Hae Anna.fi-sivustolta

Levoton Fortaleza

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Simpauttaja, 13.12.2003.

 1. Simpauttaja Vierailija

  Moni tällä palstalla on kysellyt ryöstelyn ja varkauksien perään. Totta on se, että ryöstelyt ja jopa hengenviemisen uhkaukset ovat lisääntyneet Fortalezassa ihan valtavasti siitä, kun me siellä olimme viime jouluna.

  Eräs tuttavapariskunta kotiutui edellisyönä ja kaupungilla törmäiltiin ja tietysti kyselin heidän matkakuulumiset meille jo tutusta paikasta. En ollut uskoa korviani kun ryöstelyä siellä, ryöstelyä täällä oli lähes päivittäin. Hän puhui mielestäni aivan ERI Fortalezasta missä ME olimme. Saimme kulkea aamu/päivä/ilta ja yöreissuillamme AIVAN rauhassa, mutta nyt on totaalisen toisin.

  Suomalaisopas oli ryöstetty, kultavetimet kähvelletty, opastetulla retkellä oli suomalaismies tullut ryöstetyksi, pistoolilla uhkailtu kolmea suomalaismiestä jotka olivat videokuvaamassa, joka ilta oli joku keikattu nurin. Naisilta putsattu laukut ym. ym. ei enää puhettakaan iltalenkille hämärän tullen. Ja vakavinta mielestäni on se, että kuvaan ovat tulleet myöskin aseet ryöstön yhteydessä, ei enää mitään ""lievää"" taskukopelointia vaan tyyli on nyt: RAHAT TAI HENKI.

  Huh huh, ja taas vaan ollaan menossa Brasseihin, kiertomatkalle kylläkin, mutta kuitenkin, asenne on nyt oltava totaalisen toinen.

  Toivotaan onnitunutta ja turvallista matkaa meille ja kaikille muillekin sinne TAAS ""uskaltaville"" rohkeille suomalaisille.
   
 2. Tod Vierailija

  Tässä sitä taas ollaan. Tuttavapariskunnan kaverit on ryöstetty tai sitten muut suomalaiset.
  Ihme ettei se koskaan satu itselle eikä ihan lähipiirissäkään, vaan aina jollekin tutun tutulle.
  Että se siitä ryöstelystä.
   
 3. Todille Vierailija

  Ai, sinä kaipasit omakohtaisten ryöstökertomuksia tämän otsikon alle. En muistaakseni peräänkuuluttanut niitä, ja juttu on vähintäänkin niin, että ne jotka ovat saaneet puukosta kun eivät olisi halunneet millään luopua omaisuudestaan ihan noin vaan, eivät välttämättä ole enää kertomassa kokemuksistaan, vaan ovat six feet under! Eivätkä ne joille ryöstö/uhkauskokemus on ollut ns. henkinen kuolema välttämättä halua seportaasia ja näin ollen uudelleen kokea sitä. Understand ?

  Ja jos nyt niin omakohtaisia ryöstöreportaaseja kerjäät, niin tässä tulee yksi: MINUT on ryöstetty, muttei Brasiliassa, vaan ESPANJASSA.

  En halunnut niiden, jotka ovat joutuneet ryöstön uhreiksi Portugalissa, Bangkokissa, Lontoossa, Helsingissä kirjoittavan tälle osastolle, vaan kirjoitin itse kuullut tarinat FORTALEZASTA, enkä lukutaitooni vedoten ole palstan ainoa.

  Jos sinulla on mehukkaita omakohtaisia ryöstönkohteeksitulemisen traagisia tarinoita, kirjoita ihmeessä, olen pelkkänä silmänä.

  Simpauttaja
   
 4. hanski Vierailija

  Miten on ? Jonkin verran täällä näistä varkauksista kirjoitellaan, mutta kohteena Fortaleza tai jokin suurkaupunki. Mutta miten on Natalissa?
   
 5. Koska kaikki tuntuvat epäilevän näitä ns.tuttaville
  ja tuttavan tuttaville sattuneita ryöstöjä Fortalezassa.
  Voin kertoa että meidät ryöstettiin marraskuussa
  aseella uhaten. Aivan keskustassa illalla
  klo.20.00 kun tulimme Aldeotasta ostoksilta.
  Rantakadulle oli matkaa n.500 metriä.
  Joten olkaa varovaisia! Ryöstäjät olivat mielestäni
  ns.pikkupoikia mutta siinä vaiheessa kun
  ase isketään rintaan niin ei kannata tehdä mitään
  vaan antaa kaikki pois.
  Ajattelimme itsekkin että ryöstöjä sattuu
  vaan myöhemmin illalla mutta tämä nyt oli niin
  normaali arki-ilta aika kuin olla ja voi.
  Poliisit eivät sitten puhu sanaakaan englantia joten
  ihmetelkää siinä sitten!!
  Joten nyt uskoaa, siellä todella tehdään aseellisia
  ryöstöjä! Ei kannata enään pohtia, todistettu on.

   
 6. niinpä Vierailija

  Olisko ollut viime kesänä kun Helsingin Senaatintorilla
  vietiin kymmeniltä japanilaisturisteilta ynnä muilta lompakot,
  kamerat sekä kännyt. Samoin näkyi Vietanamin palstalla olevan varoituksia ryöstöistä ja jonkun tutun tuttuja oli ryöstettykin. Siis mitä vaan voi sattua missä vaan.
  Olkaamme terveen varovaisia.
  Oma maa mansikka muu maa mustikka vai oliko se toisin
  päin.
   
 7. Simpauttaja Vierailija

  Niinhän sitä voi sattua, sattuihan se meikäläiselle Espanjassa. Orpo olo tuli kertaheitolla. Matkustellut olen kymmenissä maissa, mutta Espanja koitui meikäläisen kukkarolle suht kalliiksi paikaksi.

  Sitä vaan kirjoituksessani pohdin, että muuttuu se maailma Eskoseni, ja nyt muutos on tapahtunut myös Fortalezassa vuodentakaiseen verrattuna. Juuri kuten ""niinpä"" kirjoitteli, ei tarvi hiippailla Piratabaarin huurukujilla kukonlaulun aikaan kun ""moskitot"" iskee, kannattaisko harkita hotellista poistumista aamiaisen jälkeen lainkaan...

  Ja kun meikäläisellä on kiertomatka kyseessä ja Rio ym. suurkaupungit edessä, tarttis varmaan hankkia ylimääräiset ""piilolinssit"" niskan puolelle!
   
 8. Palattiin muutama päivä sitten upealta lomalta. Ryöstetyksi emme onneksi tulleet. Kiitos oppaiden jotka varoittelivat meitä useaan otteeseen ryöstetyksi tulemiseksi. Kuulema ryöstöjä oli jokunen sattunut ja kohteena oli ollut kaiken ikäisiä, ei siis vain eläkeläisiä. Isoja ostoskasseja emme suosiolla enää kannelleet illan pimetessä.
   
 9. jussi Vierailija

  joopa joo. toi on se mitä sun kommettiin voi vastata. tultiin eilen takas matkalta. oltiin myös viime vuonna siellä. selvittin taas ilman mitään suurempia hässäköitä mutta muutos viime vuoteen oli selvä. rantakadulla poliisien määrä oli tuplaantunut joten siellä voi kyllä kulkea ihan huoletta. futuron rannalla olevissa barracoissa kierteli vartiat. johtuikohan siitä että alueelle tuntui tulvivan argentiinalaisia lomailijoita vai rikosten kasvusta? poliisit hyökkäs yhtenä iltana erääseen barracaan,todennäköisesti jokin huume ratsia ei jääty katteleen.yhtenä iltana oltiin iracemassa eräässä ulkoilma baarissa kun paikalle kurvas poliisit ja takapenkiltä hyppäs poliisi joka veti pistoolin esiin ja juoksi baaritiskin päässä olleen miehen tykö otti tätä niskasta kiinni samalla pani pistooli sen ohimolle ja työnsi vauhdilla vieressä olleessa ovesta sisään. kaksi muuta poliisia istu autossa ja katteli ulos sen näköisesti että ei uskaltanu tuoppia nostaa pöydältä. onneksi maksoimme juomat etukäteen joten häivyimme rauhallisin liikkein paikalta.eräänä aamuna mentiin kauppaan joka on auki 24 tuntia siinä searan hotellin takana jonka varmaan kaikki suomalaiset jotka siellä on olleet tietää. makas siinä puiston penkillä ukko joka oli kiedottu ja solmittu lakanaan joka oli aivan veren peittämä. jalat vaan näky. on muuten sellanen paikka johon ei kannata lähtä vettä hakeen ihan aamu viideltä kun herää aikaisin aikaeron vuoksi. päivällä kylläkin. sitten näihin huhuihin. taas yksi tälläinen järjetön yritys ylittää kalatori futuron rannalle jalan.rahat meni,puukko kaulalla tyyliin. viime vuonna yksi menetti kellon tyyliin puukolla hihna poikki. samassa meni muutama verisuonikin. sitten huippu. paluulennolla eräs nainen purkautui vierusmatkalaisille. kuulin kun istuin lähellä. olivat lähteneet jericoaracaan paikallisella pikkubussilla tämä bussi oli kaapattu ja ajatettu syrjään jossa kaikki oli ryöstetty. tilanne kuulosti olleen todella paha. ihmeissäni kuuntelin kun törmäsin rannalla yhteen nuoreen suomalaiseen mieheen joka alkoi sättimään oppaita kun nämä oli varotelleet tälläisista asioista ihmisille matkalla lentokentältä hotelliin. mielestäni oppaat toimivat tänävuonna erittäin hyvin kun kertoivat näistä asioista suoraan. toisin kun viime vuonna kun puhuttiin vain taskuvarkaista. jota minä suuresti ihmettelin. mutta kaikesta tälläisista asioista huolimatta ei kannata matkaa alkaa perumaan vaan viettäkää ihana loma niinku mekin vaimoni kanssa taas teimme. käyttäkää taksia ne on luotettavia ja halpoja,jos haluutte mennä katsoon jotakin. ja kun liikutte rantakadun ulkopuolella pyrkikää olemaan sen näköisiä että tiedätte minne olette menossa. eli jos eksytte elkää alkako ihmettelemää jossain hiljaisessa katunurkkauksessa missä ootte vaan sinne missä on ihmisiä sama pätee myös rannalla eli sinne vaan rohkeasti missä on ihmisiä,niinku paikallisetkin tekee.ps.helsingin ja espanjan rikollisuus on sen verran vähäistä verrattuna brasilian rikollisuuteen että ....
   
 10. mano-65 Vierailija

  Tultiin 23.12.03 Dunaksesta ja meiltä vietiin Iguatemin ostarissa lastenvaunut C & A :n vaatepuljusta joten sielläkin tarvii katsoa tavaroitten perään kuin haukka!! Ja monelle mulle oli sattunut vastaavai tapauksia!!
   
 11. Simpauttaja Vierailija

  Jussille kiitokset kommenteista.

  Taisin jo kirjoittaakin että viime vuonna joulu/uusivuosi sujui ihan OK, ilman mitään ""edes"" läheltäpititilanteita ryöstöjen tai muiden suhteen.

   
 12. koj Vierailija

  Tästä viestiketjusta saa kyllä turhankin synkän kuvan Fortalezasta. Ryöstöjähän kyllä tapahtuu, se on totta, mutta ainakin itse koin paikan aika turvalliseksi. Kuljin paljon päiväsaikaan kaupungilla kävellen, eikä mitään kummempaa sattunut. Iltaisin rantakadulla + baareissa ei myöskään ongelmia. Täällä on annettu paljon hyviä neuvoja, miten toimia. Näitä kun noudattaa, viettää siellä ihan komean loman ja edullisesti. Onhan Brasilia hieno maa. Käykää mahdollisimman paljon kiertämässä kaupungin ulkopuolella, niin maan kauneus tulee esiin. Käyttäkää muuten ostosreissuilla taksia, varsinkin takaisin tullessa. Nehän on halpoja, eikä tarvi kanniskella ostoskasseja pitkin kaupunkia ryöstäjiä peläten.
   
 13. Pena Vierailija

  Itse tulin eilen Brasilian kiertomatkalta, meidän ryhmästä en kuullut kenenkään joutuneen ryöstön kohteeksi. Kuljimme kolmen hemmon ryhmässä, olemme tosin 90 kiloisia köriläitä, naisia tarjottiin monessakin paikassa. Ei kannata kantaa mitään arvokasta, minullakin vain halpa kello. Kaverilla oli tosi arvokas digikamera, joka ei tosin ollut illalla mukana. Oma kamera shortsien taskussa piilossa. Lennot takkuili, kentälle paluu ja ja kerran koneen vaihto, mutta muuten antoisa reissu, vaikka välillä väsyttikin.
   
 14. Sara Vierailija

  Miljoonakaupungissa saattuu ja tapahtuu, myös Fortalezasta. Paikallinen elintaso kun ei päätä huimaa, myös kiusaus ryöstää rikkaalta turistilta tuntuu ylivoimaiselta. Meille ei Fortalezassa tapahtunut mitään. Kuljimme iltaisin rantakadulla ja Iraceman alueella ilman minkäänlaista häirintää. Rahaa mukaan vain sen verran kuin tarvitset, ja rahat eri taskuihin, paidan alle, salataskuun? (ja eri ihmisille). Ota nippu pieniä rahoja shortisien taskuun, ne on helppo antaa ensimmäiseksi, jos joku yrittää jotain. Tukku rahaa kouraan ja pakoon! Menetys on pari kolme euroa.
  Ja hienot kellot jätät kotiin, naapurin antama mainoslahja kelpaa hyvin. Ja kultaketjut, korvakorut ym. suosiolla kotiin ja unohda myös merkkivaatteet. Alipukeutuminen suosioon!
  Ja heilu sen digi- tai videokamerasi kanssa ainoastaan selvinpäin ja päiväsaikaan! Repussa kuljetat vain hotellin pyyhettä ja uikkareita. Ostosreissulta tulet taksilla hotelliin.

  Kyllä se siitä, hauskaa reissua Brasiliaan!
   
 15. nebbis Vierailija

  Olimme avomieheni kanssa myös joulun alla Fortalezassa ja kuulimme huhuja juuri kyseisestä bussiryöstöstä yms. Meille eikä muillekaan tapaamillemme suomalaisille ollut tapahtunut mitään. Turvallinen olo oli koko matkan ajan, vaikka kiertelimme ympäriinsä. Varovainen tietenkin kannattaa olla ja järkeä käyttämällä säästyy varmasti monilta ikäviltä yllätyksiltä. Ei kannata pitää mukana mitään, josta ei ole valmis luopumaan ja jos joutuu luopumaan, niin toivottavasti menee enemmän tarvitsevalle.
  Suosittelen Fortalezaa ehdottomasti kaikille lämmöllä!
   
 16. RONALDO Vierailija

  LÄHDEN HELMIKUUSSA KIERTOMATKALLE,
  KINNOSTAIS LUKEA KOMMENNTEJASI KO.
  TURNEESTA.
   
 17. rajansa kaikella Vierailija

  Missä tahansa voi joutua ryöstetyksi. Helsingin keskustassa tai Espoon keskuksen asemalla on yhtä lailla hengenvaarallista liikkua. Kannattaa hakea apua pelkoihisi muualta, turhaan pelottelet, me meinataan uhkarohkeasti lähteä Fortalezaan helmikuun alussa, mutta pitääköhän huomenna tulla taksilla Hesasta baarista kotiin,kun ei oo turvallista naisihmisen liikkua yksin yöllä...
   
 18. joopa joo Vierailija

  rajansa kaikella nimimerkille sanoisin: pelottelu ja pelottelu, etkö kestä totuuksien puhumista. Ihme suhtautuminen totuuksiin, olin siellä itsekin ja totuuksia puhuvat maasta!!!!
   
 19. Kalle Vierailija

  Ei voi mitään. Kauan odotettu loma meni pilalle. Fortalezassa on epämiellyttävä fiilis. Katulapset ja ainainen varuillaan olo ei ole kovin rentouttavaa. Ja kun ottaa huomioon, että kaupunki on, jos totta puhutaan äärettömän ruma. Esim. graffiteilla on sotkettu kaikki mahdollinen ja rakennukset rumia. Ainut paikka missä on jotain kaunista on rantakatu, mitään muuta katsomista ei ole, muu on suurinpiirtein slummia. Vatsatauti on erittäin yleinen, ruoka ei mikään nautinto. Meressä ei aallokon ja saasteiden vuoksi voi uida. Ostoksista paljon puhutaan, mutta on huomioitava, että ollaan tropiikissa, ei Suomessa nyt niin paljon sandaaleja ja helletoppeja tarvita, että niitä sieltä asti kannattaa lähteä hakemaan. ...
   
 20. Riina Vierailija

  Huh, onneksi selvisimme hengissä, rahat ja kellot meni!
  Keskellä päivää rantakadulla, siis ei todellakaan mennä enää toiste!
   
 21. joo... Vierailija

  Joo... C & A:n vaatepulju kyllä oli vähän sen näköinen että siellä en olis välttämättä jättänyt mitään vartioimatta. Eihän siellä ollut mitään tilaa vahtia tavaroitaa. Mielestäni tollaset varkaudet ovat puoliksi omaa syytä. Vähän samaan tyyliin kuin baarissa joku vie laukun kun jätät tanssilattialle vartioimatta. Kyllä niitä varkaita voi liikkua IHAN MISSÄ VAIN. Miksei siis myös ostoskeskuksissa?!
   
 22. voivoi... Vierailija

  Ensinnäkin... eihän jotain miljoonakaupunki Fortalezaa voi mitenkään verrata Helsinkiin tai Espanjaan...! Sama asia kuin vertais Saharaa Amazonian sademetsiin. Eikös se nyt ole aivan luonnollista että miljoonakaupungissa (jossa sattuu vielä olemaan tuplasti enemmän köyhyyttä) ryöstellään enemmän kuin jossain Espanjan etelärannikoilla?? Kai sen nyt jokainen osaa päätellä???

  Itse lomailin Fortalezassa 2 viikkoa joulukuussa ja en kokenut oloani turvattomaksi kertaakaan. En illallakaan. En kuullut kenestäkään, kenet olisi ryöstetty. Seurattiin kyllä oppaiden ohjeita, pukeuduttiin paikalliseen tapaan ja jätettiin kalleimmat korut (kuka sellasia muutenkaan matkoilla kuljettaa?? ja miksi?) kotiin. Ja kuljettiin missä sopi kulkea. Vietittiin upea loma ja reissailtiin ympäriinsä. Korvikset sai pysyä korvissa (kysyn vaan, keneltä on viety korvikset korvista tai sormus sormesta?! saa aika taitava rosvo olla), samoin kamerat käsissä.

  en väheksyisi turvallisuusohjeita, sillä tokihan miljoonakaupungeissa sopii olla todella varovainen. Ja varsinkin kun köyhää väkeä löytyy. Mutta että Fortaleza olisi jotenkin erityisen turvaton paikka niin... no, jokainen pitäkööt omat mielipiteensä.
   
 23. Matkailija Vierailija

  Ei tarvitse rosvon taitava olla ei edes kouluja käynyt jos osaa asiansa et huomaa mitään.Näin kävi ystävälleni Balilla
  olimme katselemassa erästä ikivanhaa(nimi ei muistu mieleen)temppeliä kun suitsait sukkelaan eräs apina ikäänkuin koukkasi ystäväni olkapään kautta takaisin puuhun,ystäväni ei ensin huomannut mitään mutta autokuskimme sitten ilmoitti että apinalla oli kädessään ystäväni korvakoru jolloin hän itse älysi koettaa korvaansa huomaten tapahtuneen.Eräältä Iltalialaiselta vietiin silmälasit,apinoiden varastelusta varoitettiin mutta Italialainen sanoi ettei hän näe mitään ilman laseja.Lasit ja korvakorun helmi saatiin takaisin heittelemällä apinoille pähkinöitä jolloin ne irroittivat otteensa ko. tavaroista.Jos tuommoiseen varkauteen riittää apinan taito niin mihin pystyvätkään taskuvarkaan ammatinharjoittajat.Apinat kuulemma tykkäsivät kaikesta kiiltävästä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti