Hae Anna.fi-sivustolta

Lentolaukun koko

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä tiedonjanoinen, 08.08.2005.

 1. tiedonjanoinen Vierailija

  Hei te Ryanairilla (tai muillakin yhtiöillä) lentäneet!

  Olen juuri hankkimassa lentolaukkua.. Kummastuksekseni ne näyttävät olevan sangen erimittaisia. Ryanairilla sanotaan käsimatkatavaroiden (enint.10 kg) saavan olevan mitoiltaan 55x40x20, yht.115cm. Onkohan sillä väliä jos esim. laukku lyhyempi, mutta paksumpi täyttäen tuon 115cm? Miten tarkkoja check-inneissä ollaan oltu? Haittaakohan jos muutaman sentin pitempi yhteismitaltaan??

  Sen voin sanoa että täyteen varmasti ainakin tulee kun vuoden reissu edessä..
  nim. Erittäin kiitollinen infosta :)
   
 2. Anja Vierailija

  Joillakin lentoyhtiöillä on määrämittainen laatikko, johon laukun on mahduttava.
   
 3. Ciampino Vierailija

  Koskaan ei laukkua ole mitattu kehikolla - paino mitattu useinkin.
   
 4. finski Vierailija

  Lentolaukun koko on rajoitettu sillä perusteella että senpitää mahtua istuimen alle. Siksi mikään mitta ei saa ylittyä. Muutenhan sinne voisi viedä 110 cm sukset.

  Sitten vielä siitä lentolaukun ihanuudesta. Kun sinun tarkoituksesi on viedä tavaraa mennessäsi eikä rahdata laukkuja, niin mikä tahansa kassi on kosolti järkevämpi. Se on kätevämpi kuljettaa, joustaa tarvittaessa eikä ennenkaikkea paina turhaan. Neljän kilon laukkuun mahtuu neljä kiloa tavaraa mutta kilon kassiin 7 kiloa.
   
 5. Mikki Vierailija

  Olen samaa mieltä, että ns. lentolaukku on ihan turha kapine vain käsimatkatavaroita varten. Tavallinen päältä avattava vetoketjullinen matkakassi on mielestäni siihen tarkoitukseen paras. Ei paina paljon ja painuu tarvittaessa kasaan penkin alle, olettaen tietenkin ettei ole ihan täpösen täyteen pakattu. Siitä on helppo ottaa tai laittaa tavaroita lennonkin aikana, kuten nyt vaikka kotoa lähtiessä tarvittava takki tms.
   
 6. Kyllä Vierailija

  Lentolaukun koko on määrämittainen koska sen tulee mahtua istuimen alle. Siinä se. Eli lentolaukku= lentolaukku, ei mikä tahansa massi!
   
 7. matkailija Vierailija

  Pehmeä keskikokoinen urheilukassi on paras ""lentolaukku"".
   
 8. Kati70 Vierailija

  Ryan Airilla on metalliset kehikot, joihin laukun pitää saada mahtumaan jos päättävät sen tarkistaa. Ainakin Saksassa olivat tarkkoja kokojen suhteen. Ongelmia ei tule, jos sinulla on ns. lentolaukku. Sen mittoja ei tarkisteta mikäli se on suurinpiirtein määrätyt mitat täyttävä. Sen sijaan noita urheilukasseja näin joidenkin yrittävän epätoivoisesti tunkea kehikon sisään. Mikäli urheilukassi ei mahdu kehikkoon, on sieltä otettava tavaraa pois. Ryan Air on hyvin tarkka laukkujen painorajoituksista, joten kentillä näkeen usein matkustajia, jotka vaihtelevat tavaroitaan laukusta toiseen tiskien edessä. Italiaan hikig reissulta lennetäessä taktikoimme laittamalla raskaat ja tilaavievät hiking-kengät jalkaan lennon ajaksi jotta saimme laukkuihin enemmän tilaa tuliaisille :) Toinen keino on laittaa raskaimmat tavarat koneeseen otettavaan lentolaukkuun, sen painoa ei ole koskaan punnittu.
   
 9. Vierailija Vierailija

  Tampere Ryanair punnitsivat lentolaukun kun näytti niin painavalta muutama viikko sitten turvatarkastuksesta
  käännytivät puntariin ja painoihan se mun laukku olin riskillä et ei tsekata,myös häkkiin on mahdutava.
  Taas huomenna Bremeniin ja laukku täytää mitat ja painorajat.
   
 10. Karita K Vierailija


  Lentokentillä on "mittari" jossa voi testata asian. En nyt oikein ymmärrä että pelkän lentolaukun kanssa matkustaa ja viipyy jopa pitkään! Itse en tarvitse koenessa muuta kuin käsilaukun johon mahtuvat tarvittavat asiapakerit ja rahalompakko.
   
 11. BKK Vierailija


  Aika samanlaisia ovat nuo eri lentoyhtiöiden mitat ja määräykset, jotka koskevat käsimatkatavaroita. Niissä on kuitenkin aina jotain pientä eroa, katso ao. lentoyhtiön sivuilta sille yhtiölle olevat määräykset kohdasta hand luggage tai carry on luggage tms.
   
 12. vierailija Vierailija

  Täältä löytyy lentolaukun kokoja
  Samsonite Corporation - Cabin luggage
   
 13. kr Vierailija


  lentolaukkua ei tarvi jonottaa ja matkatavarat eivät mene hukkaan. varsinkin jos on koonnut lentonsa eri yhtiöiltä voi olla että joutuu tekemään aika nopeita koneenvaihtoja ja silloin lentolaukku on hyvä. ja mitä varten pitäisi rahdata paljon tavaraa mukaan vuoden reissuun?
   
 14. Oma vanha lentolaukkuni on hyvinkin 55 cm ja renkaat vielä päälle, voi olla että ei enää hyväksyttäisi - ainakin Air Balticilla raja on 50 cm.
  Puolison Delsey on korkeudeltaan sallitut 50 cm, muut mitat tuon 40x20cm, eikä herätä huomiota lentokentillä = ei ole punnittu eikä mitattu. Mielestäni on kätevämpi vetää laukkua kahvasta perässä kuin roikottaa kädessä/selässä, mutta tyylinsä kullakin. Olen muutaman reissun tehnyt käyttäen lentolaukkuna pehmeää kassia mutta sen kuljettaminen on käsille rasittavampaa kuin perässä vedettävän lentolaukun. Puolison lentolaukussa on minulle (178cm) tarpeeksi pitkä vetokahva, omassani on muutaman sentin lyhyempi ja siksi puolison laukku on parempi.
   
 15. seppo Vierailija

  otan matkalaukkuni eteeni. kantokahva osoittaa itseäni. laukku makaa edessäni kuin olisin sitä avaamassa.
  kuinka ryanairin 55x40x20 mitataan?
  leveys, pituus, korkeus?

  matkalaukkuni on finnairin vanha lentolaukku ja mitat ovat mittaamallani tavalla
  (eli laukku yllämainitusti edessäni)
  leveys 42,5, pituus 38cm, ja korkeus 17,5cm

  mitä luulette, kelpaako tämä laukku ryanairin käsimatkatavaraksi?
   
 16. siis Vierailija


  ruumassako aiot matkustaa kun laukku mahtuu eteesi? Missä niin iso tila on?
  Finnairilla on kabiiniin menevän laukun mahduttava edessä olevan istuimen alle ja siinä mitat jotka kerrotaan Finnairin sivuilla (tai Finavian). Ei ne mitat paljoa eroa mutta eri lentoyhtiöillä on erilaiset säännöt.
  Kun ostaa lippua netistä monet halpistyhtiöt samalla pyytävät valisemaan laukun koon eri vaihtoehdoista. Siinä samalla sitten maksetaan matkatavarasi. Jos ei ole etukäteen maksettu, maksu tiskillä ja voi olla korkeampi. Rynkystä en tiedä kun ei ole kokemusta eikä muistakaan halpisyhtiöistä.
  Flybe alkaa lentämään Suomesta naapurimaihin ja niiden sivuihin olen tutustunut, siellä on selkeä ohjaus asiaan, mutta sehän on puoliksi suomalainen yhtiö.
   
 17. halvasta Vierailija

  hinnasta joutuu kompensoimaan muilla maksuilla. Eli ovat todella tarkkoja mm. painosta, niin ovat kaikki yhtiöt myös ruumaan menevien laukkujen suhteen. Laukku saattaa helposti joutua ruumaan jos koko epäilyttää.
   
 18. oliver Vierailija

  Clas Ohlsonin lentolaukku on 22senttiä paksu.Ei sovi kaikissa koneissa tavarahyllyyn!
   
 19. aki Vierailija

  Ohlsonilta ei saa kuin sutta ja sekundaa!
   
 20. ne pienet Vierailija


  varsinaiset lentolaukut eli ne joiden tulee mahtua edellisen istuimen alle, ovat kyllä standardikokoisia. Tietysti on laukkua ja reppua joiden koot ovat mitä ovat.
  Tarkista lentoyhtiön sivuilta, Rynkysä en mitään tieäd kun en halpisyhtiöitä käytä. Kun menen jonnekin, minulla on aina laukku jonka luovutan ruumassa kuljetettvaksi. Toki kotimaan lennolla saattaa olla vain käsilaukku ja pieni salkku.
   
 21. ei ole Vierailija


  lentokoneissa tavarahyllyjä Laukut on laitettava edessäolevan istuimen alle. Hylly kabiinissa on päällysvaatteita varten.
   
 22. rahtinako Vierailija


  herra matkustaa eli ruumassa????
   
 23. RYR Vierailija

  Käsimatkatavara on siis matkustamolaukku (cabin luggage). Ruumaan menee halutessasi toinen, iso, josta maksat (checked-in luggage).
   
 24. Mikä milloinkin Vierailija

  Ihmisethän raahaavat isoja matkalaukun kokoisia "lentolaukkuja" koneeseen. Näin Finnairin reittilennoilla. Kummastuttaa, miksei niihin puututa. Siinä jos ostata vaikkapa suklaarasian kentältä ja laitat sen sinne ylähyllylle, se survotaan niillä jättilaukuilla. Samoin jos laitat sinne päällysvaatteet.

  Itse en välttämättä käytä ns. lentolaukkua ollenkaan, otan vain olkalaukun. paljon mukavampi liikkua paikasta toiseen, kun vetää sitä matkalaukkua ja toista kättä ei paina joku iso lentolaukku.
   
 25. samma här Vierailija


  Ei minullakaan ole koskaan ns. lentolaukkua, sitä jonka koko on määritelty. Sen täytyy mahtua edessä olevan penkin alle. Päällysvaatteet laitan ylähyllylle tietysti. En ole koskaan havinnut mitään jättilaukkua laitettavan hyllylle. matkustan siis ja puhun nyt reittilennoista. Ei matkalaukunkokoista laukkua todellakaan saa viedä matkustamoon, olet väärässä. Mitat laukulle annetaan nettisivuille.
  Halpisyhtiöitä en käytä joten en tiedä niiden sääntöjä. Mutta mittauslaitteita löytyy lentokentiltä.
  pahimpia ovat mielestäni erilaiset pulleat reput joita yrittävät viedä kabiiniin ja joskus onnistuvatkin siinä. Ovat reppureissaajia ja niillä ei ole tapoja.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti