Hae Anna.fi-sivustolta

liikaa puuta keittiössä

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä mie, 15.08.2005.

 1. mie Vierailija

  Aikaisempi porraspähkäilyni poiki nyt uuden kysymyksen: onko keittiössämme liikaa puuta?
  Keittiö on suurehko ja valoisa, olohuoneesta sen erottaa valkoinen leivinuuni joka toimii siis tilanjakajana. Olohuoneen lattia on valkoöljyttyä lankkuparkettia, keittiöön on valittu vaaleanharmaa 33*33 laatta. Keittiön seiniin ajattelin ankanmunan valkoista, katto on valkolakattua mäntypaneelia. Lattialistat ovat korkeat valkoiset antiikkilistat, samoin kattolistat. Keittiön kaapit ovat u-muodossa, valkoiset rungot ja ovet valkolakattua mäntyä (tuomenvalk.). Osa ovista on etsatulla lasilla. Työtasot, noin 5m, ovat puuta, suunnitelmassa kirsikkaa. Välitilaan valitsin valkoisen valemosaiikin, Pukkilan Aquileia. Keskellä on liesisaareke, jonka päällä on teräksinen kupu. Liesisaarekkeen tasomateriaali on kivi, grey pearl. Kodinkoneet ovat rosteria. Saareketta vasten keskelle keittiötä tulee ruokailuryhmä (Askon Adio), valkolakattua koivua.

  Ja kyllähän tuota puuta on todella paljon! Siksipä innostuinkin kun näin uudessa BBC Good Homes -lehdessä keittiön, jossa oli aivan ihanat todella kiiltävät puhtaanvalkoiset peiliovet. Olemme olleet miehen kanssa niin jumiutuneita tuohon kuultovalkoiseen että emme ole edes miettineet muita vaihtoehtoja. Puutasonkin voisi vaihtaa, ehkä koivu istuisi paremmin kun ruokapöytäkin on koivua?

  Keittiö on vielä suunnitelmatasolla, mutta muutosten suhteen eletään viime hetkiä. Kommentoikaa vapaasti, itse en osaa enää olla objektiivinen.
   
 2. Tarkka Vierailija

  Onhan tuossa aika paljon kuultovalkoista puuta. Mutta parempi sekin kun että tuo kaikki olisi puunväristä. Olet oikeassa kirsikkataso pomppaa liikaa tuon harmonisen vaaleuden keskeltä. Harkitse sitä koivutasoa tai valkoöljyttyä tammitasoa. Mielestäni ne sulautuisivat tuohon harmonisemmin. Jos voit vaihtaa vielä kaapinovet harkitse tosiaan peittävän valkoisia peiliovia. Niihin ei ehkä koskaan kyllästy niin helposti kuin kuultovalkoiseen. Koska kun tai jos kuultovalkoinen alkaa tökkiä kaappeja on hankala vaihtaa. Sitten vielä se ruokaryhmä korostuisi paremmin peittävää maalikaapistoa vasten. Lisäksi voit lisätä seinälle jonkun pienen kuultovalkoisen seinäkaapin ruokaryhmän päälle niin saat sitä tunnelmaa. Muuten kaikki valintasi kuulostavat oikein kauniilta.
   
 3. Jod Vierailija

  Hei!

  Juuri sama tuli minulla mieleen kuin Tarkallakin; kuultovalkoiseen voi helpolla kyllästyä ja peittävä valkoinen on todellakin ajaton (etenkin, kun ovet on vielä yksinkertaiset malliltaan).

  Työtasoiksi valitsisin kirsikan sijasta joko saman kivitason kuin liesisaarekkeeseen tai vaaleamman, juuri tuo valkokäsitelty tamminen taso on oikein kaunis (meinasin ottaa itsellenikin sen).
   
 4. lena Vierailija

  Minäkin suosittelen puhtaanvalkoisia peiliovia keittiökaapistoosi.
  Tasosta tuli mieleeni, kun kerroit että saarekkeessa on grey pearl-kivitaso, että miksei keittiössä tasot voi olla yhteneväistä kivitasoa kaikki samaa. Tosin kivi maksaa enemmän kuin puu, mutta kyseessä on piitkäikäinen hankinta.
  Voisi olla kuultovalkoisen ja valkoisen seurassa ihan hyvä
  ratkaisu ei tarvitsisi taas sekoittaa uutta puulajia joukkoon.
  Ja ne portaat valkoöljyttynä.
   
 5. mie Vierailija

  olisiko liian rajua laittaa kirkasta lasilaattaa mosaiikkina välitilaan. Tulisi ehkä aika mielenkiintoinen modernin ja vanhan yhdistelmä; kiiltävä puhtaanvalkoinen peiliovi, teräsvetimet ja lasimosaiikki. Kivitaso olisi ihana, mutta kallis. Ja miehen mielestä ""kylmä"". Minä kyllä tykkäisin.
   
 6. vierailija Vierailija

  Onko teillä vielä adion ruokaryhmä olemassa?ostaisin mielelläni muutaman tuolin
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti