Hae Anna.fi-sivustolta

Lihaliemi

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä aloitteleva kokki, 18.09.2007.

 1. aloitteleva kokki Vierailija

  Jos ohjeessa lukee lihaliemi, niin mitä se oikeasti on? Voiko olla esim. vettä johon laitetaan yksi lihaliemikuutio vai myydäänkö kaupassa valmista lihalientä?
   
 2. useimmiten näin Vierailija

  Jos ohjeessa kehotetaan panemaan lihalientä, yleensä sillä tarkoitetaan lihaliemikuutiota. Sen sijaan voi myös käyttää fondia (minä teen yleensä näin) ja tietysi lihaliemen voi keitellä itsekin, mutta varmasti aika harva nykyään näin tekee, tai ei ainakaan ihan kamalan usein.
   
 3. --------------- Vierailija

  Ei voi olla totta tuo kysymys sen täytyy olla provo. Eihän kukaan voi olla noin tietämätön vai voiko?
   
 4. aloitteleva kokki Vierailija

  Tuota... kyllä minä vaan olen. Olen aika nuori, vähän ruokaa tehnyt kun kotona ei koskaan tarvinnut.
   
 5. useimmiten näin Vierailija

  Kyllä minäkin aluksi mietin, että onkohan tämä vitsi tämä kysymys, mutta vastasin, sillä kyllä minäkin voisin kysyä jotakin yhtä älytöntä (anteeksi aloittaja tuo sanavalinta, en sano sitä pahalla) jostakin sellaisesta aiheesta, joka olisi minulle täysin vieras.
   
 6. En käsitä Vierailija

  Miksi otatte esille tällaisia kipeää tekeviä aiheita? Ettekö koskaan ajattele kanssaihmisiänne?

  Minä nimittäin olin ihan vasta liemessä ja juuri toipumassa tapahtumasta. Tulen tälle palstalle ja törmään taas tähän aiheeseen. Nyt taas pitää vetää järjytykseltä nappia naamaan. Kiitos vaan .
   
 7. ap. Vierailija

  Niin kiitos vastauksesta edelliselle!
   
 8. ap. Vierailija

  siis kiitos "useimmiten näin"
   
 9. Puolustaja Vierailija

  Ei ollut tyhmä kysymys!
  Ottakaa huomioon, että lihaliemi voi tarkoittaa myös itse "talteen" otettua lihalientä, kun on keittänyt lihaa!Riippuen ohjeen alkuperästä/laadusta ja lihaliemen määrästä.
   
 10. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 101
  Saadut tykkäykset:
  17
  Jos keität lihaa on kyse lihan keitinliemestä siis eri sana.
   
 11. ei tyhmää Vierailija

  Minusta ihan hyvä kysymys! Meillä lihaa on niin harvoin, että lihalientä ei tarvita, mutta kyllä meillä ainakin kala- ja kasvisliemet ovat omatekoisia. En usko että, se nyt niin harvinaista on nykyäänkään. Itse päättelisin niin, että jos resepti on kunnon keittokirjassa, niin liemi on itse keitettyä. Arkisempiin ruokiin ja "pirkka-resepteihin" voi käyttää kuutioitakin. Itse en kuitenkaan esim kasviskeittoa keittäisi liemikuutiosta tehtyyn pohjaan.
   
 12. vierailija Vierailija

  vittu et vituttaa kui vammasta jengiä ku iha legit kysymykseen ei voi vastausta saada ;:D:D:D:D
   
 13. Kotikemisti Vierailija

  Jos tulee panna valmista lihalientä, se yleensä tarkoittaa ydinluista keitettyä buljongia. Kotikokkien resepteissä lihaliemi tarkoittaa Maggi-lihaliemikuutiota. Kuutiossa ei ole mitään pahaa, esim. makaronipussin reseptin mukaan lihamakaronilaatikkoon kuuluu yksi kuutio, allekirjoittanut Kotikemisti panisi kaksi. Ja sitten ruokailtaessa runsaasti ketsuppia, siitä saa sitä lykopeenia, tomaatin ihmeainetta joka kestää kuumennuksen ja suojelee syövältä, varsinkin prostatakarsinoomalta, joten naiset, lykkikää sitä toimaattimurskaa ja paseerattua tomaattia esimerkiksi sinne makaronilootaan.
   
 14. Toinen tyhymä Vierailija

  Teettekö te näitä ruokia koko suvulle, kun kuutio tolokulla sitä lientä tarviitte ?
   
 15. vierailija Vierailija

  Minusta on tosi outoo.. Se että keskustelun avaaja kysyi ihan perus hyvän kysymyksen, tarvitaanko 2 lihaliemikuutioo kun ohjeessa lukee 2 desilitraa lihalientä. Eli ei ollenkaan tyhmä kysymys. Sitten alkaa heti jonku vitun nolon tyypin vittuilu aiheesta että etkönä tiiä.. No vittu miks kukaan sitä kysys jos se sen tietäs? Ja se että juurikin ite googlasin tätä samaa asiaa tänään, siksi keskustelun avasinkin ja ihmisten vastaukset on tätä luokkaa. Hohhoijjaa ä, vittu jos ei elämällä oo muuta perustaa ni oisko tää netti viimenen paikka niitä omia läskejään kuluttaa?
   
 16. vierailija Vierailija

  No vittu jos ei elämässä muuta ole kuin kirjoitella noinkin turhia kommentteja, niin kannattaisko vain mennä niitä omia läskejä tutkimaan?
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti