Hae Anna.fi-sivustolta

Lakiopinnot kiinnostaisivat

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä mietiskelijätär, 28.06.2007.

 1. mietiskelijätär Vierailija

  Olen 45v, tupla-akateeminen jo taustaltani, mutta mieli tekisi lakiopintoihinkin.
  Mitä työnohessa opiskelun keinoja voisi olla?
  Ja tiedättekö olisiko yliopistoon mahdollista mennä "sivusta" eli ohi normaalien valintojen, vaikkapa jatko-opiskelijavarjolla.
   
 2. Jatko-opiskelijoilla on yleisesti ottaen helpompaa ainakin oman tiedekunnan sisällä, sillä useimmat laitokset eivät vaadi jatko-opiskelijoilta sivuainekokeessa käyntiä. Minäkin olen lukenut huvin vuoksi vaikka mitä kiinnostavaa "sivuaineena", ja lisäksi käynyt paljon kielikeskusen kursseja. :) Ja juu, kyllä se väitöskirjakin on silti edistynyt ihan aikataulussa. Mutta niin, voi kuitenkin olla että joudut käymään valintakokeessa ensi kesänä - mutta paikkakuntasi avoimessa opetetaan varmasti jotain kursseja, joilla pääset jo ensi talvena alkuun. Ainakin joillakin aloilla on myös mahdollista vaihtaa pääainetat anomuksella sen jälkeen kun on lukenut tietyn määrän kursseja sivuaineena. Myös avoimen kautta voi joskus pyrkiä yliopistoon anomuksella, mutta se on tietääkseni paljon vaikeampaa ja kestää kauemmin.

  Käsittääkseni oikiksessa voi tehdä paljon kirjatenttejä. Joillakin kursseilla on pakolliset luennot/oikeustapausharjoitukset, joissa on käytävä (ellei proffan kanssa saa sovittua jotain), mutta useimmat saa käsittääkseni tenttiä omaan tahtiin. Tietysti oikeustapausharjoitukset ovat useimmiten tosi hyödyllisiä, ainakin alkuvaiheessa ne auttoivat sisäistämään asioita tosi hyvin.

  Niin ja perustutkinto-opiskelijana (ehkä jatko-opiskelijanakin) saatat voida osallistua avoimen kursseille joko alennettuun hintaan tai jopa ilmaiseksi, joten työn ohessa opiskelu voi onnistua niinkin päin.

  Toivottavasti tämä auttoi! :)
   
 3. vinkki Vierailija

  tupla-akateeminen...

  Eikö olisi jo aika siirtyä täyspäiväisesti töihin, eikä kuluttaa yhteiskunnan varoja ikuisesti opiskelemalla?
   
 4. tripla-akateeminen Vierailija

  Joillekuille meistä vain menee oppi helposti päähän. Itse olen ollut kokopäivätöissä 20 vuotta ensimmäisen akateemisen tutkintoni jälkeen, näistä viimeiset 8 vuotta yrittäjänä, työllistäen 15 ihmistä. Akateemisia ja ei-akateemisia. Firmalla menee hyvin, ei lomautuksia näkyvissä.

  Siinä sivussa olen kasvattanut perhetä, ja suorittanut 1. alaltani tohtorin tutkinnon, sekä 2. ja 3. aloilta maisterin tutkinnon. Tällä hetkellä teen 2. alaltani väitöskirjaa. Ensimmäisen tutkintoni jälkeen oipnnot olen suorittanut kokopäivätyön ohella, illalla sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan. Tosin täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että suoritusajat eivät ole olleet aina ihan suositusten mukaisia.

  En kuitenkaan osaa pitää tekemisiäni mitenkään ihmeellisenä. En ole mikään nero, mutta olen asioista kiinnostunut. Minusta on kiva oppia uusia asioita, ja jos opiskelen asioita niin kai sitä voi saman tien käydä tenteissäkin. Tenteissä käyminen luo opiskelulle 'rakennetta', jolloin päämäärättömän haahauilun sijasta tulee opiskelleeksi kokonaisuuksia.

  Yksi rentoutuu katsellen saippuasarjoja, toinen tirkistellen nettipornoa. Minun tapani on lukea ja kirjoittaa filosofiaa. Ja ihan vinkille vinkiksi: olen varmasti maksanut elämässäni enemmän veroja kuin vinkki ehtisi kymmenen oman elämänsä aikana.
   
 5. sivupotku Vierailija

  Mistä tiedät, ettei vinkki ole itsekin yrittäjä, joka maksaa veroja jopa enemmän kuin sinä?
   
 6. tripla-akateeminen Vierailija

  En tiedäkkään, mutta kokemusteni mukaan mitä pienemmät tulot ihmisellä on, sitä enemmän hän on yhteiskunnan varoista huolissaan, ja sitä kitsaampi hän on mitään toisille antamaan.

  Lisäksi vinkin kommentti oli jotenkin niin ... miten sen nyt sanoisi ... työväenluokkainen. Kansan syvät rivit siellä huutavat suurtalouskeittäjien, siivoojien ja sorvaajien suulla. Mikä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö hän voisi olla yrittäjä. Mutta jotenkin en vain saa itseäni uskomaan sitä.
   
 7. mietiskelijätär Vierailija

  Kuulen, olen ihan täysityöllinen ;)
  Ekan tutkintoni luin himpun alle 4 vuodessa, toisen työn ohessa, ja nytkin sitä ajattelen!
  Ja kuten tuo "triplakin" sanoo: opiskelusta tulee himo. Minä tosin katson saippuasarjaakin tyhjentääkseni pääkoppaa, jos parempaakaan ei ole tarjolla ;)

  Kiitos vastaukselle 29.6.07 17:45.
   
 8. Tutkijatohtori X Vierailija

  Hölmöä, ei eri tutkintojen keräämisessä ole järkeä, vaan väikkärin jälkeen suoraan post doc -putkeen ja SE VASTA on oikeaa tiedettä. Nauran kuutamoon nämä triplatohtorit, väitös on vasta opinnäyte ja sen jälkeinen tekeminen on sitten sitä tiedettä.

  Hyvät ihmiset, todellakin, käyttäkää aivonne ja innovaatisuutenne väikkärin jälkeiseen tutkimukseen; väitöksenne varmaankin on herättänyt teissä uusia kysymyksiä. Ratkaiskaa niitä töidenne ohella sen sijaan, että hankitte näitä höpö-monikko-tutkintoja.

  T. Tutkijatohtor X
   
 9. Hyper tohtori Vierailija


  Tripla-akateeminen on minun esikuva. Suorastaan palvon tätä suurta ja mahtavaa ihmistä ,joka pyörittää isoa firmaansa ja tunnistaa työläisen suur ruhtinaasta.
  Ps: Minä olen todella otettu sinun saavutuksista. Haluaisitko kenties rusinan?
   
 10. yksinkertainen DI Vierailija

  No, toiset käyttää oppejaan yritysmaailmassa, toiset tutkijoina. Vaikka joku väikkärin tai kaksikin tekee, ei se silti aina tarkoita, että on pakko olla tutkija.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti