Hae Anna.fi-sivustolta

Lisää Syyrian

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Tilanteesta, 10.03.2018.

 1. Tilanteesta Vierailija

  et Out: WATCH Ensimmäinen sotilasryhmä lähtee East Ghouta keskellä tulitauosta
  © AFP 2018 / ABDULMONAM EASSA LÄHI-ITÄ
  14:25 10.03.2018(päivitetty 15:29 10.03.2018)

  Syyrian kapinallisten hallussa oleva Itä-Ghouta-linjan tilanne on edelleen jännittynyt huolimatta YK: n turvallisuusneuvoston 24. helmikuuta antamasta päätöslauselmasta, jossa kehotetaan kaikkia osapuolia pitämään kiinni pitkäaikaisesta humanitaarisesta tauosta koko maassa humanitaarisen avun ja lääketieteen turvallisen ja esteettömän toimittamisen varmistamiseksi loukkaantuneiden evakuointi. Ensimmäiset evakuoidut ryhmät, mukaan lukien 13 al-Nusra Front * terroristit ja heidän perheenjäsenensä, ovat lähteneet Syyriaan Itä-Ghoutaan päivää sen jälkeen, kun Syyrian viranomaiset avasivat toisen humanitaarisen käytävän, SANA-uutistoimisto on ilmoittanut. Kilpailevan terroristiryhmän Jaish al-Islamin vankilassa pidätetyt militantit siirretään Idlibin Syyrian koilliseen maakuntaan. Viraston mukaan sotilaat jatkavat al-Wafideenin ja Jisreenin evakuointikappaleita, jotka estävät siviilejä lähtemästä terroritekniikasta. Internetissä lähetetty video näyttää militanttien ja heidän matkatavaroidensa tarkastamiseen tarkoitetut turvallisuuspalvelut ja sitten heidän seuraamisensa erityiseen linjaan. Jaish al-Islam sanoi edellisenä päivänä Twitterissä, että päätös al-Nusra Frontin terroristien vapauttamisesta oli tehty YK: n ja paikallisten kansalaisyhteiskunnan edustajien välityksellä. LUE LISÄÄ: Anti-Militant Protestit purkautuvat Syyrian idässä Ghouta tukemaan Syyrian armeijaa Itä-Ghouta on ollut terroristien valvonnassa vuodesta 2012, ja noin 10 000-12 000 militanttia ohjasi piiriä Syyrian armeijan arvioiden mukaan. Militanttisen alueen tilanne esiteltiin viime kuussa sen jälkeen, kun hallituksen joukot käynnistivät Damascus Steel -nimisen operaation, jossa pyritään selvittämään militanttien alueShelling lähellä Syyriaa Itä-Ghouta laittaa avustuskonvoiman vaaraan - YK: n virallinen YK: n turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman 2401 yksimielisesti päätöslauselman 2401, jossa määrätään tulitaukosäännösten käyttöönotosta koko Syyriaan 30 päivän ajan. Viime viikolla Syyrian sovittelun Venäjän keskus sanoi Syyrian sotilasta viitaten, että Itä-Ghouta-militantit lupasivat vapauttaa siviilit vastineeksi humanitaarisesta avusta . Ilmoitus tehtiin lähiaikoina noin 45 henkilöauton humanitaarisen avustuksen jälkeen ja Muhayam-Al-Wafedinin asutuskeskuksen tarkistuspisteessä, jossa humanitaarinen käytävä kohti itäistä Ghoutaa alkaa. Tuki sisälsi elintarvikkeita, lääkkeitä ja perusedellytyksiä, joiden kokonaispaino oli 247 tonnia. * Jabhat al-Nusra (tunnetaan myös nimellä al-Nusra Front) on Venäjällä kielletty terroristiryhmä.
   
 2. Jenkkien ja terroristien tekeminä:

  E Ghouta militantit suunnittelemaan Kemiallisen hyökkäyksen syyttää Gov't - Damaskota

  © REUTERS /LÄHI-ITÄ
  15:44 10.03.2018(päivitetty 17:04 10.03.2018)
  Syyrian ulkoministeriö on sanonut, että Itä-Ghouta-militanteissa saattaa käydä kemiallisia hyökkäyksiä, jotka kohdistuvat useampiin naisiin, syyttämään Damaskosta.
  "Saimme informaatiota siitä, että militantit Itä-Ghoutaan tulevat suorittamaan kemiallisen hyökkäyksen [in] Hawsh al-Ash'ariin Mesraban ja Beit Sawan välisillä siirtokunnilla. Tahrir al-Sham -ryhmän terroristit haluavat uhrata useita naisia nämä tarkoitukset ja levittää väärät tarinat. Tämä "näyttely" odotetaan tapahtuvan 11. maaliskuuta ", Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad sanoi. Virkamies huomautti, että Syyrian hallitus oli valmis auttamaan missään kemiallisten hyökkäysten tutkimisessa Syyriassa, mutta kansainväliset järjestöt kieltäytyivät yhteistyöstä Damaskoksen kanssa ja jopa vierailivat maassa tietojen tarkistamiseksi. LUE LISÄÄ: Yhdysvallat hyökkäsi Damaskoon uutta hyökkäystä väitetyillä kemiallisilla aseilla - raportti Raportti tulee tuntikausia ensimmäisen militanttien jälkeen, kun heidän perheenjäsentensä evakuoitiin kapinalliselta piirin alueelta. Samaan aikaan SANA-uutistoimisto raportoi, että siviilejä tapettiin, kun he yrittivät päästä Jisr al-Ghaidan kautta al-Mlaihin kaupunkiin kulkevaan käytävään.

  Syyrian viranomaisia on toistuvasti syytetty käyttämään kemiallisia aseita siviilejä vastaan vuonna 2011 alkaneen konfliktin aikana. Assad: West syyttää kemiallisten aseiden Damaskoa hyökkäyksestä Syyrian armeijaan

  Tammikuun 26. päivänä valkoiset helmetit , siviiliväestön puolustusryhmä, jotka toimivat militanttisillä alueilla, ilmoittivat, että kolme siviiliä oli surmattu ja kymmeniä enemmän haavoittuneita epäillyn kloorikaasuherkin Itä Ghoutaan.

  Samana päivänä Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert syytti Syyrian viranomaisia suorittamaan tämän hyökkäyksen, jota Damaskos hylkäsi voimakkaasti. Viime viikolla Syyrian sovintoon keskittyvä venäläinen keskus ilmoitti, että Syyrian terroristit valmistautuvat provokaatioihin, joihin liittyy kemiallisia sodankäyntiaineita Itä-Ghoutaan, jota länsimaat käyttäisivät tekosyynä syyttää Damaskosia kemikaalien käytöstä Syyrian siviiliväestöä vastaan.
   
 3. Syyria syyttää Vierailija

  Syyrian apulaisneuvos syyttää YK: n ihmisoikeustoimikunnasta Syyrian vastaisen politiikan laajentamista
  © Sputnik v
  LÄHI-ITÄ
  21:53 10.03.2018(päivitetty 21:54 10.03.2018)
  DAMASCUS (Sputnik) - Syyrian hallitus ei toimi YK: n ihmisoikeusneuvoston (UNHRC) kanssa ja uskoo, että elimistö leviää Syyrian vastaista politiikkaa länsimaissa, sanoo Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad. "Emme ole yhteistyössä YK: n ihmisoikeusneuvoston kanssa, koska se on poliittistunut ja levittäytynyt Syyrian länsiosapuolten politiikkaan", kertoi toimittajille Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad.

  Diplomi-ilmailu korosti, että Damaskos tervehditti mahdollisia erikoiskomiteoiden perustamista, jotka pystyivät tutkimaan kemiallisten aseiden käytön tapauksia .

  Mekdad huomautti myös, että Syyrian hallitus oli pyytänyt kansainvälisiä tutkijoita tutkimaan raportteja kemiallisesta tapauksesta Khan Sheikhounissa, mutta pyyntö hylättiin väitetyistä huonoista turvallisuusolosuhteista. LUE LISÄÄ: UNHRC: n päätöslauselmassa Syyria ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuskysymysten kanssa - Moskova Yhteinen tutkintajärjestelmä (JIM) esitteli 26. lokakuuta raportin Syyrian Umm Hawshin tapahtumista 15.-16. Syyskuuta 2016 ja Khan Sheikhounissa 4. huhtikuuta 2017. Raportin mukaan Syyrian presidentti Bashar Assad on vastuussa sarinin käytöstä Khan Sheikhoun -tapauksessa, kun taas Daesh * on vastuussa rikkidiinipitoisuuden käytöstä Umm Hawshissa. Venäjän pysyvä edustusto Yhdistyneissä Kansakunnissa totesi, että JIM: n raportti perustui lähinnä oletuksiin ja tosiasioiden valikoivaan käyttöön. Damaskos hylkäsi myös syytökset.

  * Daesh (tunnetaan myös nimellä ISIS / ISIL / IS) on Venäjällä kielletty terroristiryhmä
   
 4. Blogi Syyriasta Vierailija

 5. Kemikaaleja löytyy Vierailija

  Syyrian armeija löytää kemiallisen aseen työpajan Itä-Ghoutaan
  © REUTERS / STRINGER
  11:48 12.03.2018(päivitetty 12:38 12.03.2018)
  Syyrian armeijan raporttien mukaan Itä-Ghouta-militantit suunnittivat kemiallisen hyökkäyksen provokaation Damaskoksen syyttämiseksi.
  Syyrian hallitusjoukot löysivät salaisen työpaikan kemiallisten ammusten valmistukseen, kun he louhivat Aftrisin kylää Itä Ghoutaan sen jälkeen, kun militantit vetäytyivät yhteisöstä. Syyrian arabimaiden eversti Feruz Ibrahim kertoi toimittajille maanantaina.

  "Oletettavasti näiden ammusten varusteet voitaisiin tuottaa osana vääriä lippujen syytöksiä siitä, että hallituksen joukot käyttivät kemiallisia aseita", hän sanoi.
  Äskettäin Syyrian ulkoministeriö sanoi, että Itä-Ghouta- militantit voivat joutua kemialliseen hyökkäykseen syyllistääkseen Syyrian hallitusta sen puolesta. Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad korosti, että Damaskos oli valmis avustamaan kemiallisten hyökkäysten tutkimista Syyriassa, mutta kansainväliset järjestöt kieltäytyivät yhteistyöhön Syyrian hallituksen kanssa.

  Viime viikolla venäläinen Syyrian sovittelukeskus ilmoitti, että terroristit suunnittelevat provokaatioita, joihin liittyy kemiallisia aseita Itä-Ghoutaan. LUE LISÄÄ: Venäjän MoD: E Ghouta militantit taistelevat sen jälkeen, kun haastateltiin al-Nusra

  Kemiallisten aseiden kieltosopimuksen järjestö ( OPCW ) puolestaan vahvisti, että Syyrian pyrkimykset tuhota sen kemiallisten aseiden varastot olivat päättyneet.
  Syyrian viranomaisia on jatkuvasti syytetty käyttämään kemiallisia aseita konfliktin alkamisen jälkeen vuonna 2011. Helmikuuhun 26, pahamaineiset valkoiset helmet, jotka ovat jatkuvasti väärennettyjä tosiseikkoja ja tietoja, väittivät, että Syyrian hallitus oli käyttänyt kloorikaasua Al-Shifoniyan kaupunkia vastaan Eastern Ghoutaan, Anadolu Agency raportoi. Kun Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja Dana White ilmoitti, että Yhdysvallat ei "ole vielä nähnyt mitään todisteita" siitä, että Damascus käytti kemiallisia aseita Itä-Ghoutaan. Viimeksi äskettäin Pentagonin johtaja Jim Mattis varoitti Damaskosta kemiallisten aseiden käyttämistä, vaikka hän sanoi, että ei ole todisteita kloorikaasun käytöstä tähän mennessä.
  Syyrian presidentti Bashar Assad sanoi, että länsimaat syyttivät Syyrian hallitusta käyttämään kemiallisia aseita tekosyynä hallituksen joukkojen ahdistuksille. LUE LISÄÄ: Shelling lähellä Syyriaa Itä-Ghouta laittaa avustuskonvoimia vaarassa - YK: n virallinen
  YK: n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt päätöslauselman 2401, jossa se kehottaa kaikkia Syyrian konfliktin osapuolia lopettamaan välittömästi kaikki yhteentörmäykset ja tarkkailemaan humanitaarista tulitauosta, joka vaikuttaa maan alueelle. Itä-Ghouta oli miehittämässä terroristit vuonna 2012. Syyrian armeijan raporttien mukaan alueella voi olla 10 000-12 000 mielenosoittajaa. YK: n päätöslauselmasta huolimatta taistelut eivät ole päättyneet, vaikka humanitaarinen tauotto otettiin käyttöön.
   
 6. Syyrian armeija kuuntelee kuorma-autojen otsikkoa terroristeille Itä-Ghoutaan (VIDEO) LÄHI-ITÄ
  21:21 16.03.2018
  Toimenpide toteutettiin sen jälkeen, kun Syyrian tiedustelupalvelut saivat tietoja suuren joukon aseita, ampumatarvikkeita ja varusteita aseistettujen ryhmien alueelle.

  Syyrian asevoimat suorittivat onnistuneen sotilasoperaation, joka haastoi terroriin tarkoitettuja aseita ja ampumatarvikkeita, Syyrian tiedustelupalvelun edustaja kertoi Sputnikille.
  "Järjestimme väijytyksen, jonka seurauksena suuri kammio, jossa on ampumatarvikkeita ja aseita, on pidätetty, osa laitteista on tehty Amerikassa, myös lääkkeitä ja laitteita satelliittiviestintään, kaikki tämä oli tarkoitettu militanteille Ghoutaan , "tiedottaja sanoi.

  Verkossa ilmestyvä video näyttää kuorma-autossa löydetyistä ammuksista ja aseista, mukaan lukien savukranaatit, joiden otsikko on "Salisbury England".

  Virkailijan mukaan ei ole ensimmäinen kerta, että Syyrian armeija onnistuu sieppaamaan militantteja varten tarkoitetun lastin. LUE LISÄÄ: Humanitaarinen tauko toiminnassa: Lähes 13 000 siviilejä pakenemaan E Ghouta - MoD

  Muutama päivä aiemmin Syyrian joukot ottivat kiinni auton, joka kuljetti aluetta ampumatarvikkeita, laastirakenteita, aseita ja ohjuksia. Toimenpiteen onnistuminen on vakava isku terroristien hyväksi, ja se vaikuttaa aseellisten ryhmien heikkenemiseen Itä-Ghoutaan, tiedottaja totesi.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=mrpFIeTzDhs
   
 7. Kotiin Syyriassa:
  Venäläinen MoD: yli 800 000 palasi kotiin Alepossa kun Nusra Frontin voiton jälkeen
  © Sputnik / Antoine
  LÄHI-ITÄ 07:52 17.03.2018(päivitetty 08:03 17.03.2018)

  MOSKOVA (Sputnik) - Yli 800 000 ihmistä on palannut Syyrian kaupunkiin Aleppo ja sen esikaupunkiin, jotka vapautettiin Jabhat al Nusran terroristiryhmästä (kielletty Venäjällä), Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina lauantaina.

  "Aleppon maakunta havainnollistaa Syyrian Venäjän sovittelukeskuksen työn tehokkuutta. Joulukuusta 2016 alkaen Jabhat al Nusraan ja sen sidosryhmistä vapautunut Aleppo ja sen esikaupunki ovat palanneet 800 000 ihmistä. tarjoavat apua asuntojen jälleenrakentamisessa, markkinat, kauppoja, kouluja ja lääketieteellisiä tiloja toimivat, maatalous on aktiivisesti palautettu ", totesi julkilausuma. Lisäksi syyrialaiset, jotka lähtivät Alepoon ja muuttivat Idlibin maakunnalle yhdessä pakenevien militanttien kanssa joulukuussa 2016, olivat palanneet kodeistaan maaliskuun 4. päivästä lähtien Venäjän armeijan tietojen mukaan. "Ainakin 870 perhettä, yhteensä 3 409 ihmistä, ovat palanneet Aleppoon Idlibin maakunnasta Iranin ja Venäjän välisen koordinointikeskuksen järjestämän humanitaarisen käytävän kautta Tell-Sultan-Abu Duhurin alueella", ministeriö sanoi . Samaan aikaan Syyrian sovittelun Venäjän keskus käydään neuvotteluja Syyrian aseistettujen oppositioryhmien johtajien kanssa koko sodan runtelemassa maassa, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina. "YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2401 täytäntöönpanossa Venäjä täyttää velvoitteensa täysipainoisesti. Venäjän sovittelukeskus pitää aktiivisia neuvotteluja Syyrian aseellisen opposition johtajien kanssa koko Syyrian alueella", julkilausuma lukee. Lausumassa todettiin myös, että Syyrian hallitusjoukot tekevät vihamielisyyksiä ristiriidattomista aseistetuista ryhmistä, jotka häiritsevät paikallista väestöä.

  Yhdysvaltojen muodostamasta itsenäisestä hallituksesta Pohjois-Syyriassa on kuitenkin estetty siviilien pakenemasta sotaa tuhoavaan Raqqan kaupunkiin, Venäjän puolustusministeriö sanoi lauantaina.

  "Pohjois-Syyrian ns. Demokraattisen federaation Yhdysvaltojen armeijan Raqqaan muodostamat viranomaiset ovat rajoittaneet asukkaitaan Yhdysvaltojen johtamaan koalitioon kohdistuneiden pommien murtautuneille alueille ja estäneet heitä menemästä turvallisemmille alueille Syyriassa" lausunnon lukea.

  Venäjän armeija lisäsi vain muutamia piirejä Raqqan keskustassa sopivaksi elää, kun taas suurimman osan kaupungista on täynnä räjähtämättömiä pommeja ja improvisoituja räjähteitä, jotka ovat jo vaatinut yli 500 ihmishenkeä. Lisäksi Yhdysvallat estää humanitaaristen kelkkojen toimittamisen Syyrian Raqqan kaupunkiin sekä YK: n operaation saapumisen, joka arvioisi alueen humanitaarisen katastrofin laajuutta, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina lauantaina .

  "Yhdistyneet kansakunnat haittaavat edelleen humanitaaristen järjestöjen edustajien saapumista Raqqaan, puhumattakaan Yhdistyneiden Kansakuntien arviointitoimiston saapumisesta kaupunkien kesken, jossa olisi määriteltävä humanitaarisen katastrofin laajuus ja päätettävä hätäapu humanitaariselle avustukselle haavoittuvassa asemassa olevalle väestölle ", totesi julkilausuma.

  Lausuman mukaan vain muutamat kaupungin keskustan alueet ovat edelleen suhteellisen turvallisia, kun taas muualla kaupungissa on vaarallinen ihmisten asumiselle. "Tuhansia siviiliväestöä ja militantteja, jotka kuolivat Raqqan massiivisissa ilmatiloissa, jotka Yhdysvaltojen johtama koalitio on tehnyt, eivät ole toipuneet ja jäävät raunioiksi. Tarttuvien kuolemien puhkeaminen, jotka uhkaavat muuttua epidemian kesän saapuminen, on jo kirjattu kaupunkiin, "lisäsi julkilausuma.

  Lisäksi Yhdysvallat ja sen koalitio-kumppanit eivät ole noudattaneet YK: n päätöslauselmaa 2401 antamiaan lupauksia, jotta Venäjän humanitaariset toimitukset Syyriassa, Venäjän puolustusministeriö totesivat.

  "Vaikka Yhdysvaltain armeija vakuutti, että se antaa humanitaarisen avun päästäkseen siirtymään joutuneisiin ihmisiin At Tanfissa, Yhdysvaltain sotilashallituksen edustajat ovat kieltäytyneet täysin takaamasta, että tämä avustus jakautuu siviilien sijaan Yhdysvaltain hallitsemien militanttien sijaan", lausunto lukee . Yhdysvaltain opettajat ovat kouluttaneet aseistettua Syyrian oppositiota, joka sijaitsee At Tanfin varuskunnassa maan kaakkoisosassa, lähellä Rubkanin leiriä siirtymään joutuneille ihmisille.

  "Tämä tarkoittaa, että Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja liittoutuneet maat, jotka ovat aktiivisesti edistäneet YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2401 hyväksymistä, jättävät täysin huomiotta Syyrian sitoumuksensa", se totesi.

  Neuvosto antoi yksimielisesti päätöslauselman 24. helmikuuta. Se määräsi kaikki sotivat osapuolet lopettamaan vihollisuudet välittömästi ja pitämään kiinni pitkäaikaisesta humanitaarisesta tauosta koko Syyrian alueella varmistaakseen humanitaarisen avun turvallisen ja esteettömän toimittamisen sekä loukkaantuneiden lääkärin evakuoinnin. Lisäksi Yhdysvaltain armeijan yksiköt, jotka sijaitsevat Syyrian maakunnan Deir ez-Zorin itäisillä alueilla, estävät näiden alueiden palauttamisen Syyrian hallituksen valvonnassa, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina.

  "Yksi Syyrian viranomaisten prioriteeteista on väestön paluu Deir ez-Zorin maakunnan itäisiin piireihin, joita hallitsevat pro-yhdysvaltalaiset yksiköt ... Näissä piireissä sijaitsevat Yhdysvaltain armeijan yksiköt estävät Syyrian hallituslaitosten palauttamisen , "lausunto lukea.

  Ministeriö täsmensi, että yli 23 000 ihmistä palasi Deir ez-Zorin maakunnan alueille, jotka Damaskoksen hallitus oli 1. joulukuuta lähtien.
   
 8. Yhdysvallat tarttui evakuoimaan enemmän Daesh-johtajia Syyriassa - valtion tiedotusvälineet
  17:03 19.03.2018(päivitetty 17:27 19.03.2018)
  Siviililäislähteet kertoivat Syyrian valtion tiedotusvälineille maanantaina, että kolme Yhdysvaltain helikoptereita oli evakuoineet epäiltyjä Daeshin (ISIS) komentajia Koillis-Syyriasta.

  Puhuttuaan SANA: lle, lähteet totesivat , että sotilashelikopterit olivat laskeutuneet al-Jissiin ja Kalun kylien väliseen alueeseen, 2 km etelään Tal Hamisin kaupungeista Al-Hasakah Governaten Qamishli-piiriin.

  Sieltä palveluksessa olevat henkilöt lähettivät neljä henkilöä talosta, jonka uskottiin sisältävän Daeshin * Irakin kansalaisuuden johtajat helikoptereihin, jotka sitten evakuoivat heidät alueelta tuntemattomaan kohteeseen. Damaskos, Teheran ja Venäjän armeija ovat toistuvasti veloittaneet Yhdysvaltain sotilaita sketchy-asioista terroristiryhmän kanssa. Syyrian tiedotusvälineet ilmoittivat helmikuun lopulla, että kaksi Yhdysvaltain helikoptereita oli kuljettamassa Daeshin komentajia ja heidän perheenjäseniään Sabah al-Khairille, noin 20 km etelään al-Hasakahista etelään, jossa Yhdysvaltain joukkoja on syytetty terroristien koulutuksen perustamisesta.

  Aiemmin tässä kuussa vanhempi iranilainen komentaja antoi Iranin ulkoministeriölle sen, mitä hän sanoi todisteena Yhdysvaltojen salaisesta yhteistyöstä terroristien kanssa.
   
 9. E Ghouta Resident hylkää tiedotusvälineet: "Syyrian armeija pelasti meidät" (VIDEOin
  LÄHI-ITÄ
  16:07 21.03.2018(päivitetty 16:45 21.03.2018)
  Jotkut syyrialaiset, jotka lähtevät edelleen Itä-Ghouta Damaskoksen lähiöiltä humanitaaristen käytävien kautta, mainstream media jatkaa väitteitä kaikkien alueen pakenevien kohtalosta.

  Puhuessaan Sputnikille Itä-Ghouta-alueen asuva Abdel Rahman Awad on hylännyt useiden maailman ja alueellisten tiedotusvälineiden raportit väittäen, että Syyrian armeija tappaa siviilejä, jotka pakenevat Itä-Ghoutaan.

  Hän korosti, että se oli Syyrian armeija, joka "pelasti meidät viiden vuoden kärsimyksen jälkeen".
  "Kun saavuimme Syyrian joukkojen asemiin, soitimme puheluita sukulaisillemme ja ystävillemme, jotka olivat hyvin yllättyneitä siitä, että olemme vielä elossa, osoittautuu, että tunnetut kanavat, kuten Al-Jazeera ja al-Arabiya, ovat ilmoittaneet [Syyrian] armeija oli tappanut meidät ja haudannut meidät hautausmaahan syyttämällä armeijaa ja sen liittolaisia kaikista mahdollisista rikoksista ", Awad sanoi.
  LUE LISÄÄ: Liberation in Sight: Bashar Assad KUVAA Itä-Ghouta

  Hän sanoi, että hän ja hänen perheensä ovat turvallisia ja terveitä, hylkäämään kaikki muut raportit "valheiksi". "Kaikki tämä on tehty sytyttämällä Syyrian armeijan pelko kaikkien sellaisten sieluihin, jotka asuvat Itä-Gtutassa", Awad huomautti. LUE LISÄÄ: Venäjän suurlähetystö kehottaa Yhdysvaltoja pidättäytymään lisääntyvästä konfliktista Itä-Ghoutaan
  Haastattelu tulee, kun Itä-Ghouta asuu edelleen pahoinpitelyalueellaMoskovan ja Damaskoksen järjestämien humanitaaristen käytävien kautta. Neljässä päivässä lähes 50 000 ihmistä on kuollut, ja terroristit ovat edelleen 300 000.

  Itä-Gottan Damaskoksen esikaupunki on ollut aseistettujen kapinallisten ja al-Nusra Frontin terroristiryhmän valvonnassa vuodesta 2012. Syyrian armeija käynnisti helmikuussa 2017 sotilasoperaation terroristien vetämiseksi pois alueelta helmikuussa 2017, ja se on jo vapautanut 70 prosenttia alueesta.
   
 10. Ulkomaat aseistavat Vierailija

  Terroristeja Syyriassa.
  Puolustusministeriö: kaikkia Syyrian terroristeja hallinnoidaan ja rahoitetaan ulkomailta
  Syyriassa kaikki laittomat aseistetut ryhmät on aseistettu, rahoitettu ja hallinnoitu ulkomailta. Tämän totesi Venäjän asevoimien päämiehen varapuheenjohtaja, ensimmäinen varapääministeri, Valery Gerasimov.

  "Mikään valtio ei ole avoimesti julistanut sotaa Syyriasta, mutta kaikki laittomat aseistetut ryhmät ovat aseistettuja, rahoitettuja ja hallinnoituja ulkomailta", Gerasimova sanoo RIA Novosti .

  Hän totesi, että vaikka Venäjä ei päässyt konfliktiin hallituksen puolelta, Syyria yli neljä vuotta tosiasiallisesti johti julistamatonta sotaa olemassaolon oikeutuksesta.

  "Kun tämä sisäisten mellakoiden kamppailu muuttui sotilaalliseksi konfliktiksi, ei ole selkeää vastausta", painotti pääsihteeristön päällikkö.

  Helmikuussa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan pyysi Yhdysvaltoja täydentämään "teatteria IG: tä vastaan" Syyriassa.
   
 11. Lähes tuhat militanttia ja heidän perheenjäseniään peruttiin Eastern Gutasta 24. maaliskuuta
  08:24
  Lauantaina 24. maaliskuuta humanitaarisen käytävän kautta Arbilin idässä East Gutin kylä jätti lähes tuhat militanttia ja heidän perheitään. Venäjän puolustusministeriön lehdistöpalvelu kertoi tämän.

  "988 mielenosoittajaa ja heidän perheenjäsentään joutui maasta, ja heidät kuljetettiin Idlibin maakunnalle 17 linja-autoilla", puolustusministeriö sanoi (RT: n käyttöön).
  Huomautetaan, että vapautetut militantit ovat Failak Ar-Rahman -ryhmittymän jäseniä.
  Päivänä , jolloin puolustusvoimien ja heidän perheenjäsentensä irtikytkemisestä Arbilin itä-Gutan asuttamispaikalta oli avattu.
   
 12. Jo 3000 terroristia Vierailija

  On luovuttanut itäisen Gutan:
  Noin 3 tuhatta militanttia ja heidän perheenjäsentänsä jättivät itäisen Gutan päivän
  Noin 3 tuhatta militanttia ja perheenjäseniä jättivät Harastin asutuksen itärangan Siran pääkaupungin lähiöissä. Tämä kerrottiin Venäjän federaation puolustusministeriölle, TASS raportoi.

  LUE ETEENPÄIN[​IMG]

  Suuri osa East Gutasta vapautuu terroristeilta, kertoivat tiedotusvälineet.


  "Järjestäytyneestä humanitaarisesta käytävistä 3084 sotilaita ja heidän perheenjäseniään poistettiin päivälle, jota kuljettaa 59 junan sarake Idlibin maakunnalle. Yhteensä 4 979 sotilaallista ja heidän perheenjäseniään otettiin Harastin ratkaisusta Idlibin maakuntaan, "raportti totesi.

  Syyrian hallituksen joukot estivät itäisen Guta helmikuun 2018 toisella puoliskolla. Samaan aikaan militantit kieltäytyivät luovuttamasta siviilejä Itä Gutasta, pitäen heitä panttivankeina.

  Maaliskuussa venäläisen keskuksen sovittelijoiden keskinäiset asiantuntijat onnistuivat pääsemään sopimukseen Ahrar al-Sham -ryhmän johtajien kanssa militanttien asteittaisesta vetäytymisestä ja Itä-Gutan vapauttamisesta.   
 13. John Bolton pyysi Tel Avivia hyökkäämään Iranin - entisen Israelin puolustusministerin kanssa
  © AP Photo / Alex Brandon
  LÄHI-ITÄ
  14:58 26.03.2018
  Trump ilmoitti 22. maaliskuuta, että hän korvasi HR McMasterin kansalliseksi turvallisuusneuvojaksi merkittävällä "hawkilla" ja entisellä Yhdysvaltain suurlähettiläänä John Boltonilla. Bolton on tunnettu kriitikko iranilaisesta ydinaseesta ja Israelin kannattajasta.

  Israelin puolustusvoimien entinen apulaispäällikkö Shaul Mofaz ja entinen puolustusministeri ovat paljastaneet kokemuksensa työskennellessäkseen äskettäin nimitetyn Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin kanssa Yediot Aharonotin 26. maaliskuuta järjestämän konferenssin aikana. Raportit Jerusalemissa Lähettää.

  "Olen tuntenut John Boltonin päiviltä Yhdysvaltojen Yhdysvaltojen suurlähettiläänä. Hän yritti vakuuttaa minulle, että Israelin on hyökättävä Iraniin", Shaul Mofaz sanoi.

  LUE LISÄÄ: 'Shame' - Iranin virkailija Boltonin nimittämisestä kansallisen turvallisuuden neuvonantajana

  Hän totesi kuitenkin, että hän ei usko, että tällainen liike olisi viisas, ei Yhdysvaltojen eikä "kenenkään", ellei Iranin uhka tule todeksi. Hän lisäsi, että uhka on jo merkittävää, sillä Iran on läsnä maan rajalla Syyrian ja Libanonin kanssa. LUE LISÄÄ: "Jos Trump aikoo romuttaa Iranin, Bolton voi auttaa häntä tekemään niin" - analyytikko

  John Bolton, joka sai uuden nimitystään 22. maaliskuuta, tunnetaan laajalti kriitikkona Iranista ja sen ydinaseista sekä vastustajista, kuten Israelista ja oppositioryhmistä, jopa sellaisilta, jotka olivat olleet läsnä terroristiryhmäluettelossa. kuten Mujahedeen-e-Khalq (MEK). MEK on oppositiovoima, joka pyrkii kukistamaan ayatollah-hallinnon ja perustamaan uuden, perustuen ryhmänsä ideologiaan, joka on islamin ja marxilaisuuden sekoitus. MEK oli läsnä terroristiryhmäluettelossa EU: ssa ja Yhdysvalloissa vasta vuonna 2009 ja vuonna 2012. John Bolton oli niiden joukossa, jotka kannattivat poistamista tällaisista luetteloista.
   
 14. Tuhansia siviilejä Itä-Ghoutaan vapauttivat Syyrian joukot vankilasta
  © AFP 2018 / LOUAI BESHARA
  LÄHI-ITÄ
  20:22 26.03.2018
  Itä-Ghouta-kaupunginosan suurimmassa kaupungissa, Doumalla, siviilejä ja sotilashenkilöitä on vapautettu "parannuksen vankilasta", jossa Jaish al-islamin terroristeja pidettiin vankina jo vuosia.
  Adra-kaupungin satoja naisia ja lapsia sattui ja terroristit vangitsivat joulukuussa 2013. Adra on yksi Damaskoksen esikaupunkien suurimmista teollisuuskaupungeista.
  Joulukuussa 2013 militantit takavarikoivat kaupungin ja tappoivat siviilejä, kun taas monet vangittiin.

  Syyrian turvallisuusjoukkojen lähde kertoi Sputnikille, että "tiedot katoamisesta" ovat osittain luottamuksellisia, mutta voidaan vahvistaa, että tämä vankila ei ollut ainoa Doumassa.
  LUE LISÄÄ: Syyrian armeija ilmoitti Jaish al-Islam viimeisen mahdollisuuden poistua alueelta E Ghouta

  "Tällaisissa paikoissa ääriryhmät kiduttivat siepattuja ihmisiä ja pakottivat heidät tekemään parannuksen synneistään. Niinpä he halusivat toteuttaa rauhanomaisen vallankumouksen oppi. Mutta millaisia syntejä lapsille , jotka ovat eniten vankein vankilassa, täytyy tehdä parannus? "Kysyi lähde.

  Lähteen mukaan vankilassa oli 3500 vankia. Terroristit käyttivät heitä ihmiskilpinä painostamaan Syyrian armeijaa , joka teki kaikkensa pelastaakseen kaupungin ihmisten elämää.
  Lähde totesi, että tällä hetkellä Jaish al-Islamin terroristit neuvottelevat venäläisen puolen kanssa, joka tarjoaa humanitaarisia käytäviä Ghoutaan.
  LUE LISÄÄ: Katso: Syyrian armeija havaitsee terrori-tunneliverkon itäisessä Ghouta
  Lähteen mukaan nämä terroristit halusivat lähteä, samoin kuin Ahrar ash-Sham ja al-Nusra Front, panttivankien vapauttamisen jälkeen, mutta tässä tapauksessa neuvottelut on viivästynyt tilanteen monien monimutkaisten näkökohtien vuoksi.

  Venäjän puolustusministeriö sanoi maanantaina, että lähes 6500 sotilaallista on lähtenyt Syyrian Irbinin kaupungista viimeisten kahden päivän aikana.

  Ministeriön mukaan 4 979 sotilaallista ja heidän perheenjäseniään siirrettiin Harasta-alueelta Eastern Ghoutaan Idlibin maakunnalle sunnuntaina sen jälkeen, kun venäläinen keskus oli sopinut Syyrian sovittelusta Ahrar al-Sham -ryhmän johtajien kanssa.

  Ministeriö lisäsi myös, että lähes 114 000 ihmistä on lähtenyt idänkaupungin Damaskoksen esikaupungista humanitaaristen tauojen alusta lähtien.
   
 15. Syyrian armeija kaappaa brittiläiset militantit itäisessä Ghouta -raportissa
  © AFP 2018 / STRSOTILAALLINEN & TIEDUSTELU
  00:06 12.04.2018
  Syyrian armeija on kaapannut useita brittiläisiä joukkoja Itä-Ghouta-armeijan sotilasoperaatioissa paikallisten tiedotusvälineiden raporttien mukaan. Al-Mayadeenin Fars Newsin mainitseman uutiskanavan raportin mukaan joukko brittiläisiä joukkoja on vangittu Syyrian arabimaiden operaatioiden aikana Itä-Ghoutaan. Niiden uskotaan olevan osa alueen alueella toimivia kansainvälisiä sotilasjoukkojoukkoja, jotta Damaskokselle voitaisiin aloittaa hyökkäys yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa. Raportin mukaan Yhdysvaltojen ja muiden Nato-maiden, Jordanian ja Israelin, aikoo käynnistää iskuja useilta rintamilta, mutta tontti epäonnistui, kun Syyrian asevoimat tekivät useita nopeita etenemisiä Itä-Ghoutaan maaliskuussa. Tontti väitettiin osallistuvan massiivisiin suihkulähteisiin Yhdysvaltojen ja Israelin lentokoneilla, joiden oli tarkoitus avata tietä maajoukkojen eteen.

  "Kun juoni julkistettiin, Syyrian ja Venäjän sotilaskomentajat aloitti toimintansa Itä-Ghoutaan torjuakseen sen," Al-Mayadeenin ja Farsin mainitsemat lähteet sanovat.

  Koska tontti epäonnistui Syyrian armeijan nopeiden edistysaskelten vuoksi, Yhdysvallat peruutti kaikki nämä ulkomaiset joukot suunnitellut operaatiot ja määräsi välittömästi vetäytymisen Itä-Gtasta Damaskoksen itäisen esikaupungin, mukaan lukien Douman, kautta. Yhdysvallat ja Turkki pyrkivät pelastamaan ulkomaisia "militantteja ja agentteja, jotka toimivat Israelissa, Jordaniassa ja Nato", nyt kiinni Ghoutaan ja siirtävät ne Idlibille, lähde sanoo.

  Turkin aloite, jonka tarkoituksena on auttaa Nusra Frontin terroristien evakuoimisessa Ghoutaan, on kuulemma ollut "erityisten ulkomaisten joukot, jotka olivat Al-Qaidan sidoksissa olevan Nusran edessä olevan terroristijärjestön joukossa. "Siksi Yhdysvallat on määrännyt Jaysh al-Islamille, Faylaq al-Rahmanille ja muille terroristiryhmille, että siviilien evakuointi Itä-Guttasta armeijaan kuuluville alueille pyrkii tarjoamaan näille ulkomaisille edustajille lähtevän myös jättämään Ghoutaan peittää ja antaa Turkin tiedustelupalvelun lähettää ne tiettyihin At-Tanfin alueisiin ja Pohjois-Syyriin, jotka ovat Yhdysvaltain joukkojen hallinnassa ", lähde sanoi.
   
 16. E Ghouta vapautettu Vierailija

  E Ghouta Mop-up: sotilaat luovuttavat toisen Israelin, eurooppalaisen aseiden ajettaessa
  © AFP 2018 / STRINGER
  LÄHI-ITÄ
  12:52 12.04.2018(päivitetty 12:54 12.04.2018)
  Löydöistä tulee hallituksen joukkoja, jotka tekevät Damascus Steelin operaation, hyökkäyksen, joka vapauttaa militantin linnoituksen terroristien hallinnan pääkaupungista itään. Jailja al-islamin militantit, jotka jättivät Douman evakuointisopimuksen puitteissa, joutuivat luopumaan aseistansa, mukaan lukien israelilaisten tekemät ampuma-aseet ja belgialaisia raketteja ja koneita, turvallisuuslähde on kertonut sputnik-arabiaksi .

  3 792 ihmistä, mukaan lukien 1 384 mielenosoittajaa ja heidän perheenjäseniään, evakuoidaan Doumasta ja vietiin Jarabuluksen kaupunkiin 85 metrin välein Koillis-Aleppo-pohjoisella Syyriassa, jonka vetäytyminen odotetaan ulottuvan yli kaksi päivää. Militantit ovat myös sopineet luopuvan raskaista aseistansa torstaina. Myöhemmin viime kuussa Douman asukkaat lähtivät kaduillekannustamaan militantteja liittymään tulitaukoon. Tällä viikolla siviilejä otettiin käyttöön useita varastoja, joita militantit käyttivät aiemmin ravintoaineiden, polttoaineiden ja muiden tarvikkeiden varastoimiseksi keinona valvoa väestöä. Venäjän armeijan poliisivoimat ovat tulleet kaupunkiin auttamaan lain ja järjestyksen varmistamisessa jälleenrakennuksen alkaessa. Venäjän keskus Syyrian sovittelulle vahvisti torstaina, että Syyrian operaatio käynnistettiin helmikuun puolessa välissä vapauttamaan Itä-Ghouta joukosta islamistisia ryhmiä on virallisesti kääritty. "Tänään tapahtui historiallinen tapahtuma Syyrian arabitasavallan historiassa. Valtion lippu lentänyt yli rakennuksen ... Douman kaupungissa merkitsi palautettua valvontaa tämän ratkaisun, ja näin ollen koko Itä-Ghouta," Maj. Yuri Yevtushenko, Venäjän Syyrian sovinnon keskuksen johtaja, kertoi toimittajille. Syyrian armeija käynnisti operaation Damascus Steel 18. helmikuuta, jotta selviytyisi militanttisesti pidetystä Itä-Ghouta-taskusta seuraavien vuosien aikana militantin pommitukset Syyrian pääkaupunkiin. Ennen vapautumistaan alue oli Jaysh al-Islam, Al-Rahman-legiooni, Ahrar al-Sham ja al-Nusra Front *, al-Qaidan Syyrian jäsen.

  Damaskus Steelin operaation aikana Syyrian armeija on löytänyt suuria varastoja pienaseista, tykistökuoneista, säiliöalusten ohjuksista ja muista tarvikkeista Israelista, Yhdysvalloista ja muista NATO-maista.

  * Terrorismin ryhmä kiellettiin Venäjällä.
   
 17. Terroristien aseet Vierailija

  Syyrian armeija kertoo Saudi-made räjähteitä Itä Ghouta Cleanup Op
  © AFP 2018 /KARWASHAN
  SOTILAALLINEN & TIEDUSTELU
  12:41 13.04.2018
  Sotilaat löysivät myös sellaisia raketteja, joita Ghouta militantit käyttivät aikaisemmin Damaskoksen hallitsemiseksi. Syyrian armeijan kentän komentaja Syyrian arabien uutistoimistolle puhui , että ammusvarastot löytyivät Zamalkan kaupungista, noin 3,5 km: n päässä Damaskoksen keskustasta koilliseen.

  Hallituksen mukaan islamistinen Al-Rahman Legion -valtuuskuntayhtymä, joka kontrolloi kaupunkia, käytti tehokkaasti yhden sen lähiympäristöistä tehtaiden ja varastojen verkostoon, joka valmistaa ja varastoi kuoret ja niihin liittyvät räjähteet ja kääntää käytetyn säiliön kuoret improvisoiduksi räjähdyslaitteeksi. Nämä hätiköityjen aseiden tuotanto- ja varastointitilat olivat kaikki yhteydessä tunnelverkkoon. Jotkut räjähtävät materiaalit olivat Saudi-made, komento sanoi. Räjähteiden ohella oli laitteita niiden sekoittamiseksi C4: ään tai klooriin, jotta voitaisiin lisätä tykistökuorien tuhoisaa voimaa, joka militanttiset lobbaisivat pääkaupungin asuinalueille.

  Armeija löysi myös useita varastoja, joita käytetään suurien tykistökuorien tallentamiseen, mukaanlukien kuoret laajalle käytetylle Grad-rakettisysteemille.

  Lopulta armeija paljasti salaisia vankiloita, joissa jihadistien vangit joutuivat tekemään kovaa työtä.
  Syyrian armeija käärivät operaation Damascus Steelin, jonka tehtävänä oli selvittää militanttisen East Ghouta -tapahtuman pääkaupungin terroristien pommitusten jälkeisinä vuosina torstaina. Toimi, joka alkoi 18. helmikuuta, sai Syyrian armeijan ja sen liittolaisten taistelevan islamistien, mukaan lukien Jaysh al-Islamin, Al-Rahmanin legioonan, Ahrar al-Shamin ja al-Nusra Front *: n, al- Qaidan * Syyrian kumppanuus.

  Toiminnansa aikana Syyrian joukot ovat löytäneet isoja asevarastoja Israelista , Yhdysvalloista , Belgiasta ja muista NATO-maista. He ovat myös löytäneet suuria maanalaisia tiloja, kidutuskamareista ja hätätilanteista lääketieteellisistä tiloista, jotka ovat riittävän suuria ajamaan ajoneuvoja.
  Viime viikolla, vain pari päivää ennen Syyrian sotilaallista käärittyä operaatio Damascus teräs, oppositioaktivistit Doumassa, Itä-Ghouta syyttivät hallituksen voimia suorittaakseen kemiallisen hyökkäyksen, mikä sai Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan uhkaavan käynnistää iskuja sodan runtelemana maa. Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis sanoi torstaina, että presidentti Trump ei ole vielä päättänyt asiasta.

  * Terroristiryhmät kiellettiin Venäjällä.
   
 18. Taas, kuten Irakin joukkotuhoaseista aikaisemmin aloittaessaan sodan Irakia vastaan!

  Meillä on todisteita Ison-Britannian roolista Douman provokaatiossa - Venäjän MoD
  © AFP 2018 yVENÄJÄ
  17:22 13.04.2018(päivitetty 19:04 13.04.2018)
  Ilmeinen väärennetty lippu kemiallinen hyökkäys Syyrian kaupungissa, Douman, 7. huhtikuuta, on ollut tekosyynä Yhdysvaltojen uhkaamaan Lähi-idän maata ohjuslakalla; Venäjä on pyytänyt avointa tutkimusta, kun paikalliset lääkärit ovat sanoneet, ettei kukaan ole pyytänyt minkäänlaisia lääketieteellisiä hoidoja myrkytyksen vuoksi.
  Venäjän puolustusministeriö piti lehdistötilaisuuden siitä, mitä Länsi-kerronnassa kuvataan väitetyksi kemialliseksi hyökkäykseksi Syyrian itäisessä Goutassa. Väitteen tueksi ei ole esitetty näyttöä. Venäjän kemikaalivirasto, joka on lähetetty Doumalle, ilmoitti, että mitään kemiallisia myrkytyksiä ei löytynyt. Yhdysvaltain puolustussihteeri myönsi 12. huhtikuuta, että Pentagolla ei ollut näyttöä kloorista tai sarinista Doumassa.

  Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konashenkov totesi tiedotustilaisuudessa, että ministeriöllä on riittävästi näyttöä siitä, että suunniteltu provokaatio kemiallisten aseiden käytöstä tehtiin Syyrian Douman kaupungissa 7. huhtikuuta.

  "Suunniteltu provokaatio"

  Hän lisäsi, että Yhdysvallat ja länsimaat jatkavat "mielivaltaisia ja perusteettomia syytöksiä" laillista Syyrian hallitusta vastaan kemiallisten aseiden väitetystä käytöstä siviilejä vastaan Itä-Ghoutaan .

  LUE LISÄÄ: Demokraatit Slam Trump Tweets mahdollisista Syyrian iskuista, Yhdysvaltain turvallisuuskysymyksistä

  Kuitenkin lähes viikon kuluttua Yhdysvalloissa ja eräissä Euroopan maissa ei ole annettu todisteita, kuten hän sanoo.
  "Venäjän puolustusministeriöllä on runsaasti todisteita siitä, että Doumalla toteutettiin suunniteltu provokaatio 7. huhtikuuta, jotta maailman yhteisö harhautettaisiin. Todellisuuden todellinen tarkoitus tänään on kaikille selväksi - tuoda Yhdysvaltoja käynnistämään ohjuslakkoja Syyriaa vastaan ", Konashenkov korosti.

  Hän sanoi myös, että Venäjän puolustusministeriöllä on todisteita Yhdistyneen kuningaskunnan suorasta osallistumisesta tämän provokaation järjestämiseen. Hänen mukaansa Venäjän puolustusministeriö löysi ne, jotka osallistuivat Douman mallintavan kemiallisten aseiden hyökkäykseen. Nämä osallistujat kertoivat ministeriölle yksityiskohdista leikkeen kuvaamisesta.

  LUE LISÄÄ: US Syyt Syyriaan olisi YK: n peruskirjan rikkominen - analyytikko
  Konashenkov sanoi, että suorat osallistujat prosessista videokuvaan "kemiallisten hyökkäysten seurauksista" Syyrian Duumassa sanoivat videon järjestäytyneen. "Olemme onnistuneet löytämään suorat osallistujat tämän videon kuvaamiseen ja haastattelemaan heitä." Tänään esittelemme näistä ihmisistä suoran haastattelun. Duman asukkaat yksityiskohtaisesti kertoivat, miten kuvaukset suoritettiin, millaisia jaksoja he osallistuivat ja mitä he teki ", Konashenkov sanoi. Venäjän armeija pystyi näkemään, että nämä olivat juuri videon ihmisiä. Konashenkovin mukaan nämä kaksi lääkäriä työskentelivät paikallisessa sairaalassa hätäosastolla. He sanoivat, että sairaalassa oleville ihmisille ei ollut merkkejä myrkyllisten aineiden myrkytyksestä.

  "Ensiapuhuollon aikana tuntemattomat ihmiset joutuivat sairaalaan, jotkut heistä videokameroilla, jotka alkoivat huutaa, paniikkia ja kaataa kaikki vedellä letkuista huutaen, että kaikki olivat myrkyllisiä aineita myrkytyneinä. Potilaat ... ja heidän sukulaiset paniikki alkoi kaataa vettä toisiinsa ", ministeriön tiedottaja sanoi. Hän sanoi, että kuvaamisen jälkeen tuntemattomat ihmiset katosivat nopeasti. Yhdistyneen kuningaskunnan osallistuminen

  "Tällä hetkellä Venäjän puolustusministeriöllä on muita todisteita, jotka osoittavat, että Ison-Britannian suora osallistuminen provokaation järjestämiseen Itä-Ghoutaan", Konashenkov totesi. Hän lisäsi, että 3.-6. Huhtikuuta Lontoo painosti ns. White Helmets -ryhmän edustajia provokaation täytäntöönpanon helpottamiseksi.

  LUE LISÄÄ: "Jos jotain tapahtuu Syyriassa, Ranska tulee liittymään Yhdysvaltoihin sodassa" - journalisti
  Erikseen hän sanoi, että Venäjän sovittelukeskus ja Syyrian viranomaiset tekevät suuren mittakaavan humanitaarisen operaation Damascusin itäisessä Ghouta-esikaupungissa.
  "Aluetta evakuoitiin kaikkiaan 170 152 ihmistä, joista 63 117 miehistöä ja heidän perheenjäseniään", Konashenkov sanoi. Kaikki Itä-Ghounan siirtokunnat ovat tällä hetkellä hallinnassa Syyrian hallituksen joukot. Venäjän armeijan poliisi lähetettiin alueelle seuraamaan tilannetta ja ylläpitämään lakia hänen mukaansa.

  "Kun Damaskoksen esikaupungissa on tilanne vakauttamisen merkkejä, siviilit palaavat kotiinsa, joiden määrä on tähän mennessä noin 63 000. Toisin sanoen yli puolet niistä aiemmin evakuoiduista asukkaista on palannut kotiin", Konashenkov korosti .

  Syyrian tilanne nousi merkittävästi viime viikolla johtuen duuman kaupungin väitetystä kemiallisesta hyökkäyksestä. Raportit väitetystä hyökkäyksestä duumassa, joka sijaitsee Damaskoksen esikaupungissa Itä-Ghouta, ilmestyi viime lauantaina.
  Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat syyttäneet Syyrian presidentin Bashar Assadin syyllisyyttä tapahtumasta, mutta Damaskos on kumonnut syytökset. Moskova on pyytänyt perusteellista tutkintaa väitetystä hyökkäyksestä ennen johtopäätösten tekemistä.
  LUE LISÄÄ: Pompeo lupaa lopettaa "pehmeän politiikan" Venäjälle, kun Yhdysvallat syyttää Syyrian iskua
  Viitaten Douman maaperän analyysiin, joka otettiin lähiaikoina väitetyn kemiallisten aseiden hyökkäyksen jälkeen Venäjän puolustusministeriö puolestaan totesi, että analyysi osoitti, että alueella ei ollut hermojen ja klooria sisältävien myrkyllisten aineiden puuttumista.

  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi keskiviikkona, että Assadia tukevaa Venäjää pitäisi "valmistaa", koska "mukavat" ja "älykkäät" ohjukset joutuivat syyttämään Syyriaa. Pian tämän jälkeen Trump palasi ilmoitukseen tweettämällä, että Syyriaan kohdistuva hyökkäys "voisi olla hyvin pian tai ei niin pian ollenkaan" ja että hän ei "ole koskaan sanonut, milloin Syyrian hyökkäys tapahtuisi."

  Hänen puolestaan Valkoinen talo tiedottaja Sarah Huckabee Sanders sanoi, että Yhdysvaltain presidentti ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä voimankäytöstä Syyriaa vastaan, koska hän aikoo tällä hetkellä tutkia tiedustelutietoja.
   
 19. K. Westerlund Vierailija

  Surullinen farssi. Pitää olla aika kuplassa elänyt, ellei näe tätä taas uutta ilmiselvää tahallista ja törkeää provokaatiota sellaisena kuin se on. Sama juoni on toistunut kerta kerran jälkeen, vuosi vuoden perään, eikä porukka ikinä hiffaa? Obaman "punainen viiva", Irakin "joukkotuhoaseet", Kuwaitin keskoskaapit, Venäjä sitä, Venäjä tätä... Vilauttele vähän kuvia "kärsivistä lapsista" niin johan alkaa tapahtua.

  Paskat sitten siitä, että nämä "rankaisut" tuhoavat maan toisensa perään, tappavat monikertaisia määriä lapsia, naisia, vanhuksia, perheenisiä... Jo yksistään Saddam Husseiniin kohdistuneet "rankaisutoimet" tappoivat 500 000 irakilaista lasta pelkillä YK:n asettamilla pakotteilla jo vuonna 1996 - eikä silloin siellä oltu vielä edes alettu sotia kunnolla.  Jokainen lapsi on toki arvokas, eikä kaasuaseita todellakaan pitäisi saada käyttää, mutta joku suhteellisuustaju pitäisi olla edes syiden ja seurausten kanssa.

  Mutta kuten jokainen ajatteleva ihminen tajuaa, tässä ei ole kyse mistään lapsista saati edes kaasuaseiden käytöstä. Tässä syrjään työnnetty länsiglobalistimafia aikoo ottaa väkivoimalla takaisin menetetyn kontrollin eräästä menettämästään Lähi-Idän etapistaan matkalla Afganistanista Iraniin ja sitä kautta maailmanherruuteen.

  Venäjä on hiljattain ollut ikävästi tiellä tällä ristiretkellä, mutta se on näille psykopaateille pelkkä kiintoisa haaste (ja ollut jo pitkään, kts. "operation Unthinkable 1945" sekä Naton syntyhistoria). Ovatpahan sitä varten rakentaneet hurjaa vautia maailman jykevimmän sotilaallisen koneiston. Turhaakos sitä enää seisottamaan?

  Että "hasta la vista, baby", vain kaikille!
   
 20. Arabiliiton huippukokouksen lausuma tuomitsee kemikaalihyökkäyksen, sanoo Syyria ei syyttää
  © AP Photo / Hassan
  01:17 16.04.2018(päivitetty 15:48 16.04.2018)
  DHAHRAN (Saudi-Arabia) (Sputnik) - Arabiliiton huippukokouksen lopullinen julkilausuma ei syyttänyt Syyrian viranomaisia raportoidusta kemiallisten aseiden käytöstä Duumassa, kuten Saudi-ulkoministeri Adel Jubeir julisti aikaisemmin.

  Sunnuntaina Jubeir kommentoi huippukokouksessa hyväksyttyä lausuntoa ja ilmoitti, että Arabiliitto tuomitsi Syyrian viranomaisten käyttämät kemialliset aseet, mutta asiakirjan julkaistu teksti ei sisällä lausuntoa.

  "Tuomme päättäväisesti ankaraa tuomitsemista kemiallisten aseiden käyttämisestä ystävällisestä Syyrian valtiosta ja vaatimuksesta pitää riippumaton kansainvälinen koetus ja panna kansainvälinen oikeus täytäntöön niille, joiden vastuulla on kemiallisten aseiden käyttö". lopullinen lausunto lukee.
  Länsi-osavaltiot ovat syyttäneet Syyrian presidentin Bashar al-Assadin voimia 7. huhtikuuta hyökkäyksellä kemikaalien käyttämisestä Syyrian kaupungissa Doumaan. Vastauksena väitettyyn tapahtumaan Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja Ranska ovat harjoittaneet useita kohteita Syyriassa.
   
 21. Lännen valtamediat Vierailija

  Ovat hiljaa näistä tapauksista.

  Duuman vieraileva brittiläinen toimittaja ei löytänyt mitään kemoterapiaa
  13:16
  Brittiläinen toimittaja Robert Fisk vieraillut Syyrian kaupungin duuman ja jutella paikallisten, epäili sattui kemikaaleilta. Hänen vaikutelmansa matkan, hän jakaa artikkeli The Independent.

  "Minä kuljin tämän kaupungin läpi täysin vapaasti - ilman sotureita, poliisia tai tarkkailijoita, jotka seurasivat kappaleistani. Vain kaksi syyrialainen ystävä, kamera ja kannettava tietokone ", kirjoittaa toimittaja.

  Fiskin mukaan hän onnistui keskustelemaan lääkärin kanssa sairaalasta, jossa hematokan uhrit olivat väitetysti toimitetut, ja hän kertoi hänelle tapahtumia, jotka olivat eri tavalla kuin länsimaiset. Joten lääkäri väittää, että ihmiset niellyt pölyä pommituksen aikana.

  "Kun löydän hänet samalla klinikalla, hän innokkaasti kertoo minulle, että" kaasu "videonauha, kauhistunut maailma, se on aivan totta ... Mutta sitten sama 58-vuotias Syyrian lääkäri tuo jotain hyvin hankalaa, että voimakas tuuli yöllä ja pommittamisen aiheutti hiekkamyrsky, ja potilaiden roskansa täynnä tunneleita ja kellareihin ei vaikuttunut kaasua, ne tapahtuivat anoksian", - hän sanoi.

  Aikaisemmin yhdysvaltalaisen televisiokanavan One America News Network -lehden toimittajat ilmoittivat Duuman vierailun jälkeen, että kemiallisten aseiden käytöstä ei ole jälkiä.


  17. huhtikuuta 2018 YKSI AMERICA NEWS alkuperäinen
  Syyrialaiset kertoivat amerikkalaiselle toimittajalle, että duuman kemushak on väärennös
  Yhdysvaltain televisiokanavan One America News -lehden toimittaja meni Syyrian duumaan, jossa väitettiin tapahtuneen kemiallista hyökkäystä ja puhui useiden kymmenien paikallisten asukkaiden kanssa. Kukaan heistä, kuten kävi ilmi, oli nähnyt tai kuullut jotain epätavallista väitetyn hematokan aikaan. Lisäksi haastatellut arabialaiset uskovat, että tämä koko tarina on itse kapinallisten tuotanto, jotka epätoivoisesti yrittävät jotenkin päästä eroon Syyrian armeijasta.

   
 22. Jaysh al-Islam militantit aloittavat aseiden kierron Syyrian Al-Dumayr -raporteissa
  © AFP 2018 / AMER ALMOHIBANY
  13:46 17.04.2018(päivitetty 14:44 17.04.2018)
  Syyrian valtion ja Jaysh al-Islamin välisen sopimuksen mukaan noin tuhannen militantin on lähdettävä kaupungista ja lähdettävä Jarablusiin Aleppo-maakunnan pohjoispuolella, SANA-virasto raportoi. "Raskaiden ja keskisuurten aseiden luovuttaminen on alkanut osana Syyrian valtion ja Doumayrin jaysh al-islamin militanttien välisen sopimuksen täytäntöönpanoa", SANA-virasto ilmoittaa.

  On raportoitu, että noin 60 mielenosoittajaa on alkanut kääntyä aseensa.

  Dumayr sijaitsee Itä-Qalamunin eteläpuolella (80 km päässä Damaskoksesta), jossa aseellisten ryhmien etuvartiot ovat edelleen. Jaysh al-Islam militantit ovat alkaneet jättää Douman evakuointisopimuksen puitteissa joutuneet luovuttamaan aseensa. LUE LISÄÄ: Jaysh al-Islam militantit kutsuvat Yhdysvaltojen johtajia Syyriaan "Farce" - raportit

  Aikaisemmin Jaysh al-Islamin kapinallisten ja heidän perheidensä evakuointi oli alkanut Muhayam al-Wafedinin tarkistuspisteen kautta Itä-Gtutassa. Joten kahdeksantoista kappaletta ja noin 40 tuhatta heidän perheenjäsentään on raportoitu evakuoitu Doumalta.
  Äskettäin paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Douman kansalaiset olivat kaduilla vaatineet militantteja liittymään tulitaukoon Syyrian hallituksen kanssa.
   
 23. Huijaus myrkyllä Vierailija

  "Hyvin todennäköisesti" Salisburyssä ei ollut kemiallista hyökkäystä - YK: n entinen komission jäsen
  16:45 17.04.2018(päivitetty 16:52 17.04.2018)

  Ison-Britannian suurlähetystö on kommentoinut sitä, mitä se kuvasi "odottamattomaksi löytöksi", jonka Sveitsin asiantuntijat tekivät viime kuussa Venäjän entisen vakoilijan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Yulia -yhtiön Salisburyn kaupungin koettelemuksesta.

  Sputnikin haastattelussa sotilasasiantuntija Igor Nikulin ja YK: n biologisten aseiden komission entinen jäsen totesivat, että on erittäin todennäköistä, ettei Salisburyssä tapahtunut mitään kemiallista hyökkäystä.

  Mitä tapahtui, on se, että "kaksi ja useampia ihmisiä myrkytettiin erikoisagentilla" Naton arsenalista, hän totesi."Sveitsiläinen laboratorio vahvisti BZ: n läsnäolon Skripalsin veressä - kemiallinen aine, jota Naton armeija käytti väliaikaisesti työkyvyttömyyteen. BZ vie voimaan tunnin, mikä selittää Skripalsin liikkeet ympäri kaupunkia ", Nikulin sanoi. LUE LISÄÄ: Agent BZ: Viisi asiaa tietää uusista kemikaaleista löytyy Skripal-näytteestä

  Hän lisäsi, että BZ-myrkytyksen oireet ovat suunnilleen samankaltaisia Skripalsin kanssa tapahtuneena: punaista ihoa, laajentuneita oppilaita, epäsäännöllisiä liikkeitä ja aistiharhoja.

  "BZ: lla on väliaikainen vaikutus. Länsi-asiantuntijat tietävät, miten neutralisoida se, minkä vuoksi kaikki kärsineet kärsivät nopeasti ", Igor Nikulin sanoi.
  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi lauantaina, että sveitsiläinen laboratorio oli havainnut BZ: n jälkiä, joita Yhdysvaltain ja Yhdistyneen kuningaskunnan sotilaslääkärit ovat käyttäneet OPCW-asiantuntijoiden lähettämissä näytteissä, jotka tutkivat Skripalsin myrkytystä. Kysyttäessä uutta tietoa Sveitsin asiantuntijoiden havainnoista, jotka liittyivät Salisbury-tapahtumaan, Lontoon suurlähetystön lehdistöpäällikkö totesi, että "Sveitsin liittovaltion instituutin, NBC-suojelu Spiezin alueella, sen asiantuntijat löysivät jälkiä myrkyllisistä kemiallinen nimeltään "BZ" ja sen esiasteet. "

  "Se on Schedule 2-aine Chemical Ase Weapons -yleissopimuksessa", virkamies sanoi.
  LUE LISÄÄ:
  BZ vs. A-234: Kuinka Venäjälle altistui Ison-Britannian hallitsijan valehdelle"Odottamaton keksintö": Venäjän suurlähetystö Yhdistyneessä kuningaskunnassa epäilee OPCW Skripal Probea Sveitsin Lab-virkailijana BZ-agentti


  Sergei ja Yulia Skripal löysivät tajuttomana penkillä Salisburyssa 4. maaliskuuta pidetyn ostoskeskuksen ulkopuolella.
  Lontoo syytti Venäjää myrkyttämästä kahta Novichokin hermovälittäjästä, mikä johti venäläisten diplomaattien karkottamiseen Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja yli 25 muusta maasta, kuten Yhdysvalloista ja Kanadasta.

  Moskova vastasi luonteeltaan ja kiisti kaikki syytökset ja osoitti todisteiden täydellistä puuttumista 4. maaliskuuta tapahtumaan .

  Igor Nikulinin näkemykset ja mielipiteet ovat puhujan mielipiteitä ja eivät välttämättä vastaa Sputnikin kantaa.
   
 24. East Gutissä savupommit löydettiin Salisburysta
  15:43 19.04.2018

  (päivitetty: 16:27 04.19.2018
  MOSKOVA 19. huhtikuuta (Itar-Tass) - RIA Novosti. Syyrian hallituksen joukot löytyivät Itä-Guta-kloorista ja savustopommit länsimaisesta tuotannosta, sanoi ulkoministeri Maria Zakharovan tiedottaja.

  Maailman huijaaminen evästeiden hinnoilla - yksityiskohtia Himatakan asettamisesta Syyriassa
  "Itse vapautunut alueilla Itä Guta Syyrian hallituksen joukot löysi säiliöt klooria - kauhein sellaisia kemiallisia aseita - Saksasta sekä savukranaatit valmistus kaupunki - huomio! - Salisbury", - hän sanoi tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

  "Tämä seikka on vielä vaikea jotenkin kommentoida, joten se on mahtava ja heikentää uskoa ihmiskunnan yksittäisten valtioiden Tietenkään emme puhu koko maissa, mutta poliitikot ja johtajat, jotka antavat tällaisia käskyjä ja tehdä tällaisia päätöksiä." - totesi Zakharova.
  Itä-Gutin tilanne
  Huhtikuun 10. päivänä Washington syytti Damaskoksesta, että hän oli hematik siviileillä Itä-Gutan duuman kaupungissa. Venäjän armeijan asiantuntijat eivätkä paikalliset asukkaat vahvistaneet tätä.

  Kauheat kemialliset aseet: "varjelematon Venäjä" ajoi lännen eliitit ansaan
  Venäjän pääsihteeristö raportoi 13. maaliskuuta provokaation asettamalla kemiallisten aseiden käytön Itä Gutin tulevissa militanteissa.

  Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa 14. huhtikuuta aamulla räjähtävät syytteet Syyrian hallituksille, joita he uskovat käyttävän kemiallisten aseiden valmistamiseen. Moskovasta 3.42 Moskovasta 5.10 Moskovan aikaan he julkaisivat yli 100 ohjusta, joista 71 heitti Syyrian ilmapuolustuksen. Kuoleman seurauksena kukaan ei kuollut, maan tuhoaminen osoittautui myös vähäiseksi. Venäjän joukot eivät olleet mukana, mutta seurasivat kaikkia lanseerauksia.
  Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi, että Moskovalla on kiistaton todiste siitä, että Duuman väitetty kemiallinen hyökkäys oli lausunto. Pommitusten tarkoituksena on suojata terroristeja ja perustella mahdollisia sähköiskuja ulkopuolelta, ministeriö selitti.
  Tilanteen kehittyminen - RIA Novosti -hankkeen erityisprojektissa " Syyrian sota " >>
  Ohjusiskut Syyriaan
  Salisburyn tapahtuma

  Toinen kemiallinen aseisiin liittyvä resonoiva episodi, joka johti Venäjän ja lännen välisen yhteenottojen pahenemiseen.

  4. maaliskuuta entinen GRU-virkailija Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia olivat tajuttomia brittien Salisburyn pizzerian ulkopuolella. Heitä myrkytettiin tuntemattomalla aineella. Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset sanoivat, että sitä kehitettiin Venäjällä. Kuitenkin myöhemmin Porton Downin kemian laboratorion asiantuntijat ilmoittivat, että he eivät pystyneet määrittämään missä se valmistettiin.
  Poliitikko on kertonut, miksi Lontoo ei vastaa Skripalin liiketoiminnan kysymyksiin

  Lontoo syytti Moskovia siitä, mitä tapahtui, ilman todisteita tämän version kannalla. Myös Iso-Britannia hylkäsi Venäjän aloitteen yhteisen tutkimuksen tekemiseksi.
  Venäjän diplomaatit eivät saa Sergei Skripal ja hänen tyttärensä, joka mukaan British lääkäreitä, jo ovat paranemassa.

  OPCW suoritti tapauksen tutkinnan ja vahvisti "Yhdistyneen kuningaskunnan tulokset".
  Samanaikaisesti sveitsiläinen Spiez-laboratorio löysi tässä tapauksessa tapauksia, joissa oli myrkkyä BZ, joka oli käytössä NATO-maiden kanssa.

  РИА Новости https://ria.ru/syria/20180419/1518991017.html
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti