Hae Anna.fi-sivustolta

LCHF (VHH) ruokavalio - tietoa ei luuloja

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä Veijo Puustinen, 26.11.2013.

 1. Vp Vierailija

  Eikö vieläkään mene otsaluun alle?
  Jotain täytyy tehdä itsekkin. Neuvot ja perusteet löytyy. Nyt sittten aikun töihin oman urheilevan lapsen parhaaksi. Jollet ymmärrä mistä asiassa on kysymys niin ei siinä selittelyt auta, joudutaan keskustelutilanteeseen kuin 4-vuotiaan kanssa.

  Kerroppa minulle miksi mainitsemasi urheileva nuori ei pärjäisi LCHF ruokavaliolla. Kyseessä on luonnolliset, terveelliset elintarvikkeet.

  Olet aivan oikeassa että LCHF ruokavaliolla on annettu tiettyjä rajoja. Suomalaiseta keskustelusta huomaa valitettavasti usein että jopa kaurapuuro rasvattoman maidon ja muutaman siivun leipää kanssa on karppausta.

  Hiilarimäärät ovat mielestäsi pieniä. Ehkäpä mielikuvasi on pahasti vääristynyt. Ehkä jopa uskot kevyttuotteidenkin hämäykseen. Katsotaanpa pieni esimerkki siitä mistä todellisuudessa on kysymys:

  Terveenä ja kylläisenä


  ja yksi lisää:

  Terveenä ja kylläisenä

  Alla oleva on ehkä tärkein ravinnon ravintosisällöm ymmärtämiseksi. (Sinähän tietenkin olet käyttänyt laskelmaa jo vuosikausia.)

  Terveenä ja kylläisenä

  Jatässä hieman avuksi vihannesten valinnassa:

  Terveenä ja kylläisenä

  Sattuko ylipaino vaivaamaan, mitä sanoo viimeisimmät tutkimukset:

  Terveenä ja kylläisenä

  Toimiiko, mitä sanoo diabeteslääkäri:

  Terveenä ja kylläisenä

  Mitä sanoo norjalainen lääkäri:

  Terveenä ja kylläisenä

  Mitä kertoo noudattajat:

  Terveenä ja kylläisenä
   
 2. noniin Vierailija

  "Eikö vieläkään mene otsaluun alle?
  Jotain täytyy tehdä itsekkin. Neuvot ja perusteet löytyy. Nyt sittten aikun töihin oman urheilevan lapsen parhaaksi. Jollet ymmärrä mistä asiassa on kysymys niin ei siinä selittelyt auta, joudutaan keskustelutilanteeseen kuin 4-vuotiaan kanssa."

  Sieltähän se taas tuli linkki pokineen. Olen nyt sitä mieltä, että et ole yhtään perehtynyt 1D hoitoon ja ruokavalioon. Linkität vain samoja juttuja joka kerta. Sanoisinko ala-arvoinen kirjoitustyylisi ja ärhentelevä asenteesi kertoo paljon.
  Luultavasti tukijat itsekkään eivät nyt ole ottaneet LCHF tarjoamassa ruokavaliossa huomioon paljon liikkuvia D1 ihmisiä. Jos sitten aletaankin sekaan syömään kaurapuuroa, leipää ym, hiilihydraatteja, niin tiedät hyvin ettei se täytä LCHF ruokavalion vaatimuksia.
  Eli sittenkin paljon liikkuvat D1 tarvitsevat hiilihydraattipitoisen ruokavalion voidakseen hyvin, ja nimenomaan hyviä hiilihydraatteja sopivassa määrin, että verensokeri pysyy hyvällä tasolla, ei sokeripommeja. Kuitenkin on hyvä pitää suklaata tai muuta makeaa mukana jos verensokeri yllättäen hupsahtaakin alhaiselle tasolle.
   
 3. kevättä kohti Vierailija

   
 4. niinpä Vierailija

  onneksi on vielä? itsellä oikeus valita mitä syö ja miten elää?
   
 5. Vp Vierailija

  Onneksi on vielä? itsellä oikeus valita mitä syö, miten elää ja miten sairautensa hoitaa-luuloilla vai tiedolla.
   
 6. onneksi on Vierailija

  Oma asia mitä syö. On siinäkin riskinsä, jos sairautensa hoitaa rasvaruokavaliolla. On sekin mahdollista, että veren sokeri alkaa nousta ja kakkostyypin diabetes on hoidettava lääkityksellä. Hyvässä lykyssä silloin on lääkityksen alla kaksi sairautta; diabetes ja sepelvaltimotauti.
   
 7. Vp Vierailija

  Pelkäätkö rasvaa?

  Terveenä ja kylläisenä

  Ja tähän kaatuu THL:n luulot tyydytetyn rasvan vaarallisuudesta:

  Terveenä ja kylläisenä

  Perustavaa laatua oleva kysymys

  Onko tyydytetty rasva todistettavasti terveydelle vahingollista vai ei?
  Jos vastaus on kyllä, niin THL ja Diabetesliitto ovat oikealla tiellä.
  Jos vastaus on ei, niin kyseessä on vuosikymmenien suurin terveyshoidon skandaali.

  Voit mielellään ottaa yhteyttä THL:ään ja Diabetesliittin jopa Sydänliittonkin ja kysäistä jospa joku niistä tuhansista tutkimusraporteista jotka osoittavat tyydytetyn rasvan olevan vaarallista löytyisi luettavaksi.
   
 8. Vp Vierailija

  Jälleen uusi tutkimusraportti joka osoittaa sen että vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olevat D2:set pystyvät hallitsemaan verensokerinsa paremmin kuin ne jotka noudattavat vähärasvaista ruokavaliota.

  Raportti

  Verensokerin ja insuliinitason terveellisellä tasolla pitäminen on diabeetikolle erittäin tärkeää. Se suojaa silmiä, munuaisia, aivoja ja sydäntä vaurioitumiselta. Kun insuliinitasot alenevat kehossa on myös mahdollista että myös syöpäsolujen toiminta vaikeutuu. Insuliini auttaa syöpäsoluja kasvamaan uuden biokemiallisen tutkimuksen mukaan.

  Terveenä ja kylläisenä
   
 9. Vp Vierailija

  Miltä näytti 1984 kun uskottiin tyydytetyn rasvan vaarallisuuteen, usko joka levisi kautta maailman ja jonka jäljet näkyvät niin diabeetikoiden kuin ylipainosta kärsivien yhä edelleen nousevina määrinä.

  Nyt, 2014 on uusi ääni kellossa (mediassa) kun modernin tieteen ansiosta on todettu se tosiasia että tyydytetty rasva ei ole vaarallista terveydelle.

  Millaisia tilastoja saamme lukea 2044?? Kun katsotaan mitä tutkimusraportit kertovat hiilihydraatin vähentämisen hyödyistä niin on syytä olla optimistinen.

  Terveenä ja kylläisenä
   
 10. Jaspar Asparagus Vierailija


  Juu, ja lehmät lentää, Nykänen on raitis ja Tukiainen laiha.
   
 11. Barca2000 Vierailija

  Hauskaa juhannusta kaikille, silliä, uusia perunoita ja muuta hyvää. Ja Veijolle tietenkin ruotsalaiseen malliin ihanaa gubbröraa.
   
  Lasted edited by : 20.06.2014
 12. Vp Vierailija

  Samoim sinulle
   
 13. iNdo bo$$

  liittynyt:
  04.12.2010
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ruotsalaiseen malliin veijo ottaa gubbea rööriin ympärivuotisesti.
   
 14. Huumoriako? Vierailija

  Onko tämä jonkun mielestä huumoria? Tämä ei ei ole huumoripalsta. Tuo viesti on lähinnä kirjoitettu pilkkaamismielessä, herjataan espoolaisäitejä ja vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattajia. Miksi täytyy tällaista valheellista muka -tietoa postata palstoille? Koska karppaajia yritetään saada näyttämään joltain lahkolta ja se tehdään tällaisten mielikuvien avulla.
   
  Lasted edited by : 12.08.2015

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti