Hae Anna.fi-sivustolta

Laihdutusvalmisteet ihan hirveetä "paskaa"

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä kunnon ruokaa ????, 18.09.2012.

 1. kunnon ruokaa ???? Vierailija

  Googlasin esimerkin Nutrilet suklaa smoothie ja tässä sisältö:

  AINESOSAT: Soijaproteiini, fruktoosi, soijakuitu, kaakaojauhe (kaakao, kaliumkarbonaatti), emulgointiaine (soijalesitiini), soijarasvajauhe (soijaöljy, glukoosisiirappi, maitoproteiini, pentanatriumtrifosfaatti, trikalsiumfosfaatti, luontaiset aromit), kivennäisaineet (trinatriumsitraatti, kaliumkloridi, trimagnesiumsitraatti, trikalsiumsitraatti, trikalsiumfosfaatti, natriumkloridi, ferrofumaraatti, sinkkisulfaatti, kupariglukonaatti, mangaanisulfaatti, natriummolydaatti, kaliumjodidi, kromikloridi, natriumsele-niitti), kuivattu glukoosisiirappi, aromit (suklaa, banaani, kofeiini), stabilointiaineet (guarkumi, ksantaanikumi), vitamiinit (askorbiinihappo, nikotiiniamidi, D-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, foolihappo, D-biotiini, fyllokinoni, kolekalsiferoli, syanokobalamiini), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K), maltodekstriini, dekstriini, glyseroli, väri (sokerikulööri), stabilointiaine (arabikumi).


  Siis ihan hirveetä paskaa ja eivät edistä ainakaan terveyttä.

  Tosin muutaman viikon noita voi syödä, jos ei halua tehdä kunnon ruokaa itse.

  Esimerkki kanakeitosta:

  AINESOSAT: Soijaproteiini, kuivattu glukoosisiirappi, soijakuitu, rasvaton maitojauhe, soijaöljy, kivennäisaineet (kaliumkloridi, trimagnesiumsitraatti, trikalsiumsitraatti, trikalsiumfosfaatti, ferrofumaraatti, sinkkisulfaatti, mangaanisulfaatti, kupariglukonaatti, natriummolybdaatti, kaliumjodidi, kromikloridi, natriumseleniitti), arominvahvenne (mononatriumglutamaatti), kana-aromi (sisältää sulfiittia) ja kasvisaromi (sisältää sinappia ja selleriä), suola, maltodekstriini, maitoproteiini, muunnettu tärkkelys (peruna), laktoosi, hiivauute, väri (beta-karoteeni), yrtit ja mausteet (ruohosipuli, mustapippuri, kurkuma, muskotti), sakeuttamisaine (ksantaanikumi), sipulijauhe, persilja (0,2%), valkosipuli, emulgointiaine (soijalesitiini), vitamiinit (askorbiinihappo, nikotiiniamidi, DL-α-tokoferyyliasetaatti, kalsium-D-pantotenaatti, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, foolihappo, D-biotiini, fyllokinoni, kolekalsiferoli, syanokobalamiini), hapettumisenestoaineet (askorbyylipalmitaatti, alfatokoferoli). Sisältää vehnää. Saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa. Valmiin keiton suolapitoisuus on 0,7 %.  Ravinteet

  Ongelma on kaksihaarainen, eli ainakin kaksi ongelmaa haluan tuoda mitä vitamiini lisiin tulee. Ensimmäinen on: Synteettiset vitamiinit. Toinen on: Lisien (tablettien, kapseleiden jne.) lisä-aineet. Kun etsin tietoa vitamiini lisistä tuli useasta eng.kielisestä lähteestä vastaan tieto että apteekkien, luontaistuotteiden, marketeiden jne. vitamiinilisien vitamiinit ovat yli 90 prosenttisesti synteettisiä. Luku voi olla vielä suurempi, joku sanoi että 95 prosenttisesti ovat synteettisiä. Ne jotka tietävät enemmän ravintolisistä ovat usein tietoisia että "synteettinen" vitamiini on negatiivinen asia. Sana "synteettinen" voidaan määritellä hieman eri tavalla kun sitä käytetään vitamiinilisiin. Mutta tärkeää on kuitenki ymmärtää että kun jokin vitamiini on synteettinen niin se ei ainakaan ole luonnollinen. Jos otetaan esimerkiksi tiamiini, ts. B1 vit., niin luonnollisessa raaka-aineessa kuten täysjyväriisissä tämä vitamiini on luonnollisessa muodossa, eli luonnollista B1 vitamiinia, eikä synteettistä. Kun vitamiini on luonnollisessa muodossa se on optimaalisessa biologisessa muodossa ajatellen ihmisten elimistöä ja solujen terveyttä. Mutta jos tiamiinia löytyy jostain B vitamiini lisästä niin se on melkein poikkeuksetta synteettinen. Sen synteettisuuden tunnistaa siitä että se kulkee nimellä "tiamiinimononitraatti" tai "tiamiinihydrokloridi". Eli nämä kaksi ovat tavallisia synteettisiä muotoja B1 vitamiinista, eivätkä luonnollisia. Tässä vieressäni minulla on kolme ravintolisää joita tyhmyydessäni tuli ostettua. Ensimmäisenä Opti Tabs, valmistaja Vitabalans oy, Hämeenlinna. Sen B1 on tiamiini hydrokloridin muodossa, ja se selviää kun katsoo "Valmistus- ja lisäaineet" otsikon alata. Eli synteettistä B1:a. Toisena mainittakoon USA-laisen Twinlabin Maximum monivitamiini- & mineraalivalmiste. Sen B1 on synteettistä tiamiinimononitraattia, ja se selviää etiketistä. Saman valmistajan Daily One:ssa on sitä samaa synteettistä B1:a. En aio tästedes näitä pistää suuhuni. Ravitsemuksen asiantuntijat kuten Judith A DeCava ja Jon Barron, ja monet muut, ovat yhtä mieltä siitä että synteettiset vitamiinit mm. vaikuttavat elimistössä kuten lääkkeet. Englanniksi käytetään sanontaa "drug reaction". Luonnollisten vitamiinien vaikutukset elimistössä ovat ns. ravinnollisia, tai ravitsemuksellisia (eng. "nutritional reaction").

  Mitä B ryhmän vitamiineihin tulee niin ainakin seuraavat yleisesti käytettävät (lisissä) muodot ovat synteettisiä:

  Tiamiinimononitraatti, tiamiinihydrokloridi - synt. B1
  Pyridoksiinihydrokloridi - synt. B6
  Pteroyylimonoglutamiinihappo - synt. foolihappo
  Kalsiumpantotenaatti - synt. B5
  D-biotiini - synt. biotiini
  Koliinibitartraatti - synt. koliini

  A vitamiinista sanottakoon että retinyyliasetaatti ja -palmitaatti ovat tavallisia muotoja kuivissa lisissä (ts. tabletit, pulverikapselit), ja molemmat sanotaan olevan synteettisiä. Beetakaroteeni (A-vitamiinin esiaste) voi joissakin lisissä olla synteettistä. Luonnollista A vitamiinia saa eläinkunnan tuotteista. Ja luonnollista A vitamiinin esiastetta, karoteenia, saa kasvikunnan tuotteista kuten kasviksista ja marjoista. Kun syö kasvikunnan antimia missä A-esiastetta niin saa samalla koko karotenoidikompleksin, ei ainoastaan betakaroteenia, joka on tunnetuin karotenoidi.

  C vitamiini kun sitä on lisissä niin kulkee usein askorbiinihapon nimellä. Tällöin on hyvin harvoin kyseessä luonnollista C vitamiinia. Useimmiten lisien "askorbiinihappo" valmistetaan maissitärkkelyksestä. Eli kyseessä ei ole luonnollista C vitamiinia. Jos C on kalsiumaskorbaatin muodossa niin ei myöskään ole kyseessä luonnollista C:ta. Sama pätee jos kyseessä on "ester C". Luonnollisesta C vitamiinista käytetään usein termiä "C complex", koska siinä ei ole vain ja ainoastaan "askorbiinihappo", vaan siinä ovat mukana myös synergistit kuten bioflavonoidit. Luonnollista C:ta, eli C kompleksia, löytyy luonnollisista raaka-aineista, esim. mustaherukka, tyrnimarja, vadelma, mansikka, pinaatti, jne. Harva lisä sisältää C vitamiinia C kompleksin muodossa. Jos sisältää niin etiketistä useimmiten selviää. Syy miksi useimpien lisien C on askorbiinihapon muodossa taitaa olla taloudellinen. On halvempaa tuottaa laboratoriossa askorbiinihappoa maissitärkkelyksestä kuin ottaa talteen vastaava määrä C kompleksia luonnon raaka-aineesta kuten joistakin sitrushedelmistä, joista jotkut harvat valmistajat tosin ottavat talteen lisiensä C kompleksia.

  E vitamiinin suhteen vallitsee yhtämielisyyttä että "dl" muoto on synteettistä. Useinhan E on lisissä muodossa "dl-alfa-tokoferoli". E asetaatista ja sukkinaatista, molemmat melko tavallisia, sanotaan myös että ovat synteettisiä. Molemmat ovat kuivia muotoja joita käytetään tableteissa ja pulverikapseleissa. Varmin ja paras luonnollisen E vitamiinin lähde on joku E vitamiinipitoinen luonnon raaka-aine. Esim. raaka manteli on melko hyvä E:n lähde, kun sitä tai muuta luonnollista E vitamiinipitoista ruokaa syö niin saa koko E kompleksin, jossa 8 eri tekijää, 4 tokoferolia, ja 4 tokotrienolia. Eli niinkuin luonnollinen C vitamiini ei ole vain ja ainoastaan askorbiinihappo, vaan kokonainen kompleksi eri synergistisiä tekijöitä, niin myös luonnollinen E vitamiini on kompleksi, eikä vain ja ainoastaan alfa-tokoferoli.


  Hyviä kirjoja jotka selittävät synteettisten vitamiinien ongelmia ovat Judith A DeCava:n The Real Truth About Vitamins and Antioxidants ja Vic Shayne:n Man Cannot Live On Vitamins Alone. Ensimmäinen voi olla vaikea saada käsiinsä, mutta Shaynen kirja löytyy mm. Amazon.comista. Shayne on kirjoittanut monta kirjaa samasta aiheesta. DeCavan kirja on kattavampi ja hieman teknisempi.


  Toinen ongelma josta haluan jotain sanoa ovat lisien lisäaineet. Toiset ovat haitallisempia kuin toiset. Eräs tavallinen lisäaine on magnesiumstearaatti. Sitä on sekä tableteissa että joissakin pulverikapseleissa. Tri. Ron Schmid sanoo eräässä nettiartikkelissa että sitä lisätään lisiin vain sen takia jotta tuotantovaihe ei hidastuisi, eli kyseessä on täysin tarpeeton aine ravitsemuksellisesta näkökantista. Mitä vielä, Mg stearaatti on haitallinen aine, mm. sen takia että se estää ravinteiden (JOS lisä sisältää luonnollista vitamiinia tai mineraalia) imeytymistä, jopa niin paljon estää että 90 prosenttia teho-aineesta (esim. jokin mineraali) ei imeydy. Mg stearaatti voi kulkea tällä nimellä, mutta myös muilla nimillä. Esim. tri. Tolosen 125mg:n Karnosiini, jota olen ottanut viime viikot, sisältää tätä ainetta, nimellä "rasvahappojen magnesiumsuolat". Sama "rasvahappojen magnesiumsuolat" löytyy E-aine luettelosta, numeroa nyt en muista, mutta englanniksi oli muistaakseni "magnesium salts of fatty acids". Jotkut lähteet sanovat Mg stearaatista että mukana on hydrogenoitua rasvaa, eli juuri sitä haitallista teollista rasvaa jota tulisi välttää.
  Tässä tuli mainituksi vain yksi turha ja haitallinen lisäaine jonkakaltaisia lisissä voi olla. Nämä ovat täysin turhia aineita jotka mm. estävät ravinteiden imeytymistä ja kuormittavat elimistöä (mm. maksaa, munuaisia) ja soluja yhtä lailla kuin synteettiset vitamiinit. Näitä lisäaineita voi esiintyä sekä vitamiinlisissä että mineraalilisissä, kuin myös kombinaatiolisissä. Jopa sellaiset lisät joissa on kunnon tehoaineita, ts. luonnollisia vitamiineja, voivat sisältää tällaisia lisäaineita jotka sitten estävät varsinaisten tehoaineiden imeytymistä, ja kuormittavat munuaisia ja maksaa, ja mitä vielä vahinkoa saavat aikaan elimistössä. Tietoa näistä lisäaineista rupesi löytymään kun pistin Yahoo-haussa hakusanoiksi

  "truth about vitamin supplements"


  Kaiken tämän valossa ainakin itse pyrin vastaisuudessa karttamaan ravintolisiä missä synteettisiä vitamiineja ja haitallisia lisäaineita. Sama koskee lisiä missä huonosti imeytyvässä muodossa olevia mineraaleja. Haluaisin uskoa että muilla terveystietoisilla on sama mieli. Pitkällä tähtäimellä ei kannata vahingoittaa elimistöä synteettisillä vitamiineilla ja haitallisilla lisäaineilla. Ja sanottakoon vielä että monet kalaöljykapselit sisältävät lisättyä synteettistä vitamiinia kuten DL-alfa-tokoferolia (synt. E vit.). Ja kapseleiden liivate on joidenkin lähteiden mukaan ongelmallinen aine, josta myös löytyy tietoa netistä. Ja tulisi huolehtia ettei syö härskiintynyttä kalaöljyä, koska härskiintynyt rasva on karsinogeenistä. Kapseleiden härskiintynyt kalaöljy ei sisällä elimistölle käyttökelpoista Omega 3:a. Päinvastoin se mm. heikentää immuunijärjestelmää ja lisää syöpäriskiä.

  Parhaimmasta päästä olevia ravintolisiä ovat sellaiset luonnolliset lisät kuin vehnänorasmehu-jauhe, chlorella-jauhe, Strath yrttihiivavalmiste. Tällaiset ovat melkein poikkeuksetta lisäaineettomia eivätkä sisällä synteettisiä vitamiineja. Näistä voidaan oikeasti sanoa että ovat ruokaa tiivistetyssä muodossa. Englanninkielellä käytetään tällaisista luonnollisista lisistä sanontaa "(natural) food concentrates".
   
 2. ihanaa elämää Vierailija

  Äläs nyt hyvää laihdutusevästä paskaksi hauku. Ne on kuule niin hyväksi havaittu, ettei paremmasta väliä. Se, ettei niistä ole apua kuin hetkellisesti on vain valmistajan etu.

  Niin sitä tyhmiä jymäytetään.

  Onneksi niitä ei ole pakko syödä, sillä samalla rahalla saa todella hyvää ja herkullista ja ravitsevaa ruokaa.
   
 3. kunnon ruokaa Vierailija

  Kanakeitto ilman kanaa?

  Jos ihan laiska on, niin ostaa pakastealtaasta kasviksia ja lihahyllystä maustamatonta broileria. Heittää kattilaan sekä merisuolaa ja currya joukkoon. Tomaattipyre antaa myös hyvää makua.

  Lisäksi voi laittaa tuorejuustoa taikka koskenlaskija sulatejuustoa, niin saa hyvää rasvaa mukaan. Rasva ja proteiini pitää kylläisenä kera hyvien hiilarien.

  Toki nyt on kotimaiset kasvikset parhaimmillaan ja ei siinä pesemisessä ja pilkkomisessa varttia kauempaa mene.

  Aamupalaksi kannattaa tehdä smoothie tai syödä luonnonjogurttia marjoilla, joita pakastin pitäisi olla täynnä hyvän marjakesän jäljiltä.

  Lisäksi C-vitamiinia ja D-vitamiinia tarvii purkista.

  C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
  D-vitamiinia 100µg / vrk


  Tärkeä D-vitamiini, Lääkäri Antti Heikkilä
  Katsomo - Studio55.fi: Tärkeä D-vitamiini.
   
 4. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. terveyttä Vierailija

  Hyvästä ja tasapainoisesta terveydestä puhutaan paljon, mutta jostain syystä kaikkein myydyimpiä kirjoja ovat laihdutuskirjat. Yksi tärkeimmistä aineista painonhallinnassa on magnesium, jota tarvitaan yli 300 kehon reaktiossa, kuten aineenvaihdunta, entsyymit, energiantuotanto ja tukirangan kasvu. Magnesiumin puutos on syynä moniin nykypäivän sairauksiin ja vaivoihin.

  Magnesium on painonhallinnan tärkein apu

  Magnesiumin puute väestössä on yleistä. Se ilmenee vähäisenä magnesiumin pitoisuutena veressä (seerumissa) ja myötävaikuttaa sydäntauteihin ja -kuolemiin, osoittaa uusi saksalainen 10-vuotinen seurantatutkimus. Valitettavasti suomalaiset lääkärit eivät yleensä mittaa potilaittensa veren magnesiumin pitoisuutta, jolloin puute jää huomaamatta ja korjaamatta.
  Magnesiumin puutteesta ei kuitenkaan yleisesti ottaen juurikaan puhuta. Sitä vastoin joka tuutissa ylistetään kalsiumia, jonka nauttimisen myötä on vaarana se, että meidän magnesium-ongelmat pahenevat entisestään. Tämä johtuu siitä, että liiallinen kalsium estää magnesiumin imeytymistä.
  Magnesiumvalmisteita löytyy useina eri yhdisteinä. Parhaiten imeytyvien joukkoon kuuluvat: Mg-aminohappokelaatti, Mg-sitraatti ja niiden jälkeen keskinkertaisesti imeytyvä Mg-karbonaatti sekä kaikkein huonoimmin imeytyvänä Mg-oksidi.
   
 6. kunnon ruokaa Vierailija

 7. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyiset viralliset ravitsemussuositukset eivät tehoa silloin, kun sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta ovat pielessä. Esim. diabeetikoille suositellaan 6-9 palaa leipää päivässä. Leipä sisältää runsaasti nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokeria entisestään ja insuliinin vaikutuksesta varastoituvat rasvana kehoon.

  Laihduttajan aivojumppaa
  Laihduttajan aivojumppaa Alkuvoimaa luonnosta
  Höttöhiilihydraatit pois ruokavaliosta
  Höttöhiilihydraatit pois ruokavaliosta
  VIRALLISET DIABETESSUOSITUKSET OVAT HENGENVAARALLISIA, EIKÄ NIILLÄ PARANE YKSIKÄÄN POTILAS
  Antti Heikkilä blogi: VIRALLISET DIABETESSUOSITUKSET OVAT HENGENVAARALLISIA, EIKÄ NIILLÄ PARANE YKSIKÄÄN POTILAS
  Kuinka ruokavaliokritiikistä tuli huuhaata eli…
  Kuinka ruokavaliokritiikistä tuli huuhaata eli… varputavi.com
   
 9. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. JSJ Vierailija

  Heips,

  Laihduttaminen täällä herkkujen keskellä on todella vaikeaa, vaikka ulkona onkin ainainen kesäkeli. Nytkin tulin juuri yli tunnin sauvakävelylenkiltä ja menen kohta kuntosalille.

  Kunhan tulen taas Suomeen ja ulosmeno hankien keskelle pakkaseen vaikeutuu, turvaudun kuntopyörään ja ainakin kerran päivässä Easy Diet pussiin. Niin mukavia, helppokäyttöisiä ja maukkaita ne minusta ovat.
   
 12. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. Omega 3 Vierailija


  Insuliinihoito tappaa 2-tyypin diabeetikkoja - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen
   
 14. JSJ Vierailija

  Heips,

  Näin takaatte suhteellisen helposti sen, ettei kukaan lue sepostustanne!

  Silleesti!
   
 15. magnesium Vierailija

  Syö kunnon ruokaa.

  Jätä viljat, sokeri, riisi ja peruna niin vähälle tai kokonaan pois.

  Jos tietoa haluaa, niin täytyy lukea.

  Yhdellä lauseella EI laihdu tai tietoa saa.
   
 16. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. kunnon ruokaa Vierailija

  Laihdutustuotteet vievät rahat, eivät kiloja!

  Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Kuluttajaliitto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Euroopan kuluttajakeskus kehottavat suhtautumaan laihdutusvalmisteisiin kriittisesti. Jos tuotteen lupaukset kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta, niitä ei kannata uskoa.

  Internetissä ja Facebookissa mainostetaan runsaasti erilaisia laihdutusvalmisteita, joiden luvataan pudottavan painoa nopeasti. Useimmat tuotteet ovat käytännössä huijausta, koska ne eivät täytä mainoksissa annettuja lupauksia.

  Kuluttaja-asiamiehen ja Euroopan kuluttajakeskuksen saamien yhteydenottojen perusteella laihdutusvalmisteiden tilaamiseen liittyy myös muunlaisia riskejä. Tyypillistä on, että kuluttaja luulee tilaavansa ilmaisen näytteen tai osallistuvansa arvontaan, mutta alkaakin saada säännöllisesti maksullisia tuotepaketteja.

  Laihdutustuotteista on myös veloitettu luottokortilta suurempia summia kuin mitä mainoksessa on ilmoitettu. Laskutus on saattanut jatkua, vaikka kuluttaja olisi peruuttanut sopimuksen etämyyntisäännösten mukaisesti ja palauttanut saamansa tuotteet. ”Rahat takaisin, jos et ole tyytyväinen” -lupaukset eivät myöskään ole toteutuneet. Lisäksi yrityksiin on ylipäänsä vaikea tai mahdotonta saada yhteyttä.

  Suuri osa laihdutusvalmisteiden taustalla olevista yrityksistä toimii ulkomailta pelkällä postilokero-osoitteella. Viranomaisilla onkin hyvin rajalliset mahdollisuudet puuttua niiden toimintaan. Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Kuluttajaliitto, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ja Euroopan kuluttajakeskus muistuttavatkin, että paras tapa välttää huijatuksi tuleminen on suhtautua laihdutusvalmisteisiin kriittisesti. Huijauksen tunnistaa esimerkiksi seuraavista asioista:
  Painon väitetään laskevan, vaikka söisi ja liikkuisi kuin ennenkin.
  Yritys ei ilmoita yhteystietojaan.
  Sopimusehdot ovat epäselvät tai niitä ei löydy ollenkaan.
  Mainoksessa viitataan yksittäisen lääkärin, kuluttajan, julkisuuden henkilön tai viranomaisen suosituksiin tai hyväksyntään.


  Lisää vinkkejä ja toimintaohjeita löytyy Kilpailu- ja kuluttajaviraston Huijaus-sivuilta, Eviran verkkosivuilta ja Pohjoismaissa toimivien Euroopan kuluttajakeskusten raportista.

  Kilpailu- ja kuluttajavirasto on seurannut huijauksia jo pitkään kansainvälisen markkinointia valvovien viranomaisten verkoston ICPENin (International Consumer Protection and Enforcement Network) jäsenenä. Verkoston yli 30 jäsenvaltiota ympäri maailmaa muistuttavat perinteisesti kerran vuodessa erilaisista huijauksista ja kuluttajien mahdollisuuksista suojautua niiltä.


  Laihdutustuotteet vievät rahat, eivät kiloja - Euroopan Kuluttajakeskus
   
 18. vääryyttä Vierailija

 19. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heikkilä se sitten jaksaa. Ensimmäinen tutkimus joka miehen mielestä osoittaa eläinrasvojen olevan terveellisiä ei todellakaan osoita mitään siihen viittaavaakaan.

  Seuraavaksi Heikkilä väittää terveellisten rasvojen olevankin vaarallisia ja linkittää tutkimukseen joka hänen mukaansa todistaa tämän. Kuitenkin kun tuon tutkimuksen lukaisee läpi käy heti ilmi, että sen tulokset mahtuvat kaikki tilastovirheiden marginaalin sisään, eli tuloksista ei voi sanoa juuta eikä jaata.

  Heikkilä unohtaa ilmeisesti myös sen, että tutkimuksia joissa kiistatta osoitetaan kovien rasvojen haitallisuus ja pehmeiden kasvirasvojen hyvät vaikutukset on satoja tuhansia, jos ei miljoonia. Vaatii melkolailla yksisilmäistä katsantokantaa ja helvetinmoista pokkaa väittää näitä kumotuksi sillä perusteella että muutama hassu tutkimus näyttää huonosta lähdedatasta tai sen tulkinnasta johtuen jossain määrin ristiriitaista tietoa.
   
 20. Asiaan Vierailija


  Tuo onkin tonnin kysymys: missä on tuhanne tutkimukset, joissa todistetaan nuo pehmeiden rasvojen hyödyt puhumattakaan siitä, missä on todistettu nuo kovien rasvojen haitat.

  Muutoin en kyllä tajua, miten Heikkilä liittyy ketjuun "Laihdutusvalmisteet ovat ihan hirveetä "paskaa". Heikkilä ei kannusta missään käyttämään THL:nkin suosittelemia laihdutusvalmisteita. Hänen ohjeensa perustuvat luonnolliseen ja puhtaaseen ruokaan.
   
 21. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pubmedissä.

  Home - PubMed - NCBI

  Hakusanalla "cholesterol" löydät 200000+ tutkimusta, "cardiovascular risk factors" tuottaa rapiat 100000 tutkimusta. Aloita nyt vaikka niistä se lukeminen niin katsellaan sitten lisää.
   
 22. minuakaan Vierailija


  Juu, eipä vakuuta.
   
 23. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli sadat ja tuhannet riippumattomat tutkimukset eivät vakuuta, mutta lisäravinnetrokarin mainospuheet tai yleislääkärin kirjallisuuden myynninedistämispuheet vakuuttaa?

  Ei kai siinä sitten mitään. Oletko sattumoisin siltaa ajatellut ostaa, minulla olisi yksi hyvä josta voisin luopua?
   
 24. oih ja voih Vierailija


  Voi oi, kun nuo "riippumattomat " tutkimukukset on aikansa eläneitä ja niiden jölkeen on tehty uusia, joissa on kumottu nuo aiemmat. Joista muuten varmaan valtaosa on alunperinkin tehty yhtä vakuuttavasti, kuin aikoinaan päätös siitä, kumpi on epäterveellsiempää ihmiselle, sokeri vai rasva.

  Kuten kaikki tietävät, rasvahan se pahis on virallisen linjan mukaan. Mutta onneksi pikkuhiljaa aletaan tajuta, että jos äänestämällä pitää päättää elintarvikkeen vaarallisuus/turvallisuus, siitä on tiede ihan liian kaukana.

  Ei se sokeri olekaan enää niin puhdas pulmunen.

  Puhu vaan omasta puolestasi noiden lisäravinteiden suhteen. Jokainen vähänkin valveutneempi tietää, ettei nykyajan eineksistä voi saada riittävästi kaikkia vitamiinejä ja kivennäsaineita johtuen maaperän köytymisestä. Ei voi maaperä antaa hyvää, kun siitä kaikki viedään ja väkilannoitteita tupataan tilalle.

  En tarvitse siltaa, pidä vaan itselläsi. Ehkäpä voisit sitä pitkin kulkea tiedonlähteelle.

  Ja edelleen, miten tämä aloittamasi Heikkilän irviminen liittyy ketjuun, jossa keskustellaan laihdutusvalmisteista? Onko Heikkilä vienyt sinulta hiekkalelun?
   
 25. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osoitat sitten varmaankin mielelläsi ne tutkimukset jotka ovat kumonneet koko tiedemaailman yksimielisen konsensuksen. Ai et vai? No enpä ole yllättynyt...

  Arvaanpa vielä että näihin sinun "tutkimuksiin" liittyy mm. seuraavia oletuksia:

  - Kohonnut kolesteroli on tutkitusti haitallista kaikilla muilla maapallon eliöillä, mutta ei ihmisillä.
  - Kolesteroli on ainoa ihmisruumiin tuottama aine jota ei missään tapauksessa voi olla liikaa.
  - Kaikki muut kiteytymät, mm. virtsahappo, aiheuttavat ihmisruumiissa haitallisia vaikutuksia, mutta kolesteroli ei.

  Tietyt rasvat, ja liian suurissa määrin. Tästä ei pitäisi kenelläkään lukutaitoisella olla mitään epäselvää. Lisäravinnetrokarit ja humpuukidiettikauppiaat toki mielellään siitä meuhkaavat. Money talks, bullshit walks.


  No enpä ole kenekään koskaan kuullut sokeria suosittelevan.

  Mene hoitoon. Tai edes peruskoulun biologian tunnille. Einesruoan epäterveellisyys johtuu kyllä aivan muusta kuin "maaperän köyhtymisestä".

  Puoskareita on aina hyvä irviä. Aina löytyy joku höyrähtänyt joka tulee järkiinsä kun noita ilmapalloja tarpeeksi julkisesti puhkotaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti