Hae Anna.fi-sivustolta

Linnut viruksen levittäjiä?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 26.10.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Tanskassa teurastetaan massoittain minkkejä sen jälkeen, kun koronavirus levisi esteettä Jyllannissa, kertoo Blekinge Läns Tidning. Kööpenhaminan yliopiston tutkijaryhmä epäilee, että lokit voivat olla syy siihen, miksi virus leviää. -Saatoimme todeta, että covid-tartunta oli yhdellä lokilla, sanoo professori Anna Sofie Vedstedt Hammer lehdelle. -Olemme varmoja, ettei lokki ole itse saanut tartuntaa, koska sillä ei ole vasta-aineita. Sen vuoksi tutkittiin, voiko lintu levittää tartuntaa minkkitilojen välillä, kertoo hän. Tanskassa massalahdataan miljoona minkkiä alueelta, joka sijaitsee kahdeksan kilometrin säteellä saastuneesta farmista.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/masar-kan-ha-spridit-corona/
   
 2. vierailija Vierailija

  Jos lokit kykenevät siirtämään koronavirusta eläimestä toiseen, taudin leviämistä on vaikea estää vain ihmisten käyttäytymisen keinoin. Todella huolestuttava tieto, jos se todetaan oikeaksi.
   
 3. vierailija Vierailija

  Suomen 22 kaupungin jätevedessä on todettu koronavirusta.
  En ole huomannut kotimaan uutisissa linkin juttua.
   
 4. vierailija Vierailija

  Ruotsissa vihreiden äänitorveksi eli tiedottajaksi pyrkivä Rebecka Le Moine haluaa lopettaa minkkifarmit maasta, koska pitää alaa eettisesti puutteellisena, minkä lisäksi virus on iskenyt osaan eläimistä. Muistuttavat, että Tanskassa ja Hollannissa minkkejä on vähennetty, jotta pandemia saadaan kuriin. Vaatii hallitukselta toimia, koska hänen mielestään alalla on turvallisuusriskejä eettisten lisäksi.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/bnnGeq/de-sprider-covid--lagg-ner-palsdjursfarmerna
   
 5. vierailija Vierailija

  Ruotsissa on uusikin uhka, sillä Skånessa on villisioista löydetty normaalia vakavampi salmonellatyyppi, jota on tavattu myös sikatiloilta. Epäilevät, että villisiat ovat saastuttaneet pelloilta kerätyn olkisadon ennen kuin se on viety sikatiloille. Ruotsissa on 300 000 villisikaa. Kysymyksessä on Salmonella choleraesuis, jota ei ole ollut neljäänkymmeneen vuoteen Ruotsissa.
   
 6. vierailija Vierailija

  Minkkien massateurastuksesta kerrotaan jo Suomessa, joten tiedon tulo maamme iltalehtiin kestää puolitoista viikkoa. Yhdysvalloista sen sijaan saadaan ajankohtaista tietoa koko ajan, joten sieltä uutiset saadaan nopeasti, mutta Pohjoismaista ei.
   
 7. vierailija Vierailija

 8. vierailija Vierailija

  Ruotsi ei seuraa Tanskan esimerkkiä, vaikka virus on tavattu yhdeksältä minkkitarhalta. -Emme ole löytäneet muteroitunutta virusta Ruotsista, kertoo Maatalousviraston pääeläinlääkäri Håkan Henriksson. Marraskuun alussa minkeille tehdään niinkutsuttu nahoitus, joten parin viikon sisässä poistuu 80 prosenttia eläinkannasta, josta jäljelle jää vain jalostukseen kelpaavat yksilöt.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/danskt-minkbeslut-foljs-inte-i-sverige/
   
 9. vierailija Vierailija

  Koronaviruksen mutaatio minkeillä on aiheuttanut suurta huolta Tanskassa. Nyt WHO haluaa tarkastaa maailman kaikki minkkitarhat, kirjoittaa Reuters. Ruotsissa ei ole kuin 600 000 minkkiä, kun Tanskassa niitä on 20 miljoonaa. Tutkimusten mukaan tietyt eläinlajit ovat alttiita, kuten kissat, mutta ne elävät pienryhmissä, eivätkä näin ollen voi tartuttaa toisiaan samalla tavoin kuin esimerkiksi minkit.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.expressen.se/kvallsposten/professorns-uppmaning-till-sverige-doda-alla-minkar-/
   
 10. vierailija Vierailija

  Tanskassa on otettu hengiltä miljoonittain minkkejä, joita on tuhansia nyt maanteille levinneinä. Minkkien mutatoitunut koronavirus voi tarttua ihmisiin ja on kenties uhka tuleville rokotteillekin. Tanskan hallituksella ei ollut laillista lupaa edes tehdä päätöstä yli 14 miljoonan minkin tappamissesta, joten teurastus on poliittisesti arka asia.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.expressen.se/kvallsposten/efter-slakten-tusentals-doda-minkar-pa-vagarna/
   
 11. vierailija Vierailija

  Joku tuumi aikoinaan, että Tanskanmaassa on jotain mätää, mutta tuskin arvasi, että siellä on mutaatioviruksia kantavia minkkejä pitkin maanteitä.
   
 12. vierailija Vierailija

  Kuolleet minkit eivät hengitä, joten ne eivät levitä tauteja pisaroina, mutta turkkiin on voinut jäädä eläviä viruksia. Varmuutta ei ole siitä, leviääkö tauti villieläimiin tai koiriin, mutta mahdollista se on. Minkkejä levisi Tanskan maanteille ilmeisesti sen vuoksi, että kuljettaja ei kiinnittänyt kuormaa kunnolla. Tanskassa on teurastettu jo yli kahdeksan miljoonaa minkkiä, joita on yhteensä ollut tarjoilla kaksikymmentä miljoonaa.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/doda-minkar-pa-vagarna-kan-ha-fort-vidare-smittan/
   
 13. vierailija Vierailija

  Oho! Tarhoilla on muuttunut eri sanaksi, kun keskellä on j.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti