Hae Anna.fi-sivustolta

Laki potilastietojen antamisesta poliisin käyttöön

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 07.11.2018.

 1. vierailija Vierailija

  #Noniin, nyt tässä DDR:ssä Kokoomuksen mykkänen haluaa luovuttaa kansalaisten potilastietoja poliisille. Tätähän Kanta-arkiston suhteen alun perinkin pelättiin. 4 vuodessa on laein väljynnetty kansalaisten oikeusturvaa ja tämä nyt uusin. Suomen yhteiskunnallinen tila on DDR:n kommunismi, halutaan rekistereein koota musta lista kansalaisista. Seuraavaksi aletaan sitten vakoilemaan kansalaisia ja ilmiantamaan valtion vihollisia.
   
 2. vierailija Vierailija

  Mitä se kansalaisen oikeusturva, itsemääräämisoikeus, omankädenoikeus jne todellisuudessa on? Eikö tämän maan kansalaisia, kaikkia pitäisi koskea lait, asetukset, normit, ohjeet, säännöt, etiikka ja moraali vai onko niin että vetoamalla oikeuksiinsa voi verhoutua ja tehdä mitä itse lystää. Missä on velvollisuudet tätä yhteiskuntaa kohtaan?
  Eikö ole kaikkien etujen mukaista jos esimerkiksi ihminen, joka on itselleen ja ympäristölleen vaaraksi on suojelevan katseen alla. Meillä on jo melkoinen villilänsi ja vauhti senkun kiihtyy jos ihmisille ei aseteta mitään "rajoja".
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomessa on havaittu, että poliisitkin ovat ihmisiä samoin kuin muutkin, joten uudistuksesta on omat hyvät ja omat kehnot puolensa. Ilmeisesti kaikissa ammateissa on väkeä, joka käyttää esimerkiksi huumeita, joten heidän verestä otetut näytetulokset ovat kallisarvoista tietoa virkavallalle. Urheilijoiden dopingkäyttökin tulee tietoon, kuten myös sukupuolitaudit ja muut yksityisasiat, joista vaietaan usein liiaksi asti.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lakiehdotus säästää yhteiskunnan varoja melko varmasti, sillä monikaan ei uskalla tutkituttaa itseänsä, jos epäilee tietojen vuotavan virkavallan käyttöön. Jotkut voinevat hakeutua peräti ulkomaille omin varoin hoidettavaksi, kun pelkäävät tietovuotoja

  Mikäli jokukuka ei rohkene käydä lääkärissä kotimaassa, virkavalta voi tehdä johtopäätöksiä siinäkin tapauksessa yksilöstä. Ja taloudellisesti erittäin merkittävä säästö, minkä lisäksi helpottaa sotepäätöstä, kun tiedetään, että kotimaassa yksityispuolen hoito on kalliimpaa kuin ulkomailla.
   
 5. vierailija Vierailija

  Kyllä se yhteiskunnalle säästäjä tuo. Ihmiset käy virossa hoidattamassa itseään varsinkin julkikset koska pelkäävät että heidän tietonsa leviää luvattomiin silmiin. Poliisilla ei ole edes lääketieteellistä koulutusta tulkita potilastietoja. Kun ei niistä aina ymmärrä maallikkokaan. Masennusdiagnoosi vie jo nyt aseet ihmisiltä.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomalaisten kannattaa alkaa tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa, sillä siellä on kehitetty jo sellainen systeemi, joka kykenee havaitsemaan ihmisen kävelytyylistä ja kropan muodosta, kuka on liikkeellä. Laitteisto on jo otettu käyttöön Pekingin ja Shanghain kaduilla ja se voi varmistaa henkilöllisyyden jo 50 metrin päästä.

  Aiheen antoi:

  https://www.nyteknik.se/digitaliser...an-identifiera-personer-pa-gangstilen-6938259
   
 7. vierailija Vierailija

  Tässä tulee vaikutelma, että kun potilas hakeutuu hoitoon niin samalla kun lääkäri kirjaa tiedot poliisi innolla lukee ne. Ex viranomaisena tällaisia poliisilta tulleita kyselyitä 10 vuoden aikana oli yksi. Lääkäreillä on velvollisuus tehdä viranomaisille ilmoitus jos on selvä näyttö esim pahoinpitelystä, perofiliasta....
   
 8. vierailija Vierailija

 9. vierailija Vierailija

  Diagnooseista vielä, jos joku esim työnantaja viedessäsi sairauslomalapun haluaa selvittää mistä on kysymys voi hän googlettaa diagnoosit. Meistä on paljon tietoa väestörekisterissä, kuka on karannut kenenkin kanssa ja pyöräyttänyt au lapsen..... Potilastiedot on tarkkaan määritelty kuka,missä ja miltäosin pääsee niitä lukemaan. Täytyy olla erittäin raskauttavat syyt ennen kuin arkistot aukeavat. Tavallisen tossunkuluttajan masennukset eivät kiinnosta.
   
 10. vierailija Vierailija

  Nythän lakiehdotuksen mukaan poliisi voi itse tarkastaa tiedot. Diagnoosi ei kerro ihmisestä mitään. Mykkäsen mukaan tällä estettäisiin perheväkivaltaa. Miten? Laitetaanko masennuslääkkeitä syövä vankilaan vai mikä tämän tarkoitus on. Uskaltaako ihminen esim avioerotilanteissa kääntyä enää lääkärin puoleen. Käytetäänkö tätä lasten huoltajuuskiistoissa? 90-luvulla oli muotia ilmoittaa puolisosta pedofiiliepäily, sillä sai lapsen huoltajuuden itselleen. Nyt saamme odottaa huoltajuuskiistoissa hieman rajumpia toimenpiteitä; ilmoitus väkivallasta, lähestysmiskielto ja tieto masennuksesta = lapsi toiselle vanhemmalle.
   
 11. vierailija Vierailija

 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tietysti tuollaisia haittojakin, mutta virkavalta voi säästyä kiusaamasta epäiltyjä, mikäli tietää heidän terveyshistoriansa. Hyvä tieto esimerkiksi on se, onko ihmisellä vaikkapa aids. Jotkut eivät käytä lainkaan ehkäisyäkään siitä huolimatta, vaan levittävät tautia omantunnontuskitta.
   
 13. vierailija Vierailija

  Eiköhän niitä tietoja käytetä lähinnä henkirikosten ehkäisyyn. Kuolleeksi julistamiseen tarvitaan kaikki saatavilla
  oleva tieto. Vain harvoissa huoltajuuskiistoissa tarvitaan erityisiä tietoja, jolla voidaan taata lapsen turvallinen kasvuympäristö.
   
 14. vierailija Vierailija

  Niin ku miten. Kerrotko nyt esimerkin miten poliisi voi terveystietojen perusteella estää henkirikoksen.
   
 15. vierailija Vierailija

  Kotihälyytys jossa henkilö riehuu puukkojen kanssa. Potilastiedot skitsofreniaa sairastava henkilö, jolla psykoosissa harhoja jne. Uhannut tappaa itsensä ja lapsensa. Ei edellytä poliisilta aseenkäyttöä koska lamautin tai taitava puhuja voi selvittää tilanteen.
   
 16. vierailija Vierailija

  yhtä kiivaasti kuin annamme henkilödataa valtiolle, annamme ILMAISEKSI muukin henkilökohtainen ULKOIMAILLE.

  aloita facebuukista, jossa kerro yksityiskohtaisesti kaiken

  valitettavasti valvojat poistavat ja muokkaavat viesteja, niin lähetämme tietojamme sähköpostitse
  niin teemme myös muiden suomalaisten osalta kuten kyttien, valokuvataan ja lähetämme heitä Ugandaan

  itse jo näytin itseni alastoman facebuukissa
   
 17. vierailija Vierailija


  SE MÄÄRÄ TEKNOLOGIAA JA SE MÄÄRÄ HENKILÖKOHTAISTA IHMISTÄ: PERUSTARPEITA, NE EIVÄT MENEE YKS YHTEEN.

  VALTIO VIE VOITON.

  MINULLA EI OLE KOTIA, TYÖTTÖMYYSRAHAA.....
  MIKSI MINULLA EI OLE

  SUOMESSA KYTÄT HUVIKSEEN LYÖVÄT KÖYHIÄ

  KUN TEKNOLOGIA EI TUOTA PLUSSAA, NIIN EI KANNATA SELLAINEN TEKNOLOGIA, JOKA EI TUOTA PERUSTARPEITA!!

  IKÄ-ROTU-SUKUPUOLI-YHTEISKUNTA ASEMA

  SUOMI ON NUORI RODULTAAN, JA SOS-ASEMALTAA MAAILMALLA
   
 18. vierailija Vierailija

  Ei mitään tolkkua, että potilas tietoja poliisien käsiin. Aivan järjetöntä.
  Heillä on nytkin hyvät oikeudet tutkia rikoksesta epäillyn tietoja.
  Lähinnä puhelutiedot.
  Mutta miksi potilastiedot kuuluu kenellekään muulle kuin henkilöä hoitavalle lääkärille.
  Siis ei kannata Kannassa kieltää potilas tietojen luovuttamista, koska sitten lääkärikään ei niitä voi nähdä.
  Luulisin näin. En ole asiantuntija.
   
 19. vierailija Vierailija

  Aha. En kyllä käsitä miksi poliisi profiloi että tarvitsee ampua ensimmäisen mutta toinen tarvitsee lamautinta ja puhujaa. On siinä psykologeilla ihmettelemistä.
   
 20. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikoinaan puhelinkeskusten sentraalisantrat tiesivät kaiken ihmisistä, eivätkä aina toimineet eettisesti oikein. Saattoivat kertoa esimerkiksi naisille miesten syrjähypyistä valheita sen vuoksi, että saivat aikaan perhehelvetin. Tällä tavoin kykenivät saamaan jopa kilpailijansa pois markkinoilta, kun käyttivät urkkimiansa tietoja vääriin tarkoituksiin. Poliisi on aivan samanlainen ihminen kuin muutkin, joten ehkäpä avataan sellainen Pandoran lipas, josta kumpuaa niin hyviä kuin ikäviäkin seurauksia. Käy kuin käy ja sillä sipuli!
   
  Last edited: 08.11.2018
 21. vierailija Vierailija

  Virkamiehillä ja naisilla on henkilökohtaiset "sormenjäljet", joita voidaan seurata. Ammatti-ihminen voi hakea tietoa, joka koskee ainoastaan käsiteltävää tapausta. Juuri sormenjäljet paljastivat Myllylän tapauksen ja sairaanhoitajan, joka oli tutkinut hänen työhönsä kuulumattomia tietoja. Meistä jokaisesta jää käyttäjäjälkiä kännyköihin, it-laitteisiin ja muihin älylaitteisiin. Paljon täytyy kouluttaa ja palkata poliiseja lisää että heillä on aikaa lueskella potilastietoja varsinaisen työnsä lisäksi.
   
 22. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin! Autojen rekisterikilvistä poliisit näkevät jo lähes kaiken tiedon ihmisistä ja ajoneuvoista, eikä varmaan ole haitaksi sekään, jos potilastiedoista näkyy, käyttääkö kyseinen kuljettaja huumeita tai viinaa muita useammin. Eikä "sormenjälkiä" jää siinä tapauksessa tiedon myöhemmän käytön osalta, joten kannattaa harkita: Onko poliisi ihminen, joka voi käyttää tietoa väärinkin?
   
 23. vierailija Vierailija

  Pääsääntöisesti ihminen, joka on kouluttautunut ja saanut viran haluaa pitää työpaikkansa sekä säilyttää ammattinimikkeensä. Jos virkamies jää kiinni niin kenkää tuli persiille, virka lähti eikä ole paluuta ja sakkoja/ehdollista tai häkkiä. Täytyy siis olla todella ääliö että työssään tekee virkavirheen ja ylittää oikeutensa vain uteliaisuutensa vuoksi. Toisaalta onhan niitä ammattikuskejakin, jotka lotraavat viinan kanssa ja taatusti tietävät että kärähdettyään ovat uranvaihtajia.
   
 24. vierailija Vierailija

  146 poliisia oli uteliaita mika myllylän tapauksessa, anneli auerin tapaus herätti myös poliisin sisällä mielenkiintoa. ainahan näistä jälki lokiin jää, mutta kuka kontrolloi vaikka sinun omia tietojasi ellet sinä itse. ei kukaan poliisihallinnossa ala tutkia jokaisen rekisterin kohdalla sen tarkastamisen oikeellisuutta.
   
 25. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 555
  Saadut tykkäykset:
  0
  Montako poliisia on irtisanottu tietouteluiden vuoksi? Arvattavasti ei yhtään, mutta vakavista rikoksista toki tuomioitakin on tullut. Suomessa poliisi on toki paljon kykenevämpi kuin Ruotsissa, missä henkirikoksistakin iso osa jää kylmiksi. Suomessa sen sijaan osuvat tien varteen heti, jos joku ajaa traktorilla paalikuormia tai lankkuja satunnaisesti, joten arvattavasti osaavat seurata liikennettä paremmin kuin moni edes kuvittelee.

  Joku voi joskus jopa epäillä, että lautoja pölleistä sahaava antaa vinkin ylemmilleen siitä, milloin joku lähtee viemään kuormaa kotipihalleen. Onnekas toki selviää ylikuormista tai muista ansoista perille asti ilman seuraamuksia, mutta epäonninen voi saada ison muistutuksen kouraansa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti