Hae Anna.fi-sivustolta

LOISTAVA ULKOPOREALLAS!!!

Viestiketju osiossa 'Piha ja puutarha' , käynnistäjänä Siistiä, 14.12.2007.

 1. Ehtonen Vierailija

  Itse jo vähän varttuneenpana ihmisenä en ymmärrä tuollaisia kehon liotuspaikkoja! Mitä tuollaisella porealtaalla tekee? Ei voisi vähempää kiinnostaa!
  Siellä sitten vieraatkin liottavat oman perheen mukana samassa ammeessa itseään, yök! Voi vaikka mitkä taudit tarttua. Eikö olisi hauskempaa istua vaikka takkatulen ääressä rupattelemassa vieraiden kanssa?

  Onko tuo poreallasjuttu olevinaan fiiniä? Leikitään siis hienoa ja juodaan viiniä pikkurilli pystyssä paljussa, näkeeköhän naapurit? Onneksi asumme kaukana naapureista maalla kahden ha:n tontilla, ei tarvi ajatella naapureita. Maalla kyllä asuu sen verran alykkäämpiä ihmisiä, ettei ole tuollaista hionostelua, eikä minkäänlaista kilpailua.

  Eräs sukulaisemme miettii aina nähdessään naapurilla uuden auton, että kyllä hänen pitää pistää paremmaksi (sairasta touhua), onko tuo paljujuttu myös jotain vastaavaa?
   
 2. Mikkov Vierailija

  Itse ulkoporealtaan omistavana sanoisin sitä loistavaksi vaihtoehdoksi siihen takan edessä istuskeluun. Altaassa menee ystävien seurassa helposti useampikin tunti ja pikkurillin voi jättää myös nostamatta pystyyn. Itse vaihdan altaan vedet 2 kertaa vuodessa. Suodattimet ja kemikaalit pitävät huolen siitä, että vesi on puhdasta ja aina kirkasta.
   
 3. ostajan opas Vierailija

  Ulkoporealtaan ostamista suunnittelevalle! Käy lukemassa ulkoporealtaan ostajan opas, johon on kootusti kerätty tietoa tärkeistä asioista, joita kannattaa huomioida ennen ja jälkeen ulkoporealtaan hankkimista.
  www.ulkoporeallas.fi/ulkoporealtaan-ostajan-opas
   
 4. minttug Vierailija

  Onhan se tietty kiva tuote josta iloa koko perheelle, mutta kannattaa kyllä harkita ennenkä ostaa kalliin tuotteen. Meille ainakin riitti hyvin halpa ulkoporeallas.
   
 5. Laatu tärkeä Vierailija

  Kyllä ainakin itselleni ulkoporealtaan laatu on tärkeä. Olen nähnyt miten halpa allas voi tulla äkkiä kalliiksi, kun korjauksiin rupeaa uppoamaan rahaa jopa tonneja kun tulee vaikka vuotoja. Halvat altaat ei välttämättä kestä Suomen pakkasia. Esim. eristyksen paksuudessa on isoja eroja altaiden välillä, samoin puhdistusjärjestelmissä, sähkönkulutuksessa ym. Ja tietysti myös tilavuudessa, suuttimien määrässä ja laadussa ym. Jotkut altaat on myös vaarallisen liukkaita. Ei aina kannata ostaa halvinta vaan vertailla huolellisesti eri vaihtoehtoja ja tietysti mielellään koekylpeä allas ennen päätöstä.
   
 6. ota selvää Vierailija

  Laatuun kannattaa kyllä ehdottomasti satsata jos vaan on mahdollisuus varsinkin Suomessa, jossa olosuhteen on talvella ankarat. Monille on halpa allas tullut kalliiksi kun hajoaa talvella tai muuten vaan käyttöikä on lyhyt. Eristykseen kannattaa myös kiinnittää huomiota sillä huonosti eristetty allas voi myös syödä sähköä moninkertaisesti. Aina kannattaa käydä katsomassa altaita paikan päällä ja kylpeä ainakin jotain harkitun valmistajan allasta. Näin ainakin tietää paremmin, mitä on ostamassa ja ei tule ikäviä yllätyksiä. Kuka ostaa autoakaan koeajamatta? Harva altaista tietää mitään ennen kuin sellainen on kotona tai muuten päässyt paljon kylveskelemään, joten kannattaa tutustua huolella.
   
 7. Tässä ollut pieni allaspolte päällä jo tovin ja mitä nyt noihin perehtynyt, niin Kiinalaisten ongelma on lähinnä saada se mötikkä Suomeen ja reklamaatiot ongelmatilanteissa, kun ei niitä ole kovinkaan kätevä lähteä palauttamaankaan :)

  Tosiaan tuo komponenttien laatu on yksi tekijä. Eli jos vaikka alibabasta tilaa, niin ei pääse sitä laatua omakohtaisesti arvioimaan. Mutta Kiinan allas valmistajilla on fasiliteetit ja volyymit kunnossa. Hyvältä tehtaalta kun ostaa niin ei sieltä ihan täyttä skeidaa tule. Arvosteluja löytyy kun jaksaa selvitellä referenssejä.

  Talvivarustus pitää muistaa erikseen pyytää ja lisää hintaa muutaman satasen. Tulee sivuille ja pohjaan foumieristeet, folioeristeverho sekä putkiin eristeet. Ihan sama setti kuin mitä on kaikissa muissakin täällä myytävissä altaissa. Paksu lämpökansi on kaikkin haastattelemani myyjien tuotteissa ihan vakiona, kaikilta ei vaan pääse selvyyteen onko pussitettu sisältä.

  Esim. Sunrans:ltä 5 Hengen SR877 koko 220x220 täydellä talvisetupilla 3334$ hinta oli FOB, mutta sanoivat voivansa järjestää myös CIF Helsinki, mutta olen vähän jäänyt arpomaan asian kanssa, niin en pyytänyt heiltä tarjousta ciffinä. karkeasti kuitenkin tiedän, että hintana merirahti Kiinasta Suomeen on suunnilleen samoja luokkia kuin maantiekuljetus Helsingistä Tampereelle. Satamaryöstöt sitten erikseen. Alvit pitää maksaa +24% kokonaishinnasta maahantuotaessa.

  Tiukasti kun laskee, niin ei noille kotimaisille myyjillekkään paljoa katetta noista jää. Joku perus Luosto allas taitaa olla 5000€. Verrokkina tuo vähän parempi esimerkin SR877: 3334$ -> (kurssilla 0,85) 2833€ + n.500€ rahti Suomeen + huolinta + 250€ kotimaan rahti + verot 24% (rahdistakin menee vero)
  => (2833+500)x1,24 + 250 =4400€
  (1 USD = 0.8504 € - Perjantai, 21.9.2018 Euroopan keskuspankki)

  Toki jos dollarin kurssi muuttuu vieläkin paremmaksi, niin sit alkaa paraneen. Vastaavasti kuljetuksissa voi varmaankin säästää tuohon mun arvioon verrattuna.
  Isommat erät sitten tuo alennuksia, eli 10 allasta taitaa laskea yksikköhintaa jo huomattavasti ja yrityshän vähentää alvinsa, eli onhan siinä bisnes olemassa, aika isot on riskit kuitenkin katteisiin nähden.

  Tuosta pitääkin sitten kaikkien ihan itse funtsia mikä on järkevää ja mikä ei. Laatu ja soveltuvuus talveen ei ole ongelma "Kiinan altaiden" kanssa. Takuu ja oman työn määrä että saat sen Suomeen, on se isompi juttu. Plussana on, että valikoima on laaja ja voit tilata altaaseen haluamasi lisävarusteet jos asioit suoraan tehtaan kanssa.

  Karkeasti: vähän halvemmalla saat kiinasta vähän isomman ("paremmuus" on mielipide käsite), mutta takuuta ei ole, työtä on paljon enemmän ja yleisesti sanoen riski on paljon kovempi.
   
 8. vierailija Vierailija

  Allasta hankittaessa kannattaa selvittää myös liikkeen huoltopalvelujen toimivuus. Yritykset lähtökohtaisesti huoltavat vain omia tai yhteistyökumppaniensa altaita. Tästä syystä Veloxia kannattaa kiertää kaukaa. Heitä ei kiinnosta altaan myynnin jälkeen huolto-tai korjaustyöt, ja on todella vaikeaa löytää toista yritystä korjaamaan heidän huoltovastuullaan olevia altaita.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti