Hae Anna.fi-sivustolta

Liian vähän töitä

Viestiketju osiossa 'Kahvitunnilla' , käynnistäjänä Amppari888, 22.09.2014.

 1. Amppari888 Vierailija

  Meillä on monilla liian vähän töitä ja päivät on ajantappoa. Suututtaa jo etukäteen töihin meno. Kyllä niitä töitä on yritetty järkätä eri paikoista, mutta kun niitä ei yksinkertaisesti ole. Tänä päivänä pitäisi olla kiitollinen, kun on vakityö, mutta ei se aina riitä. Työpaikalle on kuitenkin mentävä, olipa töitä tai ei.
   
 2. Se joka aloitti Vierailija

  Ilmeisesti avian outo tilanne teille??
   
 3. pomminvarma Vierailija

  No kannattais sitten varmaan varautua yt .neuvotteluihin, jos ei oo duunii. Kai teidänkin työtilannetta siellä joku valvoo.
   
 4. Se joka aloitti Vierailija

  Se olisikin melkein parempi.

  Toistuva tilanne, ettei ole mitään tai juuri mitään tekemistä, syö ihmistä varmaan yhtä paljon kuin jatkuva kiire. Itse olen viihtynyt pienessä kiireessä ja ylityötilanteissa aina erittäin hyvin.

  Kun on pakko olla fyysisesti läsnä työpaikalla, muttei tekemistä ole, niin sairastuu satavarmasti.
   
 5. metallimies Vierailija

  tietysti näin metsästysvapailla ollessa räntää sataa taivaan täydeltä, ei kannata mennä pupujen jäljille.
  Onneksi itsellä luppoaikoja ei ole aiemmin ollut oikeastaan yhtään. Aina sitä työn ohessa päivän kaksi jaksaa netissä roikkua ja kavereiden kanssa paskaa puhua, mutta ei sen pidempään.

  Poikkeuksena tämä vuosi. Alkuvuodesta oli duunia reilusti, mutta koko kesä on ollut hiljasempaa. Sanoin pomolle heti kesän alussa, että vituttaa maleksia täällä mitään tekemättä, anna lomalappu, elelen liiton rahoilla osan viikkoa mieluummin kuin maleksin täällä tyhjän panttina sinun kustannuksella.

  Pomo totesi, että eikös me luvattu 15 vuotta sitten kättä päälle lyöden, että olemme yhdessä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Selvennyksenä tähän, työnantajani on veljeni vaimo.
  Pistettiin viisaat päät yhteen ja kyllähän sitä tekemistä löytyi.

  Olen siivonnut 18 vuoden aikana kertyneet "aarteet" pois konttori ja tuotantotiloista. Olen maalannut kaapistot, toimiston ja tuotantotilojen seinät ja katot. Puhdistin kaikki koneet ja työkalut ja kolot hammasharjan kanssa. On rakennettu tuotantoon liki 100m hylly/kaappitilaa varaosille ja muille "tärkeille" tavaroille seuraavaa vuosikymmentä varten. On rakennettu aitaa pihan ympärille, laitettu istutuksia ja kuoriketta sinne ja tänne pomon pihasuunnitelman mukaan.
  Ei ole vituttanut yhtään töihin tulo, päinvastoin, on ollut erittäin rentouttavaa tehdä välillä jotain muuta kuin normityötä. Ensi viikolla tuotanto starttaa taas täyteen vauhtiin ja mikäs on startatessa kun tilat ovat putsplank kunnossa ja koneet viimeisen päälle huollettuja.
  Tuntuu siltä, että meillä on taas uudenlainen draivi ja tekemisen meininki päällä omissa hommissakin nyt kun on puhtaat työtilat ja siisti työympäristö :D.
   
 6. Liisukka pien Vierailija

  No kiva että puuhastelet, mitens ne vakuutukset korvaa jos puutarhatöissäsi rikot siellä selkäsi-
   
 7. metallimies Vierailija

  kiitos huolenpidosta.
  Näin o.t.o.na voin kertoa, että metallimiehet kuuluvat kaikissa vakuutuksissa riskialttiimpiin ja samalla maksultaan kalleimpiin ryhmiin. Samaan joukkoon kuuluvat palomiehet, vahvavirtaa asentavat sähkärit + ruumiillisen työn tekijät. Joten no problem.

  Jos työtehtävien poikkeavuutta ajatellaan niin, ei se 45 litran kuorikesäkin kuljetus mönkijällä nurmikolle, säkin mattoveitsellä avaaminen ja kuorikkeiden ravistelu pensaan juurelle ole yhtään sen vaarallisempaa kuin kuorma-auton moottorin nostaminen tai vaikkapa vaihdelaatikon korjaaminen tai sorvin käyttö :D. Huomattavasti vähemmän kuorikesäkki painaa kuin esim. kuorma-auton tai traktorin rengas, niitäkin tässä hommassa joutuu käsittelemään. Eikä se konttorin 3,5m korkeudella olevan sisäkaton maalaaminen ole yhtään sen vaarallisempaa kuin telineiltä tehtävä säiliöauton säiliön sisäpuolen pesukaan ;), etenkään näin pitkälle ja raavaalle miehelle, kädettömälle hukkapätkälle katon maalaaminen olisi tietenkin ollut tekemätön paikka:p:p:p.
   
 8. Se joka aloitti Vierailija

  -----Aina sitä työn ohessa päivän kaksi jaksaa netissä roikkua ja kavereiden kanssa paskaa puhua,----

  Jotkut jaksaa, minä en.

  Aina puhutaan työelämän kiireestä ja sen aiheuttamasta stressistä. Miksei koskaan myönnetä, että liian vähän tai ajoittain ei lainkaan töitä on samanlainen stressinaiheuttaja?
   
 9. hoitsu Vierailija

  jaa.
  Kysehän on paljolti siitä mitä kukin meistä työkseen tekee.

  Jos tekee pitkää päivää (7-18 välin) kuten minä pari viikkoakin putkeen, niin kyllä päivän parin luppoajat ovat enemmän kuin tervetulleita.

  Entisessä elämässäni olin asiakaspalvelutyössä yksityisellä maksavien asiakkaiden parissa.
  Kun asiakkaita oli päivästä toiseen jonossa nenän edessä niin, ettei edes pissalle ehtinyt, niin kyllä siinäkin tapauksessa oli enemmän kuin mukavaa, kun joskus tuli eteen päivä jolloin oli hiljaisempaa. Sai kerrankin käydä vessassa silloin kun oli hätä, voi juoda kupillisen kahvia rauhassa ja jopa syödäkin ruokansa yhteen menoon.
   
 10. Jassoo Vierailija

  Ei kunnallisella, kaupungilla tai valtiolla yleensä ole yt-neuvotteluja. Saavat istua ilman töitä hamaan eläkkeelle asti. Taitaa olla hoitoala ainut kaupungilla, missä töitä piisaa ja joissakin valtion hommissa.
  Olisi tosi kurjaa sellainenenkin työ, ettei ole mitään duunia, vain palkka juoksee. Pitkäksi kävisi päivä.
  Töissä pitää olla töitä ja päällekkäisyydet poistettava, silläkin tavalla voitais säästää. Vanhemmat joutavat jo eläkkeelle, siten nuorille vapautuu töitä ja on työssäkin jotain tekemistä.

  Vähän asian vierestä, mutta.
  Myös alko,- tupakka,- maksievero korkealle. Tärkeimmistä kohteista alennettais tai annettais olla entisellään.
   
 11. Se joka aloitti Vierailija

  Kyllä yksityisellä puolellakin voi olla löysää aika ajoin.

  Olin nuorena kunnallisella puolella eikä koskaan tullut aika pitkäksi. Joskus tein töitä iltakaudet, ei mitään työaikoja käytännössä ollut, kun ei ollut mitään kulunvalvontalaitteitakaan.
   
 12. Vähän asian vierestä, mutta.
  Myös alko,- tupakka,- maksievero korkealle. Tärkeimmistä kohteista alennettais tai annettais olla entisellään.[/QUOTE]

  Nyt ei lanttu leikkaa, alkoholin ja tupakan ymmärrän, mutta mikä on maksievero, tarkoitatko makeisveroa?

  Jos makeisveroa tarkoitat, niin sehän koskee satoja muitakin tuotteita, ei pelkästään karkkia.
  Mutta eihän siitä puhuta kun ihmiset voisivat nostaa äläkän, että hetkinen, esim. hunajasta, leivonnaisista, kekseistä jne.. pitääkin maksaa makeisveroa.

  Makeisvero on osoittautunut valtiolle paljon tuottoisammaksi kuin mitä oletettiin.
  Syy on juuri tässä, veron piiriin kuuluu satoja sellaisia tuotteita mitä ei pienessä mielessäkään luulisi kuuluvan. Eli nykyään tuhansissa tuotteissa on moninkertaista verotusta, on makeisveroa, on alv:ia ja ties mitä muuta veroa.

  Jos minun pitää valita keinotekoinen makeutusaine tai luonnon oma tuote sokeri, minä otan sokerin.
   
 13. liivipapponen Vierailija

  Aika outoa, eikös se ole lakiin kirjattu että työaikoja pitää valvoa. Yksityisellä voi olla löysää, mutta ei jatkuvaa löysää. Löysää oli talouspuolella kuun vaihteen jälkeen, siitä sitten kiristyi kuun loppua kohti iltamyöhäduuniin. Kyllä sitä alkaa muuten äkkiä ämmät pudota sellaiselta löysäosastolta paitsi pomon pikku kaverit.
   
 14. joojoo Vierailija

  On voinut aikanaan olla, mutta ei nykyään tai pitkään aikaan. Turhia päällekkäisyyksiä, jotka voisi yksi hoitaa, että olisi koko päiväksi duunia edes sopivasti.
   
 15. Se joka aloitti Vierailija

  Minulla on ison osan elämästäni ollut kokonaistyöaika, se ei ole mitenkään laitonta. Niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella. Nykyhommassa on ns. työaika ja se on outoa, mutta siihenkin olen jotensakin tottunut.

  Sanani on lopultakin kuultu: tulen saamaan uusia töitä. Hip hei hurraa!

  Kyllä meillä on löysää muillakin, se vähän vaihtelee, ei tilanteessani mitään poikkeuksellista ole. Jos töitä ei ole missään päin taloa, niin niitä ei sillä hetkellä ole. Meillä vain ei ole ollut tapana pistää porukkaa ulos, se on tapahtunut itsestään luontaista tietä, kun ihmiset jäävät vanhuuseläkkeelle tai vaihtavat työpaikkaa. On siinä järkeäkin: kun töitä sitten taas on, niin niihin ei kasveta tyhjästä, alaa täytyy tuntea.
   
 16. Mikäpäjottaei Vierailija

  Hyvähän se vain on jos joissakin paikoissa ei ihmisiä irtisanota, vaikka ei olisi töitäkään. Tärkeintä on, että palkka juoksee ja eläke karttuu.
   
 17. Se joka aloitti Vierailija

  No se ei todellakaan riitä, että palkka juoksee ja eläke karttuu. Ehkä sellaiselle oudolle otukselle, joka pystyy vetäytymään horrokseen työpäivän ajaksi kuin vaihtolämpöinen eläin. Normaali ihminen tarvitsee toimintaa. Jos sitä ei ole ja on pakko olla fyysisesti paikalla, ihminen sairastuu. Se on jotain muuta kuin burn out, en tiedä, onko sillä nimeä. Ja ihminen tulee pirun kiukkuiseksi.
   
 18. Conway Vierailija

  Se on tylsistymistä. Onhan se nyt ihan selvä asia että ihminen on tarkoitettu tekeväksi olennoksi. Ennen ihminen metsästi joka päivä ruokansa ja joutui muutenkin olemaan todella fyysinen. Jos ei liilkumista niin aivotyöskentelyä. Terve ihminen on aktiivinen.
   

Rakkaushoroskooppi 2018 – lue, mitä tähdet lupaavat rakkauselämääsi!

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti