Hae Anna.fi-sivustolta

Liftauspisteitä tien varteen

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 06.11.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 841
  Saadut tykkäykset:
  0
  Julkisesta liikenteestä on pula, mutta yksittyisautoja liikkuu tiheään. Torna Hällestadissa Joakin Lindhé on ratkaissut pulman liftaamalla, joten hän ehdotti yhtenä monista, että kuljetusmahdollisuutta kannattaa hyödyntää sijoittamalla liftauskylttejä. Kunta maksoi kyltit, joissa netistä tuttu peukalo osoittaa, mitä tienvarressa odottava haluaa. Lindhé ei usko, että liftauspiste kiinnostaa pahaa tarkoittavia, mutta ymmärtää, mikäli jotkut haluavat matkustaa vain tuttujen seurassa.


  https://www.expressen.se/kvallsposten/smarta-iden-for-liftare-i-torna-hallestad/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 841
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajatus on mainio erityisesti maaseudulla, missä linja-autoille varattuja pysäkkejä on turhina tien varsilla. Ne voidaan helposti muuttaa liftauspisteiksi, jos halutaan siten tehdä.

  Lisäksi voidaan kehittää liftauskortti, josta autoilija huomaa, ettei kyytiin pyri esimerkiksi rikollinen. Samoin autossa voi olla merkki, joka osoittaa kuljettajan olevan rehellinen. Tällä tavoin voitaisiin herättää luottamusta kumpaankiin osapuoleen. Ehkäpä puhelimen kautta voisi lähettää jopa rekisterikilven tiedot eteenpäin, kuten myös liftarin numeron, jotta vältyttäisiin ilkivallalta tai sitä pahemmalta rikollisuudelta.
   
 3. vierailija Vierailija

  Liftaamisessa ja pyöräilyssä viihdyttää huolettomuus ja vapaus. Tosin ympäristö on nykyään sellainen ettei niistä voi enää puhua kuin mielikuvissa. Mitä teki suomalainen elinkautisvanki kun vapautui vankilasta Ruotsissa väärän tuomion jälkeen? Pyöräili. Kyllä se on ensimmäinen asia mitä ihminen kaipaa kun menettää vapautensa. Hassua muta itsekin todettu.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 841
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin liftareita uskalsi ottaa tienvarsilta kyytiin, muttei nykyään, sillä liian monet ovat väkivaltaisia jopa silloin, kun toinen pyrkii auttamaan ilmaiseksi. Peukaloa nostavat yleisimmin seikkailunhaluiset, mutta toki rikollisetkin, joten liftareille pitäisi saada jonkinmoinen "passi" aikaan, jottei kyydin antava joudu itse vaikeuksiin. Tiedä sitten, voisiko liftari osoittaa olevansa valmis jopa maksamaan matkasta halutessaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti