Hae Anna.fi-sivustolta

Leipä josta kirjoitetaan

Viestiketju osiossa 'Kilot kuriin' , käynnistäjänä Leivän syöjä, 26.06.2008.

  1. Leivän syöjä Vierailija

    Usein täällä ja muillakin laihdutus palstoilla vilahtaa sana Uotilan maalais limppu. Millähän alueella sitä saa? Saako muualta kuin kehä kolmosen sisäpuolelta?
    Kuitenkin vaikka ei saisikaan olisi mielenkiintoista kuulla minkälaista leipää se on ,täysyruistako?
    Sitähän nykyisistä kaupan leivistä ei tahdo löytää ,vaan loppujen lopuksi ruisleivässä on todellakin enempi muuta.
     
  2. Marikas Vierailija

    Ainakin täällä Lahdessa leipää saa ihan tavallisesta S-Marketistakin, kuin myös Cittarista ja Prismasta.
     
  3. löytyy Vierailija

    Kyllä taitaa olla Uotilan leivät joka paikassa saatavilla.
     
  4. leipämies Vierailija

    Uotilan Maalaisruislimppuviipaleet http://www.uotilan.fi/t_maalaisruislimppu.html on 100 % täysjyväruista ja muina aineina on käytetty vain vettä ja suolaa sekä taikinajuurta. Ei siis säilöntä- ja lisäaineita tai leivontahiivaa. Lähes kaikki muut 100% täysjyväleivät kun tahtovat olla lisä- ja säilöntäaineellisia mm. Vaasan täysjyvävehnä & ruisleivät.

    Yhdessä viipaleessa Maalaisruislimppua on vain 42 Kcal ja vain 1,2 % rasvaa. Se on siis todellista laihduttajan ja muutoinkin kevyttä ruokavaliota noudattavan terveellistä ja kevyttä ruokaa.

    400 g (viipaleita 16 kpl/pkt.)

    Valmistusaineet:
    ruisjauhoa ja -jyviä, vettä sekä suolaa.

    Suolapitoisuus:
    1,0 %, maininta: normaalisuolainen

    Ravintosisältö 100g leipää 1 viipale (28g)
    Energiaa 640 KJ/150 Kcal 179 KJ/42 Kcal
    Proteiinia 5,8 g 1,6 g
    Hiilihydraatteja, 29 g 8,1 g
    joista sokeria 0,4 g 0,1 g
    Rasvaa, 1,2 g 0,3 g
    joista tyydyttyneitä 0,2 g 0,06 g
    Ravintokuitua 9,3 g 2,6 g
    Natriumia 0,4 g 0,1 g
    Laktoosia 0 g 0 g

    100g leipää
    Kosteuspitoisuus 46 %
    Tuhkapitoisuus 1,8 %
    Monotyydyttömät 0,37 g
    Monityydyttömät 0,62 g
    Glukoosi 0,09 g
    Fruktoosi 0,29 g
    Sakkaroosi yms. 0,06 g

    Maininta: sisältää runsaasti ravintokuitua, leivinhiivaton.

    Leipä säilyy syötävänä kauan ja kuivuu ennen homehtumista, joten on käytettävissä myös kuivana. Sopii hyvin myös paahdettavaksi ja maku jopa paranee. Verrattuna tavallisiin 100 % täysjyvälimppuihin, Uotilan maalaisruislimppu on kostea ja miedomman makuinen.

    Ainut huono puoli on kilohinta joka on jotain 5,5 euroa. Se on ryöväystä leivästä, varsinkin leivästä jossa ei ole mitään ekstraa, vain täysjyväruista, vettä ja suolaa.

    Itse syön paremman puutteessa Uotilan maalaisruislimppua sellaiset 6 viipaletta päivässä useamman aterian yhteydessä tai kahvin kanssa ja laihdutus sujuu silti erittäin hyvin. Leipä ei ota vatsan päälle, kuten useimmat kuivat täysjyvälimput, tosin runsaan kuitupitoisuuden takia vessassa tulee käytyä päivittäin.
     
  5. Nirson äiti Vierailija

    Olisikohan vastavaa vaaleahkoa leipää? Siis tarkoitan, ettei mitään lisäaineita ole.
     
  6. Mikä tästä leivästä tekee niin ihmeellisen erinomaista? Mitä vikaa on esim. Realin täysjyväleivässä? Eikös sekin ole 100% ruista - ja maistuu todella paljon paremmalta...
     
  7. kalorien vähyys Vierailija

    taitanee suurimmalta osin tässä leivässä kiinnostaa, rakastamassani Oululaisen jälkiuunileivässä on 250 kaloria 100 gr:ssa, tässähän on 40 prossaa vähemmän. En silti kuunaan vaihtais Uotilaan, on se sen verran kauhean makuista pahvia! :)
     
  8. Stiina* Vierailija

    Oululaisen jälkiuunipalat ovat omasta mielestäni tosi hyviä, niissä lisäaineena vain sakeuttamisaine ja kuitua mukavat 15g/100g. (Uotilan limpussa 9,3g). Samanlaista taitaa tosin olla myös tuo edellä mainittu jälkiuunileipä, eri muodossa vain. Jälkiuunipaloja löytyy muuten ihan K-marketeistakin.

     
  9. eveliina orvokki Vierailija

    Nirson äiti; Kelpaisiko Samsaran leivät? Olen jotakin niistä maistanut ja ovat mielestäni maukkaita ja melkolailla lisäaineettomia. Netistä löytyy lisää tietoa.
    Itse syön kovin vähän leipää, mutta tätä joskus harvoin.
    http://www.samsara.fi/leipomo/info.phtml
     
  10. leivästä asiaa Vierailija

    Fazer Real Pala 340 g
    Ainesosat:
    Vesi, täysjyväruisjauho, rukiinjyvä (26 %), ruisrouhe, ruismallas, suola (1,1 %), hiiva ja säilöntäaine (sorbiinihappo). Leivontaan käytetystä viljasta on 100 % täysjyväruista ja 42 % jyviä. Runsaskuituinen. Laktoositon.

    Tässä ruismallas ja säilöntäainen (sorbiinihappo) on turhia.


    Fazer Real Ruis 405 g
    Ainesosat:
    Täysjyväruis 58 % (jauho, jyvä ja rouhe), vesi, hedelmäsokeri, ohra- ja ruismallasuute, suola (0,7 %), melassi ja hiiva. Vähennetty suolaa. Runsaskuituinen. Lisäaineeton. Laktoositon.Leivontaan käytetyistä jauhoista ja rouheesta on 100 % täysjyväruista. Väittämät: Matalan GI:n tuote.

    Tässä hedelmäsokeri, ohra- ja ruismallasuute ja melassi on turhaa.


    Fazer Real Jyvä 420 g
    Ainesosat:
    Täysjyvävehnä (jauho, jyvät, rouheet), vesi, hiivaleipävehnäjauho, hedelmäsokeri, ruisrouhe, maissi, auringonkukansiemen, kaurahiutale, mineraalisuola (natriumkloridi (0,9 %), magnesiumsulfaatti, kaliumkloridi), hiiva, vehnäjauho, melassi ja säilöntäaine (sorbiinihappo). Vähennetty suolaa. Runsaskuituinen. Maidoton. Laktoositon. Tuotteessa on 46 % täysjyvää ja leivontaan käytetyistä jauhoista ja rouheesta on 86 % täysjyvää. Tuotteessa on 22 % jyviä, rouheita ja siemeniä.

    Tässä hiivaleipävehnäjauho, hedelmäsokeri, maissi, vehnäjauho, melassi ja säilöntäaine (sorbiinihappo) ovat turhia.
     
  11. leivästä asiaa Vierailija

    Oululainen Jälkiuunileipä alkuperäinen 300g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (73 %), hiivaleipävehnäjauho, vesi, vehnälese, suola (1.6 % ) ja hiiva.

    Oululainen Jälkiuunileipä vähäsuolainen 300g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho ( 72 %), hiivaleipävehnäjauho, vesi, vehnälese, hiiva ja mineraalisuola (NaCl 0,7%).

    Oululainen Jälkiuunileipä luomu 300g
    Ainesosat:
    Luonnonmukaisesti viljelty täysjyväruisjauho (82 %), vesi, suola (1.2 %) ja hiiva. !!!

    Oululainen Jälkiuunileipä normaalisuolainen 300g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (69 %), hiivaleipävehnäjauho, vesi, suola (1,2 %) ja hiiva.

    Oululainen Jälkiuuniviipaleet 260g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (58 %), vesi, hiivaleipävehnäjauho, hiiva, suola (1,2 %) ja vehnälese.

    Oululainen Jälkiuuniviipaleet 520g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (52 %), hiivaleipävehnäjauho, vesi, hiiva ja suola (1.2 %).

    Oululainen Jälkiuunipala 240g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (80 %), vesi, sakeuttamisaine (E466), suola (1,3 %) ja hiiva. Runsaskuituinen. Maidoton. Laktoositon. Leivontaan käytetyistä jauhoista on 100 % täysjyväruista.

    Oululainen Jälkiuunipala 480g
    Ainesosat:
    Täysjyväruisjauho (80 %), vesi, sakeuttamisaine (E466), suola (1,3 %) ja hiiva. Runsaskuituinen. Maidoton. Laktoositon. Leivontaan käytetyistä jauhoista on 100 % täysjyväruista.
     
  12. leivästä asiaa Vierailija

    Samsara aito ruislimppu

    Ainekset:
    luomu täysjyväruisjauho, vesi, suola (0,5%)

    Energiasisältö / 100 g:
    energiaa 898 kj
    ravintokuitua 11,7 g
    proteiinia 8,9 g
    rasvaa 1,4 g
    hiilihydraattia 48,5 g



    Samsara ruisreikäleipä
    Ainekset:
    luomu täysjyväruisjauho, vesi, suola (0,5%)

    Energiasisältö / 100 g:
    energiaa 898 kj
    ravintokuitua 11,7 g
    proteiinia 8,9 g
    rasvaa 1,4 g
    hiilihydraattia 48,5 g



    Samsara aito ruisvuokaleipä
    Ainekset:
    luomu täysjyväruisjauho, vesi, suola (0,5%)

    Energiasisältö / 100 g:
    energiaa 898 kj
    ravintokuitua 11,7 g
    proteiinia 8,9 g
    rasvaa 1,4 g
    hiilihydraattia 48,5 g



    Samsara Funkis ruisleipä
    Ainekset:
    luomu täysjyväruisjauho, vesi, suola (0,5%)

    Energiasisältö / 100 g:
    energiaa 901 kj
    ravintokuitua 11,7 g
    proteiinia 9 g
    rasvaa 1,4 g
    hiilihydraattia 48,5 g

     
  13. leivästä asiaa Vierailija

    Ei taida olla .

    VAASAN TÄYSHYVÄT 100 % Täysjyvävehnä 650 g pp täysjyvävehnäleipäviipaleet
    "Avovuoassa paistettuja meheviä ja maukkaita kullanruskeita leipäviipaleita 100 % täysjyvävehnästä. Makua paahdetusta vehnärouheesta ja seesaminsiemenistä."

    Ainekset:
    täysjyvävehnäjauho, vesi, paahdettu vehnärouhe, pellavansiemen, hiiva, vehnägluteeni, suola (1,2 %), kasvirasva (osittain kovetettu), paahdettu seesaminsiemen, emulgointiaineet (E 481, E 471), ruismallasjauho ja säilöntäaine (E 200). Täysjyvävehnää 54 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista.

    Alkuperämaa:
    Suomi



    VAASAN TÄYSHYVÄT 100 % Monivilja 650 g pp moniviljaviipaleet täysjyvävehnä
    "Avovuoassa paistettuja meheviä ja maukkaita kullanruskeita leipäviipaleita 100 % täysjyvävehnästä. Maukkautta mm. pellavansiemenistä."

    Ainekset:
    täysjyvävehnäjauho, vesi, vehnälitiste, pellavansiemen, paahdettu vehnärouhe, kauralitiste, hiiva, vehnägluteeni, suola (1,2 %), kasvirasva (osittain kovetettu), emulgointiaineet (E 481, E 471), sokeri, happamuudensäätöaine (E 270), ruismallas ja säilöntäaine (E 200). Täysjyvävehnää 55 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista.

    Alkuperämaa:
    Suomi



    VAASAN ISOPAAHTO 100 % Jyväinen täysjyvävehnä 550 g mp jyväinen täysjyväpaahtoleipä

    Ainekset:
    täysjyvävehnäjauho, vesi, kauranjyvä, pellavansiemen, mallastettu vehnänjyvä, sokeri, hiiva, vehnägluteeni, kasvirasva (osittain kovetettu), suola (1,1 %), emulgointiaineet (E 471, E 481), ruismallasjauho ja säilöntäaine (E 200). Tuote sisältää jyviä ja siemeniä 13 %. Täysjyvävehnää 48 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista.

    Alkuperämaa:
    Suomi



    VAASAN ISOPAAHTO 100 % Täysjyvävehnä 540 g mp täysjyvävehnäleipä

    Ainekset:
    täysjyvävehnäjauho, vesi, vehnälese, kasvirasva (osittain kovetettu), sokeri, hiiva, vehnägluteeni, suola (1,1 %), emulgointiaineet (E 471, E 481), ruismallasjauho, säilöntäaine (E 200) ja happamuudensäätöaine (E 330). Täysjyvävehnää 53 % tuotteen painosta ja 100 % leivontaan käytetyistä jauhoista.

    Alkuperämaa:
    Suomi



    Kovetettua kasvisrasvaa, emulgointi- happamuudensäätö- ja säilöntäaineita. Ei siis 100 % täysjyväruisleipien "puhtautta".

     
  14. kotiuuni Vierailija

    Laittaisiko joku hyvät ohjeet miten tehdä itse 100 % täysjyväruisleipää/limppua tai täysjyvägrahamvehnäleipää, jossa korkeintaan leivontahiivaa, vettä, suolaa ja oliiviöljyä aineina täysjyvän lisäksi. Tietenkin terveellisiä siemeniä, rouheita ym. voi olla lisänä. Tuore itsepaistettu leipä on ainakin paljon parempaa kuin kaupan leivät jotka ovat usein olleet päivän tai monta leipätiskillä.
     
  15. bredi Vierailija


    Erinomainen maku, 100 prosenttisesti ruista, lisäaineeton ja hiivaton. Minulle nämä riittävät tekemään Uotilan limpusta erinomaisen ja ostan sitä aina kun kohdalle sattuu. Toinen leipä mitä meillä syödään (jos Uotilan limppua ei ole saanut) on Oululaisen luomujälkkäri.
     
  16. kokeile tätä Vierailija

    Mulle Uotila maistuu parhaalta, kun viipaleiden antaa hieman kuivahtaa. Makuasioita....
     
  17. "Jostain" syystä juuri tuo leipä on ainoa, mitä ruisleipähyllyssä on jäljellä, kun menee pyhien jälkeen kauppaan. Joka kerta. Ostin kerran, kun ei ollut muut saatavilla ja hädin tuskin sain alas. Nykyään ostan vastaavassa tilanteessa näkkileipää.
     
  18. Marikas Vierailija

    Meillä taas kaikki fanittaa Uotilan leipiä! Luulen, että ihmisiä karkoittaa se hinta.
     
  19. hullu akka Vierailija


    Eivät ne ole turhia koska tuote myös maistuu paremmalta. Pelkkiä jyviäkö pitäisi syödä loppuelämänsä, koska silläkin pysyy hengissä?
     
  20. mnb Vierailija

    Jokainen voi syödä ihan mitä haluaa. Mutta tämä nyt kuitenkin sattuu olemaan painonhallintafoorumi, joten on aika luonnollista että näissä ympyröissä sokereita ja siirappeja pidetään ns. turhina ainesosina. Hyvä maku ei itsestäänselvästi tee tuotteesta laihduttajan silmissä hyvää, koskaa hyvältä maistuvaa tulee helpommin syötyä liikaa -> lihoo.
     
  21. nilihaara Vierailija

    Kannattais miettiä mikä on ruisleivän alkuperä. Leipä joka leivotaan tuodusta rukiista on useimmiten pakkotuleennutettu glyfosaatilla jonka käyttö leipäviljaan on kielletty suomessa. Suomalainen ruis luontaisesti tuleentunut ja kuivattu sitten varastointiin useimmiten öljyllä.
    Itse viljelijänä en ainakaan uskaltaisi syödä glyfosaatilla kypsytettyä viljaa joten kiinnittäkää huomiota raaka-aineen alkuperään enemmän. On leipomoita jotka käyttävät vain kotimaista ruista.
     
  22. Asiakas kadulta Vierailija

    Uotilan limppu on karppaajien suosiossa vähäisen hh-määrän vuoksi.
    Hauska muuten huomata kuinka vuoden 2008 jälkeen ravintosuositukset/-arvostukset ovat muuttuneet. Käsiini osui 2008 ilmestynyt kevyen herkuttelun lehti, kaikki tähtäsivät vähärasvaisuuteen ja korkeaan hh-määrään. Jopa kirjailija Outi Pakkanen pyyteli painonvartijoilta anteeksi, kun kertoi kolumnissaan käyttävänsä ihan oikeaa voita kalan paistamiseen.
     
  23. Tampperelainen Vierailija

    Moi. .Kun kysyin konsulentilta niin kertoi ettei Uotilan limut ole tehty kotimaisesta rukiista.
     
  24. elämäon Vierailija

    Tämähän olikin todella hyvä linkki, koska ilmeisesti kaikki ihmiset asuvat kehä kolmosen sisäpuolella..
     
  25. vierailija Vierailija


    Uotilan kaikki leivät on tehty kotimaisesta jauhoista. Kannattaa kysyä valmistavalta firmalta mielummin, kuin konsultilta. Nämä kun ei työskentele valmistavissa yrityksissä vaan ovat palkattuja tuote esittelijöitä.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti