Hae Anna.fi-sivustolta

Lumous ja kirous

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Lily-Rose, 21.12.2019.

 1. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
  Mitä eroa on lumouksella ja kirouksella? Aloin jotain syystä pohtimaan tätä, enkä osaa sitä itselleni selittää. "Kirous" kuulostaa pahemmalta kuin "lumous", mutta mitä eroa niillä loppupeleissä on?
   
 2. vierailija Vierailija

  Kuten kaikissa huuhaa-asioissa, voit ihan itse päättää mitä mikäkin termi tarkoittaa.
   
 3. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Kirouksella lähetetään nimenomaisesti pahaa vaikka sairautta, huonoa onnea tms. , lumous taas pyrkii jotenkin ottamaan vallan toisesta. Ei hyviä kumpikaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. vierailija Vierailija

  Ettei tarvitsisi ny "ihan itse päättää mitä termit tarkoittaa... :p" -Wiki tule apuun...
  :D:LOL:

  Huuhaa on sana jota käytetään perättömistä, epätieteellisistä väitteistä ja uskomuksista. Sanan taustalla on englannin slangisana hoo-ha ’meteli, hässäkkä, kohu’. Skepsis ry myöntää vuosittain Huuhaa-palkinnon.

  Kirous (magia, uskonto) julki lausuttu toivomus, jonka voimalla pyritään saamaan yliluonnollisella tavalla jokin paha kohtaamaan nimeltä mainittua kohdetta, esimerkiksi henkilöä, paikkaa, eläintä tai esinettä.

  Siunaus (uskonto) julki lausuttu toivomus, jonka voimalla pyritään saamaan yliluonnollisella tavalla jokin hyvä kohtaamaan nimeltä mainittua kohdetta, esimerkiksi henkilöä, paikkaa, eläintä tai esinettä.

  Lumous (magia, taika) jonka tekijä alistaa toisen persoonan hallintaansa lumoamalla. Lumottu ihminen uskoo usein olevansa oma itsensä ja toimivansa omien päämääriensä mukaan, vaikka häntä todellisuudessa hallittaisiin.

  Magia
  (mytologia, salaoppi) menettelyt, joilla pyritään pakottamaan luonnon- ja kohtalonvoimat omien tarkoitusten mukaisiksi.

  Salaoppi / Okkultismi (magia, uskonto) taikuuden tai salaisten oppien avulla tavoiteltava tieto tai tähän tietoon perustuva uskonnollinen tai mystinen oppisuunta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
 6. huuhaatako? Vierailija

  Eikös siitä ole ihan tieteellistä näyttöäkin, että mm. hypnoosin avulla voidaan ns. lumota henkilö, ja sitten vaikka alistaa toimimaan halutulla tavalla eli ottaa toiselta valta? Ettei siihen mitään "magiaa ja taikuutta" tarvita.
   
 7. vierailija Vierailija

  Rakastuminenkin on lumoutumista. Onko se siis pahaksi?
   
 8. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Mä en tuota magiaa näe pelkkänä pakottamisena. Mustan magian kyllä mutten valkoista.
   
 9. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Riippuu varmaan keneen rakastuu.:D
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
 10. vierailija Vierailija

  Wikistä poimintoja "ummikoille", jatkuu... :D (...Ilmeisesti täällä nyt ollaan erittäin kiinnostuneita magiasta ja amuleteista, "kauneista kivistä") ;):p

  Valkoinen magia / Musta magia - Magiaa on kahta tyyppiä: valkoista eli hyvää magiaa ja mustaa eli pahaa magiaa. Alun perin termit viittasivat maagisen voiman yliluonnolliseen alkuperään, joka oli joko hyvänsuopa tai pahantahtoinen henki. Nykyisin jaottelulla viitataan maagisen teon tarkoitukseen. Valkoisen magian tarkoitus on toisten auttaminen, ja mustan tarkoitus on vahingoittaminen.
  Magia voidaan jakaa tarkoituksen mukaan myös tuottavaan, suojelevaan ja tuhoavaan magiaan. Tuottavan magian tarkoitus on saada aikaan jotain hyödyllistä, kuten saalista, hyvä sato tai hyvä sää. Suojelevalla magialla, jossa voidaan käyttää esimerkiksi amuletteja, pyritään suojelemaan yksilöä tai yhteisöä luonnolta ja muilta ihmisiltä. Tuhoavalla magialla eli noituudella pyritään vahingoittamaan muita.

  Magian esihistoria on arvailujen varassa. On esitetty, että magia saattoi edeltää uskontoa, sillä ihminen on aina ollut taipuvainen maagiseen ajatteluun. Ihmiskunnan varhaisesta kirjoitetusta historiasta löytyy paljon todisteita magian merkityksestä varhaisille sivilisaatioille: Egyptiläiset kutsuivat hieroglyfikirjoitustaan ”jumalten puheeksi” ja kreikkalaiset pyhiksi kaiverruksiksi. Maagiset sanat ovat säilyneet nykyaikaankin saakka shamaanien parissa. Myös usko pahaan silmään on peräisin Lähi-idän kaukaisesta menneisyydestä.

  Noituus tarkoittaa yliluonnollisten voimien hallitsemista. Noituuden harjoittajaa nimitetään noidaksi. Usko yliluonnolliseen ja taikuuteen ovat saaneet erilaisia pelon muotoja, ja toisen ihmisen vahingoittamista taikuuden keinoin pelätään suuresti.
  Uskomus siitä, että salaisen tiedon omaava ihminen kykenee hallitsemaan yliluonnollisia voimia ja aiheuttamaan vahinkoa niiden kautta toisille ihmisille, on luonut pohjan noituuden käsitteelle. Noitauskomuksia on ollut kaikissa kulttuureissa kautta aikojen.
  Suomalaisessa kansanperinteessä noita tarkoitti tietäjää, jolle yhteisössä kuuluivat lähinnä hyväntekijän ja parantajan tehtävät.

  Amuletti (lat. amuletum 'suojaesine') on mukana pidettävä esine, jonka uskotaan tuovan hyvää onnea tai suojaavan kantajaansa pahaa, kuten sairauksia, onnettomuuksia ja noituutta, vastaan. Amuletti suojelee passiivisesti, toisin kuin talismaani.
  Jalokivistä, eläinten osista, erilaisista metalleista, väkevän makuisista aineista, kasvien osista ja voimakkaasti haisevista aineista on tehty amuletteja kautta aikojen.
   
 11. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  53
  Olen aina pitänyt metsänpeittoa lumouksena. Harmi, ettei ole ollut aikaa perehtyä kunnolla metsänpeiton käsitteeseen että voisi sanoa onko vai ei.


  Lumouksen ja kirouksen itse käsitän niin, että kirous viittaa pelkästään negatiiviseen vaikutukseen vaikkapa huonon onnen osalta, kun lumous voi olla vaikutuksiltaan molempia, harvemmin negatiivista.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. .ohikulkija Vierailija

  Minusta henkisyyteen (ja omaan uskoon) pitäisi pyrkiä muilla tavoilla kun tällaisilla magian harrastamisilla ja keinoin, noituudella sekä alhaisiin henkiin yhteydenpidoilla.
  Joskus nuorena kun kiinnostus henkimaailmaa kohtaa oli ns. vähän yli-innokasta olin jo hommaassa sellaista spiritismilautaa yhteydenpitoon... En suosittele kuitenkaan edes kokeilemaan, vaikka olisi omasta mielestäsi miten vain "valkoista magiaa".
  Tällaiset alhaiset levottomat vainajahenget jotka eivät suostu astumaan valoon, eivät ensinnäkään tiedä mitään henkisiä totuuksia tai jotain tulevasta (ennustus), ja toiseksi niistä voi saada pitkäksi aikaa ja vuosikausiksi harmia kun jäävät kohdehenkilönsä energiakenttään kiinni.
   
 13. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  No spiritismilautaa en kyllä valkoisena magiana pidä, en nyt kyllä varsinaisesti mustanakaan, mutta tuntuu jotta se vetää pääsääntöösesti negaa puoleensa.

  Toki kait pitäis tietää varmasti mitä tekee jos sitä käyttää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
  Ootko muuten ikinä pelannut spiritismiä?
   
 15. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
  Aivan, joo. Mä oon törmännyt (leffoissa, saduissa) aika usein just negatiivisiin lumouksiin, (tai sellaisiin, jotka eivät sinänsä ole negatiivisia, mutta niistä koituu aina jokin haitta) siksi en edes tajunnut, että lumous voi olla positiivinenkin.
   
 16. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
  Ei, jos kukaan muu ei vaikuta siihen, että keneen sinä rakastut. Jos joku lumoaa minut rakastumaan korviani myöten Donald Trumpiin tai vaikka jonkun ystäväni mieheen, niin kyllä, se olisi haitallista. Tai jos rakastumisen kohteella itsellään on maagisia voimia, joita hän käyttää hyväkseen, jotta häneen rakastuttaisiin. Silloin ei ole enää kysymys sydämen vapaasta tahdosta, vaan lumouksesta, joka on tässä tapauksessa haitaksi lumotulle.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  804
  Hmm.. Ei hypnoosin avulla voi lumota esimerkiksi metsää.
   
 18. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  En enkä taida koskaan pelatakkaan. Ellei sitten joku TODELLA TODELLA TODELLA asiantuntija ole messissä. Mihinkään illanistujaisten amatöörien "kokeillaanpa nyt" -juttuun en lähtis enkä tuommoista omas kotonani antaisi tehdä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Just näin.
   
 20. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Mietin että mitä meinaat, meinasitko että jos joutuu metsänpeittoon, metsä on lumottu? Musta tuossa on nimenomaan ihminen lumottu. Lumottuja metsiä on sitten taas saduissa, ei hypnotisoituja metsiä :LOL: Tarkoititko sittenkin tuota?Lumottuihin metsiin oikeassa elämässä en usko.

  Tai no, mikä se joku "itsemurhametsä" siellä Japanissako se oli, sitten on?
   
  Last edited: 06.01.2020
  • Hauska Hauska x 1
 21. quu Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  02.11.2015
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  275
  Niiih! :rolleyes:
   
  • Hauska Hauska x 1
 22. Angie Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.11.2019
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tänäpäivänä esim.manipulointi voi olla n.s lumous,eli lumotaan toinen puheilla esim.narsistin uhri.Lumouksen voi loihtia itselleek,kuvittelemalla vaikka olevansa jotain mitä ei ole,kuvitteleminen ja satumaailmoissa eläminen on lumousta,toisen lumoaminen onnistuu juuri manipulaatiolla,lumouksella ehkä sadunomainen kaiku,kyllä sitä lumouksesta ikäänkuin herää jos vaikka ihastunut ja toinen pettää luottamuksen,varsinkin jos mennyt toisen näkemään jonain muuna,mielenkiintoinen aihe.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 002
  Saadut tykkäykset:
  1 916
  Nimenomaan ja vaatii toisiakin uskomaan ja eivät oo henkisiä tai valosta jos eivät usko. Kaikenmaailman mestareita, jopa muka suursuur -sellaisia, valittuja ja lähettiläitä nähty jotka ovat oman lumouksensa ja kuvittelun vankeja. Kuvittelevat olevansa jotakin ihmeellisiä. Ovat vaan ihan tavallisia hemmoja. (tai sekopäitä)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. vierailija Vierailija

  Sydämen vapaa tahto on toki romanttisen kaunis ilmaisu, mutta mun mielestä rakastuminen on ihmiseen sisään rakennettu biologinen pariutumisohjelmointi. Me emme voi valita kohdetta joka käynnistää prosessin, emme pysäyttää prosessin etenemistä emmekä neutraloida tilannetta ja tunteita. Me voimme tosin happamoittaa mielikuvamme pariutumisen kohteesta ja vähentää näin tunteiden voimakkuutta, jos tilanne on epäsuotuisa parisuhteelle.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. Inke Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  22.06.2006
  Viestejä:
  9 743
  Saadut tykkäykset:
  543
  Totta, mutta kuitekin..... Tahtotilaa löytää parisuhde ei ollut, kun erään konsertin jälkeen menimme ravintokaan purkamaan tilannetta. Istuimme koko revohka samaan pöytään ja yllättäen huomasin ovella seisovan miehen. Vieressä istuvalle kerron tuon miehen olevan lapseni isä, vaikka hän ei vielä sitä tiedä. Olin sillä silmänräpäyksellä "lumottu" rakastunut. Kun orkesteri aloitti soittanaan minulle ennestään jo lempikappalettani tuli tämä mies hakmaan minua tanssimaan. Mies kertoi olleensa semassa tapahtumassa, jonne ryhmäämme oli pyydetty laulamaan ja juuri samalla solisti laulaa ".... yhden koko elämän,taman tahdon kestävän , mitään muuta toivo mä en". Olinko lumottu, romantikkona pidän kiinni uskosta rakkauteen ja kohtaloon, ja ummistan korvani puhelle hormoonien ja se merkityksesestä parinvalinnassa.
   
  Last edited: 19.01.2020

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti