Hae Anna.fi-sivustolta

Lampun kiinnitys kattoon

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä blondi elli ?, 07.04.2009.

 1. Sartsaliini Vierailija

  "Ovatko kaikki Ikean lamput ei-maadoitettavaa mallia?"

  Jossain lukee ovat maadoitettuja, osasta en tiedä. Itse ostin sieltä useampi vuosi sitten lampun, joka on maadoittamaton. Se ei käy nyt meidän uuteen kotiin, jossa pitää olla maadoitettuja.

  Tänään tuli kotiin kasa lamppuja Ikeasta ja otti pattiin rankasti. Missään ei lukenut, että niihin pitää ostaa ne töpselijutskat. Kun valaisin maksaa alta kympin, ei huvittaisi hirveästi laittaa enää rahaa.

  Muistan, kun nämä valaisin systeemit uudistuivat. Toitotettiin, että ompas helppoa sen pistokkeen vaan lykkää kattoon ja se on siinä. Mistään ei vaan tunnu löytyvän näitä lamppuja vaikka aikaa tuosta on kulunut. Nyt tehdään uudet talot niin, että niissä on nämä uutuudet eikä perinteistä sokeripalaa. Lamppuja taasen ei ole kuin vähän. Pakkauksissa eikä nettisivuilla kerrota näköjään kumpaa mallia lamput ovat eli kotona saat sitten yllärinä arvailla.

  Seuraavaksi sitten eri kauppaan ostamaan näitä liittimiä. Sen kerran kun ennakoin ja ostin liittimet kotiin valmiiksi, olikin lampussa se liitin valmiina.

  Tää on ihan hanurista!
   
 2. Alan mies Vierailija

  Selaa taaksepäin, ohjeita löytyy.
   
 3. nöpönenä Vierailija

   
 4. Sähköteknikko Vierailija

  Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen kiroillut Ikeasta ostettujen lamppujen kanssa. Niistä suurinta osaa ei ole tarkoitettu suomalaisiin kattoihin. Enkä hyvää sanottavaa löydä myöskään pöytä- tai lattiavalaisimista, jotka sieltä on ostettu. Pikkuisen on "rihkama kamaa" eikä kovinkaan turvallista.

   
 5. Törmääjä Vierailija

  Vaikka ketju on vanha niin vastaan kuitenkin jos joku joskus lueskelee. Löysin tuollaisen sovitteen, jolla ongelma ratkeaa. Toki kansi silloinkin tarvitsee ottaa pois, mutta uusi kansi tilalle, johon menee myös pienempi runkoiset valaisimet. Linkki alla:

  http://kauppa.sahko.fi/product/383/tahtilevy-360-valkoinen
   
 6. vierailija Vierailija

  Onneksi linkki ei toimi. Kannellista kiinteästi asennettavaa valaisinpistorasiaa maallikko ei nimittäin saa asentaa. Mutta sokeripalaan saa lampun kytkeä, jos ymmärtää mitä on tekemässä. Ja vaikka joku olisi mies, ei se tarkoita että hän kyllä ymmärtää.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti