Hae Anna.fi-sivustolta

lapseton äitipuoli

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä uneton, 19.10.2017.

 1. uneton Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.10.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  hej!
  olen 28vuotias lapseton äitipuoli ja olen ollut parisuhteessa miehen kanssa 2vuotta.
  hänellä on kaksi poika lasta jotka ovat 5 ja 8vuotiaita.
  alusta alkaen olen tullut hyvin toimeen lasten kanssa, ongelma on lähinnä mies.
  hänen exänsä on häiriköinnyt meidän elämää jatkuvalla syötöllä ja lasten kasvatus ei Aina ole ollut heidän edun mukaista.
  niinkuin kaikki äidit ja isät sanoo "et voi ymmärtää kun sinulla ei ole edes omia lapsia" tämä voi ehkä olla ihan totta mutta kyllähän maalaisjärkikin jotakin sanoo.
  Lapset saavat päättää mitä syödään, mitä katsotaan telkkarista ja mitä tehdään.
  kun tulen töistä illalla en saa katsoa telvisiosta mitään ohjelmaa ennen kuin lapset ovat menneet nukkumaan.
  minun mielipidettä kaikkiin vietteisiin kysytään viimeisenä eikä sillä loppuviimein ole mitään arvoa tai merkitystä.
  jos sattuisin istumaan sohvalle katsomaan sitä mitä lapset haluaa, roikkuvat he isänsä kaulassa kuin iilimadot ja tekevät minun tilan niin pieneksi että en pysty siinä istumaan.
  joten nykyään menen Aina makuunhuoneeseen ja katson ohjelmat/elokuvat kannettavalta tietokoneelta. on niinkuin en olisi olemassakaan. en tiedä enään mitä tehdä koska olen näistä asioista keskustellut miehen kanssa ja esittänyt toiveeni mutta mikään ei muutu enkä jaksa enään tapella omista toivomuksista enkä haluista.
  voisiko joku antaa jotain neuvoa.
   
 2. Miten mies on ongelma, jos exä häiriköi? Miksi annat eksän sanella säännöt sinun kodissasi? Onhan päiväkodeissa ja kouluissakin omat sääntönsä.

  ??? Laitat makaronilaatikkoa; syövät jos kelpaa ja ovat syömättä jos ei kelpaa. Käske miehesi mennä itse kauppaan omilla rahoillaan ja laittaa lapsille toiveruokaa, jos ei sinun ruokasi maistu. Syöt itse sitten mitä haluat.

  Taas: ??? Laitat oman kanavasi päälle ja kiellät lapsia sitä vaihtamasta. Piteleekö joku aseta ohimollasi?

  Kerrot, mitä haluat ja menet sen mukaan. Jos ei muille kelpaa, tehkööt omiaan.

  Annat lasten halata isäänsä ja sen jälkeen käsket heidät muualle. Tuskinpa kaksi pikkulasta sinua sohvalta väkisin kampeavat.

  Ei voi ymmärtää aikuisia, jotka antvat pienten lasten sanella kodin säännöt. Paskaa kasvatustahan tuo on.
   
 3. lyhty Vierailija

  No huh! Jos elät niinkuin kirjoitat, melkoista sekameteliä teillä sitten on.

  Ei tuon ikäisiltä lapsilta kysytä lupaa omaan elämään omassa kodissa.

  Ehkä sinun vaan pitäisi lähteä tai toinen mahdollisuus on, että keskustelette miehen kanssa asiasta ja jos hän todella haluaa, että teet lasten mielen mukaan, jättää mies lapsineen. Hullua on kiusata tuttua ihmistä eli itseään.
   
 4. miksha Vierailija

  Onpahan mustavalkoisia kommentteja...
  Ensimmäinen mitä teet, niin juttelet miehen kanssa asiasta vielä kerran. Mutta älä tappele. Kun olette kaksin, eikä ole kiire mihinkään, ei lapsia, ei telkkaria, ei älylaitteita. Puhutte siitä miten koette yhteiselämänne. Kysyt häneltä, ja kuuntelet. Jos hän esittää jotain muutosta, lupaa yrittää kompromissia mutta suurempaan muutokseen lupaat pohtia. Jos miehen mielestä kaikki on hyvin, niin kysy onko se hyvin, jos sinä olet ajoittain onneton.

  Kerrot myös miten itse koet ja millaisia kompromisseja toivoisit häneltä. Ei sanelupolitiikalla, ei kiukuttelemalla, ei vihaisena, ei vaatimalla. vaan ihan asiallisesti ja rakentavasti. Kuin suunnittelisitte jotain yhteistä kivaa. Koska tavoitehan on yhteinen kotinne yhteisillä säännöillä. Jos mies ei vaikuta vastaanottavalta niin kysy häneltä kiinnostaako häntä asia. Pidä edelleen myötäävä asenne ja äänensävy. Jos ei mikään auta, kysy voisiko hän miettiä asioita ja juttelette joskus uudestaan. Siinähän ei tarvitse sopia mitään.

  (Jos hänen exä mielestäsi on häiritsevä ja ärsyttävä, niin usko pois se mies on joutunut elämään hänen kanssaan ja haluaisi ehkä hiukan myös hengähtää sen yhteiselon jälkeen. Okei, ehkä menitte yhteen liian nopeasti miehen eron jälkeen, mutta sillä nyt on pärjättävä. Eli sinun valitettavasti pitää vähän enemmän joustaa ja ymmärtää miestä tuossa asiassa.. mutta ei maailman tappiin asti.)

  Exä on lasten äiti. Hän ja mies keskenään sopivat millaiset kasvatuslinjat lapsilla on. Mutta teidän kotiinne exän sananvalta ei riitä. Se on myös Sinun kotisi, jossa on Sinun ja Miehen sopimat systeemit. Kyllähän te olette lapsetkin ottaneet huomioon eli ei ne mitenkään heitteillä teillä ole.

  Ruokailusta. Se ei saa olla yksin lasten päätettävissä, ei ole edes kasvatuksen kannalta hyvä. Nyt ovat ilmeisesti tottuneet päätösvaltaan? Ohjatkaa heidät siitä kompromissilla pois. Teidän kaikkien olisi hyvä sopia, että lapset saa esittää viikosta max 3 päivälle toiveita siitä mitä syötte, mies 2 ja sinä 2. Viikonloppuisin kiertävä vuoro. Tai jotain vastaavaa. Ja se valmistaa ruuan joka päättää. (Älä kuitenkaan ole joustamaton, "suostut" valmistamaan osan lasten toiveista, koska isähän se joutuu lopun osan tekemään.)

  Jos tämä ei sovi lapsille/miehelle, sitten sinä ja mies päätätte vuoropäivin ja miehen asiaksi jää kuunnella lasten toiveita. Ts. kompromissina saat joko osuutesi tai puolet päätösvallasta, ja se miehenkin on vain hyväksyttävä.) Lapsille saa ja kuuluukin perustella miksi noin toimitaan. Koska myös heidän tulee oppia huomioimaan muut perheenjäsenet kuin itsensä. Aikuiset on heistä vastuussa, aikuiset sen ruuan tekeekin, mutta toki huomioivat lasten ravinnontarpeen ja makutottumukset.

  Toivottavasti sinulla on ystäviä, kavereita tai jotain harrastuksia, jotta et ole riippuvainen mies+lapset paketin tekemisistä? Eli jos he määrätietoisesti ignooraavat sinun toiveesi jostain yhteisestä tekemisestä, älä osallistu siihen kuin joka toinen tai kolmas kerta, tms. Eikä siihen tarvita mielenosoituksellisia manööverejä. Teet sitten jotain muuta sillä aikaa. Tapaat ystäviä, käyt harrastamassa, tai vain nautit yksinolosta kotona.

  Onko koskaan niin, että sinä ja lapset tai toinen heistä lähtisi sinun kanssasi jonnekin ilman heidän isäänsä? Elokuviin, lasten harrastuksiin tms. Tuollaiset pienet asiat lähentävät sinua ja lapsia, ja sitä kautta heidän on helmpompi ajan myötä myös huomioida sinut. Lapsi kuitenkin katsoo maailmaa ihan eri silmin kuin me aikuiset, etenkin erotilanteissa. Heillä on aivan eri focus kuten edelleen kaverit, koulu, harrastukset, päivärytmi jne. Eivät he niin välitä keitä aikuisia ympärillä on, kunhan ne on "kivoja" ja oikeudenmukaisia. Lapsikin ymmärtää oikeudenmukaisuudesta jotain, vaikka aina ei siltä vaikuta kun kiukuttelevat.

  Älä anna näiden ristiriitojen tulla sinun ja miehen väliin. Hän on se sama johon rakastuit ennen uusioperhe-elämää. Pidä kiinni siitä. Ehkä hän ei käyttäydy näissä tilanteissa kuten olisit odottanut, mutta ehkä hän myös on antanut väärää kuvaa tulevasta. Toivottavasti mies edes joskus huomioi Sinua ja koet että olet hänelle tärkeä? Vai onko se aina ehdollista ja riippuvaista muista eli lapsista? Ts. jos olette sopinut jotain kahdenkeskistä, niin lapset tai exä muuttaa suunnitelmat pienellä vaivalla? Uusioperheeseen hyppääminen vähän syö sitä hanimuunia mikä lapsettomalla pariskunnalla olisi ennen lasten hankintaa.

  Anna aikaa, ja yritä sopeutua. Mutta jos tunnet itsesi tarpeettomaksi etkä saa vastakaikua parisuhteeseen, silloinkin puhu siitä ensin miehen kanssa ja yritä. Lapset kuitenkin kasvaa. Joka vuosi lähemmäs aikuisuutta. Heilläkin ymmärrys kasvaa. Aikanaan muuttavat pois.

  Jos nyt on ongelmia, niin varmasti murrosikä tuo niitä kasapäin lisää. Se vaatii suhteelta paljon, mutta myös antaa paljon, jos suhteen perusasiat on olemassa. Älä luovuta ainakaan helpolla. Jos mies luovuttaa, se on sitten uusi kriisi. Yritä kuitenkin muistaa silti että hänkin on vain ihminen. Mutta hänenkin on tultava edes jonkin verran vastaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti