Hae Anna.fi-sivustolta

Luteet.

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä YÖK!, 04.07.2005.

 1. Pompey Vierailija


  Jos ei koko taloa myrkytetä niin luteista tuskin pääsee eroon. Ne voivat elää aivan pikkiriikkisissä raoissa tai esim. sähkopistokkeiden sisällä. Isännoitsijälle sanoisin että jos koko taloa ei myrkytetä, luteet ennen pitkää varmasti leviävät myos muihin asuntoihin. Naapurit voivat sanoa etteivät ole nähneet luteita, niitä on todella vaikeaa nähdä ilman suurennuslasia, siis ennen kuin ne ovat syoneet veriateriansa. Aterian jälkeen niiden keho paisuu moninkertaiseksi.

  Luteet ovat ikäviä asuinkumppaneita. Asuin kerran ulkomailla asunnossa jossa niitä oli. Pesin kaikki vuodevaatteet täkkiä ja tyynyjä myoten, siivosin huolellisesti ja myrkytin luteentappoaineella. Luteista pääsin sitten eroon pariksi viikoksi mutta sitten taas alkoi olla puremia jaloissa, käsissä ja jopa korvien takana, yoks!!!
   
 2. hus hus Vierailija

  Isännöitsijälle huutia jääräpäisyydestä. Koko talo lutikkahäätöön ja ajoissa.
   
 3. Veerakka Vierailija

  Luteet eivät varmasti elä vuosikausia puisessa kalusteessa, jos ne eivät saa verta elääkseen. Ne eivät siis elä vuottakaan ilman ravintoa, saatikka 15 vuotta. Toinen, mikä ne varmasti tappaa, on pakkanen.

  Eli täyttä höpönlöpöä...mutta saahan niitä tarinoita levitellä...uskokaan, ken tahtoo!
   
 4. Terrieri Vierailija

  Luteet hävisivätkin Suomesta 50-luvulla, mutta ovat nyt tulleet takaisin, syynä lienee matkailu. Ludetuliaisia tulee matkatavaroiden mukana eksoottisista maista. Eli: kun tulee kaukomailta kotiin, niin kaikki kamppeet pesuun ja matkalaukuille kunnon pakkanen tai sauna, yli 70 asteeseen siellä kuolee sekä munat, että elukat.
   
 5. kutikuti Vierailija

  Terrieri: Johan vitsin väänsit, tuosta lutikoiden häviämisestä Suomesta !!!

  Seitsemänkymmentä (1970) luvun loppupuolella oli Helsingissä ainakin ludehäätö eräässä kerrostalossa. Lutikat olivat levittäytyneet vanhoista huonekaluista, jotka oli ostettu jostakin vanhoja huonekaluja myyvästä liikkeestä.

  Täitä ja torakoita on myös, on ollut ennen ja on edelleen.
   
 6. elo Vierailija

  Jos on kyse huoneluteesta (Acanthia lectularia), niin ne kestävät kovankin pakkasen ja tulevat toimeen ravinnottakin. Niillä on kyky imeä ravintoa myös kuivista puuesineistä, varsinkin pihkapuusta, kuten mänty. Talvisaikaan niiden elinvoima on kuitenkin heikkoa.
  Siten luteita tapaa asunnoista, jotka ovat olleet asumattomiakin.
   
 7. ammattisiivoojatar Vierailija

  Luteitahan on kaikkialla, hienoissa hoteilleissa on torjuntasopimukset, muualla on vaan myrkytettävä, jos niitä on liikaa. Ainahan niitä on ollut!?! Höh.
   
 8. ei kuitenkaan Vierailija

  ...ihan joka kodissa. En nimittäin kahdeksassa osoitteessa asuttuani ole vielä törmännyt moiseen loiseen (onhan niiden olemassaolo sentään aika helppo todistaa) Aika kävä yllätys saada niitä uuden kodin myötä, ellei ole aiemmin kohdannut ongelmaa.
   
 9. Espanjasta? Vierailija

  Mä olen kuullut viime aikoina aika monelta että niitä olisi paljon Espanjassa ja espanjalaisissa hotelleissa.
   
 10. qkvinna Vierailija


  Olimme alkukesästä Aurinkomatkojen lomallla Paleohorassa. Matkatavaroiden mukana tuli luteita kotiimme. Erittäin ikävää ja työlästä. Kallista. Puremat hirvitävän ikäviä.
   
 11. Ludeongelmainen Vierailija

  Mikä auttoi? Onko joku joutunut hävittämään huonekaluja? Milloin/mistä tietää onko se tarpeellista; en nyt viitsisi ihan "varmuuden vuoksikaan" kaikkia perheen neljää (kallista) sänkyä hävittää & sohvaa...
   
 12. 11 Vierailija


  Yksitoista osoitetta eri puolilla Suomea n. 40 vuoden ikäni aikana. Kerros-, rivi-, ja okt:ssa. 1900-luvun vaihteen hirsitalosta uudehkoon rivi/kerroskotiin ja siitä väliltä. Olen yöpynyt hotelleissa, mökeissä jne. ja varmasti näiden kotieni aiemmat asukkaat ennen minua. Yhdesäkään kodissani en ole silti törmännyt luteisiin.

  Lisääntyneestä kirjoittelusta päätellen nyt kuitenkin on jokin sortin ludeaalto ilmennyt.
   
 13. Katherine Vierailija

  Heippa!
  Suosittelen lämpimästi kääntymään HETI ongelman havaittuanne ammattilaismyrkyttäjän puoleen. Itse myrkyttämällä tuholaiset saattavat levitä vielä pahemmin kodissa ja sitä vaikeampi ne on saada pois. Ammattilaiset käyttävät järeämpiä aineita ja tietävät miten prosessissa on järkevä edetä :)
   
 14. zha.P. Vierailija

  jos pidän valoja päällä niin pysyvätkö piilossa??? pitää kyl heti aamul laittaa rapun ilmoitus taululle : luteita havaittu asunnoissa!! tilatkaa myrkyttäjä..
   
 15. hyi helv.. Vierailija

  asunnostani löytyy ihmeellisiä ötököitä ei näytä kyllä googlesta löytyvistä luteiltakaan, mutta ei näytä kärsäkkäältäkään.
  noin 5mm pitkä ja sarvet ja kuusi jalkaa, päiväs aikaakin löytyy sieltä suun täältä ja varmaa pari kymmentä kappaletta imuroinnut.
  Muuten voisi olla lude mutta näillä ei ole paksua takapäätä mikä näyttäisi olevan niillä. eikä purema jälkiä ole toistaiseksi löytynyt. ongelmi on että olen muuttamassa nyt tulevana perjantaina toiseen asuntoon, mitä ihmettä mun täytyis tehä?? ja mitä näää öliöt on ??
   
 16. hyi helv. Vierailija

  näyttäisi koostuvan kolmesta osasta, pää jossa on sarvet ja sitte keskellä pieni pyöreän muotoinen "vartalo" ja perä soikeanmuotoinen isompi pallo, ja 6 kipittäväää jalkaa, *vilivilivili*...
   
 17. Kuvia netissä Vierailija

  Täältä löytyy kuvia noista kodin alivuokralaisista, kun osut löytämään oikean hakusanan.
  Kokeile vaikka "lude, luteet, kodin loiset jne. Sokeritoukan kuvan löysin noin.
   
 18. BEDBUG Vierailija

  Sanalla "Bedbug" löydät vielä enemmän tietoa ja kuviakin.
   
 19. Sari m Vierailija

  Aika vanha viesti, mutta vastaan nyt kuitenkin, jos siitä olisi muille apua. Kannattaa tietysti varmistua että lutikoita yleensä on. Sängyt voi pakastaa talvella ulkona, pari tuntia -18 asteessa voi riittää tai sitten kuumentaa saunassa, kunhan huolehtii, ettei lutikat pääse leviämään. Lutikat hakeutuvat sänkyyn ja piiloutuvat siihen tai sen lähistölle. Ne liikkuvat pimeässä yleensä aamuyöllä, eikä ne hakeudu silloin esimerkiksi sohvaan, jos ei siinä nukuta. Me pääsimme niistä eroon lämpösteriloimalla sängyt, yöpöydät ja paljon muutakin lämpösterilointilaitteella www.bugterm.fi mitään ei tarvinnut heittää kaatopaikalle. Lutikat ja niiden munat kuolevat 48 asteen lämmössä 1,5 tunnissa.
   
 20. Minä vain Vierailija

  Esim tuo Cimexa vaikuttaa kovalta tavaralta luteita vastaan. Kaikki myrkyt ei auta kaikkiin ludekantoihin, mutta lähes 100% Cimexalla käsitellyn pinnan ylittäneet luteet kuolee 1-2päivän kuluessa. Se on myrkyllisyydeltään verrattavissa suolaan. Sillä ei ole sellaista ominaisuutta kuin myrkyillä, että se karkottaisi luteet muihin asuntoihin ja sitä tarvitsee "suihkuttaa" vain ohuen ohut lähes näkymätön kerros. On paljon tehokkaampaa kuin DE eli piimaa.

  https://www.pctonline.com/article/pct0814-silica-gel-research-bed-bugs/
   
 21. vierailija Vierailija

  Hei, onko muilla kokemusta Bugtermin lämpösterilointilaitteesta? Toimiiko se? Meillä kävi lämpötorjuntafirma reilu viikko sitten torjumassa luteita ja koko asunto lämmitettiin kahdeksi päiväksi, mutta ongelma uusiutui pian. Lämpöfirma on tulossa pian uudestaan lämmittämään koko asunnon, mutta haluan torjunnan jälkeen myös itse hillitä mahdollista uutta lutikkapopulaation kasvua. Kaiken googlailun perusteella olen päätynyt Bugtermiin. Kaikki muutkin varmasti toimineet luteentorjuntakokemukset ja vastaukset ovat arvokkaita.
   

Rakkaushoroskooppi 2018 – lue, mitä tähdet lupaavat rakkauselämääsi!

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti