Hae Anna.fi-sivustolta

LUE TÄMÄ HETI !

Viestiketju osiossa 'Lastentaudit' , käynnistäjänä Amox&Amorion, 22.04.2007.

 1. Amox&Amorion Vierailija

  Tässä teille lasten vanhemmat tietoa antibiooteista:

  Lapseni on 3-vuotias, sai viikonloppuna kovan kuumeen ja valitti toista korvaa. Särkylääke ei auttanut, joten lähdettiin yötä vasten päivystykseen Espoossa.

  Kiireisen oloinen lääkäri määräsi Amo..-alkunimistä antibioottia, ja sanoi "että kyseessä on lapsille ensisijaisesti määrättävä lääke".

  Annoimme yhden lusikallisen,jonka jälken lapselta pettivät jalat. Toisen annoksen lapsi oksensi.

  Aamulla lapsen jaloissa ja käsissä oli nokkosen polttamia jälkiä, sekä laajoja vesikelloja. Soitimme päivystykseen, ja puhelinriepottelun jälkeen saimme fiksun vastauksen:
  Kyseistä lääkettä EI olisi pitänyt ottaa, ja 6 seitsemästä välikorvan tulehduksesta paranee itsestään! Lisäksi 80% korvatulehduksista ovat viruksen, ei bakteerin aiheuttamia, joten antibiootit eivät vaikuta taudin poistumiseen vaan helpottavat hetkellisesti olon kohenemiseen. Sivuvaikutukset ovat kuulemma yleisiä tämän aineen käytössä, kuinka voi olla mahdollista, ettei niistä kerrota reseptiä määrätäessä!? Miten tätä ainetta voidaan määrätä hyvällä omalla tunnolla pienelle lapselle?!

  Sain kuulla, että tämä antibiootti (hyvin happopitoinen) oli yhden annoksen jälkeen polttanut pienen pojan suoliston niin, että tämä on toista kuukautta sairaalahoidossa, eikä ulosta normaalisti ehkä koskaan. Lisäksi aine oli tehnyt vaurioita munuaisiin. Oireet olivat samat, jalat menivät alta ja ihottumaa tuli jalkoihin. Lisäksi netistä löytyi PALJON samanlaisia tarinoita lääkkeen käytöstä.

  Että järki käteen antibioottien ja niiden johdannaisten kanssa (takoitan samansukuisia/ nimialkuisia keskenään). Kaikkia tulehduksia ei kannata lähteä lääkitsemään ilman todellista ja perusteltua tarvetta, ja määrätty lääke KANNATTAA ainakin GOOGLETTAA! (koskee kaikkia tauteja, korva-, keuhkoputki- ja poskiontelotulehduksia).
   
 2. kurjaa Vierailija

  Luin vähän aikaa sitten hesarista, että joka kymmenennessä hoitotilanteessa sattuu hoitovirhe, pieni tai vakava. Onhan se hurja määrä, mutta ei ne lääkäritkään kaikkea tiedä, varsinkin jos lapsella ei ole todettu allergiaa kyseiseen aineeseen.
  Meille kävi niin, että pieni vauvamme oli koko ensimmäisen vuoden infektio-kierteessä. Vaikka kävin joka kuukausi lääkärissä, välillä parikin kertaa/kk, lääkärit oli sitä mieltä, ettei tarvita antibiootteja. Kun vauva sitten putkitettiin 9kk:iässä, korvat olivat todella pahasti tulehtuneet, +++/+++, liimakorva. Kuulo oli jo heikentynyt... Olin todella raivona, sillä tässä tapauksessa a.biootit olisivat kenties helpottaneet oloa. Ystäväni kävi vauvansa kanssa terveyskeskuksessa, diagnoosi: korvatulehdus, Samana iltana kävivät yksityisellä. Diagnosi: ei korvatulehdusta.
  Tää on tosiaan aikamoista arpapeliä...
   
 3. allerginen reaktio Vierailija

  Lääke on varmaan amorion. Ja jos on amoxiliinille (tai joissain tapauksissa myös penisiliinille) allerginen niin siitä tosiaan saa oireina juuri ap;n kuvailemia oireita. Itse asiassa siihen allergiseen reaktioon voi vaikka kuolla. Nyt tiedätte, että lapsenne on allerginen amoxilinille ja osaatte sanoa sen aina kun hän käy lääkärissä. Näin vältytte uusilta kohtauksilta.
  Ja tuo juttu korvatulehduksista ja antibiootti kuurista ei ole mikään uutinen. Tämä on tiedetty jo ainakin 8vuotta! Ikävää mutta totta.
   
 4. Ei meillä Vierailija

  tullut amorionista mitään lapsille. Ilmeisesti jotkut ovat sille yliherkkiä. Ei se kuitenkaan kaikkia koske. Tosiaan, nuorin ja keskimmäinen ovat ko. lääkettä saaneet korvatulehduksiin, korvat ovat sillä parantuneet ja minkään sortin reagtioita ei ole tullut.
   
 5. dhhfah Vierailija

  Nää amoxinit, amorionit, amoxin compit hyvin tavallisia antibiootteja. On aikuisia ja lapsia jotka ovat yliherkkiä antibiooteille sitä mille on yliherkkä ei voi tietää etukäteen. Joskus joku joka on käynyt ennen ei käy toisella kertaa, joskus ekalla reaktiot ja toisilla ei koskaan mistään. Tosiaan toi uutisointi oli ikivanhaa. Herää vaan kysymys mitä sitten lääkäristä halusit kun sinne menit. On varmasti oireiden perusteella aloittanut lääkityksen koska joskus se on tarpeen. Mua ärsyttää eniten just se että vanhemmat kiikuttaa kakaransa lääkäriin heti kun ne korvaansa hieraisee. Ensisijainen hoito on kipulääke, ei ole perustetta päivystyskäynnille. JA MITÄÄN HOITOVIRHETTÄ EI OLE TAPAHTUNUT.
   
 6. Janek Vierailija

  ....aiheutti paniikkikohtauksen, siis meille vanhemmille, kun pojan toinen jalka tuli yhtäkkiä toimintakyvyttömäksi. Lääkäri määräsi flunssaan ja yskään Amorionia ja Ventolinea ja lapsella meni tosiaan toinen jalka niin ettei toiminut noin 4 tuntiin...sit helppas...oletan että johtui lääkkeestä.
   
 7. kamilla72 Vierailija

   
 8. Meillä myös kyseistä antibioottia on käytetty hyvällä menestyksellä, kun nuorimmaisellemme ilmestyy korvatulehdus n. kuukauden välein. Ei varmasti ole lapselle hyväksi syödä hurjia määriä antibioottia, mutta olemme toisinaan yrittäneet sinnitellä niin ettemme mene lääkäriin, vaikka näyttää siltä että korvatulehdus on päällä. Pisimmillään olemme odotelleet kaksi viikkoa josko se loppuis, mutta minkäänlaista sairauden väistymistä ei tuossa ajassa ole ollut nähtävissä... Ainoastaan lapsen ja vanhempien hermot ihan riekaleina, kun öitä eikä lapsi myöskään päiväunia saa nukuttua. Lapsemme on jonossa putkitukseen, mutta vielä ei ole tullut kutsua sairaallaan. Ja jos hoitajien lakko/irtisanoutumiset tulee, niin luultavasti odotusaika vielä pitenee...
   
 9. hohoijaa... Vierailija

  Meillä on syöty kans kyseistä antibiootti hyvin tuloksin!
  Tuosta lääkäriin menosta vielä pakko sanoa, että jos sinne ei mene ja hae lääkekuuria voi tärykalvo puhjeta itsekseen... Siitä voi jäädä kuuluvika... esimerkkinä ovat suunnilleen meidän vanhempien ikäiset ihmiset jolta puhkottu pieninä tärykalvoja.
  Ja pahimmassa tapauksessa tärykalvoon jää ikuinen reikä!
  Eli jokainen toimii, niin kuin parhaimmaksi näkee! Ja voihan esim. kurkkukipu heijastua korviin ja tautina olla vaikkapa angiina, joka tarvitsee ehdottomasti antibioottikuurin!
   
 10. Milla Maqia Vierailija

  Jokaista korvatulehdusta ei tarvitse lääkitä. Suurin osa menee itsestään ohi. Ovat siis viruksen aiheuttamia. Mutta silloin on hyvä seurata tilannetta. Me käytimme lääkärissä 2-3 päivän välein. Tytöllä oli jatkuvasti noita tulehduksia. Perinyt sen isältään. Onneksi helpotti iän myötä. Mutta jos korvat vaivaavat ja on ehkä jopa kuumetta niin kannattaahan lääkärissä niitä korvia käydä näyttämässä!

  Ja noista antibiooteista. Allergioitahan nyt on joka lähtöön. Itse olen allerginen juuri penisiliinille ja amoxinille. En voi siis näitä lääkkeitä syödä, mutta kyllä meillä lapset ovat niitä hyvällä menestyksellä syöneet. Ei reaktioita ja tauti on lähtenyt.
  Eli ei paniikkia noista lääkkeistä. Uskon että suurin osa lääkäreistä on läksynsä lukenut jo siellä koulussa ja osaavat hoitaa korvatulehduksia ja muita flunssia. Minulta lääkärit ainakin ovat aina kysyneet onko lääkeaine allergioita. Myös jos käytän lapsia lekurissa.
   
 11. äiti vm 76 Vierailija

  Ai että amorionia käytetään yhä edelleen. Kyseinen lääke lukee omissa papereissani isoilla punaisilla kirjaimilla, että sitä ei saa minulle määrätä missään tapauksessa. Sain kyseisestä lääkkeestä yllä mainitut oireet, joskus 70-80-luvun vaihteessa. Silloin sanottiin, että missään nimessä sitä ei saa minulle enää määrätä!
   
 12. kottis Vierailija

  joillekin lääke käy joillekin ei.........

  meillä tämä amorion oli ainut lääke joka puri kesällä märkärupeen. Kefeksin ja r-llä alkava lääke eivät purreet niinkuin olisi pitänyt, vaikka olivat märkärupeen ne ensisijaisesti määrättävät lääkkeet........
   
 13. Mää Vierailija

  Minulle tuli nokkosihottumaa amoksiliinista ja siihen loppui sen lääkkeen käyttö, koska seuraavalla kerralla seuraukset saattaisivat olla pahemmat.

  Tänään sais 3kk tyttärellemme lääkekuurin ja mukava tohtori kyseli minun lääkeallergiani myös ja päätyi kirjoittamaan sulfaa tämän oman allergiani vuoksi. Eli ilmeisesti näissäkin on periytymisen riski...
   
 14. mamma-79 Vierailija

  Jos on kunnon korvatulehdus, niin kyllä mun mielestä se täytyy antibiootilla hoitaa. Esikoisella liimakorvat, ja korvakontrolleissa ja kuulokäyrissä on juostu. Kolmannet putket kuukausi sitten. Ollaan toiveikkaita, jos nyt päästäis tulehduksista viimein lopullisesti eroon. Tyttö kohta 7 vuotias.
   
 15. allergisten äiti Vierailija

  Itse olen monille lääkeaineille allerginen, ja vain toinen lapsistamme näyttää perineen tämän "ominaisuuden". Toiselle käy mikä vain. Molemmilla lapsilla on kuitenkin erittäin laajat ruoka-aine ja siitepölyallergiat jne.

  Lääkeaineallergiaa ei voi ennalta tietää, eikä sitä voi testata millään tavalla ennakkoon. On vain odotettava, tuleeko reaktioita vai ei.
   
 16. Pomelo Vierailija

  Meidän ruoka-aineallergisella lapsellamme todettu vauvana Kefexin sopimattomaksi. Sai aikaan kovan ripulin.
  Nyt pari kuukautta sitten Amorion kuuri jouduttiin lopettamaan, kun sai vahvan nokkosihottuman.
  Sen jälkeen on saanut kerran lievän nokkosihottuma reaktion ja kerran todella vahvan ihottuman selittämättömästä syystä.
  Nyt on vaarana, että nokkosihottuma puhkeaa satunnaisesti epäsäännöllisin väliajoin.
  Ikävää, sillä lapsi kärsii ja iho on kutiava ja erittäin kosketus arka.
   
 17. allergisten äiti Vierailija

  Meilläkään ei käy toiselle lapselle mm. juuri nuo amorion eikä kefexin. Kuitenkin on vielä esim. ditrim (sulfa) ja zithromax (laajakirjoinen antibiootti), jotka ovat sopineet. Ruoka-aineistakin voi johtua nokkosihottuma, eli se tuskin puhkeaa ihan tuosta vain, vaan nyt, lääkkeelle altistumisen jälkeen joku ruoka-ainekin saa sen puhkeamaan. Eli joku vielä käytössä olevista ruoka-aineista saattaa olla sopimaton.(Vaikeasti selitetty, mutta ehkä ymmärsit...;o) )

  Meillä muuten nuo reaktiot lääkkeistä tulivat heti 1. annoksen jälkeen... eli niinkin voi käydä, mutta luultavaa on, että lapsi oli lähinnä jollekin apuaineelle allerginen. Kukaan lääkäri ei ole kyllä sen koommin uskaltanut määrätä kyseisiä lääkkeitä lapselleni.
   
 18. tässäkin Vierailija

  Kuka kysyikään Amorionista?
   
 19. juupjuup Vierailija

  Meillä oli lapsi 4-8kk iässä korvatulehduskierteessä, aina saatiin antibioottikuuri ja se auttoi (paitsi kerran), eli oireet helpotti ja korvat oli puhtaat jälkitarkastuksessa, yhteensä syötettiin 8xlääkekuuri tuona aikana. Yksi kuuri oli tehoton ja se silloin vaihdettiin eri kuuriin ja toimi. Tämä siis todettiin jälkitarkastuksessa että tulehdus jatkui lääkekuurista huolimatta. No lopulta 8kk ikäisenä putkitettiin (yksityisellä ja meni vakuutuksiin) ja sen jälkeen ei ole ollut yhtään korvatulehdusta. Putket tuli jo kesällä pois korvista eikä ainakaan vielä ole uudelleen tulehtuneet, eli kasvu auttoi asiaan. Eli ajattelen että yksittäinen korvatulehdus voisi olla sellainen jolloin tilannetta voisi seurata ilman antibioottikuuria...mutta kun lapselle pakko kivun lievitykseen antaa panadol+Pronaxeenia maxi annoksilla niin mistä sitä sitten tietää kuinka kauan annetaan kipulääkettä ja odotetaan parantumista, vai tosiaan sitten käytävä parinpäivänvälein lekurissa katsomassa joko on helpottanut..ja kuinka kauan sitä itseparantumista sitten odotetaan ennenkuin se lääke aloitetaan.
   
 20. pakko kertoa Vierailija

  Hengenvaarallista, muuta en tohdi sanoa, mutta eihän lapset voi niistä valittaa ja vanhemmat ei ehdi:
  http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/aindex3.htm
   
 21. apteekkien-online Vierailija

 22. vierailija Vierailija

  Tässä ilmainen neuvo korvatulehduskierteen katkaisemiseksi..jättäkää kaikki maitotuotteet pois, tämän tietää jokaikinen lääkäri mutta eivät kerro siitä. Lapselle voi juottaa vettä ja rintamaito ei anna aihetta imetyksen lopettamiseen. Se on vauvan suoja.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti