Hae Anna.fi-sivustolta

Latteuksin kehnoon hoitoon

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 26.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 433
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä sitä uskoisi, että amerikkalainen malli terveydenhoidossa on itse asiassa sikäläisten ammattiyhdistyksien aikaansaannos. Presidentit Roosevelt ja Truman yrittivät saada aikaan verorahoitetun sairaanhoidon Yhdysvaltoihin kolme- ja neljäkymmentäluvuilla, mutta ammattiyhdistykset vastustivat, koska kykenivät hankkimaan uusia jäseniä tukemalla yksityistä ratkaisua. Nykyään Pohjoismaissa ay-liikkeet ovat samoilla linjoilla, koska ne pyrkivät maksimoimaan osakesalkkujensa tuoton.

  Hyvinvoinnin tuhoaminen Pohjoismaista ei olisi onnistunut, jos ammattiyhdistykset olisivat halunneet sen säilyttää, mutta eivät toimineet siten. Joskus vasenta kaistaa pitkin voi ohittaa hitaamman ajoneuvon, mutta jossain vaiheessa kaksikaistaisella tiellä törmää väkisin vastaantulevaan. On aika palata takaisin sille tielle, joka johtaa kaikkien hyvinvointiin, eikä vain rikkaiden tai työssäkäyvien. Moni eläkeläinen putoaa työsaran päätyttyä samaan kastiin kuin muutkin kuolevaiset.

  Yksityissektorin puolustajat käyttävät latteuksia kertoakseen tarinoita siitä, mikä kannattaa ja mikä ei. Eivät kerro, että on pakko saada aikaan hyvä tulos, jos aiotaan maksaa johtoportaalle huimia palkkoja. Ökypalkat toki riittävät hyvään yksityiseen hoitoon niille harvoille valituille, jotka saavat huippupestejä. Sekin pitää muistaa, että yksityissairaaloita tuetaan verovaroin. Maksumies jätetään silti kärsimään, jollei pidetä huolta myös julkisen sektorin terveyspalveluista.
   
 2. vierailija Vierailija

  Eturyhmien etu on meidän etu. Siksi palkankorotusvaatimukset ja vasemmistohallitus on vaarallinen yhdistelmä Suomen kokonaistalouden kannalta. Katainen syöksi Suomen syöksykierteeseen kun lupasi sairaanhoitajille 500 euroa. Nyt käy sama juttu. Seuraavalla hallituksella on mahdoton tehtävä, saavutetuista eduista ei kukaan luovu. Tämä hallitus keskittyy niihin kuuluisiin lillukanvarsiin koska kompetenssi ei muuhun riitä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti