Hae Anna.fi-sivustolta

Linoleum-lattia

Viestiketju osiossa 'Sisustus' , käynnistäjänä tuuliviiri2, 21.04.2008.

 1. tuuliviiri2 Vierailija

  Onko kellään kokemuksia linolelum-lattiasta. Minkä väristä lattiaa olette laittaneet? Minkänäköinen lattia on isona pintana? Onko helppo puhdistaa? Kaikki kokemukset tervetulleita.
   
 2. leumlino Vierailija

  Värejä nyt on niin monta, että varmaankin mieleinen löytyy. Materiaali on sinänsä miellyttävä, jossainmäärin luonnollinen. Ei kestä kosteutta liiemmin, tosin paremmin kuin saumainen laminaatti. Joku voi mieltää halvanoloiseksi muovimatoksi. On sillä puolensa.
   
 3. En pidä Vierailija

  Meillä on tässä vuokra-asunnossa linoleum -lattia. Laadusta en tiedä, onko hvyää vain huonoa, mutta IKINÄ en laittaisi omaani.

  Kuten ylempi sanoi, halvanoloinen muovimatto on ensireaktio, vaikka meillä on sinänsä kiva kuosi. Mutta muovimatoksi tätä kai kaikki luulee (linoleum kyllä materiaalina on monelle vieras).

  Minust aikävä puhdistaa, en tiedä, onko omaa mielikuvitustani, mutta tahrat ikäänkuin "imeytyy" lattiaan, ts eivät irtoa noin vain pyyhkäisemällä, kun muista materiaaleista. johtunee ehkä mielikuvituksestani, lattia sinänsä on jalan alla kiva ja luonnollinen, jotenkin matta. Siksi kai arvelen, että mattapinnasta tahrat ei niin helposti lähde :)

  Länttejä jää pyyhkimisestäkin, ainakin meidän tasasävyiseen lattiaan.
   
 4. tuuliviiri2 Vierailija

  Linoleumia myydään tosiaan myös rullatavarana. Onko teillä vuokra-asunnossa juuri sitä? Onkohan minkänäkönen se laattaversio... onkohan yhtä muovimattomainen? Luin forbo nettisivuilta lattian hoidosta ja siellä suositeltiin mekaanista pesua. Eli ymmärsin että kannattaisi koneella pestä. Kuulostaa kyllä hankalalle. Ehkä taidan kallistua laminaattilattian puolelle, kun se oli toinen lattiavaihtoehtoni :)
   
 5. Ja voihan olla, että muut linoleumin omistajat ovat hyvin tyytyväisiä, me vain ei olla. Itse valitsisin paljon mielummin laminaatin, ne sentään on vielä kauniitakin ja likakin irtoaa :)
   
 6. tyttelitatteli Vierailija

  Kokemus linoleumista on tullut työn puolesta. Linoleumi on kyllä ammattirakentajien ja -suunnittelijoiden suosiossa.
  Linoleumia saa paitsi mattona eli rullatavarana ja liimattavina laattoina, nykyään myös laminaattityyliin päällystettyinä kalikoina eli paneeleina (lukkopontti), jossa on pohjana kuitulevy.

  Laminaatissa ei ole ollenkaan muovia, se on valmistettu mm. puujauhosta, pellava- ja mäntyöljystä, hartsista, kalkkikivijauhosta ja pigmenteistä sekä juutista.

  Linoleumilattia on tapana vahata, joka helpottaa sen puhtaanapitoa. Valmistajalta saa hoito-ohjeet. Linoleumilattia ei kestä runsaan veden kanssa lotraamista.

  Linoleumia käytetään paljon julkisissa tiloissa, se on kulutusta kestävää ja miettyttävä jaloille. Käytetään esim. koulujen luokkahuoneissa ja käytävillä (käytävälino on paksumpaa). Linoleumia ei juurikaan voi haukkua halvaksi.

  Tällä erää ei ole tarvetta uusia kotini lattianpäällysteitä, mutta linoleumi on yksi vaihtoehto, jos siihen on varaa. Mitään laminaattia minun kämppääni ei tule niin kauan kuin elän.
   
 7. raina Vierailija

  Meillä on keittiössä linoleumilattia enkä ole sitä ikinä vahannut. Ei kait niitä nykyään enää vahata kuten joskus aikaisemmin olleita muovimattoja. Lattia on miellyttävä jalalle, kaunis eikä sitä juuri erota eteisen parketista, koska halusin saman kuvion.

   
 8. pettynyt_15 Vierailija

  Ostimme marmoleum click laattoja niiden mainostetun ekoloogisuuden vuoksi. Nuo värit eivät pysyneet, vaan puolen vuoden jälkeen värit haalistuivat meille sopimattomaksi. Mattojen kohdalle jäi alkuperäinen väri.

  Asianmukaisen ohjeen mukaisesti lattiaa puhdistettaessa pesuastin pohjalle on jäänyt kauhuksemme mustia kiteitä. Oletteko muut kiinnittäneet sellaiseen huomiota. Jäämme kysymään onko lattiasta irtoavat kiteet vaarallisia myös hengitykselle. Olemme asuneet asunnossamme lähes 20 vuotta eikä ennen koskaan ole ilmennys vastaavaa.
   
 9. Oikeaa tietoa Vierailija

  Parasta on hakea oikeaa tietoa linoleumista ja sen hoito-ohjeesta googlen kautta. Valmistajat antavat sen parhaan tiedon/taidon tähänkin materiaaliin.

  Siskollani on edelleen asunnossaan n. 40 vuotta vanha linoleumlattia ja se on täysin ehjä ja nätti.
  Hänen ostaessaan asunnon lattia oli likainen ja nihkeäntuntuinen, vahattu moneen kertaan. Meinasimme repia sen pois, mutta onneksi putsasimme sen useaan kertaan asianmukaisin puhdistusainein eikä sitä tullut mieleenkään sen jälkeen alkaa vaihtamaan. Lattia kirkastui ja vaaleni kauniin väriseksi, mitä se oli alkujaankin ollut. Aineita en enää muista, koska siitä on aikaa yli 10 vuotta, mutta valmistaja kertoo varmasti senkin, samoin oikeat pintakäsittelyaineet. Hoito on helppoa, imuri ja nihkeäpyyhintä silloin tällöin riittää, eikä hän ole käsitelyt pintaa tuon remontin jälkeen enää, vaikka hän on hoitanut luonaan lapsenlapsiaan muutaman vuoden.

  Molemmilla meillä on ollut muovimattojakin asunnoissamme, mutta linoleum on paljon miellyttävämpi. Minulla on nyt lautalattia ja tykkään siitä. Laminaattia en omaan lattiaan asentaisi, se on arka ja äänekäs. Sen ohut pinta on kovaa muovia ja "lauta" puristettua massaa.
  Kukin makunsa ja käyttökulutuksen mukaan tietysti valitsee itselleen sopivimman, mutta halpa ei aina tule edullisimmaksi, sillä työ maksaa kuitenkin yhtä paljon ja halpoja joutuu uusimaan nopeammin.
   
 10. Parkettimies Vierailija

  Nykyään saa myös linoleumille hultolakkaukset ,vapauttaa ylettömästä hoito vahauksesta ym. siivouksesta
   
 11. tyytyväinen Vierailija

  Omistamassani kerrostaloasunnossa (rak.-64) on linoleumi-lattiat.Tein koko rempan ja aioin laittaa uuden lattian,mutta minulle sanoivat asiantuntijat älä missään nimessä peitä tuota jo ainutlaatuista alkuperäistä lattiaa.Puhdistutin sen kunnolla ja vahattiin moneen kertaan ja on hyvänäköinen lähes yksivärinen vaalea.Keittiöön laitettiin vaalea muovimatto,koska siellä oli sininen linoleumi lattiassa,kuten alunperin talon kaikissa asunnoissa keittiössä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti