiinigallaatti.

  Onko pussitee yhtä terveellistä kuin irtotee?

  - Pussiteen rökälemaine ei päde enää, tosin parhaita laatuja ei pussiteenä saa. Oleellista on haudutus. Älä tyydy liottamaan teepussia kuumassa vedessä vain sen verran, että vesi saa väriä.

  Piristääkö tee pitempään kuin kahvi?

  - Kyllä. Teessä eivät vaikuta ainoastaan kofeiini, vaan 500 muuta vaikuttavaa ainetta ja niiden yhdistelmät. Japanilaiset munkit ovat käyttäneet vihreää teetä keskittymistä vaativissa töissä.

  Vihreän teen on sanottu myös suojaavan sydäntä, ehkäisevän syöpää, estävän solujen vanhenemista, parantavan muistia, ehkäisevän Parkinsonin tautia, ruokamyrkytyksiä ja hammasmätää. Onko tämä totta?

  - Vihreän teen vaikutuksista on monia myönteisiä havaintoja, mutta en menisi sanomaan, että se suoraan ehkäisee syöpää.

  Auttaako vihreä tee laihduttajaa?

  - Ihan varmasti jo siksikin, että päivittäinen teenjuonti vaikuttaa elämäntapaasi. Silloin mietit muutenkin sitä, mitä ja miten syöt. Sitä paitsi teen kanssa nautittavaksi sopii paremmin hedelmä kuin pulla tai muu makea. Teellä voi myös siirtää näläntunnetta.

  Onko teellä siis ennen kaikkea vain psykologinen vaikutus?

  - Sillä on sekä psykologinen että fysiologinen vaikutus. Ja vaikka kiireissäsi hörpit vihreää teetä, se voi laittaa takaraivoon kypsymään ajatuksen rauhoittumisesta. Yhdysvalloissa teenjuontia on käytetty myös lastenpsykiatriassa ja traumaattisissa tilanteissa, joissa tarvitaan rauhoittumista.

  Auttaako imettävän äidin juoma vihreä tee vauvan koliikkiin?

  - Vihreä tee tekee hyvää vatsalle, joten sen vuoksi se voi auttaa.

  Voiko teetä kasvattaa itse?

  - Olen itsekin yrittänyt, mutta tyrmistyneenä totesin sen olevan hyvin vaikeaa. Carl von Linné totesi aikanaan, että se joka saa meillä kasvamaan teepensaan, tekee kansallisen hyvä työn. Vv

  Asiantuntijana FL, Teehetki-kirjan kirjoittanut toimittaja Pirjo Suvilehto, jolta ilmestyy ensi syksynä vihreää teetä käsittelevä kirja

  Supertee

  Takana ovat ne ajat, jolloin kaikki terveellinen oli pahaa. Terveyttä edistäviä eli funktionaalisia ruoka-aineita on paljon ja monet niistä maistuvat kaikkien mielestä hyvältä.

  Kotoisan mustikan, herkullisen tumman suklaan ja helpon banaanin seurassa porskuttaa vihreä tee.

  Näitä superruuiksi kutsutuissa syötävissä on huomattava määrä ravintoaineita, antioksidantteja, kuituja ja vitamiineja.

  Kun ensimmäiset teelaivat tulivat Eurooppaan 1600-luvun alussa, kiinalaista vihreää teetä oli tarjolla vain rikkaiden pöytiin ja silloinkin usein vain lääkkeeksi.

  Suomeen tee kulkeutui 1700-luvulla Ruotsin ja Venäjän kautta, mutta se ei ollut vihreää vaan mustaa teetä. Hieman sen jälkeen pääsimme maistelemaan kahvia, josta sitten tulikin varsinainen kansallisjuomamme.

  Nykyään maailmassa juodaan joka päivä 500 kupillista teetä. Suomessa keskimääräinen teenkulutus on noin kuppi päivässä. Naiset juovat teetä hieman enemmän kuin miehet.

  Saksassa teenmaistajan ammattiin koulutuksen hakenut Nordqvistin teetalon Riku Nordqvist, 22, tietää tutkimuksista ja omista kokemuksistaan, että nimenomaan nuoret ovat löytäneet teen juomakseen. Virkistävä vihreä tee on huomattu hyväksi avuksi opiskelussa ja pitkien työpäivien aikana.

  Riku Nordqvist on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo paljon suomalaisen teekulttuurin hyväksi. Jo viisivuotiaana hän nimesi ensimmäisen teesekoituksensa. Tiikerin päiväuni on vieläkin valikoimissa.

  Monet yritykset ovat viime vuosina panneet tuulemaan sekoitellen vihreää teetä sinne sun tänne. Kekseliäs tv-kokki Jamie Oliver käyttää vihreää teetä ruokien savustamisessa. Vihreästä teestä on tehty kauneusjogurttia ja sitä miksailtu suklaaseen. Hyvää päivää Vihreä tee -juoma valittiin neljä vuotta sitten Vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi.


  --------------------------------------------------------------------------------

  Säilytä vaikutus ja aromit

  1. Älä käytä liian kuumaa vettä. 90-asteinen vesi riittää. Jos käytät vedenkeitintä, ota kannu pois alustalta, kun ensimmäiset poreet alkavat nousta niin sanotusti kalansilmille ja kaada vesi teenlehtien päälle.

  2.Hyvälaatuiselle vihreälle teelle riittää minuutin pituinen haudutus. Haudutusaika riippuu teen laadusta ja lajikkeesta.

  3.Maista. Kokeilemalla löydät makuusi sopivimman teen haudutusajan.

  Vinkki vihreästä teestä

  "Käytän vihreän teen höppeet eli käytetyt lehdet ruuanlaitossa. Niissä on varmasti vielä hyviä aineita jäljellä, ja niistä saa kuituja. Olen lisännyt höppeitä juustosarviin ja kanakastikkeeseen. Kesällä höppeet voi sekoittaa kukkien juurakkoon.

  Teestä saa myös hyviä drinkkejä. Sekoita kuohuviiniä, rooibosteetä, marjoja ja tuorepuristettua appelsiini- tai porkkanamehua. Lisää vielä jääkuutioita, joihin olet sekoittanut teehöppeitä".

  Teekirjailija Pirjo Suvilehto

  Miesten juomaa

  Kiinassa suurimmat teeasiantuntijat ovat perinteisesti olleet miehiä, jotka ovat urheilleet teen kanssa myös vedonlyönnin parissa. Parhaat maistajat kerättiin yhteen, heille annettiin maisteltavaksi eri teelaatuja eri puolilta suurta Kiinaa. Vedot voitettiin tai hävittiin sen mukaan, kuinka tarkkaan maistajat osasivat teet määritellä.

   
 3. Vihreä tee pitää hampaat, suun, nielun, ruokatorven, hengityselimistön ja vatslaukun sekä muun ruuankuljetuselimistön kunnossa, vähentäen mm. kurkku- ja hengitystieinfektioita ja tukkoisuutta.
   
 4. teeholist Vierailija

  Vihreä tee-vettä ei kannata kuin juuri kiehauttaa, eli ensikuplat kun nousee niin vesi pois ja antaa vielä hieman jäähtyä ennen teen suodattamista. Hauduta teepussia tai lehtiä useampi minuutti niin tehoaineita irtoaa enemmän, tosin tee on myös väkevämpää. 5-6 kupillista päivässä on hyvä määrä tehon saamiseksi. Teelusikallinen hunajaa on hyvä määrä makeuttajaa ja lisää vielä teen ruuansulatuskanavaa hoitavia vaikutuksia.
   
 5. sasae Japanista Vierailija

  Täältä katsoen tuntuu tosi absurdilta, että joku neuvoo, ettei vihreään teehen pidä laittaa maitoa tai sokeria - no ei tietenkään, kuka noin hulluja tekee! Ei siihen pidä sitä hunajaakaan kyllä laittaa...
   
 6. green tea with milk Vierailija

  Mitä se loraus rasvatonta maitoa sitten haittaa ja miksi? Entäs jos juo maitoa ennen tai jälkeen vihreän teen nauttimisen?
   
 7. haittaakin on Vierailija

  Vihreää teetä ei suositella raskaaksi aikovalle. Lisää keskenmenoa, ei siis raskaudu niin helposti.
   
 8. sesam ei kirj. Vierailija

  Minustakin ajatus maidosta vihreässä teessä on käsittämätön. En tosin itse käytä maitoa normaalisti mustassakaan teessä. Tosin englannissa ollessani maidon käyttö oli melkein pakollista kun tee siellä tuppaa olemaan sellaista mustaa tervee. täällä kotimaassa hauduttelen teeni mukavan laimeaksi, niin se maistuu hyvältä sellaisenaan.

  Minusta teenautinto on parhaimmillaan, kun teen juo sellaisenaan, tosin lapset laittavat vähän sokeria joukkoon. Itse tosin olen ihan koukussa näihin maustettuihin teelajeihin. Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on Chamraj vihreä tee, joka on maustettu greippi- ja päärynäöljyllä, ruusun terälehdillä ja karpaloilla. Kestosuosikkini on Lady Green(muistaakseni kirsikan ja vaniljan aromeja), mutta sitä en ole löytänyt mistään irtoteenä.

  Myönnettäköön, että en kyllä ole mitenkään selkeästi huomannut vihreän teen laihduttavia vaikutuksia paitsi silloin kuin muistan juoda sitä herkkujen sijaan, en niiden kanssa. Suosittelen joka tapauksessa lämpimästi :)
   
 9. vache* Vierailija

  itse join joskus vihreää teetä n. 5 kuppia päivässä. Käytin samaa suodatinpussia n. kolmisen kertaa sillä muuten olisi aina saanut olla ostelemassa lisää :D

  Laihdutti! En vaan tajua mutta n. viikon jälkeen minulla alkoi jatkuvasti olla oksettava ja paha olo niin syöminenkin väheni ja se varmasti vaikutti laihtumiseen. kuukauden jälkeen tapa jäi pois, mutta joulun jälkeen todennäköisesti palaan tuohon tapaan.
  Mistä tämä huono olo voisi johtua? Se lakkasi kun lopetin teen juomisen.

  En käytä makeutusaineita teessä. Hunajaa vain ennen laulutunnille menoa, sillä se auttaa äänen avaamisessa.
   
 10. siitähän se Vierailija

  juot liian vahvana tai vihreä tee liuottaa sulta elimistöstä tärkeitä hivenaineita. Siitä huono olo.
   
 11. Jos teetä juo terveysvaikutusten vuoksi, maito kannattaa jättää pois:

  "Kun teehen lisättiin maitoa, insuliinin toimintaa tehostava vaikutus heikentyi. Yksi teelusikallinen (noin 5 grammaa) maitoa heikensi vaikutusta 33 prosentilla. 50 grammaa maitoa heikensi vaikutusta yli 90 prosentilla. Sekä täysmaidolla että rasvattomalla maidolla oli sama negatiivinen vaikutus, kuten myös soijamaidolla ja muilla vastaavilla maidon korvikkeilla. Sen sijaan sitruunamehu ei heikentänyt teen vaikutusta."

  Lisää tietoa:

  http://vihreatee.blogspot.com/2008/12/tee-tehostaa-insuliinin-vaikutusta-yli.html
   
 12. sasae Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.04.2007
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku vastasi jo terveysvaikutuksellisesta puolesta, mutta toinen juttu on se, että sokerin tai maidon laittaminen vihreään teehen on sama, kuin jos ostaisi vuosikertaviiniä ja lantraisi sitä vichyvedellä. Eli menee hyvä makunautinto hukkaan.

  Tuota raskaaksitulojuttua en usko. Japanilaiset ja kiinalaiset on lätränneet vihreää teetä vuosituhansia, ja toisia on 130 miljoonaa, toisia 1 miljardi. Eli tehokkaasti on lisäännytty.
   
 13. kinnostunut asiasta Vierailija

  mistä sitä paljon kofeiinia sis. mate-juomaa saa ?
   
 14. Tiril Vierailija

  Ostin tavallisesta marketista jotain sitruunalla maustettua vihreää teetä, ajattelin että nyt aletaan terveysintoilijoiksi ihan kunnolla. Olen nyt parina aamuna juonut ison mukillisen teetä (loraus maitoa kans, hyi minua), ja kumpanakin päivänä on tullut tosi outo heikko olo noin 3 tuntia juonnin jälkeen.

  Olen kyllä normaalistikin väsynyt työpäivinä, mutta nyt tulee sellanen "nukahtaa-pystyyn"väsymys.

  Voisiko tuo L-teaniini olla syypää:
  "L-teaniini eli teaniini rauhoittaa, poistaa stressiä ja ylijännitystä sekä tehostaa opiskelua ja asioihin paneutumista. Se myös alentaa verenpainetta ja kolesterolia sekä lievittää PMS-oireita. Sen myötä voi kokea levollisen mielentilan siunauksen, jännityksen laukeamisen, vastustuskyvyn lisääntymisen sekä kahvinjuojan saaman kofeiinin haitallisen vaikutuksen vähenemisen tulematta silti väsyneeksi."
  L-teaniini stressiä helpottamaan - www.terveyskaupat.net

  Minä en usko että mikään aine voi samalla virkistää että rentouttaa, nehän ovat suurinpiirtein toistensa vastakohtia. Joten voiko olla että kun on jo valmiiksi väsynyt, niin tuo teen rentouttava vaikutus tekee väsymyksen pahemmaksi?
   
 15. tutkimusten mukaan Vierailija

  kyllä keskenmenoja aiheuttaa. ei kai nyt kiinalaiset koko ajan sitä juo, vaan muitakin teelajeja.
   
 16. Totta toinen puoli Vierailija

  Faktaa! Samalla logiikalla riisin täytyy olla yksi maailman ravitsevimmista ruuista, kun sillä on moinen kansanjoukko saatu aikaiseksi ja pidetty hengissäkin vielä.
   
 17. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pussiteet ovat pelkkää moskaa.
  Aito vihreä lehtitee haudutetaan 60-70c vedessä 6min.
  On helvetin hyvää ja kyllä laihduttaa!!
   
 18. sesam, ei kirj. Vierailija

  Oletko korvannut kahvinjuonnin vihreällä teellä? Luulen, että kysymys on aika paljon tottumuksista ja jos olet juuri siirtynyt kahvista vihreään teehen, niin elimistösi odottaa sitä kahvin aiheuttamaa piristysruisketta, joka on huomattavasti voimakkaampi kuin teen. Elimistösi tottuu todennäköisesti varsin lyhyessä ajassa teehen kahvin sijaan.

  Ja vielä kysymykseesi liittymätön kommentti:
  Jos aloittelet vihreän teen juonnin saralla, niin et tosiaan ole aloittanut sieltä, mistä makunautintoa löytyy. Nuo sitruksella maustetut vihreät teet ovat mielestäni ihan hirveitä (samoin minttu), sillä sitrus on jotenkin liian vahva maku vihreään teehen yhdistettynä. Lisäksi tämä on ensimmäinen kerta, kun kuulen, että sitruunaa ja maitoa on samassa teessä. Yleensä tee maustetaan joko sitruunalla tai maidolla, vihreää teetä ei kummallakaan. Mutta kukin makunsa mukaan...
   
 19. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama huomio vihreään vaihtaneille:
  -Ei koskaan juoda tyhjään vatsaan: tanniinit tekevät todella huonon olon ja voivat saada oksentamaan.
  -Parasta pitkään haudutettuna.
  -Vain aito vihreä tee toimii.
  -Ei maitoa teehen ( sokeria ei mielellään ollenkaan)
   
 20. vierailija Vierailija


  moi! miksi te ystävät pähkäilette teen juonnista kun sen teho on taplettina parempi ja ei lainkaan niin pahaa, siitä saa kaiken hyödyn. mikä parasta teen teho on taplettina huikea selluliitin poistaja.
  mulla on kuukaudessa vaate koko pienentynyt 10 numeroo....
   
 21. Varjotar Killing Whispers

  liittynyt:
  05.07.2008
  Viestejä:
  7 015
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuukaudessa 10 numeroa pienemmät kuteet, älä nyt ihan paskaa puhu!!
   
 22. äippä66 Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onhan vihreä tee terveellistä mutta kukaan ei pysty juomaan sitä niin paljoa päivässä että sillä olisi laihduttava vaikutus. Kapseleista puhumattakaan.
   
 23. Cec Vierailija

  Tabletteina teeuute voi vaan posauttaa maksan, kuten vahvoilla vihreäteekatekiinitabuilla on käynyt.

  Kysyisin mikä olisi hyvä ja vahva vihreätee (irtotee tai pussitee), joka olisi edullista ja saisi normaaleista kaupoista (Prisma, CM ym.) Olen Twinings ja Rainbow vihreää pussiteetä käyttänyt. Ei mitään hyvän makuisia, toivottavasti kuitenkin tehoaineita. Mielummin joku maustamaton laatu.
   
 24. minusta Vierailija

  vaarallista juoda 6 kupillista ttetä päivässä! miten se edes mahtuu mahassa? itselläni on niin pieni vatsalaukku. Siedän 1-3 kupillista kahvia ja vettä.

  Sitä paitsi miten sitä saa juotua, sehän on niin oksettavan maku, oksettaa ihan varmasti. Minusta se on kidutusta juoda jotain mistä ei tykkää. Se on myös vaikeeta keittää sitä. Se ei ikinä saa olla kelletävää muuten maistuu kamalalta ja se samalla on menny pilalle. Sen täytyy aina olla vihreän värinen.
  Ne tabletit kuulostivat hyvältä.
   
 25. maalaiseukko Vierailija

  nyt täytyy nuorisonkin tietää että vihreän teen kiehumispiste alle 70 hauduta 5minuuttia siivilöi ja nauti eikö tatä ole muka ennen tiedetty? missä vanhempien käytännöllisyys ja lasten hoidon koulutus on ollut kevyt tuotteissa tietenkin jotka aiheuttavat sairauksia?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti