Hae Anna.fi-sivustolta

Laskunmaksun viivästyminen ja viivästyskorko

Viestiketju osiossa 'Ihminen hädässä' , käynnistäjänä saana, 24.07.2006.

 1. saana Vierailija

  Laskussa sanotaan, että ellei sitä maksa tiettyyn päivään mennessä, veloitetaan viivästyskorkoa 9,5 % p.a. Mitä tämä tarkoittaa? Joudunko maksamaan vain kerran tämän viivästyskoron vai joka päivä,ennen kuin lasku on maksettu? Saan rahaa kolmen päivän kuluttua eräpäivästä ja voin maksaa laskun vasta silloin.
   
 2. laskutuksen pomo Vierailija

  yritys lähettää viivästyskokolaskun vasta sen jälkeen kun olet maksanut laskun. Eli laskevat sitten viivästyneet päivä ja koron määrän. Todellisuudessa ei välttämättä kuitenkaan korkolaskua tule,etenkin jos lasku on maksettu mutamia päiviä myöhässä. Kannattaa soittaa ja ilmoittaa etukäteen että maksat myöhässä...yriytkset suhtautuvat aika myötämielisesti pieneen viivästykseen.
   
 3. saana Vierailija

  Otin yhteyttä ja sovimme, että maksan laskun muutama päivä myöhässä. Sain oikein ystävällistä ja ymmärtäväistä palvelua!
   
 4. llllllllllllllll Vierailija

  Viivästyskorko on 9,5 % vuotuista korkoa (p.a.=per annum). Maksat viiv.koron eräpäivän ja maksupäivän väliseltä ajalta. Sinun ei tarvitse laskea korkoa itse, vaan se laskutetaan sinulta, esim. seuraavan laskun yhteydessä.
   
 5. Tuike Vierailija

  Useimmiten laskussa mainittua viivästyskorkoa aletaan periä vasta sitten, kun laskua aletaan karhuamaan perintätoimiston kautta. Maksumuistutuksissa tai seuraavissa laskuissa viivästyskorkoa ei useinkaan ole lisätty loppusummaan, eikä siitä näin ollen tarvitse huolehtia. Muutaman päivän viive laskun maksamisessa ei yrityksille ole ongelma, tuskin sitä edes isommissa firmoissa huomataan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti