Hae Anna.fi-sivustolta

Lakien voimin turvaa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 30.03.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Useissa valtioissa on ongelmalähiöitä, joissa poliisi ei pysty pitämään järjestystä yllä. Niissä on omat normit, jotka ovat jopa lakeja tiukemmat, vaikkeivat olekaan parlamentin hyväksymiä. Demokraattisissa valtioissa oikeusistuimilla on tietty rooli vallanjaossa, mutta sekin on muutettavissa silloin, kun on kriisiaika. Israelissa maan pääministerin korruptioepäily oli nousemassa oikeuden puntaroitavaksi, mutta Benjamin Netanjahu sulki tuomioistuimet koronakriisiin vedoten.

  Ruotsissa valta on siirtynyt osin terveysalan asiantuntijoille, mutta demokratian periaatteista on pidetty kiinni. Vaikea onkin määrätä väestöä tiukkoihin rajoituksiin, koska osassa lähiöistä niitä ei tarvitse noudattaa, jolleivat heimojohtajat halua siten. Ihmisillä itsellään on vastuu siitä, että pesevät kätensä ja pitävät "hajurakoa" muihin, minkä lisäksi sulkevat vessankannen ennen kuin vetävät hanasta. Nuorten osaksi jää pysyä poissa kaupoista tiettyinä aikoina ja eristäytyä vanhoista ihmisistä.

  Suomessa hämmennystä herättää se, että osa päättäjistä vaatii annettuja sääntöjä tiukempia lakeja. Kriisien aikoina ihmiset voivat jopa vaatia tiukkoja rajoituksia, koska pelkäävät virustartuntaa. Jokaisen tulisi tyytyä niihin kieltoihin, jotka ovat vastuullisen päättäjän mielestä riittäviä, eikä jättää itselleen porsaanreikää lisävaatein. Ilmeisesti jokainen etsii itselleen turvaa joko lakien tai lakivaatimusten kautta, koska hallinnoivienkin teot tullaan jatkossa puntaroimaan.
   
  Last edited: 30.03.2020
 2. ykkösvieras Vierailija

  Ikävää, että demokratioissa liu'utaan yksinvaltaisiin menetelmiin rauhanajan kriisien aikoina. Sotien aikaisen siirtymän on helppo ymmärtää.
   
 3. vierailija Vierailija

  Virus syynä sille että kieltoja on, vaikka niitä ei halua kukaan
   
 4. vierailija Vierailija

  On ikävä sanoa mutta virus ei ole vielä tehnyt riittävästi tuhoaan että ihmiset ymmärtäisivät. Jos karkeimmat laskelmat pitävät niin kesäkuun alussa meillä on 3,2 milj suomalaista sairaana. Toivottavasti skenario ei toteudu.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos pohtii maan taloudellista tulevaisuutta, voi olla hyväkin asia, ettei länsimaissa osata varautua lainkaan pandemioihin. Ei varauduta, vaikka kaikki ovat mediatietojen mukaan ennustaneet niiden siirtymistä eläimistä ihmisiin juuri Kiinassa, missä syödään kaikkia eläimiä piittaamatta siitä, onko niissä viruksia, jotka ovat kuolemaksi ihmisille.

  Nykyihmiset ovat alkaneet kuvitella, että valtio kykenee pitämään olot turvallisina. Moni pelkää sotaa, vaikkeivat kaikki, koska osa väestä on aina ollut halukas menemään sinne, missä aseita käytetään. Motiivi on ollut huoli isänmaasta, vaikka varmasti joillakin on ollut muitakin perusteita mielessään. Tarinoissa mainitaan vain se, mikä antaa tunteen vastuullisesta valinnasta, mikä on tottakin useimpien osalta, muttei kaikkien.

  Virus ei osaa ajatella taloudellisesti, vaan se haluaa ainoastaan lisääntyä niin paljon kuin kykenee. Sen sijaan terveysalan väki kykenee vaatimaan koko ajan lisää tuohta hyppysiin, vaikka tietää, ettei tarvikkeita ole varastoissa tarpeeksi. Osalle heistä tärkeätä on saada laskea tunturien kylkiä ja seurustella oman viiteryhmän kanssa silloinkin, kun pandemia leviää suojaamattomien keskuuteen. Onneksi useimmat terveysalan ammattilaiset ovat sentään vastuullisia.
   
 6. vierailija Vierailija

  Sairaanhoitajan keskimääräinen kokonaisansio n 3000 euroa kuukaudessa ja lähihoitajan n 2 600 euroa kuukaudessa. Verot, ammattiliitomaksu, työeläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu ja sairausvakuutuspäivärahamaksu niin käteen jää huomattavasti vähemmän.
  Työ on äärimmäisen vastuullista, henkisesti ja fyysisestikin rankkaa, vaarallistakin ja yleensä kolmivuorotyötä. Seuraan vierestä neljän hoitotyönammattilaisen puurtamista ja työtä tehdään nyt todella rankasti. Hoitohenkilöstö laittaa kaikkensa peliin että jokainen Maija ja Matti Meikäläinen saisi hoitoa kun sitä kipeästi tarvitsee. Ovat mielestäni palkankorotuksensa ansainneet ja vieläkin on korvaus työstä alhainen.
  Suomessa on paljon aloja, joissa palkka on huomattavasti korkeampi esim opettajat n 3500-4000 euroa en vähättele etteikö työ olisi vastuullista ja rankkaa, paperikoneen hoitajan palkka n 4100 euroa, rakennustyöntekijät n 3000 euroa jne.
  Yksikään ihminen ei jaksa tehdä työtä 24h/7 kertaa 365 jos ei saa puhaltaa edes hetken.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Perus- ja sairaanhoitajien työ aiheuttaa tällä hetkellä pelkotiloja, joita on vaikea käsitellä, jollei ole edes kunnollisia suojavaatteita. Suurin osa hoivahenkilöstöä on vastuullista, eikä palkka ole päätähuimaava. Osalla kaupankassoista tai siivoojista palkka on vaatimaton, mutta kriisiaikoina heidän työnsä on ensiarvoisen tärkeää. Tulisi ottaa huomioon sekin, kun palkkausta pohditaan.

  Vientialoilla palkkaus on aina ollut parempi, jos on kyetty saamaan valuuttaa ulkomailta omaan maahan. Tällä hetkellä kysymys on kuitenkin wuhanviruksen aiheuttamista ongelmista, joihin ei aluksi suhtauduttu sillä vakavuudella kuin olisi pitänyt. Talousnerojen tulisi nyt laskea, millainen taloudellinen vaikutus taudilla on kansantaloudelle. Ja olisiko ollut kenties pienempi, jos olisi pidetty pidetty tehtaat länsimaissa, eikä olisi haalittu niihin työväkeä keskitetysti yhdestä valtiosta.

  Euroopan yksi ongelma on se, ettei kaikissa maissa ole tuottavaa työtä tarpeeksi. Kansantaloudet pysyvät pystyssä avun turvin, eikä unioni voi kehittyä, jos varallisuutta on jaettava pelkästään kulutuksen ylläpitoon. Kenties made in -laputkin menettävät merkityksensä, jos ne ovat pelkästään sanallisia väitteitä kiinalaisuuden hälventämiseksi.

  Suomessa poliitikot puhuvat paljon työperäisestä maahanmuutosta, mikä ilmeisesti suomennettuna tarkoittaa sitä, että tuodaan ulkomaalaisia vain yhdestä valtiosta tekemään työ tehtaissa. Ovat osaavaa väkeä, mutta voivat kantaa uusia pandemioita kotimaastaan, missä käyvät usein sukuloimassa.
   
  Last edited: 31.03.2020

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti