Hae Anna.fi-sivustolta

Lapset ryöstön uhreja

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 13.02.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  EDIT tähän alkuu.
  Toisessa avauksessa kysyttiin minulta onko lapsien ryöstö kulttuuria. Kysymys jos itsessänsä oli "typerä" kysymys, kun ei edes uskaltanut kertoa mitä kulttuuria tarkoitti :)
  20 vuotta sitten jo puhuttiin kuinka nuoriso ryöstää toisia nuorisoa ja vuosi vuodelta se on nenneyt alempaan ikään koko ajan, siis lapsiinkin jo.
  -----------------------------------------------

  Ruotsissa on ollut asiasta puhetta yleisellä taholla jo 29 vuotta.
  Tämä ei ole mikään uutuus Ruotsissa.
  Yhteiskunta ei ole välittänyt tehdä' asialle yhtään mitään. Sama on jo jatkunut nyt 20 vuoden ajan.
  Ihme että tällä palstalla ei ole asiasta puhuttu aikaisemmin? Luultavasti lähteitä ei ole helppo löytää jos ei tiedä mistä niitä hakee.

  Se on totta että maahanmuuttajanuoret tekee ryöstöjä, sellaiset jotka asuu niissä alueilla mitä sanotaan probleema alueiksi.
  He joita ryöstetään on enemmistö ollut ruotsalaisia lapsia, mutta mukana on mös ollut maahanmuuttajataustaisia lapsia. Ne ryöstää sellaisia joilla luulevat olevan jotain ryöstettävää.
  En vastaile heille jotka levittelee etsimällä negatiivisuutta Ruotsista ja en ole kiinnostunut rikollisuudesta ja siitä jankkaamaan joka päivä.

  Nyt vasta on politiikot heränneet.
  Kyllä on tosiaan olleet saamattomia 20 vuoden ajan. Hyvä että heräävät.

  Kaiken järjen mukaan pitäisi herätä heti eikä 20 vuoden jälkeen.

  Tässä ei ole mitään kulttuurista kysymys. Esim. arabimaissa he saisi kovan rangaistuksen ryöstöistään. Ei nuoret ryöstele samalla tavalla ulkomailla ja tai heidän vanhempien kotimaassa.
  20 vuotinen titkimus asiasta sanoo että useimmat ryöstäjät siihen aikaa oli ca 16-18 vuotiaita, ja vanhempiakin ja he oli etupäässä ulkomailla syntyneitä.

  Rikos ei ole kenenkään kulttuurissa, on turhaa tuoda mukaan sellaista rasistista puhetta.
  Kukaan ei synny ryöstäjäksi ja yksikään valtio ei omista rikollista kulttuuria niin että nuoret kulkee kaduilla ja rylstelisi lapsia.

  Yleensä lehdet ei kirjoita etnisyyttä juuri sen takia mikä tälläkin palstalla nyt esiintyy, aletaan puhumaan ryöstökulttuurista ivaillen kuin ryöstäjien synnyinmaissa olisi ryöstöt sen maan kulttuuria.
  Se on iljettävää tuollainen ja tuollaisen takia lehjdet harvoin kertoo etnisyyden, sillä ei haluta antaa rasisminsiementä kansalle sillä rasisteja on jo enentuudestaan.

  Ryöstö on aina ryöstö, teki sen kuka tahansa.

  Politiikkojen olsi jo vuosikymmeniä sitten pitänyt tehdä probleema-alueille jotain, mutta kun eivät älynneet.
  Nyt 20 vuoden jälkeen ihmettelevät että mikäs on nyt, jotain pitäisi tehdä. Myöhäinen herätys politiikoilla, valitettavasti.

  Tein oman avauksen aiheesta, en vastaile yleensä enää avauksiin joissa koko ajan kirjoitellaan ja etsitään negatiivisuutta Ruotsista ja Ruotsin uutiset jatkuvasti esillä päivästä toiseen.
  En aio laittaa mitään linkkiä mukaan, en edes sitä tutkimusta 20 vuotta sitten.
  -
  Halusin kertoa hieman lisää asiasta.
  -
   
  Last edited: 13.02.2020
 2. vierailija Vierailija

  Muistan jo 1990 luvulla kirjoitetun kuinka tyttöjengi (n.13- 15 vuotiaita) pahopiteli pahasti tuntemattoman tytön. Sen jälkeen on ollut tasaiseen tahtiin uutisissa kuinka nuoret alaikäiset joukolla ja yksinään ryöstävät itseään pienemmiltä rahaa ja kännyköitä.
  Myös kouluihin on pesiytynyt laaja kiusaamisen kulttuuri.

  Eli kyllähän henkinen väkivalta, kiusaaminen, pahoinpitely ja ryöstäminen voi tulla niin pinttyneeksi ja yleiseksi tavaksi, että sitä voi sanoa kulttuuriksi.
  Surullista se on tietysti maahanmuuttajien kannalta, olivatpa sitten sota-alueelta tai muualta, kun vähitellen tajuavan millaisen rauhan ajan kulttuurin olemme tänne rakentaneet. Hehän joutuvat myös kohtaamaan vähintään somessa ja kadulla tätä aggressiivista kulttuuriamme.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Se on erittäin surullista että nuoret ryöstää muita nuoria.
  Jotkut kirjoittelee omilla mielipiteellään Ruotsin asioista ja sanovat että ruorsalaisia lapsia ryötvät, mutta todellisuudessa se ei pidä paikkaansa täysin ja sitä paitsi lehdet ei kirjoita tuolla tavalla.
  Mutta he jotka on Ruotsin vastaisia, antaa mielikuvitksensa lentää ja lisäävät, siis kertovat pikku valheita saadaakseen huomiota itselleeen, ehkä.

  Missään Ruotsin lehdissä ei kirjoitella että ruotsalaiset lapset on uhreina. Se on muukalaisvihamieliset jotka sellaista storyä levittelee ja heitä on sekä Suomessa että Ruotsissa.
  Monet lukee muukalaisvihamielisiä sivustioja ja uskoo kaikkeen mitä niissä kirjoitellaan,
  Asiat ei ole koskaan niin mustavalkoisia kuin he yrittää niistä tehdä.

  Pakkomielle moittia Ruotsia ja Ruotsin maahanmuuttajia teettää usein sen että he liioittelee ja värittää kirjoituksiaan koko ajan, millä mielellä itse ovat sillä hetkellä.

  Vaikka Ruotsista paljon kirjoitellaankin etsien negatiivisiä uutisia Ruotsin lehdistä, niin ei me täällä huonosti voida ja elämme yhtä hyvin kuin siellä Suomessa, ehkäpä paremminkin :).
  Vuosikmmeniä täällä asuneena, en ole koskaan nähnyt mitään pahaa, normaalia elämää olen saanut viettää.
  Mutta jos alkaa kuvitella että lehtien kauhujutut olisi kaikille täällä jokapäiväistä elämää niin silloin voi huonosti ;)

  Sama se varmaan on Suomessa, sielläkin tapahtuu ja kaikki suomalaiset ei koe elämäänsä negatiivisten tapahtumien kaltaisiksi.
  Negatiiviset värittäjät yrittää luoga maailmasta yhtä negatiivistä kuin ovat itsekkin :)
  -
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  He jotka sanoo rikollisuutta kulttuuriksi, heillä on kieroonkasvanut ajatusmaailma eikä mitään muuta. Sellaiset kieroon kasvaneet persoonat ei ajattele että heidänkin maassaan on omanmaalaisia jotka on rikollisia, eivät älyä että heidän sairaalloisen mielipiteen mukaan heidän omakin kulttuuri olisi silloin rikollista.
  Monet lukijat hyväksyy sellaisen sanonnan että ulkomaalaisten rikollisuus on kulttuuria, se on harva joka sanoo vastaan, hiljaisuus on sitä että ovat samaa mieltä. Surkeaa, erittäin surkeaa että onvat menneet noin alas.
  -
   
 5. vierailija Vierailija

  Se päälle pissannut "lapsi" on aito ruotsalainen, joka on muuttanut Ruotsiin 5 vuotta sitten Eritreasta.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 6. vierailija Vierailija

  Ennen ei kustu uhrien suuhun, röystöistä on tullut sadistisia, ei olla vain tavaran perään, vaan halutaan raasti nöytyyttää.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Tällä palstalla toistuu jatkuvasti tällaiset Ruotsia ja ruotsalaisia ja Ruotsin maahanmuuttajia haukkumiset.
  Nostetaan esille pieni uutisia Ruotsin lehdistä ja sitten aletaan voivottelemaan niistä aivan kuin ne olisi jokapäiväisiä tapahtumia joka ikisen ruotsalaisen elämässä ja sitten niistä jutuista syytetään minua, minä en yleensä tuo tälle palstalle rikosuutisia ja negatiivisyyttä jatkuvasti. En ole kiinnostunut rikoksista, en hekumoi niistä.
  Hos haluaisin niin nyt voisin alkaa moittia erästä suomalaista miestä nazismin takia Ruotsissa.
  En laita linkkejä siitä, sillä nazismi on karmeaa, yhtä karmeaa kuin kaikki muukin rasismi ja houhotus ulkomaalaista.
  Usein negatiivisten pikku uutisten takia monet saa kauhukuvan Ruotsista, mutta se taitaa olla tarkoituskin, kauhistella ja levitellä juoruja Ruotsista ja pikku uutiset paisuu isoiksi täällä Suomessa.
  Seuraan erään toisen suomalaisen foorumin kirjoituksia ja siellä sama tyyli päällä, vaikkakin paljon vähemmässä määrin mitä tällä oalstalla.
  Suomessa ei ole ainoastaan vain tavallista rasosmia, siellä on paljon vihaa Ruotsia kohtaan.
  Mytta täytyy muistaa että se on vain pieni lauma joka vihaa Ruotsia Suomessa.
  Suurin osa kansasta ei ole vihaajia, eivät vihaa mitään.
  -
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Se että lapset ryöstää muita lapsia ja se että nuoret ryöstää muita nuoria, ei käsitä koko Ruotsia niin että kaikki ryöstää ja että kaikkisi ryöstön uhreja.
  Ja se että ryöstäjistä yleensä Suomen puolella puhutaan muslimeina, ei sekään ole totuus asiasta ja totuus ei le sekään että ryöstäjät olisi ainoastaan vain muslimimaista olevia.
  Heissä on monen eriaalaisia, on joka ruotsalaisian ollut mukana.
  Mutta Ruotsissa ei ole yleistä että etnisyyttä hekumoidaan kuten Suomessa tehdään usein, siis lehdissä.
  Lukijat tekee omia mielipiteitään kaikesta lukemastaan tai ja usein myös uskovat muitten mielipiteisiin etenkin silloin jos ne mielipiteet vastaa omia mielipiteitä jollakin tavalla.
  Näin ollen tulee paljon ennakkoluuloa mukaan juttuihin.
  Eukä ne ryöstele päivittäin, ei se jokapäiväistä ole.
  Lehdissä riittää yksi tai kaksi tapausta niin lukijat alkaa pitää sitä jokapäiväisenä asiana ja alkavat kuvitella että kaikki ulkomaalaiset ryöstää ja raiskaa.
  Jos kaikki alkaisi tekemään samalla tavalla ja alkaisivat jakaa rikoksia etnisyyden mukaan niin tulisi paljon suomalaistenkin rikoksia tälle palstalle. Suomessahan on eräässä paikassa erikseen rikosuutiset jossa päivittäin on valtava määrä rikoksia ja ja varmasti ei ole kaikki ulkolaisten tekemiä.
  Onneksi ei kuitenkaan ole yksikäöän indiviidi tarttunut sellaiseen kiinni vielä, ainoastaan vain rikoksiin Ruotsissa on tapetilla, jotta toivotaan että ettei kukaan ala raportoimaan suomalaisten rikoksista, se tästä vielä puuttuisi ;)
  -
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Miksi pitää ylipäätänsä hekumoida rikoksista?
  Mikä rikoksissa kiinnostaa, etenkin silloin kun syytetään itämaalaisia rikoksista?
  Miksi ei esim. kelpaa suomalaiset rikokset?
  Miksi kiinnostus vierasmaalaisten rikoksiin?
  Miksi ei puhuta rikoksista rikoksina vain?
  Rikos on aina rikos teki sen kuka tahansa.
  Tällä foorumilla täytyisi olla erikoisesti rikospalsta jotta me jotka emme ole kiinnostuneita Ruoitsissa tapahtuvista rikoksista, emme tarvitsisi nähdä niitä.
  -
   
 10. vierailija Vierailija

  Itse teit tämän aloituksen ruotsin lapsirikollisista. Ruotsin flashbackissä nimenomaan puhutaan nyt suuhun kusijan kansallisuudesta, siitä että on Eritreasta kotoisin.
   
 11. vierailija Vierailija

  Monet Ruotsissa nykyisin tapahtuvat rikokset ovat täysin erilaisia kuin mihin me ollaan totuttu, myös siksi ne puhuttaa ja ihmetyttää. Ei täällä ennen esim. ryöstönuhrin suuhun kustu!
   
 12. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Tein tämän avauksen kun siinä toisessa avauksessa, riikiklapset ryöstön uhreina, kysyttiin minulta onko sellainen kulttuuria.
  Miksi kysytte minulta, miksette kysynyt avauksen tekijöltä jonka pitäisi tietää vastaus kysykseen jos on asiasta tievinään? Vastausta ei tullut siltä taholta, siksi tein avaukseni tästä asiasta, en nimittäin ota osaa Ruotsin uutisiin enään täällä, olen kyllästynyt rikoksiin ja negatiivisuuteen Ruotsista.
  Mutta samalla ymmärrän tuon pakkomielteisen takerruksen Ruotsiin, pakkomielle ei varmasti ole mukavaa kenellekkään, otan osaa.
  Ja en minä mitään sanoisi muutamista Ruotsin uutisista silloin tällöin ja en muutenkaan, mutta liika on aina liikaa, tämä on Ruotsin ihan ikioma suomalainen rikosuutispalsta.
  Naapurissa on ruohikko vihreämpää, niin monet ajattelee ;) ymmärrän.
  -
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Flashback on ruotsalainen miin kai siellä phditaan oman maan asioita, itsekkin olen siellä.
  Ei siellä kuitenkaan ole palsta täyteen suomalaisista lehdistä otettuja juttuja suomalaisista ;)
  Ja eihän siitä ole kysymys.
  Ihmetten vain kun tämä palsta on nyt tullut hyväksytyksi Ruotsi palstaksi ;)
  Ei ihmew että täällä on hiljaista ja vähän kirjoittajia ja se osoittaa että kiinnostus Ruotsin uutisiin on vähäistä tällä palstalla.
  Pitäisi löytyä muutakin kuin vain rikosuutisia ja muita uutisia Ruotsin lehdistä.
  Eikö Suomessa ole lehtiä ollenkaan?
  -
   
 14. vierailija Vierailija

  Videolla hakkaavat tätä poikaa joka yrittää suojella päätään. Sen jälkeen yksi niistä alkaa kusta pojan päälle ja molemmat sekä kuvaaja että tämä kusija nauravat. Hirvittävää ajatella että tällaista käytöstä joku edes puolustelee, pelkkää julmuutta taustalla. Päävika.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. vierailija Vierailija

  Tämä päällekävijöiden käytös osoittaa sellaista sadismia, jota ei voi verrata tavalliseen ryöstöön, jossa vain tavarat otetaan. En minäkään voi ymmärtää sitä, että aletaan arvostelemaan niitä, jotka ottavat tällaisen hirviömäisen raakalaisen käytöksen esille. Ettei näistä raakuuksista saisi edes puhua, vaan pitäisi vaieta??? Pitäiskö noita sadisteja suojella vai??
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Olen samaa mieltä, se oli iljettävä teko. Täytyy ryöstäjänuorissa olla jotain vikaa ja aika paljon onkin. Tuollainen ilkeämielinen toisen alentaminen ei ole enää normaalia.
  Perhe tuli Ruotsiin noin 4 vuotta sitten, vanhemmat sanoo olevansa tyytyväisiä Ruotsiin ja Ruotsin valtioon ja ovay kiitollisia että saivat tulla tänne.
  Nyt on poika tuottanyt suurta häpeää heille pahalla käyttäytymisellään.
  Lapsen vanhemmat pajoittelevat tapahtumaa ja samovat että pojalra ole puuttunut mitään, kumpikin vanhemmista käy täissä ja poika ei ole ollut puutteessa millään tavalla.
  Nyt sosiaali on ottanut pojan huostaansa, kai se joutuu psylogien ja psykiatrien hoitoon pitkiksi aikaa ja joutuuviettämään pitkän ajan paikassa missä hän ei ole vapaa. Pojan vanahemmat on suotuneet tähän.
  -
   
 17. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Kyllä heistä saa puhua, mutta täytyy siinä samassa myös muistaa että tällaiset tapaukset on poikkeuksia, ei niitä useinkaan taahdu täällä ja että kaikki maahamuuttajapojat ei ole tuollaisia.
  Kysymys on siitä kub Ruotsia viljellään tällä hyväksytysti tällä palstalla ja levitellään rikosyytisia ja muuta negatiivistä hekumoiden kuinka huonosti on Ruotsissa asiat.
  Kysymys on siitä kuuluisasta vihasta Ruotsia vastaan jota täällä vilejjään.
  Palstalla ei ole aikoihin ollut paljoa muuta kuin Ruotsia vain.
  Reagoitsen katkeraan vihaan Ruotsia kohtaan, enkä mihinkään muuhun. Liika on aina liikaa.
  -
   
 18. vierailija Vierailija

  Kun itse otat esille eurooppalaisten tai suomalaisten mokia, et erikseen mainitse etteivät kaikki tee noita tekoja ja että ovat poikkeuksia, tai että muutkin ryhmät syyllistyvät ja ovat syyllistyneet samaan.

  Sinä viljelet suomalais- ja eurooppalaisvihaa suomalaisten palstalla. Sinä olet ainut joka lukee täällä olevia ruotsalaisjuttuja, ei annalaistet mene ruotsinkeskusteluihin kirjoittamaan negatiivistä ruotsalaisista.
   
 19. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Eurooppalainen on suuri käsite joka käsittää monenlaista ihmisheimoa ja kansaa, ei siinä jokaista ala kirjoittamaan erikseen :)
  Tuo on omaa mielikubitustasi että minä vihaan suomalaisia.
  Mutta tämä foorumi on vapaa kaikille kirjoittaa jotka suomea osaavat ja sitä paitsi minä olen suomalainen.
  Ei täällä ruotsalaisia kirjoittele.
  Mutta Flashbackissa kirjoittelee jokunen Suomessa asuva suomalainenkin. Heidän tunnistetaan mielipiteistä usein ja kun he ei osaa Ruotsin politiikkaa ja eivät paljoakaan Ruotsin asioista tiedä ja eräät ovat julkisesti myöntäneet oolevansa suomalaisia, mutta ei heitä siellä mobata suomalaisuuden takia, etenkin sillä he on maahanmuuttajavastaisia niin sen takia hyväksytään sinne haukkumaan maahanmuuttajia :)
  Vuosia sitten siellä oli yksi suomalainen rotutohtori, pahin rasisti niihin aikoihin siellä, mutta se häipyi kauan sitten pois, liekö saanut ulosheiton lopulta rasistsisien kirjoitustensa takia.
  Tällä palstalla ei kuitenkaan yksikään ole kirjoittanut hänen tapaan, siksi kutunkin häntä rotutohtoriksi sillä hän puhui aina roduista ja valkoisen rodun paremmuudesta.
  -
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 926
  Saadut tykkäykset:
  299
  Se on muuten kummaa kun jotkut tällä palstalla haluavat rajoittaa minun sananvapautta eivät halua että kirjoitan täällä kun Ruotsissa asun ;)
  Kovaa on halua yrittää alistaa minua.
  ------------------------------------
  Kerron asioista usein sellaisena jossakin vaiheessa, kuin ne olen itse kokenut ja tai nähnyt.

  Kaikkien pitäisi ymmärtää jo 2020 luvulla että lehtikirjoitukset ei edusta esim. koko Ruotsia.
  Etenkin rikosuutiset, rikokset ei ole jokapäiväisiä tapahtumia ja nuo nuorten toisten nuortan työstämiset ei myöstään ole jokapäiväisiä tapahtumia, vaikka ne karmeita onkin.

  Itse asun alueella joka on tavallaan jalautunut kahteen osaan, rautatie erottaa vain meidät toisistamme.
  Tuolla toisella puolella oli vuosikymmeniä sitten huonot olot ja paikkaa kutsuttiin lehdissä slummiksi.
  Nyt ei enää ole slummi, mutta jonkin verran on rikollisuutta jäljellä, kuten on kaikkialla.
  Minun puolellani rautatietä on myös sekava asukas näennäisesti. on kaiken maalaisia, suomalaisia on myös paljon, sekä vanhuksia ja nuoria ja lapsia.
  Muslimeja on myös paljon ja ei he millään tavalla komentele ketään ketään, naiset saa pukeutua niin kuin haluavat, ei mitään moraalipoliiseja näy :)
  Kerran tapahtui murha, mutta murhattu oli ruotsalainen ja murhaaja oli ruotsalainen.
  Yhden kerran on pamahtanut täällä, mutta poliisi sai räjäyttäjät kiinni melkein heti.
  Meidän alueella on paljon poliiseja liikkeellä ja se johtuu siitä kun tuossa melkein naapurina on suuri poliisitalo, ja häkte, siis sinne tuodaan kiinniotettuja odottamaan tuomioistuinta ja siellä heidät myös tutkitaa, tutkitaan ovatko psyykkisesti normaaleja tai ei.

  Minä en ole koskaan tuntenut oloani täällä turvattomaksi, olen asunut tööllää melkein 40 vuotta.
  Täällä on sekä vuokraasuntoja ja insatsasuntoja ja paikka isonee koko ajan valtavaa vauhtia.

  Sellaiswt jotka pelkää jatkuvasti ja sellaiset jotka lehtien artikkeleitten mukaan alkaa pelätä kaikkea, onhan niitä sellaisiakin olemassa tietenkin, pelkäävät jopa omaa varjoansa ;)

  Joskus minua naurattaa Suomessa asuvien kirjoittelu Ruotsin asioista, sillä en tunne sellaista Ruotsin kuin he maalavat esille ;)
  Asioita voi aina kauhistella ja isonnella tietämättään, ja joillekin se on pääasia elämässä kauhistella Ruotsia vaikkeivat täällä asukkaan ....
  -
  -
   
 21. vierailija Vierailija

  Se on kans kummaa, että sinä yrität rajoittaa toisten tapaa kirjoittaa ja kommentoida tänne. Mikä sinä luulet olevasi päättämään toisten puolesta?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti