Hae Anna.fi-sivustolta

Lisää Syyrian

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Tilanteesta, 10.03.2018.

 1. Tilanteesta Vierailija

  et Out: WATCH Ensimmäinen sotilasryhmä lähtee East Ghouta keskellä tulitauosta
  © AFP 2018 / ABDULMONAM EASSA LÄHI-ITÄ
  14:25 10.03.2018(päivitetty 15:29 10.03.2018)

  Syyrian kapinallisten hallussa oleva Itä-Ghouta-linjan tilanne on edelleen jännittynyt huolimatta YK: n turvallisuusneuvoston 24. helmikuuta antamasta päätöslauselmasta, jossa kehotetaan kaikkia osapuolia pitämään kiinni pitkäaikaisesta humanitaarisesta tauosta koko maassa humanitaarisen avun ja lääketieteen turvallisen ja esteettömän toimittamisen varmistamiseksi loukkaantuneiden evakuointi. Ensimmäiset evakuoidut ryhmät, mukaan lukien 13 al-Nusra Front * terroristit ja heidän perheenjäsenensä, ovat lähteneet Syyriaan Itä-Ghoutaan päivää sen jälkeen, kun Syyrian viranomaiset avasivat toisen humanitaarisen käytävän, SANA-uutistoimisto on ilmoittanut. Kilpailevan terroristiryhmän Jaish al-Islamin vankilassa pidätetyt militantit siirretään Idlibin Syyrian koilliseen maakuntaan. Viraston mukaan sotilaat jatkavat al-Wafideenin ja Jisreenin evakuointikappaleita, jotka estävät siviilejä lähtemästä terroritekniikasta. Internetissä lähetetty video näyttää militanttien ja heidän matkatavaroidensa tarkastamiseen tarkoitetut turvallisuuspalvelut ja sitten heidän seuraamisensa erityiseen linjaan. Jaish al-Islam sanoi edellisenä päivänä Twitterissä, että päätös al-Nusra Frontin terroristien vapauttamisesta oli tehty YK: n ja paikallisten kansalaisyhteiskunnan edustajien välityksellä. LUE LISÄÄ: Anti-Militant Protestit purkautuvat Syyrian idässä Ghouta tukemaan Syyrian armeijaa Itä-Ghouta on ollut terroristien valvonnassa vuodesta 2012, ja noin 10 000-12 000 militanttia ohjasi piiriä Syyrian armeijan arvioiden mukaan. Militanttisen alueen tilanne esiteltiin viime kuussa sen jälkeen, kun hallituksen joukot käynnistivät Damascus Steel -nimisen operaation, jossa pyritään selvittämään militanttien alueShelling lähellä Syyriaa Itä-Ghouta laittaa avustuskonvoiman vaaraan - YK: n virallinen YK: n turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman 2401 yksimielisesti päätöslauselman 2401, jossa määrätään tulitaukosäännösten käyttöönotosta koko Syyriaan 30 päivän ajan. Viime viikolla Syyrian sovittelun Venäjän keskus sanoi Syyrian sotilasta viitaten, että Itä-Ghouta-militantit lupasivat vapauttaa siviilit vastineeksi humanitaarisesta avusta . Ilmoitus tehtiin lähiaikoina noin 45 henkilöauton humanitaarisen avustuksen jälkeen ja Muhayam-Al-Wafedinin asutuskeskuksen tarkistuspisteessä, jossa humanitaarinen käytävä kohti itäistä Ghoutaa alkaa. Tuki sisälsi elintarvikkeita, lääkkeitä ja perusedellytyksiä, joiden kokonaispaino oli 247 tonnia. * Jabhat al-Nusra (tunnetaan myös nimellä al-Nusra Front) on Venäjällä kielletty terroristiryhmä.
   
 2. Jenkkien ja terroristien tekeminä:

  E Ghouta militantit suunnittelemaan Kemiallisen hyökkäyksen syyttää Gov't - Damaskota

  © REUTERS /LÄHI-ITÄ
  15:44 10.03.2018(päivitetty 17:04 10.03.2018)
  Syyrian ulkoministeriö on sanonut, että Itä-Ghouta-militanteissa saattaa käydä kemiallisia hyökkäyksiä, jotka kohdistuvat useampiin naisiin, syyttämään Damaskosta.
  "Saimme informaatiota siitä, että militantit Itä-Ghoutaan tulevat suorittamaan kemiallisen hyökkäyksen [in] Hawsh al-Ash'ariin Mesraban ja Beit Sawan välisillä siirtokunnilla. Tahrir al-Sham -ryhmän terroristit haluavat uhrata useita naisia nämä tarkoitukset ja levittää väärät tarinat. Tämä "näyttely" odotetaan tapahtuvan 11. maaliskuuta ", Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad sanoi. Virkamies huomautti, että Syyrian hallitus oli valmis auttamaan missään kemiallisten hyökkäysten tutkimisessa Syyriassa, mutta kansainväliset järjestöt kieltäytyivät yhteistyöstä Damaskoksen kanssa ja jopa vierailivat maassa tietojen tarkistamiseksi. LUE LISÄÄ: Yhdysvallat hyökkäsi Damaskoon uutta hyökkäystä väitetyillä kemiallisilla aseilla - raportti Raportti tulee tuntikausia ensimmäisen militanttien jälkeen, kun heidän perheenjäsentensä evakuoitiin kapinalliselta piirin alueelta. Samaan aikaan SANA-uutistoimisto raportoi, että siviilejä tapettiin, kun he yrittivät päästä Jisr al-Ghaidan kautta al-Mlaihin kaupunkiin kulkevaan käytävään.

  Syyrian viranomaisia on toistuvasti syytetty käyttämään kemiallisia aseita siviilejä vastaan vuonna 2011 alkaneen konfliktin aikana. Assad: West syyttää kemiallisten aseiden Damaskoa hyökkäyksestä Syyrian armeijaan

  Tammikuun 26. päivänä valkoiset helmetit , siviiliväestön puolustusryhmä, jotka toimivat militanttisillä alueilla, ilmoittivat, että kolme siviiliä oli surmattu ja kymmeniä enemmän haavoittuneita epäillyn kloorikaasuherkin Itä Ghoutaan.

  Samana päivänä Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert syytti Syyrian viranomaisia suorittamaan tämän hyökkäyksen, jota Damaskos hylkäsi voimakkaasti. Viime viikolla Syyrian sovintoon keskittyvä venäläinen keskus ilmoitti, että Syyrian terroristit valmistautuvat provokaatioihin, joihin liittyy kemiallisia sodankäyntiaineita Itä-Ghoutaan, jota länsimaat käyttäisivät tekosyynä syyttää Damaskosia kemikaalien käytöstä Syyrian siviiliväestöä vastaan.
   
 3. Syyria syyttää Vierailija

  Syyrian apulaisneuvos syyttää YK: n ihmisoikeustoimikunnasta Syyrian vastaisen politiikan laajentamista
  © Sputnik v
  LÄHI-ITÄ
  21:53 10.03.2018(päivitetty 21:54 10.03.2018)
  DAMASCUS (Sputnik) - Syyrian hallitus ei toimi YK: n ihmisoikeusneuvoston (UNHRC) kanssa ja uskoo, että elimistö leviää Syyrian vastaista politiikkaa länsimaissa, sanoo Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad. "Emme ole yhteistyössä YK: n ihmisoikeusneuvoston kanssa, koska se on poliittistunut ja levittäytynyt Syyrian länsiosapuolten politiikkaan", kertoi toimittajille Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad.

  Diplomi-ilmailu korosti, että Damaskos tervehditti mahdollisia erikoiskomiteoiden perustamista, jotka pystyivät tutkimaan kemiallisten aseiden käytön tapauksia .

  Mekdad huomautti myös, että Syyrian hallitus oli pyytänyt kansainvälisiä tutkijoita tutkimaan raportteja kemiallisesta tapauksesta Khan Sheikhounissa, mutta pyyntö hylättiin väitetyistä huonoista turvallisuusolosuhteista. LUE LISÄÄ: UNHRC: n päätöslauselmassa Syyria ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuskysymysten kanssa - Moskova Yhteinen tutkintajärjestelmä (JIM) esitteli 26. lokakuuta raportin Syyrian Umm Hawshin tapahtumista 15.-16. Syyskuuta 2016 ja Khan Sheikhounissa 4. huhtikuuta 2017. Raportin mukaan Syyrian presidentti Bashar Assad on vastuussa sarinin käytöstä Khan Sheikhoun -tapauksessa, kun taas Daesh * on vastuussa rikkidiinipitoisuuden käytöstä Umm Hawshissa. Venäjän pysyvä edustusto Yhdistyneissä Kansakunnissa totesi, että JIM: n raportti perustui lähinnä oletuksiin ja tosiasioiden valikoivaan käyttöön. Damaskos hylkäsi myös syytökset.

  * Daesh (tunnetaan myös nimellä ISIS / ISIL / IS) on Venäjällä kielletty terroristiryhmä
   
 4. Blogi Syyriasta Vierailija

 5. Kemikaaleja löytyy Vierailija

  Syyrian armeija löytää kemiallisen aseen työpajan Itä-Ghoutaan
  © REUTERS / STRINGER
  11:48 12.03.2018(päivitetty 12:38 12.03.2018)
  Syyrian armeijan raporttien mukaan Itä-Ghouta-militantit suunnittivat kemiallisen hyökkäyksen provokaation Damaskoksen syyttämiseksi.
  Syyrian hallitusjoukot löysivät salaisen työpaikan kemiallisten ammusten valmistukseen, kun he louhivat Aftrisin kylää Itä Ghoutaan sen jälkeen, kun militantit vetäytyivät yhteisöstä. Syyrian arabimaiden eversti Feruz Ibrahim kertoi toimittajille maanantaina.

  "Oletettavasti näiden ammusten varusteet voitaisiin tuottaa osana vääriä lippujen syytöksiä siitä, että hallituksen joukot käyttivät kemiallisia aseita", hän sanoi.
  Äskettäin Syyrian ulkoministeriö sanoi, että Itä-Ghouta- militantit voivat joutua kemialliseen hyökkäykseen syyllistääkseen Syyrian hallitusta sen puolesta. Syyrian ulkoministeri Faisal Mekdad korosti, että Damaskos oli valmis avustamaan kemiallisten hyökkäysten tutkimista Syyriassa, mutta kansainväliset järjestöt kieltäytyivät yhteistyöhön Syyrian hallituksen kanssa.

  Viime viikolla venäläinen Syyrian sovittelukeskus ilmoitti, että terroristit suunnittelevat provokaatioita, joihin liittyy kemiallisia aseita Itä-Ghoutaan. LUE LISÄÄ: Venäjän MoD: E Ghouta militantit taistelevat sen jälkeen, kun haastateltiin al-Nusra

  Kemiallisten aseiden kieltosopimuksen järjestö ( OPCW ) puolestaan vahvisti, että Syyrian pyrkimykset tuhota sen kemiallisten aseiden varastot olivat päättyneet.
  Syyrian viranomaisia on jatkuvasti syytetty käyttämään kemiallisia aseita konfliktin alkamisen jälkeen vuonna 2011. Helmikuuhun 26, pahamaineiset valkoiset helmet, jotka ovat jatkuvasti väärennettyjä tosiseikkoja ja tietoja, väittivät, että Syyrian hallitus oli käyttänyt kloorikaasua Al-Shifoniyan kaupunkia vastaan Eastern Ghoutaan, Anadolu Agency raportoi. Kun Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja Dana White ilmoitti, että Yhdysvallat ei "ole vielä nähnyt mitään todisteita" siitä, että Damascus käytti kemiallisia aseita Itä-Ghoutaan. Viimeksi äskettäin Pentagonin johtaja Jim Mattis varoitti Damaskosta kemiallisten aseiden käyttämistä, vaikka hän sanoi, että ei ole todisteita kloorikaasun käytöstä tähän mennessä.
  Syyrian presidentti Bashar Assad sanoi, että länsimaat syyttivät Syyrian hallitusta käyttämään kemiallisia aseita tekosyynä hallituksen joukkojen ahdistuksille. LUE LISÄÄ: Shelling lähellä Syyriaa Itä-Ghouta laittaa avustuskonvoimia vaarassa - YK: n virallinen
  YK: n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt päätöslauselman 2401, jossa se kehottaa kaikkia Syyrian konfliktin osapuolia lopettamaan välittömästi kaikki yhteentörmäykset ja tarkkailemaan humanitaarista tulitauosta, joka vaikuttaa maan alueelle. Itä-Ghouta oli miehittämässä terroristit vuonna 2012. Syyrian armeijan raporttien mukaan alueella voi olla 10 000-12 000 mielenosoittajaa. YK: n päätöslauselmasta huolimatta taistelut eivät ole päättyneet, vaikka humanitaarinen tauotto otettiin käyttöön.
   
 6. Syyrian armeija kuuntelee kuorma-autojen otsikkoa terroristeille Itä-Ghoutaan (VIDEO) LÄHI-ITÄ
  21:21 16.03.2018
  Toimenpide toteutettiin sen jälkeen, kun Syyrian tiedustelupalvelut saivat tietoja suuren joukon aseita, ampumatarvikkeita ja varusteita aseistettujen ryhmien alueelle.

  Syyrian asevoimat suorittivat onnistuneen sotilasoperaation, joka haastoi terroriin tarkoitettuja aseita ja ampumatarvikkeita, Syyrian tiedustelupalvelun edustaja kertoi Sputnikille.
  "Järjestimme väijytyksen, jonka seurauksena suuri kammio, jossa on ampumatarvikkeita ja aseita, on pidätetty, osa laitteista on tehty Amerikassa, myös lääkkeitä ja laitteita satelliittiviestintään, kaikki tämä oli tarkoitettu militanteille Ghoutaan , "tiedottaja sanoi.

  Verkossa ilmestyvä video näyttää kuorma-autossa löydetyistä ammuksista ja aseista, mukaan lukien savukranaatit, joiden otsikko on "Salisbury England".

  Virkailijan mukaan ei ole ensimmäinen kerta, että Syyrian armeija onnistuu sieppaamaan militantteja varten tarkoitetun lastin. LUE LISÄÄ: Humanitaarinen tauko toiminnassa: Lähes 13 000 siviilejä pakenemaan E Ghouta - MoD

  Muutama päivä aiemmin Syyrian joukot ottivat kiinni auton, joka kuljetti aluetta ampumatarvikkeita, laastirakenteita, aseita ja ohjuksia. Toimenpiteen onnistuminen on vakava isku terroristien hyväksi, ja se vaikuttaa aseellisten ryhmien heikkenemiseen Itä-Ghoutaan, tiedottaja totesi.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=mrpFIeTzDhs
   
 7. Kotiin Syyriassa:
  Venäläinen MoD: yli 800 000 palasi kotiin Alepossa kun Nusra Frontin voiton jälkeen
  © Sputnik / Antoine
  LÄHI-ITÄ 07:52 17.03.2018(päivitetty 08:03 17.03.2018)

  MOSKOVA (Sputnik) - Yli 800 000 ihmistä on palannut Syyrian kaupunkiin Aleppo ja sen esikaupunkiin, jotka vapautettiin Jabhat al Nusran terroristiryhmästä (kielletty Venäjällä), Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina lauantaina.

  "Aleppon maakunta havainnollistaa Syyrian Venäjän sovittelukeskuksen työn tehokkuutta. Joulukuusta 2016 alkaen Jabhat al Nusraan ja sen sidosryhmistä vapautunut Aleppo ja sen esikaupunki ovat palanneet 800 000 ihmistä. tarjoavat apua asuntojen jälleenrakentamisessa, markkinat, kauppoja, kouluja ja lääketieteellisiä tiloja toimivat, maatalous on aktiivisesti palautettu ", totesi julkilausuma. Lisäksi syyrialaiset, jotka lähtivät Alepoon ja muuttivat Idlibin maakunnalle yhdessä pakenevien militanttien kanssa joulukuussa 2016, olivat palanneet kodeistaan maaliskuun 4. päivästä lähtien Venäjän armeijan tietojen mukaan. "Ainakin 870 perhettä, yhteensä 3 409 ihmistä, ovat palanneet Aleppoon Idlibin maakunnasta Iranin ja Venäjän välisen koordinointikeskuksen järjestämän humanitaarisen käytävän kautta Tell-Sultan-Abu Duhurin alueella", ministeriö sanoi . Samaan aikaan Syyrian sovittelun Venäjän keskus käydään neuvotteluja Syyrian aseistettujen oppositioryhmien johtajien kanssa koko sodan runtelemassa maassa, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina. "YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2401 täytäntöönpanossa Venäjä täyttää velvoitteensa täysipainoisesti. Venäjän sovittelukeskus pitää aktiivisia neuvotteluja Syyrian aseellisen opposition johtajien kanssa koko Syyrian alueella", julkilausuma lukee. Lausumassa todettiin myös, että Syyrian hallitusjoukot tekevät vihamielisyyksiä ristiriidattomista aseistetuista ryhmistä, jotka häiritsevät paikallista väestöä.

  Yhdysvaltojen muodostamasta itsenäisestä hallituksesta Pohjois-Syyriassa on kuitenkin estetty siviilien pakenemasta sotaa tuhoavaan Raqqan kaupunkiin, Venäjän puolustusministeriö sanoi lauantaina.

  "Pohjois-Syyrian ns. Demokraattisen federaation Yhdysvaltojen armeijan Raqqaan muodostamat viranomaiset ovat rajoittaneet asukkaitaan Yhdysvaltojen johtamaan koalitioon kohdistuneiden pommien murtautuneille alueille ja estäneet heitä menemästä turvallisemmille alueille Syyriassa" lausunnon lukea.

  Venäjän armeija lisäsi vain muutamia piirejä Raqqan keskustassa sopivaksi elää, kun taas suurimman osan kaupungista on täynnä räjähtämättömiä pommeja ja improvisoituja räjähteitä, jotka ovat jo vaatinut yli 500 ihmishenkeä. Lisäksi Yhdysvallat estää humanitaaristen kelkkojen toimittamisen Syyrian Raqqan kaupunkiin sekä YK: n operaation saapumisen, joka arvioisi alueen humanitaarisen katastrofin laajuutta, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina lauantaina .

  "Yhdistyneet kansakunnat haittaavat edelleen humanitaaristen järjestöjen edustajien saapumista Raqqaan, puhumattakaan Yhdistyneiden Kansakuntien arviointitoimiston saapumisesta kaupunkien kesken, jossa olisi määriteltävä humanitaarisen katastrofin laajuus ja päätettävä hätäapu humanitaariselle avustukselle haavoittuvassa asemassa olevalle väestölle ", totesi julkilausuma.

  Lausuman mukaan vain muutamat kaupungin keskustan alueet ovat edelleen suhteellisen turvallisia, kun taas muualla kaupungissa on vaarallinen ihmisten asumiselle. "Tuhansia siviiliväestöä ja militantteja, jotka kuolivat Raqqan massiivisissa ilmatiloissa, jotka Yhdysvaltojen johtama koalitio on tehnyt, eivät ole toipuneet ja jäävät raunioiksi. Tarttuvien kuolemien puhkeaminen, jotka uhkaavat muuttua epidemian kesän saapuminen, on jo kirjattu kaupunkiin, "lisäsi julkilausuma.

  Lisäksi Yhdysvallat ja sen koalitio-kumppanit eivät ole noudattaneet YK: n päätöslauselmaa 2401 antamiaan lupauksia, jotta Venäjän humanitaariset toimitukset Syyriassa, Venäjän puolustusministeriö totesivat.

  "Vaikka Yhdysvaltain armeija vakuutti, että se antaa humanitaarisen avun päästäkseen siirtymään joutuneisiin ihmisiin At Tanfissa, Yhdysvaltain sotilashallituksen edustajat ovat kieltäytyneet täysin takaamasta, että tämä avustus jakautuu siviilien sijaan Yhdysvaltain hallitsemien militanttien sijaan", lausunto lukee . Yhdysvaltain opettajat ovat kouluttaneet aseistettua Syyrian oppositiota, joka sijaitsee At Tanfin varuskunnassa maan kaakkoisosassa, lähellä Rubkanin leiriä siirtymään joutuneille ihmisille.

  "Tämä tarkoittaa, että Yhdysvallat, Yhdistynyt kuningaskunta ja liittoutuneet maat, jotka ovat aktiivisesti edistäneet YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 2401 hyväksymistä, jättävät täysin huomiotta Syyrian sitoumuksensa", se totesi.

  Neuvosto antoi yksimielisesti päätöslauselman 24. helmikuuta. Se määräsi kaikki sotivat osapuolet lopettamaan vihollisuudet välittömästi ja pitämään kiinni pitkäaikaisesta humanitaarisesta tauosta koko Syyrian alueella varmistaakseen humanitaarisen avun turvallisen ja esteettömän toimittamisen sekä loukkaantuneiden lääkärin evakuoinnin. Lisäksi Yhdysvaltain armeijan yksiköt, jotka sijaitsevat Syyrian maakunnan Deir ez-Zorin itäisillä alueilla, estävät näiden alueiden palauttamisen Syyrian hallituksen valvonnassa, Venäjän puolustusministeriö totesi lauantaina.

  "Yksi Syyrian viranomaisten prioriteeteista on väestön paluu Deir ez-Zorin maakunnan itäisiin piireihin, joita hallitsevat pro-yhdysvaltalaiset yksiköt ... Näissä piireissä sijaitsevat Yhdysvaltain armeijan yksiköt estävät Syyrian hallituslaitosten palauttamisen , "lausunto lukea.

  Ministeriö täsmensi, että yli 23 000 ihmistä palasi Deir ez-Zorin maakunnan alueille, jotka Damaskoksen hallitus oli 1. joulukuuta lähtien.
   
 8. Yhdysvallat tarttui evakuoimaan enemmän Daesh-johtajia Syyriassa - valtion tiedotusvälineet
  17:03 19.03.2018(päivitetty 17:27 19.03.2018)
  Siviililäislähteet kertoivat Syyrian valtion tiedotusvälineille maanantaina, että kolme Yhdysvaltain helikoptereita oli evakuoineet epäiltyjä Daeshin (ISIS) komentajia Koillis-Syyriasta.

  Puhuttuaan SANA: lle, lähteet totesivat , että sotilashelikopterit olivat laskeutuneet al-Jissiin ja Kalun kylien väliseen alueeseen, 2 km etelään Tal Hamisin kaupungeista Al-Hasakah Governaten Qamishli-piiriin.

  Sieltä palveluksessa olevat henkilöt lähettivät neljä henkilöä talosta, jonka uskottiin sisältävän Daeshin * Irakin kansalaisuuden johtajat helikoptereihin, jotka sitten evakuoivat heidät alueelta tuntemattomaan kohteeseen. Damaskos, Teheran ja Venäjän armeija ovat toistuvasti veloittaneet Yhdysvaltain sotilaita sketchy-asioista terroristiryhmän kanssa. Syyrian tiedotusvälineet ilmoittivat helmikuun lopulla, että kaksi Yhdysvaltain helikoptereita oli kuljettamassa Daeshin komentajia ja heidän perheenjäseniään Sabah al-Khairille, noin 20 km etelään al-Hasakahista etelään, jossa Yhdysvaltain joukkoja on syytetty terroristien koulutuksen perustamisesta.

  Aiemmin tässä kuussa vanhempi iranilainen komentaja antoi Iranin ulkoministeriölle sen, mitä hän sanoi todisteena Yhdysvaltojen salaisesta yhteistyöstä terroristien kanssa.
   
 9. E Ghouta Resident hylkää tiedotusvälineet: "Syyrian armeija pelasti meidät" (VIDEOin
  LÄHI-ITÄ
  16:07 21.03.2018(päivitetty 16:45 21.03.2018)
  Jotkut syyrialaiset, jotka lähtevät edelleen Itä-Ghouta Damaskoksen lähiöiltä humanitaaristen käytävien kautta, mainstream media jatkaa väitteitä kaikkien alueen pakenevien kohtalosta.

  Puhuessaan Sputnikille Itä-Ghouta-alueen asuva Abdel Rahman Awad on hylännyt useiden maailman ja alueellisten tiedotusvälineiden raportit väittäen, että Syyrian armeija tappaa siviilejä, jotka pakenevat Itä-Ghoutaan.

  Hän korosti, että se oli Syyrian armeija, joka "pelasti meidät viiden vuoden kärsimyksen jälkeen".
  "Kun saavuimme Syyrian joukkojen asemiin, soitimme puheluita sukulaisillemme ja ystävillemme, jotka olivat hyvin yllättyneitä siitä, että olemme vielä elossa, osoittautuu, että tunnetut kanavat, kuten Al-Jazeera ja al-Arabiya, ovat ilmoittaneet [Syyrian] armeija oli tappanut meidät ja haudannut meidät hautausmaahan syyttämällä armeijaa ja sen liittolaisia kaikista mahdollisista rikoksista ", Awad sanoi.
  LUE LISÄÄ: Liberation in Sight: Bashar Assad KUVAA Itä-Ghouta

  Hän sanoi, että hän ja hänen perheensä ovat turvallisia ja terveitä, hylkäämään kaikki muut raportit "valheiksi". "Kaikki tämä on tehty sytyttämällä Syyrian armeijan pelko kaikkien sellaisten sieluihin, jotka asuvat Itä-Gtutassa", Awad huomautti. LUE LISÄÄ: Venäjän suurlähetystö kehottaa Yhdysvaltoja pidättäytymään lisääntyvästä konfliktista Itä-Ghoutaan
  Haastattelu tulee, kun Itä-Ghouta asuu edelleen pahoinpitelyalueellaMoskovan ja Damaskoksen järjestämien humanitaaristen käytävien kautta. Neljässä päivässä lähes 50 000 ihmistä on kuollut, ja terroristit ovat edelleen 300 000.

  Itä-Gottan Damaskoksen esikaupunki on ollut aseistettujen kapinallisten ja al-Nusra Frontin terroristiryhmän valvonnassa vuodesta 2012. Syyrian armeija käynnisti helmikuussa 2017 sotilasoperaation terroristien vetämiseksi pois alueelta helmikuussa 2017, ja se on jo vapautanut 70 prosenttia alueesta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti