Hae Anna.fi-sivustolta

Löytääkö etsivä?

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Vesimies -70, 31.07.2020.

 1. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 115
  Saadut tykkäykset:
  1 953
  Mitä mieltä ootte, löytääkö etsivä? Oottako te löytäneet? Ja mitä?
   
 2. vierailija Vierailija

  - "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. "

  Tällaiseen viisaaseen sanontaan aloitus tod. viittaa..? :rolleyes::)
  Se kuulostaa selkeältä lupaukselta, että niin tulee myös tapahtumaan..?
  Mutta mielestäni siihen sisältyy jokin kompa, pulma(tai useampikin?): Pohdin(n).., että se mitä me mielessämme älyllisesti ja järjellisesti pyytäisimme(anomme) ei tule toteutumaan, vaan se, mitä sydämemme halajaa ja on vailla. Jumala lukisi sieluamme, ei järkeämme.?

  Mutta milloin avataan, ja mikä on kadoksissa? Miten ja mihin oveen kolkutellaan..? :LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. vierailija Vierailija

  Jotkut sanovat löytäneensä ehtymättömän ilon ja onnen sisimmästään.
  - Mutta ny hyshys, eivät elvistele... :cool:
   
  • Hauska Hauska x 1
 4. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Kadoksissa voi olla esimerkiksi vastaukset ns. "perimmäisiin kysymyksiin" ja sisäisen rauhan tila. Niitä voi hakea anomalla, (ts. osoittamalla tahtonsa muutokseen ja pyytämällä siihen apua rukouksella) etsimällä ja olemalla nöyrä. Uskon että etsivä tulee löytämään sisältään kaikki vastaukset, silti, vaikka lopullinen vastaus olisikin "En tiedä". Silloin vain annetaan kaikki korkeimman käsiin ja opetellaan luottamaan. Kun luottamus on täydellisessä kunnossa, niin täydellisessä kunnossa, että pystyy nöyrtymään korkeimman tahtoon vaikka oman kuoleman edessä, löytyy sisäinen rauha. ❤️
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  "En tiedä" on muuten uskomattomatn hyvä vastaus. Sehän jo sinänsä ilmaisee nöyryyttä; ihminen myöntää tietonsa rajallisuuden.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. vierailija Vierailija

  (y)
   
 7. vierailija Vierailija

  Uskomattoman hyvä vastaus.
   
  • Ihana! Ihana! x 1
 8. vierailija Vierailija

  Löytää voi fyysisiä ja menttaalisia kohteita joita mieli laittaa silmien eteen. Molemmat ovat ajatuksen tuotteita.

  Perimmäinen totuus, todellisuutta ei voi etsimällä löytää, koska se ei ole fyysinen eikä menttaalinen kohde, eikä ole ajatuksen tuotetta.

  Silti se voidaan kohdata.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  IOK tullut opiskeltua ilmeisesti?
   
 10. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Harha on harhaa, joten harha, että kaikki on harhaa, on harhaa.

  - En neuvo, sanon vain.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 115
  Saadut tykkäykset:
  1 953
  Hyviä vastauksia. Eniten kyllä tykkään tuosta jonku vierailijan sanomisesta että löydämme sen mitä sydämemme halajaa ja on vailla, Jumala lukee sielua ei järkeä. Toki mulle se ei oo välttis mikään Jumala, tai ei ainakaan minkään tietyn uskonnon jumala. Jumala joka kattaa kaikki uskonnot. Se se mulle on. Kukaan ei kait varsinaisesti sanonu onko löytäny jotain?

  Kyl mun mielestä etsivä löytää, mut mitä, riippuu mistä etsii ja millä mentaliteetilla, toki voi löytää ihan mentaliteettinsa vastakkaistakin, hyväksyykö sen, no siinä testataan mies ja nainen, mitä ainetta on. :)

  Mitä mä olen löytäny? Ainaki sen että mikään uskonto/elämänkatsomus ei oo ainoa oikeassa oleva. Ne kaikki heijastelee sitä Lopullista Totuutta enemmän tai vähemmän.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  (y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Jumaluus on kaikkeus, ykseys. Näin sen itse koen.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. vierailija Vierailija

  Ei ole.
   
 15. vierailija Vierailija

  Harhaa.
   
 16. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Harha on harhaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. Springknight Uusi jäsen

  liittynyt:
  31.03.2020
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etsiminen on harhaa. Kysymykset ovat harhaa. Vastaukset ovat harhaa. Etsivä on harhaa. Ajatus tai tuntemus siitä, että jotain puuttuu, jokin ei ole kohdallaan, on harhaa. Kaikki mitä on jo löydetty tai on löytämättä, on harhaa. Perimmäiset kysymykset ovat harhaa. Sisäinen rauhan tila on harhaa. Anominen, rukous, nöyryys on harhaa. "En tiedä" on harhaa. Minä ja sinä olemme harhaa. Tämä viesti on harhaa. Kaikki on harhaa.

  Jumala, Ykseys, Rakkaus, Totuus, Äärettömyys, Ikuisuus.
   
 18. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 115
  Saadut tykkäykset:
  1 953
  Jos kaikki on susta harhaa, miksei sitten myös Jumala, Ykseys jne. myös?
   
 19. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Tuli aivan sama mieleen. Tämä on sitä samaa harhaoppia, jota opetetaan IOK:ssa. (Harhaoppi saakin tässä kaksoismerkityksen. Jokainen voi itse päätellä kumpaa tarkoitan, vai tarkoitanko molempia).

  Jos kaikki on harhaa, niin miksi sitten olemme täällä? Mielestäni me olemme täällä oppimassa ja kehittymässä henkisesti korkeammille tasoille. Tämä maailma on kaunis ja tätä maailmaa tarvitaan.

  IOK:n mukaan maailma on painajaisunta, josta ainoa vapautus on anteeksianto ja tietysti sen uskominen että kaikki on harhaa, ja sen sisäistäminen, että kertakaikkiaan millään ei ole mitään merkitystä, koska mitään ei oikeasti tapahdu eikä mitään ole oikeasti olemassa. Sen mukaan me itse olemme Jumala, joka näkee hirvittävää painajaisunta, jossa kaikki normaalit elämään kuuluvat asiat ovat turhia ja merkityksettömiä, kärsimystä ei ole olemassa, koska mitään ei oikeasti tapahdu, ja tämän kaiken vuoksi meidän tulee muuttaa mieltämme niin että vapaudumme harhasta. Kurssin mukaan me olemme yksi ja yksi on yhtä kuin Jumala.
  Minä en kuitenkaan yhdy tähän. On mielenterveydelle enemmän vaarallista kuin hyödyllistä ajatella KAIKEN olevan harhaa, saatika merkityksetöntä, tai hirveää painajaista. Ja toki me pystymme muuttamaan ajatuksiamme luomalla siten itsellemme positiivisemman todellisuuden, ja vetovoiman lain mukaisesti positiivinen vetää puoleensa positiivista. Se on totta, mutta me emme ole itse Jumala, vaikka olemmekin toistemme kanssa ykseydessä ja yhteydessä Jumalaan. Me pystymme muuttamaan omaa todellisuuttamme, mutta rajallisissa määrin. Tämä siis ei silti tarkoita sitä, että olisimme Jumalasta erossa, vaan olemme yhteydessä Jumalaan, ihan joka hetki. Yhteydessä Jumalaan, jota itse kutsun mieluummin Alkulähteeksi, "pitkäpartajumalauskontosekaannuksen" välttämiseksi. Meissä virtaa Alkulähteen voima, energia ja henki, ja me kaikki tulemme samasta lähteestä, johon olemme koko ajan yhteydessä. Se sama elämänvoima virtaa meissä jokaisessa. Se sama energia virtaa myös jokaisessa eläimessä ja kasvissa, ja kaikessa mitä täällä on. Mutta me emme ole Jumala, vain osasia siitä, niin kuin aalto on osa merta, mutta se ei ole silti meri, tai lehti on osa puuta, muttei silti puu. Ja tämä maailma ei ole "Jumalan painajaisunta", vaan jonkinlainen Alkulähteestä lähtöisin oleva erittäin merkityksellinen ulottuvuus, jossa me olemme oppimassa ja kehittymässä useiden elämänkiertojen kautta, kunnes koittaa hetki että voimme vihdoin sulautua takaisin Alkulähteeseen tai mahdollisesti jatkaa täällä henkioppaina, enkeleinä, miten vaan haluamme. Tai vaikka syntyä uudelleen johonkin toiseen aikaan tai paikkaan. (En esitä näitä asioita sataprosenttisina faktoina tai yritä ketään opettaa, tai omaan uskooni käännyttää, kerron vain miten itse asian näen, ja jokaisella saa ja kuuluukin olla oma näkemyksensä asiasta).

  Maailma on mielestäni paljon enemmän kuin harha tai hirveä painajaisuni, jonka tapahtumilla ei ole mitään merkitystä. Jos niin ajattelee, vapauttaa itsensä vastuusta toisista ihmisistä, eläimistä ja maailman tilasta, ja se on mielestäni väärin. Se on todellisuuspakoa. Todellista harhaa. Ja mitä painajaiseen tulee, niin kärsimyksen lisäksi maailma on myös täynnä ihania, kauniita asioita ja rakkautta. Ja tällä kaikella on aivan varmasti suurempi tarkoituksensa. Meillä kaikilla on väliä. ❤️

  Tähän joku tulee sanomaan että se, että ajattelen näin, johtuu egosta, joka pitää minusta sinnikkäästi kiinni, koska ei halua tulla tapetuksi. Siihen vastaan vain, että mitään ei voi tappaa, jota ei ole oikeasti olemassa. Ego on yksi suurimmista harhoista, joka ihmiskunnalla on.
   
  Last edited: 04.08.2020 klo 21.40
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Olipas hienosti rakenneltu kokonaisuus.

  Jos synnymme uudelleen johonkin toiseen aikaan tai paikkaan, voi tulla eteen sellainenkin tilanne, että meillä, tai joillakin meistä, on henkioppaana / enkelinä tulevaisuuden versio omasta itsestään. Voi kuulostaa erikoiselta, muttei se sen erikoisempaa ole kuin avaruusmatkat, ufot, tai temppelit ja pyramidit.

  En halua kuvitella Tellusta, jossa kaikki olisivat vapauttaneet itsensä kaikesta vastuusta ajattelemalla kaiken, ja siinä sivussa myös itsensä, olevan harhaa. Pikemminkin uskon, että ihmiskunta on heräilemässä ajattelemaan kaiken, myös enkeleiden, henkioppaiden ja niin edelleen, olevan yhä todellisempaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
 21. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Kiitos.❤️ Mielenkiintoinen ajatus tuo mitä sanoit henkioppaista! Myös minä uskon samoin kuin sinä.
  Ja uskon että ihmiskunta herää (tietynlaisesta) harhasta, jota en tässä nyt tällä kertaa lähde sen pidemmin avaamaan, mutta harhalla en tässä tarkoita että KAIKKI on harhaa, kuten energiat näin esimerkiksi...
   
 22. vierailija Vierailija

  Harmi ettei IOK:ta löydy nettiversiona, jotta voisi tehdä jotain tekstin hakua, tuoda lainauksia ym. vähän itsenäisesti jokainen tutkia mitä siinä sanotaan, ja olisiko joku miten käsittänyt, tulkinnut, väärinymmärtänyt jotain ihan päälaelleen lauseesta x sivulta y ? :unsure:

  - Nyt tyydymme vain toistamaan sitä kirjan "solmukohtaa" - "kaikki on harhaa!" Papukaijoina, eikä kukaan ymmärrä yhtään mitään, kun ajatus kaiken harhastakin on jo harhaa. :p
   
  • Hauska Hauska x 1
 23. vierailija Vierailija

  Täältä löytyy PDF-tiedostona, tosin englanniksi:

  https://holybooks.com/a-course-in-miracles/
   
 24. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Ei se paljon auta, jos sieltä vetää jotain kohtia välistä. :coffee:
   
 25. vierailija Vierailija

  Mitä väliä sillä on vaikka kaikki olisikin harhaa? Samojen luonnon- ym. lakien mukaan me kuitenkin elämme eikä kukaan siihen mitään voi vaikuttaa. Kun tämä elämä on ohi ja tapahtuu mitä tapahtuu, ei kukaan tätä elämää ja tätä maailmaa jää pähkäilemään.

  Ajatusleikit ovat kivoja, mutta eikö olisi rakentavampaa käyttää tämän suuremmassa mittakaavassa täysin merkityksettömän muutaman vuosikymmenen aika ja energia siihen, että tämä harha olisi itselle ja muille mahdollisimman mukava?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti