Hae Anna.fi-sivustolta

Lapsen fyysinen kuritus-ok? kyssyy mies

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä vierailija, 13.11.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Minä ainakin pojana ja teininä sain luunappia, korvapuustia, tukistuksia ja avokämmenlyöntejä ja ihan hyvä normaali mies musta tuli joka erottaa oikean väärästä. Nyt tulossa isäksi ja mietin, että mistä oikein peräisin se ettei lasta muka sais ojentaa. Kovasti näyttää siltä että kaiken maailman kukkahattutädit ja silmälasipäiset sossuhorot ovat sanelemassa, kuinka suomalaisten pitäisi lastensa kasvattaa. Tulen varmasti tukistamaan kun teini varastaa lompakosta tai baarikaapista, ei siinä mikään vihervassari hyssytteleminen mitään auta. Kasvavat lapset vaan narkomaaneiksi sillä tyylillä, eikö?
   
 2. rajoja ja rakkautta Vierailija

  Kasvatusasiat eivät ole vielä sinun kohdallasi ajankohtaisia pitkään aikaan, jos lapsi ei ole vielä syntynytkään. Pikkuvauva tarvitsee ennenkaikkea hoivaa, huolenpitoa, rakkautta ja äidinmaitoa ja syliä.
  Ajattelet, että voit kasvattaa lapsesi samalla tavalla kuin sinut on kasvatettu, fyysisesti kurittamalla. Mutta, maailma menee eteenpäin ja muuttuu ja niin muuttuvat kasvatusmetoditkin. Jos aiot olla hyvä isä, niin kasvatat lapsesi niin, ettei hän varasta, valehtele, lyö toisia lapsia, vaan on hyvinkayttäytyvä ja sosiaalinen lapsi.
  Lapsi oppii erottamaan hyvän ja pahan esimerkin kautta.
   
 3. vierailija Vierailija


  Juuri näin... fyysinen kurittaminen/ rankaisu on yksi selititteisesti kielletty. Nyky Suomessa lain mukaan . Vaikka joskus taka vuosina ( vanhaan aikaan) on annettu piiskaa.. jne. Niin se mennyttä aikaa... ja se oli sitä aikaa... nyt uudet metodit
  ..
   
 4. vierailija Vierailija

  Hyvä! Kerrankin järjen ääntä! Nykyä**ät osaavat vaan lässyttää. Kasvatuksesta ei tietoakaan!
   
 5. ööööööööö Vierailija

  Sinusta tuli mies, joka omasta mielestään erottaa oikean väärästä? Minusta on väärin kurittaa lasta, sekä fyysisesti että psyykkisesti. Jos ei ole muita kasvatuskeinoja mielessä, niin ehkäpä pitäisi jättää lapset hankkimatta. Nykyisin tiedetään jo paljon kurituksen haittapuolista, eikä sitä suositella tai sallita. Kirjoitat halveksivaan sävyyn niistä, jotka vastustavat fyysistä kuritusta, miksi? Vain ne, joita on kuritettu lapsena, kannattavat lasten kuritusta. Ilman kuritusta kasvaneet taas ovat sitä vastaan. Taidat vain haluta kostaa lapsillesi oman kohtalosi?
   
 6. vierailija Vierailija

  Totta kai lasta saa ojentaa. Ruumiillinen kuritus on kielletty, ei lapsen ojentaminen. Sanot, että "ihan hyvä normaali mies musta tuli joka erottaa oikean väärästä". Olisi surullista, jos normaali nykymies pitäisi normaalina ja oikeana eri mieltä olevien nimittelyä. Onneksi näin ei nykyään ole. Jos lapsesi varastaa lompakon, on paras tapa hoitaa asia keskustelulla, mutta silloin pitää kehittää itseään niin, että asiallinen keskustelu onnistuu, muuten ei lapsi tai nuori saa siitä tukea moraaliselle kasvulleen.
   
 7. vierailija Vierailija

  Minä olin villi lapsi - en ilkeä, mutta ylivilkas ja kovakalloinen. Sain piiskaa ja luunappeja mm. siitä, kun juoksentelin autotielle. Mitä enemmän äiti kielsi, sitä hauskempaa se oli. Piiska lopetti moisen perseilyn, saattoi siis jopa pelastaa henkeni.
  En koskaan ole sitä ollut katkera tai muista kokeneeni oloani mitenkään uhatuksi.

  Minustakin on tullut ihan ok ihminen, jolla on voimakas oikean ja väärän taju ja halu puuttua epäkohtiin. Pärjään elämässä, minulla on paljon ystäviä, hyvöt sukulaissuhteet ym.

  Huomaahan sen jo sokeakin, mitä nykyinen "vapaa kasvatus" ja kukkahattutäteily on saanut aikaan, noita hälläväliä -asenteen omaavia nykyteinejä ja jopa päiväkoti-ikaäisiä lapsia kun katselee...haistatellaan, hakataan, varastetaan ja ties mitä, ihan hyvällä omallatunnolla.
   
 8. kultainen keskitie Vierailija

  Fyysinen kuritus lasten kasvatuksessa ja hälläväliä-asenne ovat toistensa ääripäitä, joita kumpaakaan ei suositella. Siinä välissä on paljon muita käyttökelpoisia kasvatusmenetelmiä. Vanhemmilta puuttuu vanhemman auktoriteetti, jos pitää kurittamaan ryhtyä ja myös, jos huonoihin tapoihin ei puututa tehokkaasti eli ollaan liian lepsuja.
   
 9. vierailija Vierailija

  Sivusta on aina helppo huudella.
   
 10. vierailija Vierailija

  Minulla on kaksi lasta ja kaksi lastenlasta. Mielipiteeni perustuvat omaan empiiriseen kokemukseeni. Lasten kasvattaminen ei ole aina helppoa, johtuen ihmisen itsensä vajavaisuudesta. Mutta olen huomannut, että lapset kasvattavat yhtä paljon vanhempiaan kuin vanhemmat lapsiaan,
  Eritoten kärsivällisyydessä ja oikean ja väärän kohtelun oppimisessa. Monta kertaa minäkin huomasin, että teen juuri niin kuin äitinikin teki; silloin piti mennä itseensä ja myöntää nöyrästi omat virheensä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti