Hae Anna.fi-sivustolta

Lapin maahinenko..??

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä vampiress, 18.08.2005.

 1. vampiress Vierailija

  Ajattelin kertoa tänne erään karmivimmista kokemuksistani näistä yliluonnollisista ilmiöistä.. Tästä on jo yli 5 vuotta, mutta tapaus ei unohdu. Olin silloisen parhaan ystäväni kanssa vaeltamassa Pyhätunturin maisemissa( jossain Noitatunturin tietämillä), ja yövyimme Peurakeron eräkämpällä. Oli myöhäissyksy, joten jo pimeää. Teimme tulen takkaan ja siinä lämmittelimme saunaa ja juttelimme viiniä juoden tuvassa. Päivällä kävellessämme kämpälle olin muutamaankin kertaan tuntenut, kuin joku/jokin olisi seurannut meitä, aina meistä vähän matkan päässä. Mainitsin asiasta myös ystävälleni, joka kertoi huomanneensa saman asian. Tuntureissa/Lapissa tietenkin noin muutenkin liikkuu enemmän energioita,henkiolentoja ym. kuin etelässä, onhan siellä enemmän ""tilaa"", mutta jotenkin tämä ei ollut miellyttävä tunne, vaan pikemminkin kuin joku oisi vaaninut.. Silloin siinä myöhään illalla/yöllä lähdin sitten kerran käymään ulkohuussissa asioilla, pilkkompimeässä, ja sieltä pois tullessani, kävellessäni takaisin mökille pientä polkua pitkin tunsin uudestaan tämän ""vaanijan"" läsnäolon. ENsimmäistä kertaa minut valtasi jonkinasteen 'kauhu', sillä tuntui kuin se olisi kulkenut perässäni, vain muutaman askeleen takanani. Käännyin ja katsoin, muttei mitään/ketään tietenkään näkynyt. Pysähtyä en uskaltanut. Kiihdytin kävelemiseni tahtia melkeni juoksuksi asti, mielessäni oli vain yksi asia, päästä äkkiä takaisin sisään ennen kuin tämä ""olento"" saa minut kiinni! Tuntui,kuin askel askeleelta se olisi minua saavuttanut ja jos se olisi saanut minut kiinni, jotain pahaa olisi tapahtunut. SIllä todellakin hyvin pahansuovalta tämä energia/olento tuntui.
  Juuri ja juuri päästessäni sisään ja saatuani oven läimäytettyä kiinni perässäni -olennon jäädessä juuri ja juuri ulkopuolelle- olin ystäväni sanojen mukaan ns.kalman kalpea. Kerroin hänelle asian, ja hän oli vakavan oloinen ja pelästynyt myös. En tosiaankaan ole vielä koskaan elämäni aikana pelännyt yhtä paljon ja ihan kuin siellä pimeydessä olisi todellakin vaaninut minua jokin sanoinkuvaamaton paha.
  En vain vieläkään tiedä, mikä/kuka/mitä tämä kyseinen olento/energia oli ja miksi se oli niin pahantahtoinen..
  Osaisiko joku täällä ehkä kertoa jotain? Valottaa minulle asiaa? Kiinnostaisi kovasti saada tietää?!
  Seuraavana päivänä matkaa jatkaessamme kaikki tällaiset ""seuraamisen"" tuntemukset olivat poissa ja kaikki oli ihan normaalia.
   
 2. vittuuntunut Vierailija

  sillä hengellä vaan vitutti kun sä kävin vetämässä sen ulkovessaan ison kasan haisevaa paskaa.
   
 3. vampiress Vierailija

  ..Tosi asiallinen vastaus >> keskenkasvuinen ääliö... Säälittävää.
   
 4. Aurora Vierailija

  1973 tultiin Iimen kanssa ruijasta alas. Illalla tien vieressä oli TVH:n parakki. Ovi oli auki kuten siellä on tapana. Päätettiin yöpyä siellä. Pydällä olleet pikkuleivät syötiin, kirjoitettiin kyllä lappu syyllisyydestämme. Pelikortit oli myös siinä. Alettiin pelaamaan ajankuluksi.
  Sitten innostuttiin povamaan. Tuntui kuin seinät olisivat lähestyneet,ahdistus valtasi ilmapiiriin ja vaikka kortteja oli sekoitettu moneen kertaan, en vieläkään ymmärrä miten ne oli menneet järjestykseen. Maat maille ja pienimmästä ässään kaikki järjestyksessä.
  Silloin meitä tyttöjä vietiin. Oltiin välillä Kautokeino - Enontekiö.

  Kun siellä aikoinaan kulki sai kuulla monenlaista tarinaa, myöskin niistä väärinpelaajista jotka oli Jänkhään poljhettu.
  Oliko sitten totta tai ei meille meni täydestä.
   
 5. Everett Vierailija

  Tuo oli ns. demoni, jonka sinä pelollasi luot olemassaolevaksi.

  Tämä ei tarkoita sitä, etteikö olio olisi todellinen. Mutta ilman sinua ei olisi ollut ko. demoniakaan. Ymmärrätkö?
   
 6. saamalaisen vastaus Vierailija

  aitona saamelaisen avoin kertoa sen että se mikä teitä ahdisti tai pelotti siellä on ihan tavallinen shamaanien kepponen, jota sanotaan lapin noidaksi. Varmasti tuntui kamalalta ja turisteille olemme kertoneet että kaikki kuolleet sielut jää vaeltelemaan sinne ja lapin sodan aikaan paljon poljettiin saksalaisia elävältä suohon, joka on aivan totta.
  Muistan silloin kun asuin Rocvaniemi -Inari suunnilla ja kuuntelin isovanhempien juttuja kodassa niin ei siinä uskaltanut ruveta oikein nukkumaan kun mielikuvitus rupesi rullaamaan ja joskus ei edes mielikuvistusta tarvinnut kun kuuli jotain ja näki jotain sellasta mitä ei olisi halunnut.kaikille ei tämä shamaanien tepponen tepsi, mutta joillekkin näkyy tepsivän.
   
 7. Nukkumaija Vierailija

  Usein sellainen, joka on vierasta ja jota ei ymmärrä, tuntuu jo itsessään pelottavalta. Eli välttämättä ei ole ollut kyse mistään ""pahasta hengestä"". Usein näiden kokemusten tunnelataus johtuu myös siitä, kuinka ne itse kokee ja tuntee. En ollenkaan epäile, etteikö kokemus ole ollut sinulle aito ja pelottava, mutta joskus mielikuvituskin saa aikaan aika hurjia juttuja.
   
 8. Lena Vierailija

  Mielenkiintoinen tarina sulla,mutta ei ihan kummallinenkaan.Aivan sattumalta lainasin kirjan viime viikolla kirjastolta joka kertoo Lapin kummitustarinoista.En muista nyt tässä äkkiseltään sen kirjan tarkkaa nimeä,kysy kirjastolta.Sen on kirjoittanut suomalainen mies ja se kertoo lapin maahisista,riekoista ym.Ja siinä on kerätty juuri näitä samantapaisia kertomuksia mitä kerroit.Nämä eräkämpät ovat oiva kohde missä joku tapettu kummittelee näiden tarinoiden mukaan..ja on siinä myös tätä että joku seuraa hiihtoladulla takaa...ei ne pahaa tee..niillä on vain jotain jäännyt kaihertamaan kun pitää ihmisiä säikytellä jne.Ja sitäpaitsi,kaikille nämä henget eivät näyttäydy.
   
 9. mietiskelijä Vierailija

  Everttköhän nimimerkki oli, mutta hän sanoi oikein, että oma pelko loi demonin. Kun pelko tarttuu toiseen jne. seurauksena on joukkohysteria.
  Lisäksi vaanija on todennäköisesti ollt karhu tai joku muu eläin, jonka läsnäolon olette tajunneet, mutta ette nähneet.
  Jos vielä joskus erämaakämpälle menet, muista aina sanoa päivää, kun menet sisälle.
  Onhan henkiä olemassa, mutta .... Aattelpa ite:)
  Ja muistaakseni maahiset ovat hyviä, eivät pahoja.
  Olisiko kummitustarinakirjan kirjoittaja Pentti Harjumaa?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti