Hae Anna.fi-sivustolta

Lapsi ilman miestä/"vahinkolapsi" jne. Miten kerrot asian lapsellesi?

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä Muunneltu totuus?, 23.07.2016.

 1. Muunneltu totuus? Vierailija

  Kerrotko/miten kerrot rehellisesti lapsellesi, mikäli olet hankkinut hänet ns. ilman miestä tai jos on vain käynyt ns. vahinko? Jos lapsesi alkaa kaipaamaan isää itselleen ja vertaa itseään muihin lapsiin, joilla on kokonainen perhe, mitä vastaat lapsellesi?
   
 2. pelkkä totuus Vierailija

  Minulle sattui se klassinen "vahinko" nuorena, mutta ei tullut mieleenkään keskeyttää raskautta, vaikka jopa lääkäri kehotti tekemään, koska minusta oli tulossa nuori yksinhuoltaja ja lapsen isä oli tuolloin myöskin hyvin nuori.

  Minun lapseni ei koskaan kysellyt isänsä perään, sillä minä kyllä hänelle puhuin isästä ja vieläpä positiivisesti. Kun lapsi kasvoi, yhdessä jopa joskus naurettiin "vahinkoa", joka oli niin onnekas.

  Joskus toki oli puhetta siitä, että toisilla lapsilla oli isäkin, mutta sanoin vain, että kaikillä on isä, mutta kaikilla isä ei asu lapsen kanssa yhdessä.

  Aikuisiän kynnyksellä lapseni oli yhteydessä isäänsä, muttei heille koskaan kehittynyt mitään kunnon suhdetta. Lapseni isä ei halunnut tavata lastaan pienenä, kuin muutaman kerran.

  Sen sijaan isänsä muihin lapsiin lapseni on luonut hyvät ja lämpimät suhteet.

  Koskaan en ole muunneltua totuutta kertonut lapselle, en myöhemmin saamillenikaan. Kaikki on ollut avointa.
   
 3. Ei kaunistelua Vierailija

  Minullekaan ei tulisi mieleenkään olla kiero lapselleni, vaan kerron kaunistelematta totuuden. Varsinkin silloin, jos ero on ollut riitaisa, en missään nimessä antaisi lapsen isästä mitään kiiltokuvamaista käsitystä! Se, miten lapsi sen sitten ottaa, ei ole enää minun käsissäni.
   
 4. näin ajattelen Vierailija

  Oletko siis hankkinut/saanut lapsen avio/avoliiton ulkopuolella vai avio/avoliitossa?

  Aloittaja kysyy näin: "Kerrotko/miten kerrot rehellisesti lapsellesi, mikäli olet hankkinut hänet ns. ilman miestä tai jos on vain käynyt ns. vahinko?"

  Kyse lienee siis yksinhuoltajasta, jolla on lapsi, muttei ole ollutkaan sitä miestä asuinkumppaninaan. Ja jos todella on käynyt "vahinko" tai nainen on vaan halunnut yksinhuotajaksi, eihän siitä lapsen siittäjästä, isästä, voi kertoa kovinkaan paljon.

  Tuo, että kertoo oman totuutensa "kaunistelematta", ei välttämättä ole oikea tapa, koska jos on nyt se eronhetki on ollut riitainen, ei asia välttämättä ole niin, että se lapsen isä olisi se syyllinen. Usein vain tahtoo käydä niin, että oma mieleipide on niin jyrkkä, ettei huomaa sitä "malkaa omassa silmässä". Miksi siis mustamaalata toista osapuolta? Ei siitä kukaan hyödy, kaikken vähiten se syytön lapsi.

  Eronkin yhteydessä kannattaisi vaan kertoa asioita, jotka eivät muokkaa lapsen mielikuvaa etävanhemmastaan. Lapsi kyllä kasvaessaan osaa tehdä omat päätelmänsä.

  Unohda katkeruus lapsen aikana!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti