Hae Anna.fi-sivustolta

Lentolaukun koko

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä tiedonjanoinen, 08.08.2005.

 1. matkustamoon Vierailija

  vietävän laukun on mahduttava edessä olevan istuimen alle. Niillä on ihan suurimmat sallitu mitat, jotka voi tarkistaa netistä. Pulleat, epämääräiset kassit ja pussit ylittävät helposti mittarajat, nehän eivät pysy edes kuosissaan. Eikö ihmisillä ole varaa ostaa edes kunnon laukkua?
  reppu matkalla ja kabiinissa, miksi? Reput voisi kieltää mielestäni sekä maalla, merellä että ilmassa. Sehän on vanha jätkän käyttämä veska.
   
 2. Laukutta Vierailija

  Voi voi, ongelmat ne on sinullakin, kun pitää tuollaisista täällä valittaa.
   
 3. ryananilla näin Vierailija

  Pelisäännöt ovat selvät: lentoyhtiö kertoo minkä kokoisen laukun (myös painoltaan!) suostuu ottamaan matkustamoon. Jos laukku on suurempi on aina se riski, että se laitetaan ruumaan.

  Seurasin pari viikkoa sitten Ryanairin boardingia Barcelonassa. Kaksi lentoyhtiön virkailijaa kiersi matkustajajonossa mukanaan pahvilaatikko, johon lennolle pyrkivän matkustajan laukun täytyi mahtua sisään. Jos ei mahtunut niin ainakin lisämaksua oli luvassa, ehkä osa laukuista joutui ruumaankin. Tsekkasivat siis kaikki vähänkin isomman näköiset laukut.
   
 4. Tutustuja Vierailija


  Ainakin Wizzairilla voi lisämaksusta ottaa isomman cabin bagin, ja se on saatava omin avuin hyllylle.. joten uskoisin että jos laukku menee pienestä käsimatkatavarasta, sen voi laittaa hyllylle.
   
 5. Hehheh Vierailija

  Sinne hyllylle ne stuertit ja emotkin ne laukut ja kassit tunkee, eivät kai ole kuulleet tuon yhden höppänän 'tietämää' asiaa, ettei sinne laukkuja saa laittaa, päällysvaatteet vain... Tällä höppänällä on myös muuten ihan omat visiot, kuten se, että kassi on aina isompi kuin laukku. Sen takia kassit pitäisi kokonaan kieltää. Onneksi hän ei ole asioista päättämässä.
   
 6. halpis- Vierailija

  lennolla en ole ikinä matkustanut. En myöskään tiedä missä lentohenkilökunnan laukut ja muut tavarat ovat, en usko että matkustamossa kuitenkaan, ei edes halpiksella.
  Onko halpalento jotensakin niin ihana että kannattaisi kokeilla? Missä suhteessa voittaa normaalit lennot? Millaisia ne halpislentojen asiakkaat ovat? Haisevatko?
   
 7. Hehheh Vierailija

  Juu, en tiedä 'halpiksista', mutta olen nähnyt, kun stuertit ja lentoemännät nostelevat niitä matkustajien laukkuja sinne hyllylle. Että silleen. Veikkaisin että halpalentoyhtiöt voittavat nimenomaan sillä hinnalla, sen takia kai niitä halpalentoyhtiöiksi kutsutaan. Ja halpalentoyhtiöiden matkustajat ovat ihan yhtä kirjava joukko kuin kalliimpien, eli molemmilta löytyy sekä haisevia että haisemattomia.
   
 8. näin mä Vierailija

  Lentämiseen en käytä laukkua vaan lentokonetta.
   
 9. pertsa Vierailija

  Halpisyhtiöllä on riisutut palvelut, matkatavaroista pitää maksaa jne.
   
 10. vääräluulosi Vierailija


  Ohjeissa sanotaan että käsimatkatavran pitää mahtua edessä olevan istuimen alle eli se laitetaan siis jalkatilaan.Jalat ovat sullakin ne kaksi tolppaa joiden varassa kävelet - tai yrität kävellä.
  Ylhäällä oleva hylly on tarkoitettu päällysvaatteille.
   
 11. joojoo Vierailija


  Wizzistä en tiedä mitään, sillä voi olla eri tavat, kun ruumaan menevistä laukuista pitää maksaa. Kabiiniin voi sitten ottaa muun laukun ja tunkea sen johonkin ylähyllylle. Sillä firmalla matkustavilla ei varmaan ole edes kunnon päällysvaatteita joten ihan sama jos likaiste laukut ja mahdolliset likaiset päällystakit on sekaisin samassa tilassa.
  En tule ikinä matkustamaan Wizzillä, ei se meisän kaupungista edes lennä, ei mikään muukaan varsinainen halpisfirma.
   
 12. pate Vierailija


  ahahahah ! Haluampa nähdä minkä matkalaukun laitat istuimen alle. Hylly kapiinissa? ahahaha Matkusta kerran muullakin kuin linja-autolla niin tiedät miten on.
   
 13. Nyt taas silmät auki. Ihan selvästi wizzairin baggage infossa lukee että sen largen cabin bagin saa laittaa ylähyllylle.
   
 14. syntynyt kentällä Vierailija

  Lentokentällä, jos olet huomannut on lähes jokaisella suuremmalla lentoyhtiöllä oma mittausteline. En muista nähneeni Finavian vastaavaa. Voin olla väärässäkin. Käsittääkseni eri yhtiöillä on omat määräykset.
   
 15. vierailija Vierailija

   
 16. vierailija Vierailija

  Ei lentolaukkua koskaan laiteta istuimen alle sillä se ei sinne mahdu. Käsilaukku kyllä. Lentolaukku ja käsilaukku on hieman eri asia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti