Hae Anna.fi-sivustolta

lasit harmaantuu

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä kumma juttu!, 03.01.2006.

 1. kumma juttu! Vierailija

  Uudehko tiskikone jättää lasiastiat harmaiksi. Käytän jauhemaista konetiskiainetta ja kirkastetta. Lasien kulumisesta ei ole kyse, sillä harmaus lähtee voimakkaasti raaputtamalla / hankaamalla pois. Käsin tiskaten harmaus pysyy astioissa ja lähtee vasta usean tiskauksen jälkeen. Missä vika? Tiskiaineessa, vedessä, putkissa?
   
 2. Meitsi Vierailija

  Lasin harmaantuminen saattaa johtua maidosta/piimästä !! Kuuma vesi aiheuttaa sen, että maito tarttuu kiinni eikä peseydy kunnolla pois vaan jättää harmaan kalvon. Varsinkin jos astianpesukoneesi ottaa sisään valmiiksi lämpimän veden eikä siis aloita kylmällä vedellä, jää maito- ja piimälaseihin helposti harmautta.

  Voi lasien harmauden syy olla muukin, esim. kaikki konetiskiaineet eivät ole yhtä hyviä...

  Itse pyöräytän lasit pikaisesti tiskiharjalla kylmää vettä käyttäen. Tyhmää duunia, mutta pitää lasit kirkkaina. :)
   
 3. heta Vierailija

  Annan saman neuvon kuin edellinen. Eli huuhtaise lasit kylmällä vedellä ennen koneeseen laittamista. Maidon valkuaisaine tosiaan ""palaa"" kiinni jos käytät kuumaa vettä.
   
 4. Virpi Vierailija

  Meilla ei kayteta maitoa laseissa lainkaan ja silti lasit harmaantuvat. Lisaksi huuhtaisen lasit (kuten muutkin) vedella ennen koneeseen laittoa. Silti lasit harmaantuvat. Myoskaan ei ole koneesta kiinni eika tiskiaineesta. on kokemusta erilaisista. Pitaisikohan siirtya kasinpesuun.
   
 5. kumma juttu! Vierailija

  Vaihdoin konetiskijauheen merkkiä ja olen huuhtaissut laseja aina ennen koneeseen laittoa, kun vain olen muistanut. Jos oikein mielikuvitusta käyttää, niin saattaa olla, että lasit ovat pikkiriikkisen kirkastuneet. Mutta en voi vakuuttua asiasta. Ainakin ruokailuvälineet ovat kirkkaampia. Käytän pesuohjelmaa, joka pesee 55-56 asteisella vedellä.
  Taidan vielä pesaista koneen sitruunahapolla. Mutta harmittaa melko uusien laadukkaiden lasien takia!
  Eli onko muita niksejä?
   
 6. Meitsi Vierailija

  Jos lasiesi hienoinen kirkastuminen on todellista eikä pelkkää toivetta, niin ongelmana voi tosiaan olla se mainitsemani maito/piimä. Itse nimittäin kerran laitoin omaan astianpesukoneeseeni piimälasin, josta en viitsinyt poistaa piimänjämiä etukäteen. Huolimatta sen jälkeisistä kymmenistä käyttö- ja pesukerroista se lasi on edelleen aavistuksen harmaampi kuin muut lasit. :((
   
 7. kumma juttu! Vierailija

  Kiitos Meitsi ja Heta vinkistä! Nyt alkaa näkyä, että kyllä lasit kirkastuvat pesu pesulta :)
   
 8. mimmi Vierailija

  meillä on kyllä uusi kone. Tiskattiinkin monta vuotta käsin ja lasit pysyi kirkkaana. Nyt harmaantuu ja meillä ei juoda maitoa ,eikä piimää.
   
 9. Liisa Vierailija

  Uudessa Pirkassa oli neuvona, että kannattaa ostaa sellaista astianpesujauhetta, jonka fosfaattipitoisuus on yli 30 %, silloin pitäisi lasienkin kirkastua.
   
 10. kumma juttu! Vierailija

  Kerronpa nyt vielä, että aikaisemmin käytin Dailyn jauhemaista. Nyt muutaman viikon Fairyn jauhetta. Maitoa juodaan aika vähän. Huuhtaisen nykyään ylläolleen neuvon mukaan maitoisia astioita, mutta epäilen suuremman kirkastumisen johtuvan pesujauheesta. Tiedä häntä... Kumma juttu siis!
   
 11. vastaus Vierailija

  Pirkka-lehdes oli juuri juttua, että jollain meni Finnish-pesuaineella harmaiksi astiat. Mutta kun vaihtoi Sun-konetiskiaineeseen, niin jopas alkoi säihkyvän kirkasta astiaa tulla. :)
   
 12. Meitsi Vierailija

  Juu, minä kanssa käytin ennen sitä halpis-Finnish -koneastianpesuainetta. Se on ihan onneton aine: teemukit alkoivat värjäytyä ynnä muuta vastaavaa. Kun vaihdoin merkkiä, niin puhtaampaa on tullut. Maito, piimä ja kaikkien astianpesukoneiden kauhu eli kaurapuuro vaan on yhä edelleen jynssättävä astioista harjalla pois ennen koneeseen laittamista.... :/
   
 13. pöffi Vierailija

  Mistähän lie johtuu, mutta meillä ei ole koskaan jäänyt maidosta tai piimästä eikä muistakaan ruoista mitään vaaleaa kalvoa tai pinttymää. Tällä hetkellä käytämme Tabs-konetistitabletteja. Ukko osti halvalla Lidlistä. Koneena on 8 v. ollut Bosch. Kone kytketty kuumavesijohtoon. 90 astetta.
   
 14. Ei kai sentään? Vierailija

  Ei kai nyt kenenkään käyttövetenä 90 asteista tule!?
   
 15. pöffi Vierailija

  Juu, oma lämminvesivaraaja säädetty lämpötila siihen. Putket kyllä kestää. Hanoissa on turvanappula, ettei lapset polta näppejä.
   
 16. säädöt Vierailija

  Eipä liity lasiin mitenkään. Meilläkin varaajan lämpötila on säädetty 85 asteeseen, mutta hanasta tulee noin 55 asteista vettä. Siellä varaajassa on kaksi säädintä, ainakin meillä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti