Hae Anna.fi-sivustolta

Lapsi neurologin vastaanotolla

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä Miila, 03.05.2006.

 1. Miila Vierailija

  Lapsellamme 3 v. epäillään aspegreenin syndroomaa. Psykologi kehoitti tilaamaan ajan neurologille. Mitä vastaanotolla tapahtuu?
   
 2. jaa-a Vierailija

  No ihan tarkkaan en tiedä, miten tuo oireyhtymä todetaan eli mitä kuuluu sen tutkimuksen piiriin. Ajattelisin lääkärin ottavan ensin sinulta ylös tietoja ja varmaan ehkä sait psykologiltakin jonkin palautteen, jonka lääkäri lukee. Luulen, että siltä pohjalta lääkäri ensin pohtii ja katsoo, mitä tutkimuksia hän määrää ja miten asian suhteen edetään. Varmaan jotain sellaisia testauksia, mitä voi heti tehdä, saattaa tehdä ja tutkia siinä heti ensimmäisellä kerralla.

   
 3. jemina Vierailija

  neurologi keskustelee kanssasi ja kyselee lapsen sosiaalisesta (onko kiinnostunut kavereista ja miten tulee heidän kanssaan toimeen yms) kehityksestä. Hän katsoo vähän lapsen motorista tasoa (pikkutehtäviä) ja puhetta. Neurologista riippuen saattaa lähettää teidät myös neurologisiin tutkimuksiin. Tsemppiä! (kyseessä on muuten aspergerin oireyhtymä)
   
 4. Johan nyt Vierailija

  Mistä sinä voit diagnoosit tästä vaan tietää.
   
 5. Blackout Vierailija

  Muistaakseni Asperger-tapauksia tutkittaessa painotetaan kohteen käyttäytymispiirteitä, mutta että miten sitä neurologin vastaanotossa tutkitaan, en tiedä.
   
 6. ""Korjausapu"" Vierailija


  vie sinäkin ihmeessä lapsesi jonkun päteväksi
  todetun ravintoterapeutin vastaanotolle, jolla
  käytössä tutkimuslaite mikä selvittää lapsesi
  terveydentilaan vaikuttavat toksiset asiat
  ruokavaliosta psyykkeeseen.
   
 7. Jemina Vierailija

  siis diagnoosin nimi on aspergerin syndrooma. En tietenkään tarkoittanut, että kyseisellä lapsella olisi juuri se.
   
 8. Äityli Vierailija

  Jaa-a. Meillä on ikäisekseen iso poika, ikää neljä vuotta. Vuosi sitten päikkärin väki epäili autismia, kun poika ei innostunut päikkärissä ollessaan puhumaan, ja paljon leikki itsekseen. Käytiin neurologilla ja psykologilla, ei vikaa. Ujo poika, joka vaatii aikaa tutustuakseen.
  No, meni vuosi, tilanne liki sama, puhuu tosin paljon nyt päikkärissäkin, mutta leikkii edelleen mieluiten yksin omia leikkejään. Nyt ehdoteltiin aspergerin oireyhtymää. Taas tutkimuksiin... Edelleenkään ei mitään. Katsotaan vuoden päästä uudelleen.
  En tiedä, joskus vain tuntuu että lasten yksilöllisyys katoaa laumassa, jolloin joku vähänkään poikkeava "ristitään" jonkun oireyhtymän "kantajaksi". Tsemppiä sinulle Miila!
   
 9. perhepäivähoitaja Vierailija

  Aspergerin oireyhtymä on autismin lievä muoto, keskushermostollinen poikkeavuus, joka aiheuttaa ongelmia sosiaalisessa käyttäytymisessä ja kommunikoinnissa. Se voidaan todetaan viiden vuoden iässä.Mahdolliset poikkeavat reagoinnin aistiärsykkeiin ja leikin puuttuminen, keräily ja omalaatuiset mielekiinnon kohteet ovat yleisimpiä piirteitä AS-lapsella. Samoin monotoninen puhetapa tai mutismi. Varhainen diagnosointi takaa hyvät tukitoimet ja ympäristön ymmärryksen poikkeavalle käytökselle.
   
 10. Jojoko Vierailija

  Hei, toiminnallisten/funktionaalisten neurologisten häiröiden kanssa kamppailevat. Ne kenellä on neurologisia häiriöitä, mutta ei ole löydetty diagnoosia tai on epäselvyyksiä niin suosittelen, että tulisitte ryhmäämme jota olemme perustamassa. Siellä voisimme jakaa näitä ajatuksia ja ideoita lisää. Tarkoituksena olisi perustaa järjestö, mikäli on paljon sellaisia tarvitseville. Pohjoismaiden ryhmämme on Funktionella neurologiska symptom ja löytyy Facesta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti