Hae Anna.fi-sivustolta

Lentokentältä kaupunkiin

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Mikodeemus, 02.07.2007.

 1. Mikodeemus Vierailija

  Suomi24:llä muutama kirjoittaja oli vakaasti sitä mieltä, ettei kannattaisi mennä julkisilla Prahan lentokentältä kaupunkiin, vaan kannattaisi käyttää taksia tai vastaavaa. Onko tän palstan lukijoilla eriäviä mielipiteitä?

  Lennot joilla mentäisiin ja palattaisiin ovat perillä / lähtevät keskellä päivää, eli ei ainakaan tarvitse illalla tai yöllä matkustaa, mikä saattaa pienentää ryöstetyksi joutumisen riskiä...
   
 2. pasaati1 Vierailija

  https://www.prague-airport-transfers.co.uk/transfers-fi.php tai
  http://www.prague-transfers.cz/prague-airport-transfers.php

  Lähinnä tuo koska se on niin edullista ja helppoa.
   
 3. Mikodeemus Vierailija

  Kiitos linkistä! Helppoa tuo varmaan on, mutta edullisuudesta olen eri mieltä. 43 euroa menopaluu, ja matka on vajaat 20 km!Bussilla ja/tai metrolla sama matka maksaisi varmaankin murto-osan, mutta olisin halunnut tietää, onko niillä matkustaminen todella niin vaarallista kuin suomi24:llä annettiin ymmärtää. Siellä oltiin sitä mieltä, että ryöstäjät iskee heti bussin ovella.
   
 4. tebis Uusi jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  726
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko n. 20euroa mielstäsi kallis matka yhteen suuntaan? Jos ei ole niin mukavuudenhaluinen,niin sitten varmaan on valittava se bussi!

  Mukavaa matkaa!
   
 5. Prager Vierailija

  Kyllähän niillä julkisilla todellakin uskaltaa matkustaa myös Prahassa. Lompakko pois takataskusta jne niin hyvin pärjää! Olen elämäni aikana matkustanut julkisilla kulkuneuvoilla Prahassa lukemattomia kerjtoja tulematta ryöstetyksi, enkä ole edes nähnyt muille sellaista tehtävän.
   
 6. ÄWPK Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yöpyessäni Hotel Ibis Karlin Prahassa matkustin hotellin ja lentokentän välin julkisilla. Matka kävi näppärästi sen takia, että Ibis Karlin on metroaseman vieressä eikä metroa tarvinnut vaihtaa. Ensin vain linja-autolla lentokentältä metroasemalle ja loppumatka metrolla. Pieni sekaannus minulla kävi kun yritin ostaa lippua linja-autosta. Eivät myyneet vaan piti käydä ostamassa lippu lentokentän aulasta, joten pääsin matkaan vasta seuraavalla linja-autolla. Minulla ei ollut mukanani kuin yksi kevyt matkalaukku. Matkatavaran määrä vaikuttaisi ainakin minun valintaani.
   
 7. Leena25 Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulin juuri Prahasta.Lentokentältä "Transport info" kannattaa ostaa 7- päivän tai 3- päivän turistilippu. /7-päivän lippu maksoi 8 euroa ja se leimattiin ensimmäisellä kerralla bussin sisällä olevassa leimauslaitteessa. Sen jälkeen ei tarvitse huolehtia maksusta eikä leimaamisesta. Lippu käy ratikoihin,metroihin ja busseihin Prahan alueella. Ajelimme huviksemme ratikoilla ympäri Prahaa ja kävimme Lethanyssa bussilla.Siellä on valtavan suuri,moderni ostoskeskus.Sieltä löytyy myös ruokapaikkoja.
  Florencin metroaseman vierestä löytyy linja-autoasema. Sieltä voi mennä bussilla Terenzin - nimiseen kaupunkiin. Matka kestää noin tunnin, maksoi noin 3 euroa (ei kuulu Prahan julkiseen liikenteeseen).Maksettiin kuljettajalle. Terenzinissä on keskitysleiri ja juutalaisghetto.Prahan bussit menevät ja tulevat juutalaismuseon edestä. Vallan viehättävä paikka !
  Tsekkiläiset eivät paljon englantia puhu.Prahassa ihmiset ovat usein tylyjä, mutta Terenzinissä hyvin ystävällisiä ja avuliaita. Jos osaa saksaa, niin pärjää paremmin.
   
 8. valtov Jäsen

  liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lentokentältä kannattaa ostaa kerralla muutama 24t lippu 100 korunaa (tai 3 päivän lippu 330 korunaa jos mukana on lapsi) Lippuja voi sitten aktivoida tarpeen mukaan.
  Kannattaa valita bussi sen mukaan missä päin Prahaa majoitus on.
  Bussi 119 menee lentokentältä metrolinjan A päätepysäkille Dejvická ja bussi 100 metrolinjan B päätepysäkille Zlicín. Julkinen liikenne toimii Prahassa erittäin hyvin joten sitä kannattaa käyttää. Kuvia Prahasta: http://www.saunalahti.fi/~vavauh/
   
 9. Jossss Vierailija

  Kyyti julkisilla lentokentältä keskustaan maksaa yhdeltä aikuiselta 26 Korunaa eli reilun euron. Taksilla sama kyyti 500 Korunaa eli yli 20 euroa. Mennen tullen säästö 40 euroa.
  Kannattaa harkita kummalla matkustaa, jos tiukka budjetti....
   
 10. Hotelli hakee Vierailija

  Tottakai hotellin limousiinillä. Ei maksa kuin 30 euroa, tavallinen taksi saman verran. Lomalla ei pidä köyhäillä. Siinähän menee loma heti pilalle.
   
 11. josmmmmm Vierailija

  Taidat olla pohjanmaalta kun noin kerskailet. Huono itsetunto.....

   
 12. Hotelli hakee Vierailija

  Köyhien pitää pysyä Suomessa. Teille voi suositella korkeintaan Viipurin tai Tallinnan päivämatkoja. Onhan se karmeaa jos menee johonkin näistä itäblokin maista lomalle ja sitten pitää valittaa miten halvimmalla joukkoliikennevälineellä pääsisi kaupunkiin, johonkin 2 euron hostelliin tietenkin, paistinpannut ja omat eloveenat mukana totta kai. -Teillä ei ole mitään käsitystä lomasta.

  Eihän tuollaisessa kaupungissa voisi edes kuvitella liikkuvansa muuten kuin taksilla/limulla + asuvansa vähintään 5 tähden hotellissa. Joita onneksi muutama löytyy sieltäkin. 300 euroa päivässä on ehdoton minimikulutus, muuten loma menee raskaasti pieleen.
   
 13. aaperonkka Vierailija

  Näyttäs hotellipalvelimesta riippuen 5-tähden hotelleja Prahan keskustassa olevan parisenkymmentä, hintaluokka 250-1500 euroa yö. Helsingissäkin taitaa olla yksi 5-tähden hotelli nykyään? 300 euroa Prahassa saa menemään kätevästi vaikka yhdellä illallisella, joten pitäs pikkuisen edellisen kirjoittajan korottaa matkabudjettiaan, jotta ei tarvitsisi kuivin suin päivää kuljailla.
   
 14. Hotelli hakee Vierailija

  A.Ronkka puhuu asiaa. Totesinkin "ehdoton minimi". Hotellin hinta ei tietenkään tuohon 300 euroon sisälly. Mutta kyllä sillä alkuun pääsee...Joku sanoo että raha ei tee onnelliseksi ja voi pitää paikkansakin, mutta rahan puute tekee esim lomasuunnittelun - ja muutenkin elämän äärettömän tympeäksi keplotteluksi ja sumplimiseksi. Tämän ketjun alkuosakin on siitä mitä tyypillisin esimerkki.
   
 15. jjujd Vierailija

  Jos joku haluaa siisrtyä lentoasemalta hotellin parilla eurolla sen sijaan, että maksaa siitä esim. 50 euroa, niin se ei ole köyhyyden merkki, vaan osoittaa mielestäni sen, että on järki kädessä rahan käytössä ja sen että osaa kulkea ja omaa seikkailun halua elämässään. Se joka haetaan limusiinilla paikasta a paikkaan b ja kehuu itseään huikeasta rahankäytöstään lomamatkallaan on mitä kädettömin ja toista matkailijaa ajattelematon nahjus....
   
 16. kävellä Vierailija

  Kävellen kannattaa mennä, se tulee halvimmaksi.
   
 17. nahjus V 3.1 Vierailija

  ... kun sitä rahaa on kun roskaa ... itse en kehu, kulutan pikemmin.
   
 18. Täytyy myöntää, että täältä löytyy runsaasti naurettavia kysymyksiä ja vielä enemmän typeriä tosikkonörttivastauksia. Matkustamiseen pitäisi liittyä iloa, hauskuutta, lennokkuutta jne, mutta tässä se otetaan oikein vakavalla naamalla, tärkeänä suorituksena. Vieläkö yksi sukupolvi menee, ennen kuin asiat muuttuu luonnollisen vapaaksi, mukavaksi, ei niin hiostavaksi?
   
 19. Joopa joo, siinä se kokenut maailmanmatkaajamme saarnaa, kun joku haluaa pienellä budjetilla matkustaa. Ei tuon nyt luulisi ketään haittaavan, jos täällä kysyy vinkkiä, miten halvalla kentältä pääsee kaupunkiin. Iloa hauskuutta ja lennokkuutta ystävämme Julio.A.T. ammentaa viinasta Tallinnan laivalla. Tai sitten on kyse entisen suomalaismatkaoppaan pyöräyttämästä jälkeläisestä, joka asustaa Rodoksen auringon alla. Itsekin olin aikanaan opiskelija, halutti matkustaa, ja kaikki niksit piti kehittää, että reissuun pääsi vähillä rahoillaan. Jos keskustelun aihe ärsyttää, sitä ei tarvitse lukea. Antakaa kaikkien matkustaa tavallaan!
   
 20. Sirpa Punainen Vierailija

  rahoilla, eikö kukaan muista enää lamaa? kohta käy monelle huonosti.
   
 21. hARTSA-71 Vierailija

  JA NÄKEE SAMALLA PALJON ENEMMÄN......

   
 22. Ajattelija77 Vierailija

  No kuka mistäkin tykkää ja milläkin budjetilla on liikenteessä. Itse suosin noita halvempia versioita. mielestäni julkisilla liikkuessa saa paremman käsityksen kaupungista, kuin taksilla huristellessa paikasta toiseen.

  Toki siihen vaikuttaa myös budjettini. Eloveenat jätän kotiin, mutta muuten mennään sellaisella budjetilla, että pihistellä ei tarvitse, mutta turha niitä tuhansia euroja on tsekkeihinkään viedä. Mieluummin sitten useampia reissuja vuoteen, kuin porsastelemalla yksi reissu.
   
 23. Jorpakka77 Vierailija

  Huh kun pääsee edullisesti jo Prahaan lentäen. Kannattaa kyllä varata itse lennot ja hotelli. Näkyy edullisin meno-paluu olevan 173 € Helsingistä. (lähde: lennot Praha-vertailu)

  Itse välttäisin ihan sitä Kaarlen sillan pielustaa, koska se on pahin turistirysä ja palvelu on sen mukaista. Muuten on kyllä mahtava mesta ja pärjää edullisella budjetilla, kun syö ravintoloissa ja pubeissa missä paikallisetkin käy :)
   
 24. Tirhikka Vierailija

  Olin juuri jonkin aikaa Prahassa enkä kokenut liikkumista julkisilla - en lentokentältä kaupunkiin enkä kaupungin sisällä - missään vaiheessa vaaralliseksi. Toki matkatavaroista kannattaa pitää hyvää huolta eikä hylätä niitä jonnekin kulmaan ja mennä itse toiseen mutta maalaisjärkeä käyttämällä pärjää vallan hyvin. Hyppäät lentoasemalla Dejvickan metroasemalle menevään bussiin ja sitten eteenpäin. Lisätietoa: http://www.pienimatkaopas.com/praha/liikkuminen.html
   
 25. Meba Vierailija


  Nostetaas ketjua... Eli jos oikein haluu rupee pihistelemään ja on valmis tekemään vaikka välilaskun matkalla niin halvemmallakin pääsee! Itse menossa elokuussa Prahaan , ja ensin Blue1:n lento Köpikseen 60e (toi on tosin nuorisohinta alle 25-vuotiaille vaan, normaalihinta ois ollu 80e) ja siitä norjalaisella halpisyhtiöllä, olikos se nyt Norvegian Air nimeltään vai mikä, Kööpenhaminasta Prahaan 55e. eli 115e yhteensä. ;)

  Tosiaan kun matka jo edessä häämöttää niin lisää vaan tänne mitä tahansa vinkkejä Prahasta!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti