Hae Anna.fi-sivustolta

Leivänpaahtimen puhdistus

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä Vaihto edessä?, 16.01.2007.

 1. Vaihto edessä? Vierailija

  Leivänpaahtimeni on tosi pinttynyt sisältä, mururitilä on tyhjennetty+puhdistettu
  säännöllisesti mutta sisäosaan ei pääse käsiksi eli miten saisin sen puhdistettua,
  en uskalla edes käyttää paahdinta kun pelkään sen syttyvän pian palamaan.
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 102
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kopista myös sisältä kaikki murut pois. Pelkkä ritilän tyhjentäminen ei riitä vaan sinne koneen sisälle jää joskus isompia murusia.
   
 3. m---e Vierailija

  Niinkuin Jx kirjoitti, niin kopista ja käytä vaikka pulloharjaa kuivaa sellaista, niin eiköhän se siitä. Muista ottaa pistoke pois senästä.
   
 4. pleo Vierailija

  Saisikohan sellaisella pienellä pulloharjalla rapsittua enimpiä irti sieltä sisältä?
   
 5. edellinen Vierailija

  Tarkoitin tietysti seinästä.
   
 6. heidi Vierailija

  Joo. Tossa tyttö oli laittanu sellasen muovisen jekovit-pullon paahtimeen. Se ei sulanu sinne pahasti mutta sen verran että on siellä vähän tahmeaa töhkää ja leivänmurusoosia. Harjasin pulloharjalla. Sitten tungin kojeen sisään veitsellä ihmesienen ja yritin hangata. Lopulta sieni oli murusina ja veitsi katki, mutta tuli siitä vähän puhtaampikin... En väitä että ihan puhdas ;)
   
 7. reissuli Vierailija

  Minä hankkisin uuden paahtimen. Muovista voi irrota kuumentaessa ties mitä myrkkyjä ja ainakin se luultavasti haisee ja haju voi tarttua leipiin. Pahimmillaan muovi voi syttyä palamaan. Paahtimet eivät kovin paljon maksa ja ei kannata riskeerata.
   
 8. heidi Vierailija


  Joo ja perkuta kun parin päivän päästä yritin taas paahtaa niin se hajos koko loota. Se ei kestäny minun käsittelyä. Nyt voi ostaa uuden hyvällä omallatunnolla kun se on ihan mennyttä kalua.
   
 9. Paahtaja Vierailija

  Juu, ja sano sille tytölle, että sinne uuteen paahtimeen ei sit tungeta mitään jekovit-pulloja eikä muutakaan muovitavaraa! Tai jos se ei puhetta ymmärrä, niin pidä jekovit-pullo kaapissa (tai leivänpaahdin).
   
 10. Lauri Pullinen Vierailija

  Iskä korjasi isoäidin vanhan leivänpaahtimen solmimalla vastuslangat yhteen. Se repi pikkuisen vastuslangan tukipahvia, että sai lankaa enemmän esiin.

  Kämppäkaverit särssi samaa leivänpaahdinta. Afrikkalainen laittoi voideltuja leipiä paahtimeen. Siinä paahtimen alla oli sulaneesta voista lätäkkö mun tuolilla. Paahdin pois käytöstä ja odottamaan huoltoa. Toinen kämppis kyseli sitä paahdinta ja palovaroitin alkoi piippaamaan, kun se oli paahtamassa. Nyt purin paahdinta ja jatkan vielä, että saan pohjan putsattua. Ei ole kauhean helppoa, kun on tehty huolto- ja korjauskelvottomaksi alunperin. On semmoisia ruuveja, mitä ei saa auki kuin vaijerileikkureilla kääntämällä pään lovista. En tiedä tuleeko kalua tai ehjää. On vähän vaiheessa. Senverran tiedän, että vanhoista tavaroista voi saada paremmin kunnostettuja, kuten polkupyöristä. Niitä ei ole valettu muoviin ja sähköjohdotkin voi olla töpseleillä ja on ruuveja kiinnittämisessä.

  Täytyy vaihtaa ruuvit, kun ei jaksa käännellä vaijerileikkureilla enää kiinni. Piti leikata ja viilata vedonpoistajaa, että sai ne ruuvit auki. Mitään takuuta tai vastuuta ei enää varmasti ole, mutta ei vanhoissa tavaroissa nyt muutenkaan ole. On se aika tekohengitystä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti