Hae Anna.fi-sivustolta

Löytyykö ""velkavankeudessa"" olevia?

Viestiketju osiossa 'Ihminen hädässä' , käynnistäjänä Heli, 02.12.2005.

 1. Heli Vierailija

  Eli teitä, jotka otitte pankkien tyrkyttämää edullista ulkomaanvalutta-lainaa 1990-luvulla? Löytyykö teitä ja onko joku teistä päässyt jopa velkasaneeraukseen?

  Miesystäväni otti lainaa yritykseensä ja vieläkään - 15 vuoden jälkeen ei ole päässyt velkasaneeraukseen. Nyt hän aikoo tehdä kirjelmän jollekkin päättäjälle. Löytyisikö siis siihen muidenkin nimiä - olisi teho nimittäin ihan eri kuin yhdellä ihmisellä!!

  Kenelle tämä kirjelmä nimineen pitäisi sitten osoittaa? On kysynyt apua jo eduskunnan oikeuapuasiamieheltä ja tämä oli todennut että on tehty vääriä päätöksiä mutta niitä ei voi purkaa!

  Pankit ovat nousseet jaloilleen ja niillä menee taas niin hyvin!!! Minne on unohdettu nämä ahkerat ihmiset jotka pankkien ""painostuksella"" erehtyivät ottamaan mukamas edullista lainaa ja elämä on pilalla. Ihan koko elämä. Sitä ei ole edes oikein olemassa.

  Kaverini on tehnyt koko ajan töitä, mutta ulosottomies vie melkein kaiken. Ei voi koskaan omistaa mitää - no rahaa ei edes jää että voisi ostaakkaan!! Ikää jo 50 vuotta ja haluaisi elämässään vielä jotakin, mutta nyt kuulemma tuntuu turhalta.

  Oli tullut kirje jossa sanotaan että auto lähtee nyt. Sitä tarvitsee töissä, joka sekin nyt siis katkolla!

  APUVA! Jos löytyy joku joka haluaa liittyä ""kirjekerhoon"" tai tietää mitä pitäisi tehdä. Kirjoittele tähän. Laitan sähköpostiosoitteeni jos asiaan kiinnostuneita riittää!!
   
 2. Velallinen Vierailija

  Elin myös 13v velkavankeudessa ja velkajärjestelyyn en päässyt, ennekuin vajaa 2 vuotta sitten. Varmasti kun olette jo kaikki kokeilleet teille on tuttu takuusäätiö? Kirkon akordirahasto? Hirveä neuvo, mutta tehokas, sairasloma ja psykiatrinen lausunto? On auttanut monia.
  Teidän kohdalla on tapahtunut vääryys, koska velkajärjestelyyn/soviteluun pääsevät yleensä helpommin työssä käyvät, kuin työttömät. totuus on että on vaikea selivitä veloista jotka on ulosotossa, ne kun nakuttaa koko ajan korkoa ja perintämaksut. jne.
  Nimilistaan ja muuhunkin vaikuttamiseen ylivelkaantuneiden puolesta olen valmis ryhtymään omalla pienellä osallani heti.
   
 3. Heidi Vierailija

  Etkö ole kuullut pari vuotta sitten voimaan tulleesta laista, joka koskee velkojen vanhentumista. Jos velkoja ei ole saatu perittyä muistaakseni 15 vuoteen niin ne vanhenevat ja lakia sovelletaan alkavaksi v.93 eli ensimmäiset lamavuosina velkaantuneet vapautuvat veloistaan v.2008, toki kaksi vuottakin on pitkä aika odottaa, jos ulosotto vie lähes kaiken.
   
 4. Niin mak. kuin pet. Vierailija

  Ulosotossa ei voida viedä mielin määrin, on jätettävä tietty summa ulosmitattavalle.

  Vaikka pankit ""tyrkyttivätkin"" lainoja, toisin sanoen antoivat lainaa helposti, ei sitä ollut kenenkään pakko ottaa.

  Jokainen tekee päätöksensä ihan itse.
   
 5. Eräs Vierailija

  Minua ainakin säälittää eniten ne velkojen takaajat, joiden koko elämä on tuhoutunut vain yhden allekirjoituksen takia ja missähän on pankin vastuu ja moraali, kun 90 luvun alussa alle parikymppiset työttömät tai opiskelijat kelpasivat lainojen takaajaksi, ainakin heille on kyllä todella julmaa sanoa ""omapa on vikasi, kun elämäsi pilasit"" Murhaajakin on pienempi rikollinen kuin takausvelallinen, istut murhasta n.12v ja se siitä, voit aloittaa puhtaalta pöydältä!
   
 6. velallinen Vierailija

  jos ei saada perittyä, mutta kun saadaan niin ei lopu periminen ja aina voidaan hakea sama velka uudeleen ulosmittaukseen tai myydä ne perintätoimistolle ja nämä ""perintätoimistot"" jotka on jo nyt hurjaa todellisuutta Ruotsissa on kohta sitä meilläkin.
  perintätoimisto Baltik esim. joka on Virolainen yritys sekä helvetin enkelit jotka ovat tehneet sopimuksia joidenkin perintätoimistojen kanssa. Tämä on faktaa uskokoon ken tahtoo.
   
 7. Ecco Vierailija

  Tosta ulosoton määrästä vaan.. sain 90-luvun lopulla omat velkani maksettua ulosoton kautta, onneksi sen verran vähän. Niin silloin markka-aikaan lain määrämä toimeentulominimi joka jäi palkasta ulosmittauksen ulkopuolelle oli n. 1200 mk vähemmän kuin yksiöni vuokra/kk. Niin sitten tuli vuokrista lisää ulosmitattavaa kierrettä pidentämään.
   
 8. aloittaja Vierailija

  On tuttuja takuusäätiö, mielenterveystoimisto ja kai joku lausuntokin. Töissä on siis ollut koko ajan, mutta nyt alkaa olla jo lopussa!! Emme kerinneet vielä tehdä sitä kirjelmää, joten laita sähköpostia osoitteeseen

  pohjantytto@suomi24.fi
   
 9. aloittaja Vierailija

  Ei kai ne vanhene kun hän on uskollisesti maksanut mitä voi ja ulos otto vie loput!
   
 10. aloittaja taas Vierailija

  Jepp! Viikonloppuna keskustelimme tarkemmin ja se suurin summa - velka on juuri se, että takasi toisen lainan. Tämä tyyppi ajelee uudella autolla ja on talot ja matkustaa! Että semmoista. Tietenkin on tyhmyyttä ottaa lainaa ja varsinkin ruveta takaajaksi. On vain ollut hyväuskoinen ihminen ja halunnut auttaa. Oli sanottu että takuu on vain nimellinen!! Joopa joo!
   
 11. nimiä paperiin Vierailija

  Jospa se mies antaisi autonsa sinulle. Sitä ei ulosottoviranomainenkaan voi estää.
  velkaneuvojat tietävät kyllä ihmisiä. Voi laittaa ilm. sinne heidän toimistoilleen ja ihmiset ottavat yhteyttä jos haluavat.
  Onhan näitä papereita ennenkin ollut ja nimiä kerätty muidenkin asioiden vuoksi
   
 12. Aloittaja Vierailija

  Kiitos vinkistä, mutta kun siellä on nyt sen verran änkeröinen velkaneuvoja kuulemma joka näyttää olevan enemmän velkojien puolella!!! Äitiyslomittaja oli ollut ihan tomera ja inhimillinen!! Vien viestiä kaverilleni! Kiitos!
   
 13. liinu Vierailija

  Me olemme myös 90-luvun alun velallisia.
  Mieheni palkasta on siis otettu 11 vuotta se kolmasosa ulosottoteitse, minkä ulosottolaki sallii.
  Emme ole hakeneet koskaan velkasaneerausta, koska katsomme olevamme moraalisesti velvollisia maksamaan velkamme. Se on toki myönnettävä, että pääoma ei juuri lyhene, koska korot ja viivästyskorot juoksevat koko ajan eli kirjanpidollisesti velka ei lyhene, mutta saapahan velkoja kuitenkin rahaa, koska on siihen oikeutettu.
  Mutta kyllä velan periminen keskeytyy 15 vuoden kuluttua eli meillä .2008.
  Ei se velka kuitenkaan vanhene vaan kuoleman jälkeen ulosottomies sitten tulee ja vie loput, jos on jotain onnistunut saamaan.
  Velkasaneerauksessa velka sensijaan on lopullisesti suoritettu saneerauksen päätyttyä.
  Onneksi olemme lapsettomia, niin ihan sama kuka kuoltuamme omaisuutemme saa.
  Parempi niin kuin että sukulaiset, jotka eivät mitenkään halunneet auttaa v.1991, jolloin perheemme joutui ahdinkoon, saisivat jotain pesästämme.
  Ulosotosta voi myös saada vapaakuukausia 1-3 kertaa vuodessa ja se on meitä auttanut.
   
 14. Uupunut Vierailija

  Tiedättekö, koskeeko velan vanheneminen myös velan takaajaa?
   
 15. Konttorirotta Vierailija

  Onko opittu mitään? Pankit mainostavat hienoja pikaluottoja ilman mitään takuita. Odottavatko niidenkin ottajat mahdollista velkasaneerausta. Hienoilla valuuttaluotoilla piti rikastua tuota pikaa. Nuorisollekin kaupattiin suorastaan ""ilmaista rahaa"" vaikka auton ostoon ilman takuita. Sanoin jälkikasvulleni, että älkää ottako lainaa vaikka mitä luvataan, ne on maksettava myös takaisin korkojen kanssa vaikka tuloja ei olisi. Onneksi uskoivat. Pankki myy työksensä rahaa ja velalliset ovat ostajia. Samoin kukaan ei vahingossa joudu takaajaksi. Toitottakaa joka taholle vaikeaa takaisin maksua, se ei teitä auta, mutta jos edes joku valtavia asuntolainoja lähes ilman korkoa ottava uskoisi, että korot voivat nousta pilviin ja silloin menee asunto ulosottoon ja jää vielä velkaakin saatika jos jää työttömäksi.
   
 16. aloittaja Vierailija

  Sepä tässä juuri tulikin mieleen, että nyt on taas tämä ""buumi"" päällä ja taas samat ongelmat edessä. Eivät kaikki ymmärrä ""ilmaisen"" rahan vaikeuksia!

  Hän takasi kai työkaverinsa(?) lainan jolla takauksessa ei ollut muka mitään merkitystä!!!! Niin väitettiin kun mekin rakennettiin ja siihen piti pyytää jonkun nimi. Talohan takaa lopulta lainan, mutta entäs jos ei saakkaan valmiiksi? Näin varmaan tässä tilanteessa kävi.

  Hän erehtyi juuri näihin lainoihin kun niitä mainostettiin. Ei kukaan uskonut siihen että korot nousevat pilviin! Ei se ole ottajan vika. Siitä ei saisi yksistään rangaista heitä.

  On ennenkin presidentti jopa armahtanut velallisia - muistaakseni. Pitäisikö kääntyä ihan Tarja Halosen puoleen!!
   
 17. j Vierailija

  Sori jos utelen sopimattomia, mutta millaisista summista teillä on kyse, paljonko sitä velkaa jäljellä?
   
 18. Velallinen Vierailija

  Löytyy!!!!
  Velkaa on n. 200 000 €
  Ulosottomies on kimpussa kuin iilimato. Huvittavaa, en muuta sano.
  Minun nykyisillä tuloilla ei makseta ikinä penniäkään.
  Kaiken huvittavinta on, että väh. kerran vuodessa kehotetaan ottamaan yhteyttä ja selvittämään tulot ja omaisuuden ja jos et tule POLLIISI noutaa voudin kansliaan. Hah hah.
  Tampereen vouti = noita-akka puuterinenällään käkättää, että kyllä sitä täytyis vaan maksaa.
  Häntä vituttaa, kun ei saa mitään, eikä tule saamaan.
  Tiedän, että vastaavan tapauksen omaavia on tappaneet itsensä.
  Siitäkös vouti välittää. Pistävät sellaisissa tapauksissa päänsä piiloon ja suunnittelevat jo seuraavaa kohdetta.
  Tiedättekö muuten, että mitä vähemmän tienaat, sitä enemmän vouti ottaa! Tarkoitan työssäkäyviä. Tavallisia duunareita.
  Ei paljon auta, vaikka vetoat lapsiin ja lasten kuluihin.
  Suojaosuudet ovat pelkkä vitsi.
  3-4 lasta jos on, niin saatat päästä vähemmällä, jos et omista mitään.
  Puhutaan, että autoa eivät vie, jos arvo on 15 000 vanhaa markkaa. Katin kontit. Ottavat ne.
   
 19. aloittaja Vierailija

  En osaa kyllä tarkemmin sanoa. Olen sen kuullut mutta unohtanut. Kaverini kertoi muistaakseni siihen suuntaan, että alussa oli vain 120 000 mummoo ja nyt se on saman verran euroina??? Eli meni talot, autot ja velka eikun lisääntyi.
   
 20. Heli eli aloittaja Vierailija

  Kiitos vastauksistanne! Yksi neuvo tuli tarpeeseen, sillä eihän ulosottaja mitään neuvo, mutta täällä kerrottiin että saa vapaakuukausia vaikka kolme vuodessa!!

  Kaverini soitti siltä istumaltaan ja näin on!!! Kiitos neuvon antajalle. Myös se, että velka vanhenee 15 vuoden sisällä oli hyvä tieto, tosin sen hän tiesikin!!!

  Vastauksia saa jos osaa kysy, muuten eivät neuvo. Lisää neuvoja jos vain löytyisi!!! Ei ole vielä kuulunut tästä kolmannesta yrityksestä saneeraukseen yhtään mitään. Se tieto siis tuli, että auto lähtee vaikka tarvitsee työssään. (on työnantajalta paperi ja jo viety jo ulosottoon, mutta taas yrittävät sitä pois.

  Työpaikka siis menossa nyt alta, joten maksut vähenevät entisestään!!!
   
 21. Nykyisin työtön Vierailija

  Minä lopetin työteon, koska voudin ansiosta mun kannatta olla työtön!!!!
  Eipä tarvi painia enää velkojen kanssa ja voudin kanssa ei voinut sopia mitään. 10 vuotta jaksoin maksaa, mutta alkoivat ahnehtimaan kun toi vanhenemislaki alkaa astua pian voimaan.
  Annan perkele sitten velkojen vanhentua. Saatana.
  Olisin mielelläni maksanut velkaa pois, mutta kohtuus täytyy olla ja voudin sanastoon ei kohtuus sovi, ei sitten millään.
  Nyt ei saa kukaan mitään.
  Minä pärjään hyvin, saan asumistukea ja terveydehuoltokulut kunta maksaa.
  Mä lomailen ja nautin. Pakosta.
   
 22. aloittaja Vierailija

  Nyt kaverinikin alkaa saada tarpeekseen. On rehellinen ihminen ja haluaisi maksaa oikeuden ja kohtuuden mukaan omat velkansa. Tämä jonka lainan takasi, on jo jaloillaan ja ajelee hyvällä autolla. Miksei siltä voida karhuta niitä lainoja tässä vaiheessa???

  Kaverinikin aikoo nyt jos ei pääse saneeraukseen, lopettaa työnteon (no loppuu se firma) ja rupeaa tekemään pimeitä töitä. No on hän niitä nytkin tehnyt. On ollut ihan pakko.

  Eipä todellakaan voi luottaa edes siihen velkasaneerauksen sopijaan, jonka pitäisi olla hänen puolellaan. Se joka oli äitiyslomittajana oli ollut ihan ok ja oli yrittänyt todella. Nyt tuli vakinainen takaisin ja homma alkoi taas takkuilla!!

  Jos et osaa itse kysyä asiosta niin neuvoja ei tule.
   
 23. Aloittaja Vierailija

  Ei sitten mitään uutta tänne viikkoon. Sähköpostit Suvi-Annelle eivät tuottaneet tulosta. Tosin jos kaikki täällä olevat tästä velkavankeudesta kärsivät pommittaisivat samoja ihmisiä - olisiko vaikutusta??? Ainoa oli, että presidentin kansliasta tuli peräti kirje!!! Ystävällisesti ilmoitettiin että Tarja Halonen tekee toimivaltansa rajoissa kaiken mitä vain asialle voi. Asia on kuulemma taas/yhä ajankohtainen!! Kirjoitelkaa poliitikoille. Netistä löytyy osoitteita - siin eduskunnan sivuilta! Ei tässä muukaan auta.
   
 24. hyvä pointti! Vierailija

  lisäksi tuon yhden seikan esille: Veroprosenttiaan ei kannata nostaa ainakaan siinä mielessä että sais joulun alla veronpalautuksen myötä vähän joulu- ja uuden vuoden rahaa näin ""pakkosäästettyä"". kun kaikki veronpalautukset vievät ulosotto. melkeinpä kannattaa pitää veroprosentti niin pienenä että tulee mätkyt, ja niitä ei kannata alkaa makselemaan, kun vanhenevat viidessä vuodessa.
   
 25. tässä Vierailija

  Ensiksi autoa ne ei voi viedä koska tarvii työautona. Toiseksi
  miksi hän ei vie niitä maksettua maksuja takas voudille ja ala perimään niitä oikeelta lainan saajalta? Vaikka on nyt ilmoitettu varattomaksi ei se koko ikäänsä ole.
  Kysykääpä tuosta miten peritään takas lainan saajalta jostain velkaneeuvojalta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti