Hae Anna.fi-sivustolta

Liikennerikkomuksesta useita sakkoja jälkikäteen Firenzestä

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä lomalaiset, 02.06.2008.

 1. ottaapannuun Vierailija

  Mistähän tuo kaksi vuotta lasketaan, rikepäivästä vai sakon saamispäivästä?

  Vaikea tosin on uskoa, että Italiasta tulevat Suomeen tai mihin tahansa muuhunkaan Euroopan maahan tästä oikeutta käymään. Epäilen vahvasti, että pommittavat näillä sakkokirjeillä aikansa ja sitten asia vaan jätetään sikseen. Olisi kuitenkin kiva kuulla tästä käytännön kokemuksia.   
 2. Testa vuota Vierailija

  Tässähän olisi jollekin "virtuaalisalapoliisille" oiva tutkimisen aihe! Kerrankin hyötyä?
   
 3. kusetuksen uhriko? Vierailija

  itselleni tuli myös pari sakko 15 minuutin sisään Pisasta á 113 euroa. Huono kopio, josta löytyivät nuo aiemmissa viesteissä olleet tiedot - tapahtuma heinäkuussa Pisassa viime vuodelta. Ei todellakaan tietoa mistä nuo tulivat, mutta viestiketjut jo hyvin tästä kertovat. Perinnän kannalta lienee epätodennäköistä, että yksityinen firma lähtee näin pieniä maksuja Suomesta tuomioistuimessa peräämään, tosin voivatko tämän näin EU alueella tehdä Italiassa? tuskin se sielläkään kannattaa. Hommassa on samankaltaisuutta ParkComin rahastuksiin. Sakon reklamointi ja kiistäminen lienee kuitenkin aiheellista - tämän voi kyllä EU:ssa tehdä myös suomeksi, jos haluaa päänvaivaa sakottajalle. Myös mahdollinen kuluttajien joukkokannekin/valitus on tänä päivänä mahdollista tämän suhteen, tosin kenellä on aikaa tähän?
  Jään odottamaan jatkoviestejä Italiasta...en aio maksaa.
   
 4. Testa vuota Vierailija

  Tuolla vielää lisää aiheesta ja asiallisia linkkejä:
  http://keskustelu.plaza.fi/matkalaukku/keskustelu/t1729181

   
 5. Make* Vierailija

  Pari kuukautta sitten radiossa kerrottiin, että vaikka nyt on mahdollista periä sakot ulkomaalaisiltakin niin käytännössä näin ei ole tapahtunut kertaakaan.

  En todellakaan maksaisi, kusetusta koko juttu. Arvatkaa vaan maksaisiko yksikään italialainen hah,hah.
  Vaikka me lainkuuliaisia ollaankin niin raja se on meilläkin.
   
 6. Toiset lomailijat Vierailija

  Kommentoin jo aiemmin omia kokemuksiamme Firenzestä ja Roomasta. Selvittelimme asiaa ja tulimme siihen lopputulokseen että sakkoja ei kannata maksaa. En tietenkään kehota muita olemaan maksamatta, mutta ei ainakaan suinpäin kannata maksaa.

  Lähetimme kysymyksen ZTL-alueista ja sakoista Italian suurlähetystöön ja saimme sieltä vastauksen jossa kehotettiin (epävirallisesti) olemaan maksamatta. Ei tästä tämän enempää, jokainen voi kysellä suurlähetystöstä heidän kantansa asiaan.

  Toinen asia on autovuokraamon meille lähettämät "lisäsakot". Mielestäni ne ovat vielä kyseenalaisemmat kuin itse sakot koska autovuokraamon olisi ehdottomasti pitänyt kertoa näistä ZTL-alueista. He ovat laiminlyöneet erittäin oleellisesta asiasta tiedottamisen (monta muuta epäoleellisempaa käytiin läpi) autoa vuokratessa, joten on törkeää että he yrittävät periä maksua tekemästään salapoliisityöstä. No, reklamaatio on jätetty ja odotellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

  Nämä olivat tosiaan sakkoja ZTL-alueilta. Ylinopeussakot kannattaa ilmeisesti maksaa suosiolla?
   
 7. Eeno Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedustelin asiaa paikalliselta poliisilaitokselta he neuvoivat soittamaan liikkuvan poliisin yksikköön, joka taas neuvoi soittamaan oikeusrekisterikeskukseen. Sieltä sain selvän vastauksen omaan tapaukseeni. Muidenkin kannattaa varmasti tiedustella omaa "rikettään" sieltä.

  aiheeseen liittyvää
  http://www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/39018.htm
   
 8. Kävin 03 2008 Roomassa ja vuokrasin Europecarrilta Fiuden.Kaikki ei sitten kumminkaan mennyt hienosti kun nyt 23.9 olivat ottaneet 3 sakkomaksua luottotililtä
  ilman mitään ennakko ilmoitusta .Lähetin sähköpostia autovuokraamoon ja sain sieltä
  3 epäselvää sakkokopioa. Olin niiden mukaan ajellut jossain kielletyllä alueella.
  Taitaa olla Italian poijilla uusi konsti saada saatavansa.No en taida vierailla Italiassa enää. Ps:Italialainen pitsa on pahaa.
   
 9. ottaa päähän Vierailija

  Edelliselle kirjoittajalle sanoisin, että tuo oli varmaan vasta alkusoittoa. Kohta tupsahtaa postissa nuo varsinaiset sakot, koska epäilen suoraan visalta veloitettujen olleen autovuokraamon 'selvittelykuluja'.

  Onko kukaan muuten tehnyt mitään näiden saamiensa sakkojen eteen, oletteko päätyneet nyt maksamaan vai valittaneet? Mitä vastauksia olette valituksiinne saaneet, entä onko niille jotka eivät ole reagoineet sakkoihin mitenkään, tullut uhattuja lisäsakkoja?

  Itse en ole tehnyt vieläkään mitään, odottelen mitä Italiasta kuuluu...
   
 10. Saapasmaa Vierailija

  Meille tuli kanssa viime vuoden lopulla 3 laskua 06/2007 tehdystä matkasta Firenzeen. Monien sähköpostien vaihdon jälkeen perimisyhtiö (EMO) kehotti tekemään virallisen valituksen (piti tehdä kirjattuna kirjeenä). Tein ko. valituksen tammikuussa -08 ja sen jälkeen ei ole kuulunut mitään, joten liekö asia on laitettu mappi ööhön vai onko poliisilla muita kiireitä mafiosojen kanssa etteivät ehdi pikku juttuihin paneutua... Tosin nyt kun luin että myös Pisasta on alkanut tulla laskuja, niin jään kauhulla odottelemaan alkaako sama rumba uudestaan kun tuli sielläkin ajeltua...
   
 11. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  uutisissa mainittu tieto, että kinkkien myrkyllisiä maitotuotteita on tavattu Italiassakin? Jokohan Parmalatin nykyiset pomot on kohta taas posessa kuultavina?
   
 12. Italiassa käynyt Vierailija

  Sakkoja ei kannata maksaa.Ei Italiankaaharitkaan Suomessa saatuja sakkojaan maksa.Se Italia maana ja kansana on ihan sekaisin ja mieltä vailla.
  Köyhät entistä köyhenpiä ja rikkaat entistä korruptoituneimpia, röyhkeinpiä.
  Jokapaikassa rahastetaan vaan.Eli sitä tää sakkorumpa on.Olishan se jos pistäis
  talonkulmaan kameran ilman mitään ennakko liikenne merkkiä ja aina kun joku Italian pelle viilettää ohi niin parinsadan sakko postiin ja sillee.Italiassa tämäkin on mahdollista.Tervemenoo sinne vaan mafian roskasodan keskelle.
   
 13. San Leosta Vierailija

  Tuli kirjattu kirje San Leon poliisiviranomaisilta. Pikavoitto 54 eur. Seitsemän kilometrin ylitys 60 alueella!!! Voi helvatti että viitsivät moisen virheen takia.
  En maksa.
  Menin allekirjoittamaan jonkin lomakkeen postissa, joka kuulemma menee lähettäjälle. Liekö tuo oli tunnustus ja samalla sain sakon virallisesti tiedoksi eli se on siis lainvoimainen perittäväksi.
  Saa nähdä velotettaako Herz tuon suoraan luottokortilta vai mitä mahtaa tapahtua seuraavaksi. Paljonkohan näitä tulee vielä lisää kun matkasta on vasta 4 kk?
   
 14. Gardajärvi Vierailija

  Älkää missään nimessä hakeko kirjattua kirjattua kirjettä mikäli odotatte sakkoja ulkomailta, teidät on silloin virallisesti tavoitettu jos allekirjoitatte noudon. Itse sain Gardajärvellä ollessani (syyskuussa 2007) pysäköintisakot 140€ kun olin pysäköinyt paikallisen Pursiseuran parkkipaikalle. Paikka oli liikennemerkillä osoitettu parkkipaikaksi mutta alla oli pieni kyltti italiaksi (vain luvan saaneille) Kirjeitä on perään tullut 3kpl viimeksi kirjattu jonka jätin noutamatta, näin ollen minua ei ole virallisesti tavoitettu. Sakon pitäisi vanhentua kahdessa vuodessa.
   
 15. Ex-Italia fani kai Vierailija

  Sain myös Pisan Hertziltä 18 €:n arvoista postia eli heidän Shelock Holmes-työstään. Itse menin sen jo maksamaan.....kun visa-laskussa näkyi vain, että oli Pisan Hertziltä tullut lasku ja luulin sen oleva jokin jota en silloin vuokratessani ollut vielä maksanut. Myöhemmin tuli sitten tämä varsinainen selvitys Visa-laskusta, jossa kävi ilmi, että se lasku oli heidän selvittelystään. No seuraavaksi kai sitten odotellaan X * 113 €:n laskua. No miten on käynyt teille, jotka ette ole maksaneet tätä ? Onko tullut lisäkarhulaskuja?
   
 16. usein Italiassa Vierailija

  Oletteko te kaikki, jotka oletta sakot saaneet, olleet vuokratulla autolla liikkeellä? Vai onko joukossanne omalla autolla Italiassa olleita? Olemme lukuisina kesinä olleet omalla autolla Italiassa, eikä mitään ole tapahtunut. On täysin mahdollista, että olemme tehneet jonkun virheen tietämättämme. Sakotetaanko vain niitä, joiden henkilötiedot on helppo selvittää vuokra-autoyhtiöltä?
   
 17. Mitä tehdä? Vierailija

  Yksi tapa voisi olla, että paikallisia viranomaisia "tiedotettaisiin" asian nostamista esille laajemminkin täällä Suomen päässä (vaikkei tietty vain Suomen ongelma) esim. lehtijuttujen muodossa, jolla varmaan olisi jo merkitystä autonvuokraukseen ja ehkä jopa autoiluturismiin esim. juuri tuolla Pisan seudulla. Ehkä näin viranomaiset voisivat muuttaa omia epäselviä käytäntöjään ja turistien rahastusta sakkojen muodossa.
   
 18. Minne osoitteeseen olette virallisen valituksen tehneet? EMOonko?
  Onko niin, että sakko todellakin kannattaa jättää maksamatta? Firenzestä napsahti puoli vuotta reissun jälkeen 94€:n pikavoitto...
   
 19. Gardajärvi Vierailija

  Maaliskuussa 2007 tuli voimaan laki, joka mahdollistaa toisessa EU-maassa saadun sakon perimisen suoraan ulosottoteitse. Täytäntöönpanoviranomaisena Suomessa toimii Oikeusrekisterikeskus. 1.9.2008 menessä Oikeusrekisterikeskukselle ei kuitenkaan ole tullut yhtään sakkoa täytäntöönpantavaksi. Jos sakon täytäntöön pano edellytykset eivät täyty tai sakko on saatu muussa kuin EU- maassa, voi sakon määrännyt viranomainen siirtää sakon vaikka suomalaisen perintätoimiston perittäväksi, näin tapahtuukin jossain tapauksissa. Jos sakkoa ei maksa vapaaehtoisesti, ulkomaisen viranomaisen pitää hakea siihen ulosottokelpoinen tuomioistuimen päätös, jotta sakon voi laittaa ulosottoon. Näi ei tietojemme mukaan yleensä taphdu, vaan sakkojen perintä jää riippumaan siitä palaako sakon saanut henkilö maahan, josta sai sakot, jolloin sakon voi joutua maksamaan rajatarkastuksen tai poliisiratsian yhteydessä.
  Kirjoitus on lainattu Moottori lehden numerosta 8/2008
   
 20. Eli kai se sitten on maksettava, nimittäin maana Italia on viranomaistoimista huolimatta niin upea, että tuskin vierailut silti tähän jää.
   

 21. Vuokra-autolla oltiin kun sakot saimme, omalla autolla autoillessamme taas sakkoja ei ole tullut. Vuokra-autolla ajelijoita on helppo rahastaa kun henkilötiedot saadaan vuokraamosta esille. Sitten vuokraamo voi vielä näppärästi veloittaa parikymppiä PER SAKKO selvittelykuluja ja kaikki italiassa hyötyvät. Meillekin tuli samalla kertaa kaksi sakkoa, molemmista autovuokraamo peri selvittelykulut. Ne olivatkin ainoat mitä maksettiin kun visalta suoraan vingahtivat, varsinaisia sakkoja ei olla maksettu ja ei maksetakaan, jos eivät kotiovelta tule perimään.
   
 22. Ja tulipas vielä mieleen, että onko kukaan, joka on sakot Italiasta saanut ja jättänyt maksamatta, saanut tästä mitään jälkiseuraamuksia? Onko kukaan joutunut Italiassa hankaluuksiin (mielestäni tämä on todella epätodennäköinen vaihtoehto) tai onko kenenkään sakkoja välitetty Suomeen perittäviksi?

  Tuntuu vaan, että kaikki pelokkaina maksavat, mutta maksamattomuus ei sen kummempia seuraamuksia tee. Kukaan ei ainakaan kokemuksistaan kerro.
   
 23. juuri sakotettu Vierailija

  Sama systeemi nyt myös Barcelonassa.

   
 24. ykskaksympäri Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rupesi kiinnostamaan, kun on taas matkat mielessä... ja isäntäkin testailee tilanetta par'aikaa. Kylläpä on Pisan kaupunki muistanut turisteja kommenteista päätellen, vaikka luulisi tuloja tulevan muutenkin, on sellainen ihmisvirta kaltevan tornin juurella. Kävimme mekin siellä viime keväänä, muttei onnistuttu sakkoja saamaan, oliskohan ollut hankalampaa niille, kun olimme/olemme liikkeellä omalla kärryllä, joten ei tietoja saa ainakaan vuokrausfirmalta. Se Italiasta, mutta samalla reissulla kyllä tuli sakot Slovakiasta, kun oli valmistunut uusi moottoritie, ja maksutarra puuttui. Olivatkin pojat järjestäneet melkoisen sakkorysän.No, onneksi ei sattunut olemaan paikallista, me tiedä, muuten vielä olisi heti erehdytty maksamaan, joten saatiin vain maksulappu käteen kehoituksella maksaa seuraavassa kaupungissa.Kun kiukku meni ohi, päätettiin kokeilla jättää maksamatta. Tosin vähän askarrutti, että jos, kun ollaan molemmat EU-maita, perintä tulee ja maksu vaikka tuplaantuu. Ollaan tässä "odoteltu", koska postiluukku kolahtaa, muttei vielä..... tapaus sattui viime toukokuussa.
   
 25. ykskaksympäri Uusi jäsen

  liittynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rupesi kiinnostamaan, kun on taas matkat mielessä... ja isäntäkin testailee tilanetta par'aikaa. Kylläpä on Pisan kaupunki muistanut turisteja kommenteista päätellen, vaikka luulisi tuloja tulevan muutenkin, on sellainen ihmisvirta kaltevan tornin juurella. Kävimme mekin siellä viime keväänä, muttei onnistuttu sakkoja saamaan, oliskohan ollut hankalampaa niille, kun olimme/olemme liikkeellä omalla kärryllä, joten ei tietoja saa ainakaan vuokrausfirmalta. Se Italiasta, mutta samalla reissulla kyllä tuli sakot Slovakiasta, kun oli valmistunut uusi moottoritie, ja maksutarra puuttui. Olivatkin pojat järjestäneet melkoisen sakkorysän.No, onneksi ei sattunut olemaan paikallista, me tiedä, muuten vielä olisi heti erehdytty maksamaan, joten saatiin vain maksulappu käteen kehoituksella maksaa seuraavassa kaupungissa.Kun kiukku meni ohi, päätettiin kokeilla jättää maksamatta. Tosin vähän askarrutti, että jos, kun ollaan molemmat EU-maita, perintä tulee ja maksu vaikka tuplaantuu. Ollaan tässä "odoteltu", koska postiluukku kolahtaa, muttei vielä..... tapaus sattui viime toukokuussa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti